Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
typeOnegative wrote: ↑05/03/2022 20:12
na 2.4 GHz wi-fi ti je plafon nekih 45- 50 Mbps ma kakvu opremu koristio , dok je wifi 5 je već druga priča , ovisno o opremi tj uređaju kojim se mjeri mogu se dobiti dosta velike brzine ( pa i one blizu deklariranih )
acer5101 wrote: ↑05/03/2022 20:22
Gledajte što je kod mene ekstra!
..naći, svakih nekolko ista priča sa freq. 546!!!!
@Telemach
Obećali ste da ovo neće više biti slučaj!?
Pozdrav @acer5101,
Vaše podatke i sliku smo proslijedili kolegama na provjeru. Kolege će Vas kontaktirati i izvršiti detaljne provjere. Molimo za samo malo strpljenja i razumijevanja.
Ariel wrote: ↑05/03/2022 20:29
Je li ovo ok brzina za premium paket? Vidim da je nekima puno vise
Pozdrav @Ariel,
Punu brzinu na Vašem paketu možete ostvariti uz direktno povezivanje računara ili laptopa sa modemom. Potrebno je da mrežni kabal bude standarda CAT 5e ili novijeg te da u računaru ili laptopu posjedujete gigabitnu mrežnu karticu. Kompanija Telemach garantuje punu internet brzinu i stabilnu internet konekciju na odabranom paketu isključivo uz direktno povezivanje uređaja i modema mrežnim kablom.
typeOnegative wrote: ↑05/03/2022 20:12
na 2.4 GHz wi-fi ti je plafon nekih 45- 50 Mbps ma kakvu opremu koristio , dok je wifi 5 je već druga priča , ovisno o opremi tj uređaju kojim se mjeri mogu se dobiti dosta velike brzine ( pa i one blizu deklariranih )
Evo kako mi ide na 2.4 Ghz:
Spoiler
Show
Svaka čast, iskreno, prvi put vidim skoro 100 Mbps na 2.4 jer je to jako teško dobiti.. Probavao pa znam
player_ wrote: ↑05/03/2022 21:17
Moze i malo vise ja na telefonu sam uspio nagurat par puta kad testiram i preko 140mb na 2.4ghz i to preko telemachovog rutera ubee...
Sve zavisi od WiFi kanala i bandwidth-a, a kod mene je trenutno na 20 Mhz bandwidth i kanal je neki fiksiran davno, nisam ga dugo mijenjao, a mislim da ima već nekih preklapanja.
pitanje...ugovorna obaveza mi je do 18.3. ...da li mogu 7.3. raskinuti ugovor i koliko bih morao platiti penala (pretpostavljam samo punu pretplatu za 3. mjesec) da li neko slucajno zna?
fusion_ba wrote: ↑05/03/2022 22:15
Pa gdje gori, što ne sačekaš još desetak dana
akcija po markica 8 mj traje do 13.3. pa zato
Vidis koliko ces penala platiti, i reci da ces platiti penale i trazi da ti daju novi ugovor po novoj akciji, I neka ti sve napismeno napisu ako te budu odbijali. Ako te odbiju i kazu da kao stari korisnik ne mozes uzeti uslugu po novoj akciji bez obizira ako platis penale za prijevremeni raskid onda se zali RAK-u da te diskriminiraju kao korisnika. Jer je rak naredio svim opraterima da su svi korisnici isti i da mogu iskorisitti trenutnu akciju ako nemaju vazeci obavezni ugovor. Jedini uslov je da ispaltis sve penale koji ti traza za prijevremeni raskid ugovora, pa tek onda da trazis novi ugovor po trenutnoj akciji
Sve drugo ne mozes uzeti akciju ako si pod obaveznim ugovorom.
Vidis koliko ces penala platiti, i reci da ces platiti penale i trazi da ti daju novi ugovor po novoj akciji, I neka ti sve napismeno napisu ako te budu odbijali. Ako te odbiju i kazu da kao stari korisnik ne mozes uzeti uslugu po novoj akciji bez obizira ako platis penale za prijevremeni raskid onda se zali RAK-u da te diskriminiraju kao korisnika. Jer je rak naredio svim opraterima da su svi korisnici isti i da mogu iskorisitti trenutnu akciju ako nemaju vazeci obavezni ugovor. Jedini uslov je da ispaltis sve penale koji ti traza za prijevremeni raskid ugovora, pa tek onda da trazis novi ugovor po trenutnoj akciji
e hvala ti drug to sam i pitao...hvala puno jos jednom
e hvala ti drug to sam i pitao....hvala puno jos jednom
Znaci moras imati raskinut obavezni ugovor pa tek da steknes uslove da mozes po trenutnoj akciji da uzmes novi ugovor, e sad je pitanje koliko ce penala traziti da platis prije vremena
123bih123 wrote: ↑05/03/2022 22:59
Ako neko ko koristi eon premium paket i ima upload 30 moze reci kolko ima Upstream Channels “locked”. Meni je samo 4 smatram da bi trebalo bar 6.
Kod mene su 4 US kanala i odmah zakuca na 30Mbps upload.
Ako neko ko koristi eon premium paket i ima upload 30 moze reci kolko ima Upstream Channels “locked”. Meni je samo 4 smatram da bi trebalo bar 6.
Kod mene je 4 i upload zadnjih nekoliko dana oko 26 Mbps.
mirza13 wrote: ↑05/03/2022 22:03
pitanje...ugovorna obaveza mi je do 18.3. ...da li mogu 7.3. raskinuti ugovor i koliko bih morao platiti penala (pretpostavljam samo punu pretplatu za 3. mjesec) da li neko slucajno zna?
Pozdrav @mirza13,
Zamolit ćemo Vas da nam dostavite Vaše korisničke podatke i kontakt broj telefona u inbox kako bi Vas kolege iz tima za brigu o korisnicima pozvale i pružile sve potrebne informacije.
Pozdrav @123bih123,
Zamolit ćemo Vas da ponovo izvršite mjerenje upload brzine i provjerite da li je ista sada uredna.
tesla1969 wrote: ↑06/03/2022 08:22
od prije nekoliko mjeseci sam presao na eon premijum paket pa me interesuje jeli za ovaj paket HBO GO a uskoro HBO max besplatan ili se placa
Pozdrav @tesla1969,
U okviru EON Premium paketa ćete od 08.03.2022. godine biti u mogućnosti da besplatno uživate u HBO MAX servisu. Za pristup HBO MAX servisu koristite iste pristupne podatke koje ste koristili za pristup HBO GO servisu. Ukoliko servis koristite putem mobilnih, tablet ili Smart TV uređaja, bit će potrebno da instalirate novu HBO MAX aplikaciju koju možete pronaći u trgovini aplikacija na Vašem uređaju.