Pazi stari, to su vasi unutarkoalicioni, konstitutivni odnosi u koje se mi graDŽani necemo mijesati.Hafis wrote:Ja se uzdam u državničku mudrost i vizionarstvo lidera bošnjačkih stranaka koji neće dopustiti da se zbog nekih dnevno-političkih trzavica ova zemlja dovede do tsakvog kaotičng stanja kao što je neodržavanje redovitih izbora.Alfons Kauders wrote:Taman da gledamo Scepu i Bakira u akcijiHafis wrote: Pa eno ga u proceduri...-čak je i jedan veto preskočio. Jest da ide puževim korakom, ali ide![]()
A procedura ce biti kratka, jer suprotno vasem misljenju, opozicija ne mora glasati za zakone pozicije, niti mora ulaziti u cijelu pricu s nekim prijedlozima i sl.
Imamo slučaj Mostara gdje se to upravo dešava zbog te tvrdoglavosti i to im je, ja se nadam jedno iskustvo i jedna opomena da ne smiju to dopustiti da se dessi čitavoj zemlji.
Jebo ih više i izborni injženjering, dajte ljudima kruha i posla.
Ako SDA, HDZ, SBB i SNSD ne zele da se odrze izbori, onda nece donijeti ni zakon na vrijeme. U tom slucaju, bez zakona, provodjenje izbora nema smisla. Pojedine stranke s pravom nece ucestvovati u tom cirkusu, zasto bi dzabe gubili vrijeme i novac? Ljudi nece glasati, jer koji ce kurac glasati na izborima koji to i nisu.
To sto se vi kontali odrzati izbore, pa onda naci model po kojem bi se rezultati implementirali na nacin da odgovaraju SDA i HDZ je druga stvar. Mozete ih odrzati, ali ce biti bojkotovani.
Kontali odrzati izbore, pa onda na osnovu rezultata, napraviti rjesenje po kojem bi ostali na vlasti? Da vam opozicija samo da legitimitet svojim ucescem na izborima? Zao mi je, ali nece. Ovo sami rjesavate, opozicija ima instrukcije da se pretjerano ne mijesa. Osim sto ce vas malo podjebavat u medijima, druge stranke nece uraditi nista. Ako se problem ne rijesi, nece ucestvovati na "izborima" - jer im je bolje ostati jos koju godinu u opoziciji, neko opet ici u koaliciju sa SDA i HDZ.