hvala drugdrag_gost wrote:Svaka cast drug, odlicna tura.![]()
Ja sam jucer do Skakavca preko Nahoreva... u 6 krenuli, kod Dragana na pice i ustipke i onda lagano Skakavac, Bukovik i spustili smo se niz Barice oko 7 navecer sa zalaskom sunca. Pocrnio sam bas i spavao kao beba. Mi, Bosanci, Sarajlije, smo strasno zapostavili Skakavac i te ture. U povratku naidjosmo na 2 stara planinara i dok smo se lagano spustali, oni pjesice, mi biciklima upitase nas "Zar Sarajlije uopste idu na Skakavac vise?". Nismo ni svjesni sta imamo i jos gore - sta propustamo. Sinoc sisli do Carsije, grad sredjen, curice napucane, momci mirisu na kolonjsku, a mi blatnjavi, prljavi, iscrpljeni, ali sa prelijepim pejzazima u ocima. Nevjerovatan je taj osjecaj. Sljedeci vikend - Trebevic!
ja sam skakavac, od strane nahoreva, prestao voziti iz 3 razloga
1. od kako je cesta asfaltirana za moj ukus je previse auta
2. previse je ljudi izmedju dragana i skakavca
3. kod dragana su u zadnje vrijeme cesto nekakve mutne face i nije mi to vise to
mi obicno gore prodjemo ali sada bez zaustavljanja i to s ledja, crepoljsko pa skakavac pa dragan i nahorevo ili preskocimo skroz skakavac pa se spustimo sa bukovika niz sumu izmedju skakavca i dragana pa potom na nahorevo
a ne znam koliko ste iskusni biciklisti odnosno da li znate stanje na cesti prema trebevicu, ja nikako ne bih preporucio da se to vozi vikendom, bio sam gore u petak poslije posla i to je ok (a i tu sam se popickarao sa nekakvim majmunom u toyoti aygo koji je prosao na pola metra od mene gore pred prvim sumarom), vikendom je ubistvo
vikendom bih gore vozio samo u 2 slucaja
1. da ide jako velika grupa biciklista koja vozi u koloni bez razdvajanja
2. da idem eventualno na vrh a da na trebevicku cestu izadjem tek na osmicama, u tom slucaju bih vozio tom cestom svega 15tak minuta sto bi se dalo izdrzati