Dešavanja u Srbiji
- Suti i trpi
#10626 Re: Desavanja u Srbiji
Evo sada na RTSu neki sudski zvanicnik rece da je za ove prestupe predvidjena kazna do 8 godina zatvora. Valjda je ove godine modifikovana kaznena politika. Incidenti su snimljeni, a vec se najavljuju drakonske kazne za svakog ko je ucestvovo u incidentima. Huligana ima svugdje, ali pravne drzave bas i nema. Vidjet cemo kako ce se Sud Srbije obracunati sa huliganima. To je jedino bitno u cijeloj prici. Ako se sada drakonski sankcionsu huligani, sljedeci put vise nece nikome pasti na pamet da napadne ucesnike 'parade ponosa'.
- kamen spoticanja
#10627 Re: Desavanja u Srbiji
uvecano se uvazaJeShoshana wrote:
Priznajem - i sama se zapitah, nisi izgledao kao takav sagovornik![]()
Izvinjenje - izgleda da zaista nisam shvatila.. A za sukanje na ovom forumu - iz zalosnog iskustva (ukoliko moze u moju odbranu)
ne pristaj na "shukanje" i nece biti nikakvih problema...dakle drzati nivo ozbiljnosti dok se boje ne istope
- kamen spoticanja
#10628 Re: Desavanja u Srbiji
evo recimo ovo bi mogla biti pozitivna strana danasnjeg pride-a...nek smjeste ovu gomili od 6000 srbofasista u prdekanu na 8 godina...i jos jedan,dva pride-a s istim epilogom i balkan ce btit miran sljedecih 50 godina zagarantovanoSuti i trpi wrote:Evo sada na RTSu neki sudski zvanicnik rece da je za ove prestupe predvidjena kazna do 8 godina zatvora. Valjda je ove godine modifikovana kaznena politika. Incidenti su snimljeni, a vec se najavljuju drakonske kazne za svakog ko je ucestvovo u incidentima. Huligana ima svugdje, ali pravne drzave bas i nema. Vidjet cemo kako ce se Sud Srbije obracunati sa huliganima. To je jedino bitno u cijeloj prici. Ako se sada drakonski sankcionsu huligani, sljedeci put vise nece nikome pasti na pamet da napadne ucesnike 'parade ponosa'.
- Cyber-harambashica
#10629 Re: Desavanja u Srbiji

obozavam ga
- Suti i trpi
#10630 Re: Desavanja u Srbiji
Beograd bi bio miran. Nemaju oni uticaj na region. Ratove vodi politika, a ako se nadje zao i mocan politicar, lako ce se naci nekoliko hiljada egzekutora.kamen spoticanja wrote:evo recimo ovo bi mogla biti pozitivna strana danasnjeg pride-a...nek smjeste ovu gomili od 6000 srbofasista u prdekanu na 8 godina...i jos jedan,dva pride-a s istim epilogom i balkan ce btit miran sljedecih 50 godina zagarantovanoSuti i trpi wrote:Evo sada na RTSu neki sudski zvanicnik rece da je za ove prestupe predvidjena kazna do 8 godina zatvora. Valjda je ove godine modifikovana kaznena politika. Incidenti su snimljeni, a vec se najavljuju drakonske kazne za svakog ko je ucestvovo u incidentima. Huligana ima svugdje, ali pravne drzave bas i nema. Vidjet cemo kako ce se Sud Srbije obracunati sa huliganima. To je jedino bitno u cijeloj prici. Ako se sada drakonski sankcionsu huligani, sljedeci put vise nece nikome pasti na pamet da napadne ucesnike 'parade ponosa'.
-
voajer
#10631 Re: Desavanja u Srbiji
Splinter wrote:cuj nemam nista protiv kada vidim zensku sa zenskom, al`kad su obje dobreGat'Gor wrote:Splinter wrote:ma pederi i jedni i drugi...
ovi nasli paradirati i promovirati pederluk kao nesto normalno a ovi huligani rusiti grad...
na kraju krajeva ni jedni nisu normalni. treba ih sve zatvoriti u kakav vakum pa nek se udaraju do posljednjeg...
I tebe sa njima. Ovi sto pale i lome stavljas na isti nivo sa nekom zenskom koja voli drugu zensku. AUUUUUUU, propast drzave BiH, zenska spava sa zenskom, OMG, nemogu da zivim u drzavi ako znam da se negdje to desava.
