Ukrajina

Post Reply
Avetinho

#10651 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

Black swan wrote:normalno da je otela kad joj se može isto kao što je kosovo oteto od srbije

zapravo kosovo je oteto od srbije a rusija nije ništa otela ljudi su im se sami prisajedinili
i nadamo se da će se sve to vratiti na stare granice jer poštujem međunarodno pravo koje kaže da se granice ne mijenjaju
naravno kad imperijalisti popuše foru
Prespavao nedavne dogadjaje?
https://www.google.com/search?q=rusija+anektirala+krim
daxon

#10652 Re: Ukrajina

Post by daxon »

Gospodin Mufid Memija, jedan od najboljih geopolitičkih komentatora na našim prostorima, dao je vrlo dobru analizu o ukrajinskoj krizi na BHT-u, i jasno naglasio odakle dolazi zlo, ne samo u Ukrajini, već širom planete.
Zna li neko, piše li gospodin Memija negdje na nekom portalu svoje redovne kolumne?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#10653 Re: Ukrajina

Post by Truba »

ajde ba šta dižete frku oko jednog malog krimića
bez ispaljenog metka

to je zalog za budućnost može se vratiti krim

a ko će vratiti one milijune pobijene i tisuće zaklanih što su pod zemljom ili u probavnom traktu arapskih kanibala zbog amerike
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#10654 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

Black swan wrote:normalno da je otela kad joj se može isto kao što je kosovo oteto od srbije

zapravo kosovo je oteto od srbije a rusija nije ništa otela ljudi su im se sami prisajedinili
i nadamo se da će se sve to vratiti na stare granice jer poštujem međunarodno pravo koje kaže da se granice ne mijenjaju
naravno kad imperijalisti popuše foru
poznato mi ovo od nekud
a i ovo oko prisjedinjenja takođe
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#10655 Re: Ukrajina

Post by Truba »

meni je poznato da je pandorina kutija otvorena s kosovom

edit. recimo albanci su dobili 2 države na foru kojom hrvati nisu mogli dobiti državu 100 godina

vjerovatno je neko dobio nekoliko milijardi narko novca da se poseru po međunarodnom pravu i naprave državu koju iole normalne države ne priznaju

i što bi sada sprečavalo jednu moćnu rusiju da radi što želi kad sve ostale imperije rade isto

ne znam fakat gdje je probelm

edit. negdje piše da je britanija garant integriteta i suvereniteta ukrajine nakon davanja nukelarki :lol: :lol: :lol: :lol: mislim da ti je jedini garant suverenosti nukelarka ili oružje za masovno uništenje...nikakvi sporazumi i oni koji te brane
agnostic_front

#10656 Re: Ukrajina

Post by agnostic_front »

Kosovo se moglo odvojiti od Srbije, Krim se ne može pripojiti Rusiji. Prosto k'o pasulj.
Havatar

#10657 Re: Ukrajina

Post by Havatar »

Black swan wrote:meni je poznato da je pandorina kutija otvorena s kosovom

edit. recimo albanci su dobili 2 države na foru kojom hrvati nisu mogli dobiti državu 100 godina

vjerovatno je neko dobio nekoliko milijardi narko novca da se poseru po međunarodnom pravu i naprave državu koju iole normalne države ne priznaju

i što bi sada sprečavalo jednu moćnu rusiju da radi što želi kad sve ostale imperije rade isto

edit. negdje piše da je britanija garant integriteta i suvereniteta ukrajine nakon davanja nukelarki :lol: :lol: :lol: :lol: mislim da ti je jedini garant suverenosti nukelarka ili oružje za masovno uništenje...nikakvi sporazumi i oni koji te brane
Nije se niko posrao po medjunarodnom pravu nego nakon Bosne nisu htjeli da dozvole jos jedan genocid i onda su ovi sto bi da etnicki ciste dobili po usima. Sto se tice iole normlnih drzava sve civilizirane zemlje priznaju Kosovo a samo drzave nakaze kao Rusija ih ne priznaju.
Fantassin

