FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
5 0 5

#10651 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

milan je napravio pritisak na sredini. poginuli su tamo. barcelona nije mogla naci slobodnog covjeka. za drugo poluvrijeme govorim. ali mislim isto da su se malo cuvali povreda. zbog terena. igrali su i dosta sporije nego inace. mozda zbog toga. na camp nou ce biti sve drugacije.
skenderija04

#10652 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Ja ne navijam za Real. Pohvalio sam Real nakon revansa kupa 2-2. I dalje mislim da je Real u toj utakmici bio bolji. Mene navijanje ne zasljepljuje i napisem ono sto vidim.Ne tvrdim da sam u pravu.
Baudelaire

#10653 Re: FC Barcelona

Post by Baudelaire »

Nemoj bosanski kralju na skenderiju :D On je jedan od najrealnijih likova na kompletnom pdf-u fudbal.
5 0 5

#10654 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

ImageImage
skenderija04

#10655 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Baudelaire wrote:Nemoj bosanski kralju na skenderiju :D On je jedan od najrealnijih likova na kompletnom pdf-u fudbal.
Ne kontam. Mozda me je zamijenio sa nekim drugim
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#10656 Re: FC Barcelona

Post by odesveuhonduras »

u prijenosu mi se učinilo da sanchez glumi ali moglo se to svirati definitivno. Malo mu je lopta pobjegla pa pretpostavljam da je to zeznulo sudiju i da je i on pomislio da je gluma.

Ovo drugo sudi Collina samo mada je Puyol trebao pasti za svaki slučaj, ko da ne igra za barcelonu . Busquets bi se za glavu ovdje uhvatio odmah :D
Last edited by odesveuhonduras on 28/03/2012 23:39, edited 4 times in total.
Baudelaire

#10657 Re: FC Barcelona

Post by Baudelaire »

Može biti.
BHF_Manijak

#10658 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

Previse peljanja, da koji put pokusaju sa distance mozda bi i upalilo, ovako povuci potegni, kroz sumu igraca veceras nije moglo proci. Imali svoje sanse, Milan imo svoje, sve u svemu mislim da je najrealniji X.
Sto se penala tice kad je Abbiati srusio Sancheza, bar sto sam cuo na svabskom Sky-u, vecina je bila za opciju "moze se svirati, a i ne mora", dakle ne 100% jasan penal.
5 0 5

#10659 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

pa pokusao je iniesta u prvom. tri puta.
Distortion

#10660 Re: FC Barcelona

Post by Distortion »

Manje petljanja i usetavanja i bice golova. Ovako na San Siru da se usetas u gol ide malo teze. Niko da sutne s 20 metara, stvarno iritantno. Los teren je kumovao losijoj igri i to je to. Nisu bili na nivou a i takvi su bili bolji sto nije bilo dovoljno za pobjedu.

Barcelona je realno bolja, i ako budu odigrali kako znaju mislim da ce dobit 2 razlike kuci.
ganjeta

#10661 Re: FC Barcelona

Post by ganjeta »

505sCrtom wrote:ImageImage
Prva slika. Igra se do linija, a sudija odlično procijenio situaciju da ovaj levat ne može stići loptu, i da je jedva čekao da se baci, uz minimalni kontakt.

Druga slika. :lol: Da se ovo svira, bilo bi po 5-6 penala na utakmicama, da je pao možda bi se moglo diskutovati, ovako ispadaš smiješan. Jer je Puyol napravio 3-4 koraka bez ruku na njegvom dresu, napravi nam sliku gdje se vidi da Mesbah samo trči iza njega.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#10662 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

Kakvi penali ba. Da sam ja sudija ovo ne bih svirao, a navijam za Barcelonu.
5 0 5

#10663 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Image
Distortion

#10664 Re: FC Barcelona

Post by Distortion »

Ako Milan prodje dalje s ovakvom igrom ja necu vise gledat fudbal...
BHF_Manijak

#10665 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

Distortion wrote:Ako Milan prodje dalje s ovakvom igrom ja necu vise gledat fudbal...
Pa onda si nakon Intera vec odavno trebo prestati gledati! :mrgreen: Jebi ga, to je fudbal, ne prolazi uvijek bolji, vec spretniji, sretniji, snalazljiviji nazovi kako hoces. ;-) :)
5 0 5

#10666 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

ganjeta wrote: Prva slika. Igra se do linija, a sudija odlično procijenio situaciju da ovaj levat ne može stići loptu, i da je jedva čekao da se baci, uz minimalni kontakt.

