SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Nisrin

#10626 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

@Baby, Olovku boju meda za oci sam nasla u DMu. MISS sporty je, ja je koristim i za obrve! :D

Evo nekoliko korisnih savjeta :

1. Kako liječiti mitesere i prištiće?

Isprobano i dokazano - soda bikarbona. Ima mogućnost detoksikacije i zbog toga iz pora uklanja sve nečistoće. Potrebne su samo dvije žlice sode bikarbone i tri šalice kuhane vode. Prelijte sodu bikarbonu vodom i ostavite da se potpuno otopi. Držite ručnik iznad pare barem pet minuta tako da zadrži potrebnu količinu sode bikarbone i potom ga stavite na lice.

2. Tamni podočnjaci

Pomiješajte 2 žlice eteričnog ulja ružmarina, 2 dl domaće rakije i šaku ružinih latica - nakon što odstoji tjedan dana, tekućinu procijedite, dodajte 1 dl destilirane vode i stavljajte oblog na oči ujutro i navečer.

3. Trik za duže trepavice

Jedna od bezvremenih metoda da se pojača rast, kao i tekstura trepavica je vazelin. Ako se koristi pravilno, može imati čudotvoran efekt. Nanesite ga prije spavanja uz korijen trepavica i četkicom na trepavice po cijeloj dužini. Ujutro isperite mlakom vodom.

4. Za skidanje maskare ili sjenila

Najčešće koristim maslinovo ili suncokretovo ulje, super skida šminku i hidratizira područje oko očiju. Za piling lica napravim si smjesu od kukuruznog brašna s nekoliko kapi maslinova ulja.
cicos

#10627 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by cicos »

Ok , pitala sam jer nemam vremena sjediti satima pred compom i to iscitavati . kome je mrsko bilo odgovoriti ni ne mora . hvala u svakom slucaju :)
cicos

#10628 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by cicos »

boracha wrote:evo ti i ova stranica
http://hr.strawberrynet.com/main.aspx?region=HR

hvala ti puno . pogledat cu :)
Deep red

#10629 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Deep red »

Baby wrote:Gdje da potražim svijetliju olovku za obrve(boja meda)?Gledala sam u kozmu i dm-u ali nema.
Ja bih ti preporučila ove sjenke za obrve
Image
mislim da je svjetlija bas boja meda. Ja je koristim i mnogo je ljepša i prirodnija od olovke. Traje mi sigurno godinu dana, a koristim je skoro svaki dan. Imaš u CM-u i DM-u, cijena je oko 6km.
zamzija

#10630 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by zamzija »

Deep red wrote: Ja bih ti preporučila ove sjenke za obrve
Image
mislim da je svjetlija bas boja meda. Ja je koristim i mnogo je ljepša i prirodnija od olovke. Traje mi sigurno godinu dana, a koristim je skoro svaki dan. Imaš u CM-u i DM-u, cijena je oko 6km.
čije je ovo,mislim koja marka, koji brand ?
anelie

#10631 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by anelie »

cicos wrote:Mozda je neko vec pitao ali da ne iscitavam prethodne postove , koja je nasigurnija net stranica za kupovinu sminke i parfema(osim ebaya) ? I da li se prilikom kupovine parfema placa carina , iako pise free shipping ..hvala svima na odgovorima :)
parfemi se carine bez obzira na vrijednost.sminka i odjeca se ne carine do 50km,ali mozda budes imala srece pa te ne ocarine i ako predjes
http://www.straberry.net/
s aove stranice ti na racun vrate iznos koji si platila na carini,samo im posaljes na uvid uplatnicu.

http://www.thecosmetichouse.co.uk/
http://www.cheapsmells.com/
www.eyeslipsface.co.uk/
Cholina_Lokica

#10632 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Cholina_Lokica »

zamzija wrote:
Image
Uvecas sliku, i procitas :mrgreen:
Essence :D
anelie

#10633 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by anelie »

zamzija wrote:
Image

ovo je od essence seet za obrve.imala ja i dobro mi je bilo,dok mi nije ispalo i prosulo se.onim kistom sto dodje unutra nista nisam mogla precizno popuniti,ja sam koristila svoj kosi kist za obrve od ecotoolsa.
ja sam korisstila ovu tamniju,ali ako tebi treba jos svjetlija od ove svijetle,mislim da catrice ima ovo za obrve,malo je svijetlija ova svijetla :-D :-D valjda si me skontala :-D
respo

#10634 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by respo »

da vam musko nesto kaze na temu

dzaba se sminkate :)
boracha

#10635 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by boracha »

Image
ova sjenila sam davno probala, i predobra su! bas mi je zao sto nisam uzela
VenomousV

#10636 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

ako ikad iko bude narucivao nesto od sigme, ja bih se privalila :D :D :D
radenska

#10637 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by radenska »

takodjer
Baby

#10638 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Baby »

Hvala vam djevojke ,sutra u kupovinu :)
Deep red

#10639 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Deep red »

anelie wrote:ovo je od essence seet za obrve.imala ja i dobro mi je bilo,dok mi nije ispalo i prosulo se.onim kistom sto dodje unutra nista nisam mogla precizno popuniti,ja sam koristila svoj kosi kist za obrve od ecotoolsa.
ja sam korisstila ovu tamniju,ali ako tebi treba jos svjetlija od ove svijetle,mislim da catrice ima ovo za obrve,malo je svijetlija ova svijetla :-D :-D valjda si me skontala :-D
Slazem se s anelie. Ecotools kosa cetkica je odlicna,imas ih u Kozmu. Catrice sjene jesu svjetlije, pipkala sam ih, ali su mi djelovale puno svijetle, cak i za mene plavusu ;-)
Znate li li mozda gdje ima još Ecotools cetkica, uzela bih set cetkica za sjene, u Kozmu ga nikad nema? Ili cu ipak mirati uzeti na eBay-u?
cicos

