SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
cappy_tempo

#10626 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cappy_tempo »

leet wrote:
cappy_tempo wrote:
pa u subotu su prvo rekli da ce od cijelog sjevera uzeti izjavu i ja se spremio da kazem kako sam vidio" leteci objekat koji je mjenjao boje,nemojte me vise molim vas" ali onda rekose da nece izjave nego ce poslje tekme nas pustiti,a to pustanje je bilo 1 po 1 na jednom ulazu kao valjda ne bi li jos koga prepoznali samo je fazon sto su prepoznavali "joj ovaj mi je poznat od nekud",a kamere na kojoj ima snimak nema nikako :D ili recenica da nabavim rotaciju pa mogu i ja parkirati gdje hocu mi je bila dovoljna :mrgreen:

skini kacket, p*cka ti materina !! ( djetetu od 12 godina :mrgreen: )

nego valjda su skontali da bi te izjave bile jako korisne pa su odustali :mrgreen:
ili je mozda nekom doslo iz guzice u glavu da bi im trebo kamion papira :mrgreen: pa ko bi sve to pisao bolje ih pustiti :mrgreen:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#10627 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Truba »

Source.ba: Muška osoba zbodena nožem kod Narodnog pozorišta
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#10628 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Admir_1984 »

baklava2 wrote:ne trebaju se praviti auto putevi nego zatvori
:thumbup:

Ja mislim da nijednoj stranci i nijednoj vladi nije u interesu da se prave zatvori i zatvaraju kriminalci, narkomani, maloljetnici... Pa bilo koja vlast da rijeshi taj problem izgradnjom zatvora "utvrdila" bi se na vlasti sigurno 2-3 mandata, al ja jos nisam nijednu stranku cuo da otvoreno kaze izgradicemo zatvore i zatvarati kriminalce. A u medijima se stalno pishe kako u zatvorima nema mjesta i da se lopovi odma pustaju na slobodu jer nema mjesta u zatvorima. Neka silnoj administraciji na nivou drzave/entiteta/kantona smanje plate za 3%, eto ti para za odrzavanje i rad zatvora
drndalo

#10629 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by drndalo »

Tercius wrote:Sve ok razumijem te, ja zivim blizu RTV Doma, gledo sam sve sinoc sa prozora,od jutros kad sam procitao da je momak podlegao sav sam u k.... nesto vjeruj mi.
NPR: Koji bi epilog svega bio, da je nekim slucajem stvarno sinoc bila policijska potjera za tim BMW-om, i da je on bjezeci udario u ovaj kombi usljed cega je neko od putnika podlegao???
Sve te kontam, nemoj misliti da mislim da je vama lako, ali ovako vise ne moze, ne ide jednostavno... Cemu sluze sirene i rotaciona svjetla ? Pa valjda bi neko u nocnim satima to cuo/vidio, pa se sklonio...? Znam da to nije laka odluka, ali je nekad neko mora donijeti, i po cijenu da ne bude popularan, i da ga sef zove telefonom...

Moram generalizirati, pa reci Policajci, iako u tome ubacim i one koji se ne zasluzuju tako zvati, i one koji bi radili ali im ne daju... Pa nakon nekoliko trljanja noseva, podju linijom manjeg otpora... ALI... Citav sistem je tako napravljen da nema sistema, i to je problem. Svi znaju da im nista posteno ne mozete, i to koriste... Straha od posljedica ima vise kad idu na muziku u Bosnu, da ih neko "njihov" ne upuca, nego da ce ispastati za neko sranje, a kamoli za manje prekrsaje... Ja razumijem i to da se tvoje kolege nadju frustriranim zbog toga, a onda na kraju najcesce "zaplate" oni koji prekorace brzinu 14 km/h, ili oni koji ne daju zmigavac, ili oni koji voze auta < 10.000 KM... Naravno da generaliziram, ali ljudi (pa i ja) svasta gledaju, pa se nakupi... A nisam od onih koji samo sute, policiju sam u nocnim satima barem 4-5 puta zvao jer sam u nocnim satima vidio da se neki motaju po parkinzima, pa je patrola zaista brzo dolazila, ali samo sa polovicnim usjpehom, jednom im pobjegne gelipter na nogama, drugi put u autu...

