A je l' ti vidiš punu liniju na gornjoj fotografiji?supercali wrote:Pod 1 nije tacno pod 2 moguce i da jeste i da nije napravio prekrsaj pod 3 citaj 2Seawolf wrote: ...
1. Prelazak preko pune linije (na ovome kružnom toku su sva mjesta na kojima bi se mogao isključiti iz kružnog toka iz unutrašnje trake, označena punom linijom između unutrašnje i vanjske trake);
2. Pogrešno prestrojavanje (na ovome kružnom toku, na kojemu sve 4 izlazne ceste, imaju samo po jednu saobraćajnu traku za kretanje u jednom smjeru, isključenje iz kružnog toka je dopušteno samo iz vanjske trake. To je, uostalom jasno naznačeno horizontalnom signalizacijom - vidjeti pod 1.) i
3. Oduzimanje prava prvenstva (ovo je, doduše bilo u pokušaju), jer si krenuo da se uvaljuješ (tako si ti napisao) gospođi koja se kretala u vanjskoj traci.
...
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Seawolf
#10626 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
- supercali
#10627 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
A vidis li ti isprekidane?Seawolf wrote:A je l' ti vidiš punu liniju na gornjoj fotografiji?supercali wrote:Pod 1 nije tacno pod 2 moguce i da jeste i da nije napravio prekrsaj pod 3 citaj 2Seawolf wrote: ...
1. Prelazak preko pune linije (na ovome kružnom toku su sva mjesta na kojima bi se mogao isključiti iz kružnog toka iz unutrašnje trake, označena punom linijom između unutrašnje i vanjske trake);
2. Pogrešno prestrojavanje (na ovome kružnom toku, na kojemu sve 4 izlazne ceste, imaju samo po jednu saobraćajnu traku za kretanje u jednom smjeru, isključenje iz kružnog toka je dopušteno samo iz vanjske trake. To je, uostalom jasno naznačeno horizontalnom signalizacijom - vidjeti pod 1.) i
3. Oduzimanje prava prvenstva (ovo je, doduše bilo u pokušaju), jer si krenuo da se uvaljuješ (tako si ti napisao) gospođi koja se kretala u vanjskoj traci.
...
-
Seawolf
#10628 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Naravno, samo na mjestima gdje se treba izvršiti prestrojavanje iz unutrašnje u vanjsku traku, kako bi se nakon toga moglo ispravno isključiti iz kružnog toka, a na mjestima gdje se isključuje iz kružnog toka je puna linija između unutrašnje i vanjske trake.supercali wrote:A vidis li ti isprekidane?Seawolf wrote:A je l' ti vidiš punu liniju na gornjoj fotografiji?supercali wrote: Pod 1 nije tacno pod 2 moguce i da jeste i da nije napravio prekrsaj pod 3 citaj 2
- supercali
#10629 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Upravo si potvrdio da tvoj broj 1 nije tacan
-
Seawolf
#10630 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kolega @Tomahawk11 je jasno napisao da je vozio unutrašnjom trakom kružnog toka i da je krenuo da izađe prema Vogošći. Nije napisao da je krenuo da se prestroji iz unutrašnje u vanjsku traku. Dakle, pri izlasku iz unutrašnje trake je morao preći preko pune linije.supercali wrote:Upravo si potvrdio da tvoj broj 1 nije tacan
Znam to, jer i ja svakodnevno radim istu stvar
- supercali
#10631 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
On je napisao da hoce da se iskljuci ne iz koje trake a posto je napisao ko sam ja da se njoj uvaljujem onda vjerovatno je htio da se preatroji u vanjsku pa da se iskljuciSeawolf wrote:Kolega @Tomahawk11 je jasno napisao da je vozio unutrašnjom trakom kružnog toka i da je krenuo da izađe prema Vogošći. Nije napisao da je krenuo da se prestroji iz unutrašnje u vanjsku traku. Dakle, pri izlasku iz unutrašnje trake je morao preći preko pune linije.supercali wrote:Upravo si potvrdio da tvoj broj 1 nije tacan
Znam to, jer i ja svakodnevno radim istu stvar. Ali se barem pri tome ne ljutim na one koji se kreću vanjskom trakom i kojima oduzimam prvenstvo.
Neka tomo napise kako je bilo i jesam li ja ispravno zakljucio
Mozda i grijesim nije iskljuceno
Al generalno sam shvatio da se na forumu treba pored detaljnog opisa i crtat da ne bi dolazio u situaciju kao ja i ti sada da nagadjamo sta je tomo mislio a sta napisao
Uglavnom nebitno odoh spavati
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#10632 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Dolazim sa autoputa, ukljucujem se na kruzni, uz duzno postovanje, linija izmedju unutrasnje i vanjske je isprekidana, da je tacno sto je @Seawolf napisao, ne bi trebala nikako unutrasnja traka, jer onda svi koji voze unutrasnjom su nekako napravili prekrsaj, je li tako?! A nije tako. Dakle, vozim skoro cijeli krug i iskljucujem se prema Vogosci. U principu, ljudi pustaju, ali ova kobila je digla glavu, jer je ona na traci. Ljudi koji dolaze od Rajlovca prelaze u unutrasnju i idu prema izlazu za autoput ili nekom drugom, ako ja stojim u unutrasnjoj i cekam da se gospodja smiluje da me pusti, to znaci da smo blokirali kruzni i stvara se jos veca guzva. I ako bolje pogledas, linija je isprekidana, dakle ne pravis prekrsaj, iskljucujes se prema izlazu.
