Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
kenzo

#10626 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by kenzo »

zar i ovakvih izjava ima:
Mi smo razgovore sa SDA imali zapravo nekoliko dana prije sjednice na kojoj je smijenjena Vlada KS-a. Tada su nam nuđena, mislim, dva ministarstva i još neke pozicije u rukovodstvu Skupštine, ali smo tu ponudu, kao i ovu posljednju, principijelno odbili. Tada smo ljudima iz SDA rekli da ne mislimo da bi saradnja između SDA i Naše stranke u izvršnoj vlasti bila u interesu građana, jer smo se na osnovu prethodne dvije godine, i grešaka koje je pravio SDP, imali priliku uvjeriti da ideološki nekompatibilne koalicije ne funkcionišu, a saradnja Naše stranke i SDA bi bila upravo takva, kazao je Kojović.
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sara ... rsnu-vlast

jako lijepo za procitati..da je SDP ovo isto uradila 2010..poklopili bi i 2012 i 2014-tu....
al DJL gospodin bio zeljan vlasti..valjalo je adrenalin iskontrolisat.. :D
nosara

#10627 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by nosara »

Ok, svi ste lopovi... :roll:

plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#10628 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by plain vanilla »

cyprus wrote:fixer je upravu... Jeste, većina u ovoj državi ima lopovski mentalitet i zavrće gdje može... To je razlog zašto nemamo bolje političare... Valjda je logično - iz loše baze izlaze loši političari... Ne može bit da narod valja a eto samo političari ne valjaju... Ja čak često znam reći i da su političari dobri kakav je narod, te čvrsto stojim iza toga!
pa treba krenuti od svoje porodice

koliko tvoja porodica ima clanova i koliko je lopova tu?
miki.ba

#10629 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by miki.ba »

Pitanje bi trebalo biti, koliko bi bilo lopova u tvojoj porodici da su na poziciji?
plain vanilla

#10630 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by plain vanilla »

miki.ba wrote:Pitanje bi trebalo biti, koliko bi bilo lopova u tvojoj porodici da su na poziciji?
ne bi, jer kaze da smo svi lopovi..ako si lopov onda odes na pijacu i ukrades, odes u supermarket i ukrades
vrate ti vise kusura-ne prijavis
nadjes nesto sto nije tvoje i zadrzis

kad dodjes na poziciju, samo poraste apetit, tj vrijednost ukradenog

sumnjam da je iko posten dosao na vlast, pa tek onda poceo krasti
miki.ba

#10631 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by miki.ba »

plain vanilla wrote:
miki.ba wrote:Pitanje bi trebalo biti, koliko bi bilo lopova u tvojoj porodici da su na poziciji?
ne bi, jer kaze da smo svi lopovi..ako si lopov onda odes na pijacu i ukrades, odes u supermarket i ukrades

Da li bi ti sredila bratu posao?
Da li bi ti nastimala da se tvoj poslovni prostor izdaje vladi FBiH?
fixer

#10632 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by fixer »

plain vanilla wrote:

Sumnjas, a neki dan pricala o tome kako je znala Damira prije nego je dosao na vlast, te da ne znas haman sta mu bi. :)
plain vanilla

#10633 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by plain vanilla »

miki.ba wrote: Da li bi ti sredila bratu posao?
ne volim odgovarati na pitanja tipa šbb kbb jer smo onda svi posteni i moralni

ali ako za svojih 37 godina nisam napravila nikakav lopovluk ( a imala sam priliku), sumnjam da cu i u buducnosti :)
plain vanilla

#10634 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by plain vanilla »

fixer wrote:
plain vanilla wrote:

Sumnjas, a neki dan pricala o tome kako je znala Damira prije nego je dosao na vlast, te da ne znas haman sta mu bi. :)
joj, nisam ja s Damirom odrasla, par puta smo se sreli nebitno gdje i malo druzili... i ne, nisam bila zaljubljena u njega, da opet ne pocnu :-)
mislila sam da je ok momak, raja..a nije..to samo znaci da ga nisam dobro poznavala (kao sto i nisam), a ne da je njega vlast pokvarila
Co0l

#10635 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Co0l »

plain vanilla wrote:
joj, nisam ja s Damirom odrasla, par puta smo se sreli nebitno gdje i malo druzili... i ne, nisam bila zaljubljena u njega, da opet ne pocnu :-)
mislila sam da je ok momak, raja..a nije..to samo znaci da ga nisam dobro poznavala (kao sto i nisam), a ne da je njega vlast pokvarila
And the plot thickens... :D
cyprus

#10636 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by cyprus »

plain vanilla wrote:
cyprus wrote:fixer je upravu... Jeste, većina u ovoj državi ima lopovski mentalitet i zavrće gdje može... To je razlog zašto nemamo bolje političare... Valjda je logično - iz loše baze izlaze loši političari... Ne može bit da narod valja a eto samo političari ne valjaju... Ja čak često znam reći i da su političari dobri kakav je narod, te čvrsto stojim iza toga!
pa treba krenuti od svoje porodice

koliko tvoja porodica ima clanova i koliko je lopova tu?
Dovoljno :oops: samo nisu dovoljno spretni da se 'snađu' :mrgreen:
Innovation