Druga slika. :lol: Da se ovo svira, bilo bi po 5-6 penala na utakmicama, da je pao možda bi se moglo diskutovati, ovako ispadaš smiješan. Jer je Puyol napravio 3-4 koraka bez ruku na njegvom dresu, napravi nam sliku gdje se vidi da Mesbah samo trči iza njega.
za prvi se slazem. alexis jeste trazio kontakt. a i sudija je metar ispred njega i to mu je jedini posao bio da vidi je li penal ili nije. (doduse, golman jeste napravio kontakt, a sa loptom nije, tako i da je bio penal, mozda malo preostar ali ne bi bila neka pljacka).

puyolov penal je mogao biti s obrazom. vidio sam takvih penala koliko hoces.

skenderija04

#10667 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Ma pusti penale. Dosadila je Barca i zdravo. U BCN 105x68 kao bilijarski sto . Trava na 4 milimetra i dobro pokvasena. Ako prodje Milan cestita se i do sljedece godine.
oridjidji

#10668 Re: FC Barcelona

Post by oridjidji »

Rosoner sam. Barsa je silna ekipa. Fulila je svoje šanse. Milan je fulio svoje šanse.
Statistika iako je na Barseloninoj strani nije realan pokazatelj igre i jednih i drugih. Pa i Milan i Barsa su u prvim utakmicama minute imali prilike za golove, ko zna kako bi se utakmica odvijala da je recimo ubo go Boa ili Robinho ili kojim slučajem da je ušla ona Sanchezova prilika u 5-6 minuti ili ona Keitina promašena glava.

Barsa nije oštečena za penale. Sudija je odradio odličan posao. Jedini mu je propust start Keite na Nočerinu i karton za Keitu, prije nego je dobio žuti.

Barselona ima odličan vezni red, impresioniran sam njime, šteta što nemaju klasičnog napadača koji bi odvukao pickere sa Messija. Vidi se da Vilja mnogo fali, ali odbrana im je puna rupa. Milan je u par navrata mogao do gola, doduše mogla je i Barsa. Sve u svemu nula je realan rezultat.

Međutim Barsa je domačin Milanu i vrlo lako je jedan go Milana može izbaciti, ukoliko Milan uspije odigrati ovako čvrsto i pametno kao ovu utakmicu jer se pokazalo da Barsa ima dosta mana pozadi. Par puta je Milan povukao loptu preko boka i oba puta su igraci lose reagovali u napadu. Jednom Nocerino je pokusao da uposli Ibru. Drugi put nije Emanuelson da savlada loptu. Isto tako je i El Sharawy ruzno reagovao. Barsa ima izuzetno lošu skok igru i previše bekovi ostavljaju prostora za sobom...

Svašta će biti na Nou Kampu, prilike su za prolaz oboma 50% - 50%.
skenderija04

#10669 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

@ Oridjidji

Realna analiza. Sudije sviraju ili ne . Da je i svirao ne bi se moglo prigovoriti ali sta je tu je. Nerijesen rezultat je realan mada bi ja vise volio remi sa golovima. Prije utakmice sam mislio da je Barca obavezna da zabije veceras jer nisam vjerovao da mogu odigrati bez primljenog gola. Veceras su srljali samo prvih 15 minuta kada su ovi pozadi htjeli da iznesu loptu igrajuci pasove. Pique je bio iznenadjujuce koncentrisan a Mascherano je je odigrao odlicno. Ipak ova igra Barce veceras je bila uslovljena katastrofalnim stanjem terena. U Spaniji se teren namjenski pripremi kada dolazi Barca. U Milanu je to problem godinama. Slusao sam Galianija nakon utakmice gdje je javno pozvao Inter da ucine nesto po tom pitanju jer je ovo vec prevrsilo mjeru. Spomenuo je sinteticku travu kao mogucnost. Ostaje 90 minuta u Barceloni. Daleko od toga da je Barcelona veliki favorit ali tesko da Milan moze zavrsiti utakmicu sa nulom. Ako uspiju ponoviti utakmicu iz grupne faze i odigrati npr.2-2 onda ne ostaje nista drugo nego cestitati. Ova Barca nije toliko jaka kao u zadnjih par godina ali ove utakmice motivisu i trisesetogodisnjake koji su vec sve osvojili sve sto se moze osvojiti. Nakon ovoga veceras sam jos veci optimista. Vidim da su Igraci i navijaci Milana vise nego zadovoljni sa 0-0 . Analiziras Guardiolinih prvih 11 i specijalno izmjene i cini se da i nije toliko razocaran rezultatom. Ostaje 90 minuta u Barceloni i to je " molto longo". Ako uspiju cestitke ali sumnjam.
BHF_Manijak

#10670 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

Sto se trave tice, slusao sam sta na Skyu pricaju, u Milanu i Interu zele od 2013-e mjesavinu umjetne i prave trave, jer kao teren ne moze izdrzati konstantno igranje i Intera i Milana na njemu, previse je, pa ce sa tom varijantom probati.
Last edited by BHF_Manijak on 29/03/2012 02:07, edited 1 time in total.
skenderija04