Ja se stvarno cudim kako nema vise udesa na ovim kruznim, raja pojma nema
Ja se stvarno cudim kako nema vise udesa na ovim kruznim, raja pojma nema
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#10633 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Hajde mi samo objasni koja je razlika izmedju izadje i prestroji se? Logicno je da cu se prestrojiti da bih izasao iz kruznog. Nemam sta drugo uraditi.Seawolf wrote:Kolega @Tomahawk11 je jasno napisao da je vozio unutrašnjom trakom kružnog toka i da je krenuo da izađe prema Vogošći. Nije napisao da je krenuo da se prestroji iz unutrašnje u vanjsku traku. Dakle, pri izlasku iz unutrašnje trake je morao preći preko pune linije.supercali wrote:Upravo si potvrdio da tvoj broj 1 nije tacan
Znam to, jer i ja svakodnevno radim istu stvar. Ali se barem pri tome ne ljutim na one koji se kreću vanjskom trakom i kojima oduzimam prvenstvo.
-
lijepa u dusi
#10634 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Najbolji je kruzni na Ilidzi. Nit ima puna, nit isprekidana, niti znas imaju li 2 ili 3 trake... Samo vooooziii Misko! 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
-
BadBoy
#10636 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
vozackii wrote:Kruzni kod vogoscanske petlje. Guzva, mic po mic, dolazim sa autoputa i sad idem unutrasnjom, hocu se iskljuciti prema Vogosci. Hoces qurko. Kraljica sa Fabiom karavan upravila, ko sam ja da se njoj uvaljujem. Jos digla glavu, ono ko nje se ne tice
Eto ga, to je to razmišljanje. Ne mogu da vjerujem još uvijek da neko izlazi na cestu sa razmišljanjem "ne moraš paziti ništa". Allahu dragu dobro smo ikako živi.Tomahawk11 wrote:Btw. Vanjska do smrti prst u uho i kruzis ne moras pazit nista jer ne mozes nikad kriv bit lakse nego autoput
-
Seawolf
- Tomahawk11
- Globalni moderator
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#10639 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Izgleda da si malo pomijesao komentare. Ovo gore sto je vozackii, to je moj komentar.BadBoy wrote:vozackii wrote:Kruzni kod vogoscanske petlje. Guzva, mic po mic, dolazim sa autoputa i sad idem unutrasnjom, hocu se iskljuciti prema Vogosci. Hoces qurko. Kraljica sa Fabiom karavan upravila, ko sam ja da se njoj uvaljujem. Jos digla glavu, ono ko nje se ne ticeEto ga, to je to razmišljanje. Ne mogu da vjerujem još uvijek da neko izlazi na cestu sa razmišljanjem "ne moraš paziti ništa". Allahu dragu dobro smo ikako živi.Tomahawk11 wrote:Btw. Vanjska do smrti prst u uho i kruzis ne moras pazit nista jer ne mozes nikad kriv bit lakse nego autoput
Ovo drugo nisam nigdje napisao.
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#10640 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa vidiš fino gdje je crveni krug, da je puna linija, taj dio se baš razlikuje od isprekidanih koje su po kružnom prije izlaza.Tomahawk11 wrote:Da cujem kako je ispravno?
Po pravilu se trebao isključiti dok je još isprekidana bila, tj zaokružio sam ti plavom

- Tomahawk11
- Globalni moderator
#10641 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Crveni krug? Tu nije puna linija.
- supercali
- Tomahawk11
- Globalni moderator
- supercali
#10644 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nacrtao liar
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#10645 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ok, tu sam se i ja htio iskljuciti kad gdja sa fabijom nije dala.supercali wrote:Nacrtao liar
A ono sam nacrtao pitajuci jer covjek prica cijelo vrijeme o punoj liniji, a onda je isprekidana.
Sta je sa ukljucenjem, je li ono dobro?
- beni-bu-man
- supercali
#10647 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa da nije dobro rekli bi ti da nijeTomahawk11 wrote:Ok, tu sam se i ja htio iskljuciti kad gdja sa fabijom nije dala.supercali wrote:Nacrtao liar
A ono sam nacrtao pitajuci jer covjek prica cijelo vrijeme o punoj liniji, a onda je isprekidana.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#10648 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ganjo neke kokebeni-bu-man wrote: stas ti u mojoj mahali
da nasadim kvocku da se pilici izlegu
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#10649 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa eto covjek kaze da nije, tj. da nista dobro nije, pitam ga kako treba, nema odgovora.supercali wrote:Pa da nije dobro rekli bi ti da nijeTomahawk11 wrote:Ok, tu sam se i ja htio iskljuciti kad gdja sa fabijom nije dala.supercali wrote:Nacrtao liar
- supercali