nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- amar1994
-
NediM17
#10652 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Bez obzira na brzinu kojom se krecem na autoputu, naravno da uvijek gledam retrovizore i obavezno se sklanjam brzima.
Vozim vecinom 150-160km/h, a nije da se ne moze desiti i tada da neko prodje kao metak lijevom trakom.
Vozim vecinom 150-160km/h, a nije da se ne moze desiti i tada da neko prodje kao metak lijevom trakom.
- Svicko
#10653 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Druze sve ok, ali mi nije jasna jedna stvar.
Vidiš da čovjek pretiče kamiona, i ti ideš za njim, ne čekajući da on završi preticanje?
možeš. ali to ti je uvijek dodatni rizik. nikad ne znaš koliko će njemu trebati vremena tačno da pretekne, koliko mu je jako auto, koliko je on pouzdan vozač, hoće li dovoljno nagaziti da i ti imaš vremena da završiš preticanje. u biti, ja to izbjegavam i gledam da pretičem solo jer znam samo šta ja vozim i kako vozim.
Vidiš da čovjek pretiče kamiona, i ti ideš za njim, ne čekajući da on završi preticanje?
možeš. ali to ti je uvijek dodatni rizik. nikad ne znaš koliko će njemu trebati vremena tačno da pretekne, koliko mu je jako auto, koliko je on pouzdan vozač, hoće li dovoljno nagaziti da i ti imaš vremena da završiš preticanje. u biti, ja to izbjegavam i gledam da pretičem solo jer znam samo šta ja vozim i kako vozim.
- commendatore
#10654 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
arslanica wrote:ranger wrote:neke stvari na cesti se rade ili ne rade cisto iz vozacke kulture, ne pise striktno u zakonu al iz uljudnosti...
pa tako nema potrebe da ides lijevom na brzoj cesti zasto svjesno smetati nekom? policija nek redi one koji idu brzo, nemas ga sta ti ucit pameti
tako i na autoputu kad ides desnom ako auto dolazi s desne i treba da se ukljuci ljudski je prestrojit se lijevo, naravno ako moze, da se coek ukljuci na ap bez kocenja... nema potrebe koristit "pravo" prvenstva
i tako dalje i blize... ne kontam iz kojih pobuda je ljudima cejf jebavat nekog jer je eto po zakonu...
-
tempuser
#10655 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
I hoce li biti jedan od supaka i kompleksasa koji ce ga namjerno razvuc ko gladan srat samo da ti ostanes iza njega.Svicko wrote:Druze sve ok, ali mi nije jasna jedna stvar.
Bezbroj puta mi se desilo da vozim svoju voznju i stignem lika ispred sebe koji sporiji i kako mu se ja priblizavam tako on povecava brzinu i dok sam ja dosao do njega on prakticno vozi mojom brzinom i nesto se koprca, lomi se po krivinama, samo da ga ne preteknem, a kad ga preteknem onda u roku od 5 sek usporava na brzinu kojom je ranije vozio. Za to nema nikakvo drugo objasnjenje nego kompleksasi jer moras biti fakat pileci mozak da pomislis da ces time postici da te ja ne preteknem.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#10656 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Mene kad čovjek krene preticati, ja skinem nogu s gasa. Nek ide, šta treba 
-
tempuser
#10657 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
To je sva potrebna mudrost. Sta ja imam s tim sto on vozi pre ogranicenja i sta ja imam od toga ako ga jednom blokiram da me pretekne???? Nece lik zbog toga usporiti i voziti mojom brzinom nego ce me obici pvrom narednom prilikom.Tomahawk11 wrote:Mene kad čovjek krene preticati, ja skinem nogu s gasa. Nek ide, šta treba
Inace meni je vec godinama najbitnija stvar kad vozim rahatluk u mom autu onoliko koliko je u mojoj moci, bez naguravanja, stresova itd. Ajte bi trkaci, necu vam ja smetat.