#10637 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Innovation »

Koja je ovo tema, da nisam zalutala? :mrgreen:
plain vanilla

#10638 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by plain vanilla »

Innovation wrote:Koja je ovo tema, da nisam zalutala? :mrgreen:
jesi, SDA je druga vrata lijevo
and

#10639 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by and »

plain vanilla wrote:
miki.ba wrote: Da li bi ti sredila bratu posao?
ne volim odgovarati na pitanja tipa šbb kbb jer smo onda svi posteni i moralni

ali ako za svojih 37 godina nisam napravila nikakav lopovluk ( a imala sam priliku), sumnjam da cu i u buducnosti :)
@miki.ba,kakvi bi odgovori bili da zbog toga odgovaraš,budeš istjeran s posla i kažnjen?
glupo je da ja kao glasač razmišljam da li će neko biti pošten ili neće kada dođe na vlast.za nepoštene stvari mora da odgovara i sistem treba da brine o tome.ja kao glasač treba da podržim ideju koja mi se sviđa.
mi imamo situaciju da može raditi ko šta hoće i TO NIJE KAŽNJIVO,niko ne odgovara i zato ovoliko lešinara se bavi politikom i kruže oko pozicija.kada na poziciji budeš odgovarao za krivična djela koja su sada normalna razbježaće se ovi lešinari sa tih mjesta i isplivaće normalni ljudi sa normalnim idejama.
palermo

#10640 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by palermo »

Nema većina lopovski menatilet (ništa nije veći nego u drugim zemljama)nego je društveni sistem vrijednosti takav da nenormalne stvari prihvata kao normalne. Onog trenutka kada većina prihvata nešto kao uobičajeni obrazac ponašanja onda to prestaje biti nenormalno i postaje normalno.

Elite (ne samo političke, ali i politčke) su one kreiraju sistem vrijednosti. I u tome leži njohvoa opdgovornost. Narod samo slijedi obrazac koji im je ponuđen. neko višem neko manje uspješno.

jes da je ovo za drugu temu :D
Innovation

#10641 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Innovation »

plain vanilla wrote:
Innovation wrote:Koja je ovo tema, da nisam zalutala? :mrgreen:
jesi, SDA je druga vrata lijevo
Nema skretanja, samo naprijed. :bih:
victim lamb

#10642 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by victim lamb »

madner wrote:To je apatija. Naravno da ce ljudi krasti kada nema sistema i vide da to prolazi nekaznjeno. To nije ni urodjeno ni genetika. Prije je prolazilo da se napravi vikendica, u zadnjim godinama Bosmal.
Urodjeno je bas ono sto radis kad mislis da te niko ne gleda i da ces proci nekaznjeno.
drug profi

#10643 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by drug profi »

Vjerujem da u svemu ovome sudstvo i tuzilastvo u stvari imaju najvecu krivicu. Da oni rade zaista neovisno i profesionalno, vjerovatno bi i nosioci vlasti bili posteniji, pa i obicni gradjani, iz prostog straha za svoju guyicu.

Prije marnes strip sa trafike, koji vrijedi mozda marku pa nahebes ko da si nekom platu oteo. Danas otimaju novcanike pred policijom, a ovi glavu okrecu. Da ga i privede, izasao bi prije kraja njegove smjene.
pOZz

#10644 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by pOZz »

Innovation wrote:Nema skretanja, samo naprijed. :bih:
Kad se izviniš ljudima ovdje, onda možeš ući.

Da li je većina ljudina lopovskog mentaliteta, to se baš ne može reći, ali se sa sigurnošću može reći da se u ogromnom broju radi o lošim ljudima. Također, velika većina nisu čisti i onda ih je strah smjene vlasti tako da im ovi, po toj osobini, slični njima odgovaraju. ;-)
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#10645 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by KatarinaKosaca »

Zanimljivo je pratiti nit ovog foruma kroz godine. Kad su neki drugi bili na vlasti onda su oni bili lopovi, banditi, a ostali svi fini , dobri i pošteni, a naročito jadna i poštena takozvana opozicija koja je negdje u zapećku čekala da dođe na red da uvede red i poštenje, jer ono što su obnašali na općinskom nivou nije bilo ništa. :roll: Tako su baš rekli, da ta lokalna vlast ne predstavlja ništa, a i ovdje se to puno čitalo.
Sad kad su neki drugi na vlasti , sad smo svi lopovi :-) :-)
Dakle, ljudi su ljudi na svakom dijelu svijeta i Švajcarac i Njemac bi rado prevarili državu da mogu. Radi se o sistemu. A postoje kreatori sistema ili oni koji snose odgovornost za njegovo (ne)sprovođenje. A to je uvijek vlast.
Zato, manite se priče da smo svi lopovi... Neka se jednom počne više sa kaznama. Neka se počne od mene što sam dala cvanciku policajcu, ali neka se počne. Zašto se ne počinje, nije odgovornost onih koji podmite policajca, nego vlasti a i opozicije koji jedno u drugo ne baraju.. jer se onda otvara rupa bez dna. Ko ne bude imao oraha u džepovima biće u stanju da je otvori. Ja sad za sad takvog ne vidim na našoj političkoj sceni.
Pedja Kojovic

#10646 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

Zasto je iznenada ovako mirno?
Jel to ima posla na poslu?
Salim se.