#10658 Re: Ukrajina

Post by Fantassin »

agnostic_front wrote:Kosovo se moglo odvojiti od Srbije, Krim se ne može pripojiti Rusiji. Prosto k'o pasulj.
Jel mislis na republiku Krim u Ruskoj federaciji :D
sinuhe

#10659 Re: Ukrajina

Post by sinuhe »

Hrvati prije 90-te nisu ni trazili drzavu.
Albanci su dobili dvije nakon pada carevina a imali su cini mi se predstavnike i na Berlinskom kongresu. :D
Avetinho

#10660 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

sinuhe wrote:Hrvati prije 90-te nisu ni trazili drzavu.
Albanci su dobili dvije nakon pada carevina a imali su cini mi se predstavnike i na Berlinskom kongresu. :D
Koja skola, da tamo ne saljem djecu?
daxon

#10661 Re: Ukrajina

Post by daxon »

agnostic_front wrote:Krim se ne može pripojiti Rusiji. Prosto k'o pasulj.
Krim se pripojio, vratio Rusiji, prostije i od pasulja.
Martinez_

#10662 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

Havatar wrote:

Nije se niko posrao po medjunarodnom pravu nego nakon Bosne nisu htjeli da dozvole jos jedan genocid i onda su ovi sto bi da etnicki ciste dobili po usima. Sto se tice iole normlnih drzava sve civilizirane zemlje priznaju Kosovo a samo drzave nakaze kao Rusija ih ne priznaju.
Pa naravno da se posrao, humanitarno pravo nije isto što i međunarodno. Ameri su pogazili međunarodno i sad im se vraća kao bumerang i tek će se vraćati širom Evrope i sveta. Nažalost.

P.S. ladno si Bosnu proglasio nakaznom i necivilizovanom :lol:
Martinez_

#10663 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

agnostic_front wrote:Kosovo se moglo odvojiti od Srbije, Krim se ne može pripojiti Rusiji. Prosto k'o pasulj.
Nije moglo, odvojilo se nasilno. Kosovo je bilo AP u sastavu Srbije. Republike su se ujedinile u SFRJ u Jajcu, Kosovo je nastalo tek 1946. kao oblast a kasnije kao pokrajina.

1999. je takođe uprkos formalnom gubitku kontrole nad teritorijom,. rezolucijom UN 1244 potvrđeno da je Kosovo deo Srbije.
Havatar

#10664 Re: Ukrajina

Post by Havatar »

Martinez_ wrote:
Havatar wrote:

Pa naravno da se posrao, humanitarno pravo nije isto što i međunarodno. Ameri su pogazili međunarodno i sad im se vraća kao bumerang i tek će se vraćati širom Evrope i sveta. Nažalost.

P.S. ladno si Bosnu proglasio nakaznom i necivilizovanom :lol:
Kako nije , nijedno pravo ne dozvoljava etnicko ciscenje i ne moze biti prepreka da se to zaustavi.
Martinez_

#10665 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

Havatar wrote:Kako nije , nijedno pravo ne dovoljava etnicko ciscenje i ne moze prepreka da se to zaustavi.
Brkaš pojmove, mešaš babe i žabe. Međunarodno pravo ne dozvoljava etničko čišćenje. Nije promenom granica zaustavljeno etničko čišćenje. Promena granica je ako nisi znao usledila 2008.

Sprečavanje etničkog čišćenja vojnom intervencijom 1999.