- zforumas
#10658 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Nikad ti neces bruda postat'Tomahawk11 wrote:Mene kad čovjek krene preticati, ja skinem nogu s gasa. Nek ide, šta treba
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#10659 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Nećuzforumas wrote:Nikad ti neces bruda postat'Tomahawk11 wrote:Mene kad čovjek krene preticati, ja skinem nogu s gasa. Nek ide, šta treba
- rumenige_brajtner
#10660 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
nogu na gas, nisi pička baTomahawk11 wrote:Mene kad čovjek krene preticati, ja skinem nogu s gasa. Nek ide, šta treba
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#10661 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Živi brzo, umri mladrumenige_brajtner wrote:nogu na gas, nisi pička baTomahawk11 wrote:Mene kad čovjek krene preticati, ja skinem nogu s gasa. Nek ide, šta treba
- rumenige_brajtner
#10662 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
kad čitam šta pojedinci pišu i kako voze, čudim se da su živi uopšte.
- basicm
#10663 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Sta se strasno pise? Vozis nekim kontinuitetom i imas ili sporog debila kojemu je i to 110% kapaciteta i koji je totalno nepredvidiv ili nekog trkaca koji ugrozava sebe i oko sebe svojim akrobacijama. Nekad si raspolozen da popustis i odmaknes a nekad si nadrndan pa mu ne das da bude po njegovom. Ja mislim da smo svi isti tu, ne treba glumiti sveca ovdje, nije prijeki sud.rumenige_brajtner wrote:kad čitam šta pojedinci pišu i kako voze, čudim se da su živi uopšte.
- Dope_Man
#10664 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Po meni ipak najbolje sto manje se zahebavati. Vozim 10-20 preko limita na otvorenoj i tako cesto sustizem one kojima auto, ili njihovo samopouzdanje, ne daju da idu preko limita. Neki izgledaju i tako kao da jednostavno namjerno peglaju. Uglavnom prestignem cim mogu, i napravim razmak pa dalje svojim putem. Ne bih trosio ni svoje vrijeme, ni zivce da se ''svetim'' nekim usporavanjem ispred i slicno. Naravno, i kada je neko brzi sklonim se da ide, jer kao sto ja sa 90 ne zelim da me smara onaj sa 70, tako ne zelim ni ja smarati onoga sto ide 110.
E imaju oni peglatori sa daleko jacim autom koji te na pravcu ostave, a onda u krivinu ulaze 20 na sat da mu se zalijepis na brani, a nakon krivine opet opale po gasu k'o Vin Diesel u filmu. Takvi mi znaju vuci zivce, ali onda namjerno usporim da napravim razliku i nekim cudom ih obicno vise ne sustignem jer im valjda ne bude zanimljivo usporavati ako nemaju koga peglati.
U svakom slucaju nek je sto veca razlika izmedju mene i onih kojima je stil voznje drugaciji od mog, i obojica smo mirni.
E imaju oni peglatori sa daleko jacim autom koji te na pravcu ostave, a onda u krivinu ulaze 20 na sat da mu se zalijepis na brani, a nakon krivine opet opale po gasu k'o Vin Diesel u filmu. Takvi mi znaju vuci zivce, ali onda namjerno usporim da napravim razliku i nekim cudom ih obicno vise ne sustignem jer im valjda ne bude zanimljivo usporavati ako nemaju koga peglati.
U svakom slucaju nek je sto veca razlika izmedju mene i onih kojima je stil voznje drugaciji od mog, i obojica smo mirni.
-
zdruzdjo
#10665 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
tempuser wrote: I hoce li biti jedan od supaka i kompleksasa koji ce ga namjerno razvuc ko gladan srat samo da ti ostanes iza njega.
Bezbroj puta mi se desilo da vozim svoju voznju i stignem lika ispred sebe koji sporiji i kako mu se ja priblizavam tako on povecava brzinu i dok sam ja dosao do njega on prakticno vozi mojom brzinom i nesto se koprca, lomi se po krivinama, samo da ga ne preteknem, a kad ga preteknem onda u roku od 5 sek usporava na brzinu kojom je ranije vozio. Za to nema nikakvo drugo objasnjenje nego kompleksasi jer moras biti fakat pileci mozak da pomislis da ces time postici da te ja ne preteknem.