Tako da sam ja zasluzan za bar 3 automobila manje ukradena u KS zadnjih 3-4 godine... Samo tu statistiku niko ne pise... I ne objavljuje na Sa-x... I vjeruj da cesto zahvalim ocu na presiji da vratim poslije rata oruzje kojem nije mjesto kuci, jer bih vec dosao u situaciju da ga upotrijebim, i mozda nekog ni krivog ni duznog pri tome unesrecim... Ne gubim lako zivce, ali bih ga do sada upotrijebio bar 2x... E sad, dal' bih pucao "u meso", ili u felgu, ne mogu garantovati, nisam bio u toj situaciji...
mahalaš

#10630 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by mahalaš »

golfista wrote:kako možete postavljati pitanja tipa do koga je ko je nadležan ko je kriv za ovo ili ono. Svi mi snosimo dio krivice. Čitamo postove i raspravljamo o tome šta i kako treba. I tako do sljedeće nesreće u kojoj će opet na isti način i pod istim okolnostima neko nastradati. I što smo učinili, jedno veliko NIŠTA. ZAto što smo dno čovjeka, na gujici Evrope, sociološki fenomeni, neznamo i nećemo da znamo ništa, NIŠTA nas ne dotiče. ne reagujemo, ne bunimo se , zato nas i handre, i neka tako nam i treba. Stanite u red i čekajte da vas neko zbode, upuca, zgazi, ako u međuvremenu ne umrete od gladi. Tako nam treba, jer ŠUTIMO, sklanjamo se i ne govorimo TAMO GDJE TREBA. A treba govoriti na glasačkom mjestu, na ulici, u kafiću, na radiju ili televiziji. Ali ne, mi to nećemo i ne želimo. Mi smo krivi. Evo iz ovih stopa idem na tu nesretnu raskrsnicu da legnem na pješački i da ostanem tamo dok pola MUP-a i pola izvršne zajedno sa pola zakonodavne vlasti ne podnese ostavku. Ne nasjedam na obećanja, samo ostavka i nakon toga krivične prijave protiv odgovornih koji su tolerisali i tolerišu ovakve ubice. koliko će vas doći od ovih što čitaju ili što postaju deset ili petnaest, et toliko, zato ne kakite i kanite se pametovanja. NIKO NIŠTA NEĆE URADITI, NIKO, jer smo TAKVO DRUŠTVO, DRUŠTVO GLUHIH I NIJEMIH, FUJ GADI MI SE SVE OVO.
I od mene :thumbup: Svaka cast majstore

Dok god mi budemo po forumima prozivali neke ostavke i pricali da na sljedecim izborima glasamo, do tad ce nas ovake kamikaze ubijati :x
VjecitiStudent

#10631 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by VjecitiStudent »

Black swan wrote:Source.ba: Muška osoba zbodena nožem kod Narodnog pozorišta
Gdje su nam ministri, premijeri, gradonacelnik ...???
O'zone
Globalni moderator

#10632 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by O'zone »

Black swan wrote:Source.ba: Muška osoba zbodena nožem kod Narodnog pozorišta
Jal' je rasprodaja noževa, jal' je narod pomahnitao :?
Creasy

#10633 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Creasy »

gurabija78 wrote:
Creasy wrote: Pa dobro, sjedi kuci onda, sve ce se samo rijesiti... :roll:
ocito definitivno nece rijesiti oni koji primaju platu i iz poreza koji JA placam! iz kojih tacno razloga, ne znam, valjda se najlakse vaditi na sistem koji ne radi kako treba....
I ja placam porez, ne placas ga ti sam u drzavi. A policajci ti ne mogu rijesiti taj problem jer ne mogu izlaziti na proteste... :roll:
gurabija78

#10634 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by gurabija78 »