Niko nije etnički čistio Albance 2006 i 2007.
Kaligula I

#10666 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

https://www.youtube.com/watch?v=MdJEJl6Dt38

...da, Libiju su srušili jahači apokalipse oličeni u zapadnom, neoliberalnom,ekspanzivnom, esploatatorskom kapitalizmu...oni dolaze, oni plaze...evo ih i u Ukrajini...
Challenger__

#10667 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Kaligula I wrote:https://www.youtube.com/watch?v=MdJEJl6Dt38

...da, Libiju su srušili jahači apokalipse oličeni u zapadnom, neoliberalnom,ekspanzivnom, esploatatorskom kapitalizmu...oni dolaze, oni plaze...evo ih i u Ukrajini...
Samo, tipujem da bi (jahači apokalipse) mogli da izgore zbog Ukrajine. Oni koje ciljaju nisu ni Libija ni Irak.
Kaligula I

#10668 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

Challenger__ wrote:
Kaligula I wrote:https://www.youtube.com/watch?v=MdJEJl6Dt38

Samo, tipujem da bi (jahači apokalipse) mogli da izgore zbog Ukrajine. Oni koje ciljaju nisu ni Libija ni Irak.
...iskreno se nadam, ali ja vjerujem da će oni prije pasti na financijskom, nego na bojnom polju...BRIKS, Iran i još neke zemlje rade na tom projektu..."jahači" su već u panici...intelektualni slijepci to ne vide, jer ne žele da vide, ali da gube to je fakat činjenica...
Kaligula I

#10669 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

http://www.youtube.com/watch?v=Uwk5FBee ... 3fmO4m-gKg

...pokojnji Branko Mikulić je rekao jedne prilike da u svakoj nauci ima slučajnosti, samo u politici ne...dakle, u politici ništa nije slučajno...da postoje planetarne sile koje imaju svoje 'maratonske', geopolitičke planove evo nam govori i ovaj klip...možda neko nekad i 'progleda'...
Kaligula I

#10670 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

...evo, još, malo materijala za nevjerne Tome...

http://--- no links ---/vijesti/svijet/121 ... eluje.html

http://--- no links ---/vijesti/svijet/121 ... eluje.html

...žao mi je što ovi linkovi ne 'kače'...ali riječ je o Dnevno.hr i članku po naslovom:

RAZOTKRIVENI: FBI i CIA žare i pale Ukrajinom! Hrvatska analitičarka: 'Tako SAD djeluje'
Last edited by Kaligula I on 06/05/2014 00:51, edited 2 times in total.
Havatar

#10671 Re: Ukrajina

Post by Havatar »

Kaligula I wrote:http://www.youtube.com/watch?v=Uwk5FBee ... 3fmO4m-gKg

...pokojnji Branko Mikulić je rekao jedne prilike da u svakoj nauci ima slučajnosti, samo u politici ne...dakle, u politici ništa nije slučajno...da postoje planetarne sile koje imaju svoje 'maratonske', geopolitičke planove evo nam govori i ovaj klip...možda neko nekad i 'progleda'...
Znaci i hapsenje Seselja je jedno od zla koja je amerika napravila :roll: :-) :smajlikojipovraca: I onda takvi pricaju o fasistima..
Kaligula I

#10672 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

Havatar wrote:

Znaci i hapsenje Seselja je jedno od zla koja je amerika napravila :roll: :-) :smajlikojipovraca: I onda takvi pricaju o fasistima..
...e, vidiš, nije mi do toga da branim Šešelja...ali u ime istine moram reći da je on zlo, koje je došlo kao posljedica još većeg zla...čik pogodi kojeg ;-) ...
Havatar

#10673 Re: Ukrajina

Post by Havatar »

Kaligula I wrote:
Havatar wrote:

...e, vidiš, nije mi do toga da branim Šešelja...ali u ime istine moram reći da je on zlo, koje je došlo kao posljedica još većeg zla...čik pogodi kojeg ;-) ...
Velikosrpske politike
Kaligula I

#10674 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

Havatar wrote:
Kaligula I wrote:

Velikosrpske politike
...to je ispod pojasa...tako je kad se ostane bez 'municije'...
ylli

#10675 Re: Ukrajina

Post by ylli »

Nevjerojatno kako (skoro) svi Srbe navijaju za Ruse i misle isto :evil:
Pa mogu da zamislim kako bi mi -NE (pravoslavci) Srbi prosli kad Rusija bi bila prva super sila u svjetu .
Post Reply