![]()
![]()
ali muskarac" i muskarac to mi je bas za povracanja, tako da ne bih volio da nailazim na takvo promovisanje ljubavi a tebi niko ne brani, bujrum. samo nemoj pred mojim ocima drapanja.vodanje za rukicu maxsimalno dopustenoi ja sa curom pazim gdje sam i sta radim a ne da mi neki pederluci igraju pred ocima...
ne opravdavam nasilje, i kod nas nije sjajno, tako da vjerujem da bi ga bilo samo u blazoj verziji. ali opet
dokazivati i masovno paradirati po gradu ako znas da ce to izazvati averziju od strane drugih je budalastina samo takva...
a evo i da se pederisu na sred ulice, govorim hipoteticki mislim da ne bi dobio batine ni jedan gej ni od koga
osim mozda ocekivanog dobacivanja. takvi protesti se prave samo da izazovu sukobe nista drugo...
a huligani ko huligani samo cekaju bilo kakvo stanje u drustvu da bi mogli osloboditi visak energije,
policiji omoguciti maxsimalnu slobodu u razracunavanju sa njima...
druze razumijes li ti da je ovdje najveci problem u masovnoscu odnosno potrebi paradiranja ovog sranja. ako se jebajes jebaji se niko ti ne brani ali zar ti ne mislis da postoje ljudi kojima to smeta kojima "ti" uskracujes slobodu necega tako sto ces promovirati pederluk.emigrazione wrote:Kako ti moze smetati jebote sto se dvije djevojke ili dva muskarca vole ljube sexaju ili sta vec, pa imaju pravo to da rade na kraju krajeva ustav im to jamci, oni ne zagovaraju mrznju nego ljubav i nisu nasilni. Imam psa kojeg ludo volim i zvaljim se s njim svakodnevno i to po parkovima naocigled svih pa sta, jel treba kamen da popijem zbog toga. Mene niti jedan homoseksualac nije zakamenjao niti izvrijedjao zbog moje hetero orjentacije pa zasto bih ja bio drugaciji prema tim ljudima
a isto kako se danas ljubav osoba izmedju istog pola smatra "normalnom" tako ce za par godina biti i sa zivotinjama
doci ce i tvoje vrijeme ne sikiraj se.![]()
usput kako se zovu osobe koje osjecaju seksualno uzbudjenje prema zivotinjama, i dal si siguran da si hetero??![]()
![]()
i jos da kazem da mi ne replicirate, vidim da vas je pun forum...
onaj ko to uradi je peder![]()
Organizovacemo i Paradu Drkadzija ako je problem, da nam se ne osjecash diskrimoniran. Onda mozesh da gledash sta god hocesh i mama nema prava da ti se ljuti kad te uhvati pred monitorom i spustenih gaca...
edit: kako se zove seksualna orjentacija kad osoba sama sa sobom "vodi ljubav"?
Last edited by voajer on 10/10/2010 20:16, edited 1 time in total.
- kamen spoticanja
#10632 Re: Desavanja u Srbiji
pa vjerovatno bi i ti zli i mocni politicari bili u prdekaniSuti i trpi wrote:Beograd bi bio miran. Nemaju oni uticaj na region. Ratove vodi politika, a ako se nadje zao i mocan politicar, lako ce se naci nekoliko hiljada egzekutora.kamen spoticanja wrote:evo recimo ovo bi mogla biti pozitivna strana danasnjeg pride-a...nek smjeste ovu gomili od 6000 srbofasista u prdekanu na 8 godina...i jos jedan,dva pride-a s istim epilogom i balkan ce btit miran sljedecih 50 godina zagarantovanoSuti i trpi wrote:Evo sada na RTSu neki sudski zvanicnik rece da je za ove prestupe predvidjena kazna do 8 godina zatvora. Valjda je ove godine modifikovana kaznena politika. Incidenti su snimljeni, a vec se najavljuju drakonske kazne za svakog ko je ucestvovo u incidentima. Huligana ima svugdje, ali pravne drzave bas i nema. Vidjet cemo kako ce se Sud Srbije obracunati sa huliganima. To je jedino bitno u cijeloj prici. Ako se sada drakonski sankcionsu huligani, sljedeci put vise nece nikome pasti na pamet da napadne ucesnike 'parade ponosa'.