Creasy wrote:
gurabija78 wrote:
Creasy wrote: Pa dobro, sjedi kuci onda, sve ce se samo rijesiti... :roll:
ocito definitivno nece rijesiti oni koji primaju platu i iz poreza koji JA placam! iz kojih tacno razloga, ne znam, valjda se najlakse vaditi na sistem koji ne radi kako treba....
I ja placam porez, ne placas ga ti sam u drzavi. A policajci ti ne mogu rijesiti taj problem jer ne mogu izlaziti na proteste... :roll:
jasta, lakse je slat ljude na proteste nego raditi svoj posao... hajd, kraj price....
DaysleepeR

#10635 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by DaysleepeR »

šalje te na proteste na kojima moraš stajati ko drvena marija i šutati inače će te ta ista policija pendrekom po glavi...

hinje su drotovi, malo ih je takvih
Creasy

#10636 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Creasy »

leet wrote:
cappy_tempo wrote:
pa u subotu su prvo rekli da ce od cijelog sjevera uzeti izjavu i ja se spremio da kazem kako sam vidio" leteci objekat koji je mjenjao boje,nemojte me vise molim vas" ali onda rekose da nece izjave nego ce poslje tekme nas pustiti,a to pustanje je bilo 1 po 1 na jednom ulazu kao valjda ne bi li jos koga prepoznali samo je fazon sto su prepoznavali "joj ovaj mi je poznat od nekud",a kamere na kojoj ima snimak nema nikako :D ili recenica da nabavim rotaciju pa mogu i ja parkirati gdje hocu mi je bila dovoljna :mrgreen:

skini kacket, p*cka ti materina !! ( djetetu od 12 godina :mrgreen: )

nego valjda su skontali da bi te izjave bile jako korisne pa su odustali :mrgreen:

Odustali jer je pocinilac pronadjen i lisen slobode. Osmekao Hordas Hordasa. :D
gurabija78

#10637 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by gurabija78 »

DaysleepeR wrote:šalje te na proteste na kojima moraš stajati ko drvena marija i šutati inače će te ta ista policija pendrekom po glavi...

hinje su drotovi, malo ih je takvih
sto je najzalosnije, nece te pendrekom po glavi, moci ces ti njih. i nikom nista....
Last edited by gurabija78 on 13/09/2011 15:31, edited 1 time in total.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#10638 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Velkoski »

ti si pravi primjer policajca ( onog iz viceva, da ne dodje do zabune. ) :mrgreen:
baklava2

#10639 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by baklava2 »

http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /110913079#

ko je nadležan za uklanjanje ovih stubova ulične rasvjete što skoro svaki dan napadaju auta
stativa

#10640 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by stativa »

muniza wrote:Večeras oko 8 na tramvajskoj na Malti specijalci, hitna, ne upratih šta je bilo...?
U tramvaju zakačili se neki momak i dedo. Dedo ga ošamario, a ovaj ga nogom u facu zalijepio. Dedi polomljen nos.
quasar

#10641 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by quasar »

Opsti dojam je da bi mi svi voljeli da je svaki drot ko Doc Holiday. Realno je da su to samo ljudi koji gledaju da zarade svoju platu na najbezbolniji nacin, kao i svi mi drugi u svojim zanimanjima. Ne mislim da policija moze uraditi ista vise od ovog sve dok zakoni vise stite prekrsioce nego policajce. i to je prica koja se stalno ponavlja.

EU nam je uvalio svoj eksperiment - ublehu. Njihova policija mlavi sa ovlastima, nasa ne smije, ostadose bez posla. Krivicni zakon je los. Neka jako teska djela imaju smjesno niske kazne, a uz to se i rijetko izricu, sto je opet do sudija koji su sljedeci problem. Njima posao nimalo ne olaksavaju ni priuceni tuzioci koji ne znaju jednostavnu podnesku napraviti, bez da malo bolji advokat ne nadje rupu.

I opet se vratimo na policiju koja ne dokumentuje djela na dovoljno dobar nacin.