Tacno
U proteklih 15-ak dana sam proputovao oko 2500 km najvise po bih. Na tu sam situaciju naisao brat bratu jedno 20 puta.
I sto je naj naj obicno su to g3, pasati iz 90-ih, punto....
Ali jednostavno ne kontam taj kont. Ukoliko hocu/zelim/trebam da te preteknem mozes mi ne dati samo ako:
si puno jaci ispod haube pa da ne mogu,
da si toliko lud pa da mi ugrozavas zivot a tada cu te pustiti,
ili da uslovi puta ne dozvoljavaju.
Sve ostalo u stanju sam da pritisnem na 200 i da preteknem a onda cu spustiti na normalnu brzinu.
- Better Man
#10666 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Najbolji su oni na autoputu. Vozi iza tebe i približiti se i fino te prestigne, a onda se ubaci ispred tebe i uspori, tako da ga moraš prestići, a da pritom ne dodaješ gasa. Kad to uradiš, on opet isto. E onda ja pritisnem gas i ostavim ga iza sebe i ubijem mu volju da to više radi. Ili imaš one sa polugrobovima, koji hoće da te prestignu. Pritisnu oni gas, ali ne mogu da te prestignu, jer im je loše auto ili nema dovoljno snage i preticanje im traje pola sata. Tada da se jadnici ne pate i ne pokušavaju više, samo dodam gasa i adios amigos.zdruzdjo wrote:tempuser wrote: I hoce li biti jedan od supaka i kompleksasa koji ce ga namjerno razvuc ko gladan srat samo da ti ostanes iza njega.
Tacno
U proteklih 15-ak dana sam proputovao oko 2500 km najvise po bih. Na tu sam situaciju naisao brat bratu jedno 20 puta.
I sto je naj naj obicno su to g3, pasati iz 90-ih, punto....
Ali jednostavno ne kontam taj kont. Ukoliko hocu/zelim/trebam da te preteknem mozes mi ne dati samo ako:
si puno jaci ispod haube pa da ne mogu,
da si toliko lud pa da mi ugrozavas zivot a tada cu te pustiti,
ili da uslovi puta ne dozvoljavaju.
Sve ostalo u stanju sam da pritisnem na 200 i da preteknem a onda cu spustiti na normalnu brzinu.
-
NediM17
#10667 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ljudi koji voze tacno po ogranicenju su dakle bez samopouzdanja ili im auto ne valja. Zanimljiva konstatacija.Dope_Man wrote:Po meni ipak najbolje sto manje se zahebavati. Vozim 10-20 preko limita na otvorenoj i tako cesto sustizem one kojima auto, ili njihovo samopouzdanje, ne daju da idu preko limita. Neki izgledaju i tako kao da jednostavno namjerno peglaju. Uglavnom prestignem cim mogu, i napravim razmak pa dalje svojim putem. Ne bih trosio ni svoje vrijeme, ni zivce da se ''svetim'' nekim usporavanjem ispred i slicno. Naravno, i kada je neko brzi sklonim se da ide, jer kao sto ja sa 90 ne zelim da me smara onaj sa 70, tako ne zelim ni ja smarati onoga sto ide 110.
A mozda jednostavno nece da bacaju pare na kazne?
- Dope_Man
#10668 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Mozda. To je moj zakljucak, daleko od toga da je nuzno validan. Govorim iz svoje perspektive i nisam jos nasao dobar razlog da vozim tacno po ogranicenju na otvorenoj cesti, pa nek to ide na moju sramotu ako treba.
U naseljenom mjestu se redovno drzim limita jer prvenstveno necu da udarim nikogam pa better safe than sorry. Izvan naseljenih mjesta ne vidim nista lose da tamo gdje je put dovoljno dobar idem 90-100, umjesto propisanih 80 i time sebi znacajno skratim putovanje s obzirom da uglavnom i idem na duze rute.
Ako cemo za kazne, svakako radari i jesu uglavnom tamo gdje je smanjenje brzine na 50-60, odnosno uglavnom nakon znaka za naseljeno mjesto, jer policija zna da ima onih koji je nece smanjiti. Platio sam i 2 za prekoracenje, veca je bila cak 12 preko ogranicenja - na autoputu. Prepao sam samog sebe kako sam brz i zestok.