- Suti i trpi
#10633 Re: Desavanja u Srbiji
E jbg, ne mislis valjda da su clanovi SRSa bacali kamenice i organizovali napade na policijukamen spoticanja wrote:pa vjerovatno bi i ti zli i mocni politicari bili u prdekani
- psydelija
#10634 Re: Desavanja u Srbiji
Nazalost, on obozava Jovana, vec 15 g.Cyber-harambashica wrote:
obozavam ga
- HAVANA
#10635 Re: Desavanja u Srbiji
- star(i)mo
#10636 Re: Desavanja u Srbiji
Ne bih se bas slozio da ovo nisu "pravi" problemi. Ovdje se radi o negiranju i direktnom ugrozavanju osnovnih ljudskih prava. Meni licno se ne svidja sto su se okupili homoseksualci na ulicima. Ali isto tako mi se ne svidja ni kad se okupe simpatizeri nacionalistickih stranaka ili navijaci onog' ili ovog' fudbalskog kluba. Hocu reci da je to moje, subjektivno misljenje i da mi pomenuta "subjektivnost" ne daje za pravo da ih diskriminiram, progonim, malteriram ili pak kamenujem na ulicama. Drzava mora jednom za sva vremena da stane huliganima i nasilnicima u kraj. Svaki pokusaj relativiziranja ili pravdanja bi bilo kobno za nase drustvo.JThomas wrote:pa puno se lakše baviti ovim nego pravim problemima...i to vlast dobro zna, zato se ovo i radi. odvlačenje pažnje s većih stvari...
Diskutovanje o tome da li ce neko izvuci (politicku) korist iz svega ovoga je za neke druge teme.
Last edited by star(i)mo on 10/10/2010 22:49, edited 1 time in total.
- Cyber-harambashica
#10637 Re: Desavanja u Srbiji
kako te nije sramota tako da lazheshpsydelija wrote:Nazalost, on obozava Jovana, vec 15 g.Cyber-harambashica wrote:
obozavam ga
-
nista novo
#10638 Re: Desavanja u Srbiji
I sta je tu problem, njegov zivot, tebi su drazi oni huligan, oni isti koji ce sutra ubijati i silovati zene, zar ne..psydelija wrote:Nazalost, on obozava Jovana, vec 15 g.Cyber-harambashica wrote:
obozavam ga
- kiky
#10639 Re: Desavanja u Srbiji
največi paradox je što su iste ove fajtere, ne teako davno, u svojim mitinzima, koristili i pozicija i opozicija po srbiji ...
meni ovo više liči na trening borbenih pasa kako bi bili spremni da se puste s lanca u sanđaku, u vojvodini pa vjerovatno i na kosovu i bosni ...
grupe su dobro organizovane, planski vođene, izuzetno agresivne i što naročito pada u oči, nemaju nimalo straha pred đandarima i policijom što može samo neko ko ima dobru zaleđinu, a pljačka je, vjerovatno, naplata dnevnice ...
s druge strane, reakcija organa reda je bila frustrirajuče bljutava, neorganizovana, bezvoljna ...
imam osječaj da bi ih ( četnike ) najradije pustili na onu šaku gey-paradista u kojoj je više bilo političkih protivnika tih četničkih organizacija po srbiji nego samih geyova i lezbejki ...

meni ovo više liči na trening borbenih pasa kako bi bili spremni da se puste s lanca u sanđaku, u vojvodini pa vjerovatno i na kosovu i bosni ...
grupe su dobro organizovane, planski vođene, izuzetno agresivne i što naročito pada u oči, nemaju nimalo straha pred đandarima i policijom što može samo neko ko ima dobru zaleđinu, a pljačka je, vjerovatno, naplata dnevnice ...
s druge strane, reakcija organa reda je bila frustrirajuče bljutava, neorganizovana, bezvoljna ...
imam osječaj da bi ih ( četnike ) najradije pustili na onu šaku gey-paradista u kojoj je više bilo političkih protivnika tih četničkih organizacija po srbiji nego samih geyova i lezbejki ...
-
Shoshana
#10640 Re: Desavanja u Srbiji
Shoshana wrote:Samo, zivota vam, uzdrzite se od povezivanja huliganstva i rasizma i drugih "...izama" sa Srbijom, Srbima - generalno, i sa balkanskom demokratijom.