Po meni je prvi potreban korak stati iza policije. Podrzati njihovo pravo i duznost da nas stite i da sebe stite. zatim napraviti zatvore. E sad mi se cini krasnom idejom na neposrednim izborima birati i komesare, kantonalne tuzioce i sudije, ali nisam siguran da je to sve uskladu sa ovom demokratijom, tj. odvajanjem politike od sudstva. Medjutim ni ovako nisu odvojeni jer se biraju u politickim krugovima, a odgovorni su strankama. Onako bi odgovarali bazi - narodu.
shin

#10642 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by shin »

Prolazim pored vjetrenjace na chvilli kad puno sjeban nema tockova naprijed. Murija zatvorila traku.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#10643 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Velkoski »

shin

#10644 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by shin »

Fakat u zadnje vrijeme i puno ode na los glas, valjda kad skontas malo para prelazis sa dvice na punta :-D a sledeci stepen izq toga su xenoni i crni krov :D
baklava2

#10645 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by baklava2 »

Kao što smo nešto ranije pisali, u blizini Narodnog pozorišta u Sarajevu je došlo do upotrebe hladnog oružja.

Prema novijim informacijama, jedna osoba za koju se pretpostavlja da je strani državljanin je skalpelom povrijedila više osoba. Incident se, kao što smo rekli, desio u blizini Narodnog pozorišta, kod ugostiteljskog objekta "Delikatesna radnja". Napadač je sjedio u tom ugostiteljskom objektu, kada je ušao u verbalni sukob sa drugom osobom. Verbalni sukob je prerastao u fizički, nakon čega je napadač izvadio skalpel i napao više osoba.

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo trenutno vrše uviđaj, pa će detaljnije informacije biti poznate kasnije.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#10646 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by PipiDugaDevetka »

Black swan wrote:samo je božidar matić dao ostavku ako se ne varam
nekad davno
I Tajo je dao ostavku, navodno, zbog izbornog neuspjeha SBiH, a ne zbog protesta i nikakve bezbjednosti u Kantonu.
gurabija78

#10647 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by gurabija78 »

PipiDugaDevetka wrote:
Black swan wrote:samo je božidar matić dao ostavku ako se ne varam
nekad davno
I Tajo je dao ostavku, navodno, zbog izbornog neuspjeha SBiH, a ne zbog protesta i nikakve bezbjednosti u Kantonu.
božidar matić je dao ostavku, kako je sam izjavio, jer ne želi biti premijer države za platu od 2 milje KM... pošteno!
goibos

#10648 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by goibos »

baklava2 wrote:Kao što smo nešto ranije pisali, u blizini Narodnog pozorišta u Sarajevu je došlo do upotrebe hladnog oružja.

Prema novijim informacijama, jedna osoba za koju se pretpostavlja da je strani državljanin je skalpelom povrijedila više osoba. Incident se, kao što smo rekli, desio u blizini Narodnog pozorišta, kod ugostiteljskog objekta "Delikatesna radnja". Napadač je sjedio u tom ugostiteljskom objektu, kada je ušao u verbalni sukob sa drugom osobom. Verbalni sukob je prerastao u fizički, nakon čega je napadač izvadio skalpel i napao više osoba.

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo trenutno vrše uviđaj, pa će detaljnije informacije biti poznate kasnije.
???

nešto novo ?
Mommy's_little_ Monster

#10649 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Mommy's_little_ Monster »

Creasy wrote: Odustali jer je pocinilac pronadjen i lisen slobode. Osmekao Hordas Hordasa. :D
Taj sto je odsmekan se ne moze nazvati hordasem...samo pi*kice bodu!
a drugo, zar niste pogresnog lika lisili slobode?
Creasy

#10650 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Creasy »

Mommy's_little_ Monster wrote:
Creasy wrote: Odustali jer je pocinilac pronadjen i lisen slobode. Osmekao Hordas Hordasa. :D
Taj sto je odsmekan se ne moze nazvati hordasem...samo pi*kice bodu!
a drugo, zar niste pogresnog lika lisili slobode?
To ja taj. :D

Image

Ko razumije, shvatice. :wink:
Locked