#10671 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

BHF_Manijak wrote:Sto se trave tice, slusao sam sta na Skyu pricaju, u Milanu i Interu zele od 2013-e mjesavicu umjetne i prave trave, jer kao teren ne moze izdrzati konstantno igranje i Intera i Milana na njemu, previse je, pa ce sa tom varijantom probati.
Stvarno moraju nesto uraditi.Steta onakav stadion da nema kvalitetan teren.
oridjidji

#10672 Re: FC Barcelona

Post by oridjidji »

skenderija04 wrote:@ Oridjidji

Realna analiza. Sudije sviraju ili ne . Da je i svirao ne bi se moglo prigovoriti ali sta je tu je. Nerijesen rezultat je realan mada bi ja vise volio remi sa golovima. Prije utakmice sam mislio da je Barca obavezna da zabije veceras jer nisam vjerovao da mogu odigrati bez primljenog gola. Veceras su srljali samo prvih 15 minuta kada su ovi pozadi htjeli da iznesu loptu igrajuci pasove. Pique je bio iznenadjujuce koncentrisan a Mascherano je je odigrao odlicno. Ipak ova igra Barce veceras je bila uslovljena katastrofalnim stanjem terena. U Spaniji se teren namjenski pripremi kada dolazi Barca. U Milanu je to problem godinama. Slusao sam Galianija nakon utakmice gdje je javno pozvao Inter da ucine nesto po tom pitanju jer je ovo vec prevrsilo mjeru. Spomenuo je sinteticku travu kao mogucnost. Ostaje 90 minuta u Barceloni. Daleko od toga da je Barcelona veliki favorit ali tesko da Milan moze zavrsiti utakmicu sa nulom. Ako uspiju ponoviti utakmicu iz grupne faze i odigrati npr.2-2 onda ne ostaje nista drugo nego cestitati. Ova Barca nije toliko jaka kao u zadnjih par godina ali ove utakmice motivisu i trisesetogodisnjake koji su vec sve osvojili sve sto se moze osvojiti. Nakon ovoga veceras sam jos veci optimista. Vidim da su Igraci i navijaci Milana vise nego zadovoljni sa 0-0 . Analiziras Guardiolinih prvih 11 i specijalno izmjene i cini se da i nije toliko razocaran rezultatom. Ostaje 90 minuta u Barceloni i to je " molto longo". Ako uspiju cestitke ali sumnjam.
pa sve je moguće u uzvratu. barsa je realno bolja ekipa od milana. individualno milan nezaostaje za barsom po imenima igraca. medjutim igrom da jer nisu u stanju kao barselona da nametnu protivniku visok ritam i tika taka igru. nije ta razlika pregolema da milan nebi imao svoje sanse u ovome dvomeču da izbace barsu jer ima veoma iskusnu ekipu. milan je pomalo troma, borbena ali iskusna ekipa i ekipa koja moze da iznenadi. tradicionalno italijani su neugodni protivnici spancima upravo sto se odlicno brane i imaju dobre kontre. zao mi je sto milan samo u sredini nema jos jednog igraca kao sedorfa. covjek se idealno gradi, idealno cuva loptu, siri igru i iako ima mnostvo godina, stvarno je jedan od najzasluznijih igraca u milanu sto je milan mnogo toga napravio do sada u zadnjoj deceniji. ali nesta je nocas bio fenomenalan. bonera i antonini koji su inace kiks igraci, nocas su odirali odlicno u odbrani.

barsa je nocas odigrala perfektnu utakmicu u sredini, nevjerovatno je koliko mogu trcati i praviti presing kada nemaju loptu na protivnicku ekipu. u napadu se osijeti odsutnost vilje. messi je odigrao fenomenalno. igrali su visoko odbranu i mahom su napadali, često i po lijevoj strani gdje je alveš. medjutim nezgodno su se nosili sa preskakanjem sredine sto su pocesto forsirali igraci milana kada bi barsa izgubila loptu. mnogo duela u skok igri su izgubili na sredini terena i svaki put kada bi lopta dosla do igraca milana, barsa bi imala malih problema da loptu vrati, a kad bi je vratili opet bi je cuvali u svome maniru dugo, pletuci mrezu ispred milanova gola. barsa je dosta prilika fulila. milan je imao par, ali rijetkih ali vrijednih prilika. mene je malo nerviralo to sto su par puta dosli do barsinog gola i u situaciji koja obecava i gdje igrac treba da sutne, oni nesebicno zele da uposle zlaju. naravno milanova odbrana i barselonin vezni red i napad mislim da bi tvorili najbolju ekipu ikada nastalu kada bi se kako mogli ukombinovati.

medjutim nedostatak klasicnog napadaca poput vilje pokazao je da su u napadu siromasniji za nekoga ko moze dobro skociti pri centaršutu, jer mnogo puta su bili prinudjeni da sa boka na bok prenose loptu, nebili omeksali sredinu i raširili odbrambene igrače milana i stvorili šansu da daju go.