Vandala, huligana, pljackasa i inih faktora ima svugdje na svijetu. Kao i razbijaca glava, kao i razbijenih glava. Kao i ljudi koji mrze druge ljude. Nije to ni srpska ni srbijanska ekskluzivnost.
- star(i)mo
#10641 Re: Desavanja u Srbiji
A za koga "treniramo" mi "nase" borbene pse? Za zapadne Hercegovine ili RS?kiky wrote:največi paradox je što su iste ove fajtere, ne teako davno, u svojim mitinzima, koristili i pozicija i opozicija po srbiji ...
- JThomas
#10642 Re: Desavanja u Srbiji
jesu, ali ima i većih. vlasti puno više odgovara da se kritična masa spremnih na nasilje bavi gejevima nego bijedom i korupcijom. a ovako će dobiti odličan povod da ih koju hiljadu takvih (koji su najopasniji po nju) stavi iza rešetaka.star(i)mo wrote:Ne bih se bas slozio da ovo nisu "pravi" problemi. Ovdje se radi o negiranju i direktnom ugrozavanju osnovnih ljudskih prava. Meni licno se ne svidja sto su se okupili homoseksualci na ulicima. Ali isto tako mi se ne svidja ni kad se okupe simpatizeri nacionalistickih stranaka ili navijaci onog' ili ovog' fudbalskog kluba. Hocu reci da je to moje, subjektivno misljenje i da mi pomenuta "subjektivnost" ne daje za pravo da ih diskriminiram, progonim, malteriram ili pak kamenujem na ulicama. Drzava mora jednom za sva vremena da stane huliganima i nasilnicima na kraj. Svaki pokusaj relativiziranja ili pravdanja bi bilo kobno za nase drustvo.JThomas wrote:pa puno se lakše baviti ovim nego pravim problemima...i to vlast dobro zna, zato se ovo i radi. odvlačenje pažnje s većih stvari...
Diskutovanje o tome da li ce neko izvuci (politicku) korist iz svega ovoga je za neke druge teme.
-
nista novo
#10643 Re: Desavanja u Srbiji
Pa normalno nije srpska ekskluziva, to smo vec vidjeli i u Sarajevu i u Zagrebu, samo je Slovenija izasla izShoshana wrote:Shoshana wrote:Samo, zivota vam, uzdrzite se od povezivanja huliganstva i rasizma i drugih "...izama" sa Srbijom, Srbima - generalno, i sa balkanskom demokratijom.
Vandala, huligana, pljackasa i inih faktora ima svugdje na svijetu. Kao i razbijaca glava, kao i razbijenih glava. Kao i ljudi koji mrze druge ljude. Nije to ni srpska ni srbijanska ekskluzivnost.
Balkanskog gliba.. ovim ce drugima trebati jos dugo vremena da nauce da zive sa razlicitostima...
- star(i)mo
#10644 Re: Desavanja u Srbiji
Izvini, JT, ali ti si pravnik. Zar ima ista bitnije od ljudskih i gradjanskih prava?JThomas wrote:jesu, ali ima i većih. vlasti puno više odgovara da se kritična masa spremnih na nasilje bavi gejevima nego bijedom i korupcijom. a ovako će dobiti odličan povod da ih koju hiljadu takvih (koji su najopasniji po nju) stavi iza rešetaka.star(i)mo wrote:Ne bih se bas slozio da ovo nisu "pravi" problemi. Ovdje se radi o negiranju i direktnom ugrozavanju osnovnih ljudskih prava. Meni licno se ne svidja sto su se okupili homoseksualci na ulicima. Ali isto tako mi se ne svidja ni kad se okupe simpatizeri nacionalistickih stranaka ili navijaci onog' ili ovog' fudbalskog kluba. Hocu reci da je to moje, subjektivno misljenje i da mi pomenuta "subjektivnost" ne daje za pravo da ih diskriminiram, progonim, malteriram ili pak kamenujem na ulicama. Drzava mora jednom za sva vremena da stane huliganima i nasilnicima na kraj. Svaki pokusaj relativiziranja ili pravdanja bi bilo kobno za nase drustvo.JThomas wrote:pa puno se lakše baviti ovim nego pravim problemima...i to vlast dobro zna, zato se ovo i radi. odvlačenje pažnje s većih stvari...