Odrzan sastanak ustavne komisije KS.
Amandmani na Ustav kojima se ukida (pocinje ukidati, tacnije) diskriminacija prema Ostalima su spremni.
Cini se da medju svim, odnosno, potrebnom 2/3 vecinom, politickim subjektima postoji koncenzus za njihovo usvajanje.
(Prisutni bili SDP, SDA, SBiH i Nasa stranka)
Ko zna, mozda ih vec, na sljedecoj sjednici, usvojimo.

p.k.
Innovation

#10647 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Innovation »

G. Kojovicu, da li se taj jedinstveni stav od 2/3 politickih subjekata za usvajanje amandmana na Ustav KS odnosi, na amandmane vezano za diskriminaciju Ostalih, a bez amandmana vezano za prenos nadleznosti sa KS na Grad, sto je bio problem kod usvajanja ovog materijala na sjednici Vlade /72. sjednica 31.05.2012.g./ o cemu smo ranije razmijenili postove? LP
Pedja Kojovic

#10648 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

Innovation

Cini se da postoji koncenzus o cijelom "paketu".
Obavice se jos jedan krug razgovora po pitanju nadleznosti kanton-grad-opstine.
Ali na komisiji smo dogovorili da ukoliko ti amandmani naidju na otpor da njih ostavimo na doradu, a idemo na Skupstinu sa amandmanima koji se ticu Ostalih.

p.k.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#10649 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

STRUČNA ANALIZA IZVJEŠTAJA O IZVRŠENJU BUDŽETA: Naša Stranka o zloupotrebi i mogućoj uštedi tekućih sredstava općina Kantona Sarajevo

Stručnom analizom izvještaja o izvršenjima budžeta, kao i analizom revizorskih izvještaja o upotrebi tekućih sredstava od strane dužnosnika općinskih institucija, koju je proveo Politički savjet Naše stranke u septembru ove godine, utvrđene su određene nepravilnosti i nejasnoće vezane za korištenje mobilnih telefona, održavanje i upotrebu službenih vozila, troškova reprezentacije, a posebno tačaka: "ostali materijalni troškovi" te "ostali nematerijalni troškovi" u općinama Kantona Sarajevo

Naša stranka je zaključila da interni pravilnici kojima je trenutno regulisana navedena budžetska potrošnja nisu dovoljno precizni niti detaljni, što je do sada davalo prostor nekontrolisanoj i nekažnjenoj zloupotrebi javnih sredstava.

Zbog nedostatka striktnih regulacija, a time i svijesti o budžetskoj štednji i odgovornosti trošenja, danas imamo općinske institucije u kojima dužnosnici neke budžetske stavke interpretiraju i doživljavaju kao lične privilegije, simbole statusa i pozicije, ili "bonus" na koji se oslanjaju i koji učestvuje i u njihovom privatnom budžetu“, izjavila je Ajla Šišić, kandidatkinja Naše stranke za načelnicu Općine Novi Grad.

Kandidatkinja Naše stranke za načelnicu Općine Stari Grad Arijana Aganović je također dala komentar povodom ove situacije. “Naša stranka će se u narednom periodu fokusirati na to da nizom konkretnih inicijativa riješi i reguliše pojavu zloupotrebe javnih sredstava u općinama Kantona Sarajevo koja je do sada koštala državu desetine miliona konvertibilnih maraka. Također, naši vijećnici u Starom Gradu, kao i svim drugim sarajevskim općinama, će se ukoliko dobiju povjerenje građana na ovim izborima, zalagati za standardizaciju pravilnika o potrošnji sredstava od strane općinskih i gradskih budžetskih korisnika.

Naša stranka vjeruje kako je vrijeme recesije pravo vrijeme i prava prilika da se osmisli način regulisanja i kontrole upotrebe tekućih sredstava, dakle ne samo njihove potrošnje, već i njihove uštede, što podrazumijeva i kreiranje načina regulisanja usmjeravanja i upotrebe ušteđenih sredstava za rješavanje aktuelnih, akutnih ili neplaniranih problema pored onih strateških, kao što su materijalno-tehničko osposobljavanje za borbu protiv vatrenih stihija, modernizacija škola, uspostava novih predškolskih institucija, itd.

(** No links ** PORTAL/md)

Innovation

#10650 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Innovation »

Hvala na odgovoru. :)
Locked