barsa je pokazala vise u odnosu na milana, ali nije ni milan pokazao losu igru i jedna i druga ekipa su imali svoje prilike.

milan ima cudan stil igre. jos od audi kupa ove godine milan pokusava da igra na nacin da u ranoj fazi utakmice izbaci dugom loptom napadaca ili dubinskim pasom po zemlji stvore priliku za go ili daju go dok je jos odbrana uspavana. u mnogo utakmica im je to poslo za nogom.

http://videa.hu/videok/sport/bayern-1-m ... q9QStzHlVz

za barsom nije nijednom. istina jeste da su u onoj utakmici 2-2 na nou kampu poveli ranim golom, ali da je bilo neminovno da prime golove nakon onakvog branjenja.

i jedna i druga ekipa igraju odlicno u odnosu na tada, krajevi sezone su tu i milan i barsa izgledaju kompaktnije nego tada kada je bilo 2-2. medjutim mislim da ce utakmica na nou kampu biti teza i da ce igra biti sjeckana mnogo, sve sa ciljem da se onemoguci protivnickoj ekipi da daju go. prilika ce biti, golova da bog da. tako da mozemo moliti boga da utakmica na nou kampu izgledala tako dobro kao ova nocas. mislim da bi rani go milana utakmicu ucinio zanimljivijom. medjutim bojim se da cemo na nou kampu gledati jos jednu nulu i to moguce bez golova. te da bi produzetci eventualno penali mogli odluciti pobjednika.

ne mislim da ce se milan braniti na nou kampu, kao sto su se branili onda kada je bilo 2-2. nocas su odigrali pristojno, onoliko koliko su mogli. barsa im nije dala mnogo prostora za igru jer su imali presing i konstantan posjed lopte, isto tako ce biti i na nou kampu. steta samo za milan sto nema pata, jer robinho je katastrofa nocas bio.
erik2

#10673 Re: FC Barcelona

Post by erik2 »

Treba biti realan pa se prisjetiti bliske prošlosti zvane Arsenal, tad se Milan provukao poslije 4:0. Računica je jednostavna svaka pobjeda igra, dakle ako nisu u stanju to napraviti na Nou Campu, onda nisu ni vrijedni LP. Malo me zbunilo nepružanje šanse Cescu bez obzira na lošu formu. Činjenica je da je neigranje Ville hendikep, ipak sumnjam da Barca može odigrati dvije utakmice za redom sa nulom u rubrici golovi. Naravno prije svega ide utakmica koja može biti jako teška, ona protiv jako nezgodnog Bilbao -a.
Last edited by erik2 on 29/03/2012 04:59, edited 1 time in total.
erik2

#10674 Re: FC Barcelona

Post by erik2 »

.
groove

#10675 Re: FC Barcelona

Post by groove »

fatality wrote:
missko wrote:
groove wrote:milan igra kao u21 bjelorusije kada igraju protiv jakih ekipa :-) kada je protivnik u napadu cijela se sredina vrati i izmedju odbrane i sredine je 2 metra prostora :run: i tako u21 bjelorusije izgubi samo 0:2 a nekad cak uspiju samo 0:1 izgubiti :thumbup: :run:
Stvarno su cudni sto ne idu svi naprijed pa kad Barca sa onim patuljcima krene naprijed nit ih mozes stici nit faulirat, kulturnije bi bar bilo tako zijanit 10 - 0 a ovako mozda i pobjede.
Nidze veze , pa ljudi igraju kako im protivnik dopusti, Milan igra svoju igru a Barca svoju i ne vidim problem kako se ko brani ili kako ko napada a sve u skladu sa fudbalskim pravilima
i meni su ovi padobranci najjaci. Eto svih 11 igraca ( ukljucujuci i abbiatija) trebaju u pred barcelonin gol da se parkiraju, da se ovi patuljci sto manje namuce da ga zabiju, valjda je to logika koja stoji iza ovih izjava
:lol: :lol: :lol: pa naravno da milan ima pravo da igra kao sinoc. sasvim legitimno. ali da sam ja ovo napisao u temi milana ili champions league, pa ovakve reakcije bi bile normalne i opravdane. ali ovo je tema o barseloni gdje smijes da pljujes po protivnicima :-) zamisli sebe kao navijac barselone medju navijacima barselone na stadionu: svi galame, zvizde i psuju zbog defanzivne igre protivnika i razvlacenja vremena. eh onda ti se tu okrenes navijacima i pocnes pricu: haloooo ba ljudi, oni mooooraju da tako igraju jer blablablablablabla.... :run:
jos malo pa ce se pojaviti organziacija koja se bori protiv diskriminacije nacina igre protivnickih ekipa :run:
Post Reply