I cisto sumnjam da su se homoseksualci dali iskoristiti za tako providne politicke ciljeve.
- JThomas
#10645 Re: Desavanja u Srbiji
sve je to politika i igre i igrice. pa majka mu stara, govorimo o vlastima jedne države na brdovitom balkanu...eto tadiću i dačiću plaho stalo do prava homoseksualaca. isto se radi i kod nas na druge načine, narodu se baca kost da mu se skrene pažnja od toga koliko loše živi...
-
Normalan.ba
#10646 Re: Desavanja u Srbiji
JThomas wrote:sve je to politika i igre i igrice. pa majka mu stara, govorimo o vlastima jedne države na brdovitom balkanu...eto tadiću i dačiću plaho stalo do prava homoseksualaca. isto se radi i kod nas na druge načine, narodu se baca kost da mu se skrene pažnja od toga koliko loše živi...
- felipe kajetano
#10647 Re: Desavanja u Srbiji
Srecom Srbija josh uvijek nije pala radikalima i ostalim budalama u sake, nema ovo veze sa nicijim guzama, vazelinom i sl.Kad tad ce se morati krenuti ostrije bez obzira koja ce cijena da bude il' ce ovi sutra odluciti da i neka druga grupa "sramoti" Srbiju, dok ne pocnu odlucivati i ko ce kakve gace nositi i ko ce koga jebati u toj drzavi(to pokusavaju da urade vec 10 god).
Dzukele obicne.
Dzukele obicne.
-
Shoshana
#10648 Re: Desavanja u Srbiji
Ma, nisu neohodno u pitanju anti-gej demonstracije, ovdje se svake isto sranje dogadja kada Canadiens udju u play-off.nista novo wrote: Pa normalno nije srpska ekskluziva, to smo vec vidjeli i u Sarajevu i u Zagrebu, samo je Slovenija izasla iz
Balkanskog gliba.. ovim ce drugima trebati jos dugo vremena da nauce da zive sa razlicitostima...
Nisu huligani palili Beograd danas zato sto im je smetala gej parada. POgledaj snimke na internetu - gej parada je prosla bez ikakvog incidenta. Niti su palili i pljackali niti zato sto su Balkanci. Palili su i pljackali jednostavno zato sto su huligani i pljackasi. Bilo koji razlog bi im bio dovoljan. I treba ih pohapsit i pobacat u zatvore. Pa nek se poslije zale na brutalnosti policije
- star(i)mo
#10649 Re: Desavanja u Srbiji
Nema se sta Tadic, peti, deseti licno brinuti o pravima homoseksualaca. Tu su Ustav, zakoni i drzava da ih zastite. Ne razumijem sta pokusavas da kazes? Da se ne trebamo obazirati na ocigledna krsenja osnovnih ljudskih prava pojedinaca jer su neke druge stvari (npr. los zivotni standard) vaznije?! Zbog cega su vaznije? Je li zato sto tangiraju veci broj ljudi?JThomas wrote:sve je to politika i igre i igrice. pa majka mu stara, govorimo o vlastima jedne države na brdovitom balkanu...eto tadiću i dačiću plaho stalo do prava homoseksualaca. isto se radi i kod nas na druge načine, narodu se baca kost da mu se skrene pažnja od toga koliko loše živi...
Ja se nadam da sam te pogresno razumio.
Last edited by star(i)mo on 10/10/2010 20:54, edited 1 time in total.
-
7cokanja
#10650 Re: Desavanja u Srbiji
Shoshana wrote:Ma, nisu neohodno u pitanju anti-gej demonstracije, ovdje se svake isto sranje dogadja kada Canadiens udju u play-off.nista novo wrote: Pa normalno nije srpska ekskluziva, to smo vec vidjeli i u Sarajevu i u Zagrebu, samo je Slovenija izasla iz
Nisu huligani palili Beograd danas zato sto im je smetala gej parada. POgledaj snimke na internetu - gej parada je prosla bez ikakvog incidenta. Niti su palili i pljackali niti zato sto su Balkanci. Palili su i pljackali jednostavno zato sto su huligani i pljackasi. Bilo koji razlog bi im bio dovoljan. I treba ih pohapsit i pobacat u zatvore. Pa nek se poslije zale na brutalnosti policije
..jel' i onaj pop sto mase krstom i kandilom isto huligan..??..