A za te koji na svaki znak 70 spuste tacno na 70, na 60 tacno na 60, na 40 tacno na 40, ili nize (govorimo i dalje o cesti izvan naseljenog mjesta) sam stekao takav dojam, ili da auto ne moze (na visim brzinama), ili da nemaju samopouzdanja. Stil voznje to takodjer pokazuje s obzirom da su kod takvih vise upaljene nego sto su ugasene ona mala crvena svjetla sto mi govore da vozac auta ispred koci. Uglavnom to je moj dojam, mozda (veoma) pogresan, ko zivi taj i grijesi jel.
U naseljenom mjestu se redovno drzim limita jer prvenstveno necu da udarim nikogam pa better safe than sorry. Izvan naseljenih mjesta ne vidim nista lose da tamo gdje je put dovoljno dobar idem 90-100, umjesto propisanih 80 i time sebi znacajno skratim putovanje s obzirom da uglavnom i idem na duze rute.
Ako cemo za kazne, svakako radari i jesu uglavnom tamo gdje je smanjenje brzine na 50-60, odnosno uglavnom nakon znaka za naseljeno mjesto, jer policija zna da ima onih koji je nece smanjiti. Platio sam i 2 za prekoracenje, veca je bila cak 12 preko ogranicenja - na autoputu. Prepao sam samog sebe kako sam brz i zestok.
A za te koji na svaki znak 70 spuste tacno na 70, na 60 tacno na 60, na 40 tacno na 40, ili nize (govorimo i dalje o cesti izvan naseljenog mjesta) sam stekao takav dojam, ili da auto ne moze (na visim brzinama), ili da nemaju samopouzdanja. Stil voznje to takodjer pokazuje s obzirom da su kod takvih vise upaljene nego sto su ugasene ona mala crvena svjetla sto mi govore da vozac auta ispred koci. Uglavnom to je moj dojam, mozda (veoma) pogresan, ko zivi taj i grijesi jel.
- Optimist
#10669 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ja sam proljetos dobio kaznu, mobilni radar koji je bio postavljen na ulazu u Zenicu. Ogranicenje 80 a ja isao 92. Tako da oni postavljaju svugdje ove kamere, a ne samo na mjestima sa smanjenim ogranicenjem.
- triconja
#10670 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Slobodno vi vozite tako, samo cete sebe zajebat. Pajkani trljaju ruke, ima para taman da svoj podmladak mogu ubaciti u policiju
.
- amar1994
#10671 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
meni samo ne jasno zasto proizvodjaci prave jaca i brza auta kad ne mozes posteno ni u 6tu brzinu ubacit
svabe su po tom pitanju kraljevi

ps. jebem onog koje dozvolio da se kuce grade uz samu magistralu , pa se u tom slucaju zbog njihovih guzica i prilaza tj. izlaza smanje ogranicenja na 40-50
svabe su po tom pitanju kraljevi
ps. jebem onog koje dozvolio da se kuce grade uz samu magistralu , pa se u tom slucaju zbog njihovih guzica i prilaza tj. izlaza smanje ogranicenja na 40-50
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#10672 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Pa nisu ta jaka auta pravljena za nas i naše puteve
Nemamo mi, osim ovo malo autoputa, kod potjerati, što bi se reklo.
Nemamo mi, osim ovo malo autoputa, kod potjerati, što bi se reklo.
-
Naslovnica
#10673 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Kada bi se striktno pridržavalo ograničenja brzine, od Sarajeva preko Tuzle do Orašja bi se vozilo, brat-bratu, 6-7 sati.
Hoćete da kažete da svi vozite po ograničenjima na toj dionici?!?!
Hoćete da kažete da svi vozite po ograničenjima na toj dionici?!?!
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#10674 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
za satMOSALJOZE wrote:Zato mirzet za sat i po
- triconja
#10675 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Dje njega nadjeMOSALJOZE wrote:Zato mirzet za sat i po