Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Hakiz wrote: ↑03/02/2023 21:57
Brate, Zanetti, od 40 do 60 KM za kg (pekorino, gorgonzola, grana padano, parmezan), Vindijine Bovidur ili Capodur za 30 KM, Frico za oko 40 i slični. Znaš šta jedeš.
Za tu lovu,..više bi mene sir pojeo,..
Vidiš da za sve ispod 20 KM kažu da je masnoća, ne sir.
To je kao da kažeš da nećeš probati Porsche po cijeni od 100.000 eura, ima Dacia za 10.000. Nisi budala da daješ za Porsche.
Znam da je skupo, ali ono šta je skupo ne mora valjati, ono šta valja, skupo je, ne može biti jeftino.
I hrana je kao i sve drugo, kvalitet košta.
Ne radi se o tome na primjer rado dam za Old Amsterdam u Crvenoj jabuci ali necu uzeti Gaudu od 20 KM kad znam da ona Gauda od 12.95 KM u Mega Diskontu je medju najboljim sto sam probao.
Da se radilo o neopravdano velikim dizanjima cijena pogotovo energenata i hrane pokazuju i rekordni profiti Shella, Exxona, Nestle i drugih kompanija...ukratko bila je u toku velika deracina ali postepeno se pljacka (stvarni naziv za inflaciju) smiruje....
Jos je puno onih koji pokusavaju jahati val dizanja cijena ali definitivno je ispuhalo i ide dole...samo i ljudi moraju pazljivije glasati svojim novcanicima i iz principa bojkotovati bezobrazna dizanja cijena i kaznjavati trgovacke lance koji to rade.
A najjače je kad upregnu režimske medije jednom heftično da pišu kako je Federacija jaka k'o Luksemburg. Jebo te led izađeš na ulicu i bukvalno oko sebe gledaš sve se raspada, a onda članak na Klitorixu o rastu izvoza, domaće proizvodnje, stabilnosti, ekonomskih pokazatelja uopće - sila.
dječak sa šibicama wrote: ↑04/02/2023 01:15
Cijene hrane padaju, ali u Njemackoj, Austriji i ostatku Europe.
U Fodillandu ne padaju, i dalje rastu. Svaki dan nesto poskupi.
Raspala nezavisna suverena drzava nema namjeru spustiti nenormalno visoke cijene hrane, vec nam se svi smiju, skuplja hrana u BiH nego u Njemackoj.
Da zivim gdje blize hrvatskoj granici tacno bi mi se vise isplatilo ici u nabavku u lidl dvaput mjesecno nego u nas bingo/konzum. Sta je ovo, nema vise povecanja za 5-10 kpf, nego odmah pola KM
Raspala nezavisna suverena drzava nema namjeru spustiti nenormalno visoke cijene hrane, vec nam se svi smiju, skuplja hrana u BiH nego u Njemackoj.
Kad imas ovakvu drzavu, samo se cekala prilika da se svi uufate vala "ukrajinskog poskupljenja".
Cak i sad mozes naci ulje proizvedeno prije rata u ukrajini po cijeni koji vec znamo, itd itd itd
para na paru, us na fukaru.
Zastita potrosaca ravna progresu drzave
Kad imas ovakvu drzavu, samo se cekala prilika da se svi uufate vala "ukrajinskog poskupljenja".
Cak i sad mozes naci ulje proizvedeno prije rata u ukrajini po cijeni koji vec znamo, itd itd itd
para na paru, us na fukaru.
Zastita potrosaca ravna progresu drzave
laserShow wrote: ↑04/02/2023 13:10
Svoju ljutnju uputite na distrubutere aka prodavace, jer mljekar nema nista od ovog povecanja. Ako je na nuli s prethodnim periodom, dobro je.
Pa nije niko prstom u mljekara,..nego baš u prodavce, distributere.