#10640 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by cicos »

Allenass wrote:Eto @cicos( joj nick ti je :lol: ), i ja mislim da bi se dalje mogla malo i sama potruditi. ;-)
Od svega se ovdje jedino tvoja (ne)kultura vidi , mogla bi se malo i sama potruditi ;)
BJB

#10641 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Deep red wrote:
anelie wrote:ovo je od essence seet za obrve.imala ja i dobro mi je bilo,dok mi nije ispalo i prosulo se.onim kistom sto dodje unutra nista nisam mogla precizno popuniti,ja sam koristila svoj kosi kist za obrve od ecotoolsa.
Slazem se s anelie. Ecotools kosa cetkica je odlicna,imas ih u Kozmu. Catrice sjene jesu svjetlije, pipkala sam ih, ali su mi djelovale puno svijetle, cak i za mene plavusu ;-)
Znate li li mozda gdje ima još Ecotools cetkica, uzela bih set cetkica za sjene, u Kozmu ga nikad nema? Ili cu ipak mirati uzeti na eBay-u?
Ecotools cetkice se mogu naci u Kozmu u setu koji se sastoji od cetkice za puder, rumenilo, korektor, sjenilo i cesljic/cetkica za obrve, ali se onaj bolji i veci set ne moze naci. :x
Ja sam uzimala odvojeno cetkice za sjenilo-dvije, onu cesalj za trepke/cetkica za obrve i za tus u gelu.
Deep red

#10642 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Deep red »

BJB wrote:Ecotools cetkice se mogu naci u Kozmu u setu koji se sastoji od cetkice za puder, rumenilo, korektor, sjenilo i cesljic/cetkica za obrve, ali se onaj bolji i veci set ne moze naci. :x
Ja sam uzimala odvojeno cetkice za sjenilo-dvije, onu cesalj za trepke/cetkica za obrve i za tus u gelu.
Hvala ti puno, upravo taj set sam i uzela kod njih ali bih i onaj sa cetkama za sjene, cula sam dosta pohvala o njemu. A cura sto radi u Kozmu mi kaze da im Ecotools dolazi dva puta godisnje :roll:
empaticna85 wrote:Morat ce se traziti novo mjesto za kupovanje Eveline baze za sminku :-). Ja danas otisla da kupim kad neka rasprodaja zbog zatvaranja radnje :-? . Udjem, ostale tri baze - dvije za osjetljivu u jedna za normalnu kozu, i posto nahvaliste uzmem dvije :lol: , reko' dok se nije zatvorilo. Pitam onda djevojku koja radi, da li se radnja premijesta ili zatvara, kaze nazalost zatvara. Platila sam 9.50 KM - jedna, zbog snizenja. Eto samo da javim. Pozdrav i hvala svima.
Mislim da tu bazu imate u Kozmu, nisam 100 % sigurna, ali znam da imaju Evelin kozmetiku, gledala sam sjajeve i lakove, pretpostavljam da ima i baza jer imaju njihov stalak (u Sari na Ilidži).
relevantan

#10643 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by relevantan »

Artdeco snižen 50% u CM-u :)
BJB

#10644 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

="Deep red"
Hvala ti puno, upravo taj set sam i uzela kod njih ali bih i onaj sa cetkama za sjene, cula sam dosta pohvala o njemu. A cura sto radi u Kozmu mi kaze da im Ecotools dolazi dva puta godisnje :roll:
Pa one cetkice za sjene uzmes same, nisu preskupe 6,60. :D
@relevantan, jesi l' ti zensko il' musko?
Nisrin

#10645 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

Nadinka

#10646 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

Novi pokloni! L'Occitane: http://malezensketeme.com/post/16951
kinderlada

#10647 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by kinderlada »

Mislim da je krajnje vrijeme da i ja pronadjem neki korektor za ispod ociju ili sta god, da bi u tu svrhu bilo dobro, ali nemam pojma odakle da pocnem :-)

Koristim Revlon puder Color Stay za manu kozu, boja je 180 Sand Beige, znaci neka svjetlija nijansa, ja sam prilicno svijetla pa ne znam kakav korektor da trazim i koje boje da mi se slaze sa ovim puderom. Jer sam primijetila u zadnje vrijeme da nekako puder utrljam na lice, ali ga ne utrljavam bas skroz ispod ociju,pa mi je malkice to nekako nepotpuno, a mislim da bi mi nesto trebalo da dobijem neku svjezinu :-D

Ako imate neki prijedlog, dobro bi mi dosao :-D
VenomousV

#10648 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

kinderlada i ja istu nijansu koristim :D
sto se tice korektora uglavnom sam uzimala tecne sa aplikatorom ili cetkicom, medjutim neki dan mi nestalo pa sam se vratila starom dobrom rimmelovom u sticku - hide the blemish concealer u nijansi soft honey. njega stavljam prije pudera a po potrebi na podrucje oko ociju mrrrrvu utapkam color stay-a... works fine for me :D
plavooka

#10649 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by plavooka »

da se javim i ja pošto isto koristim tu nijansu :)
Rimmelov korektor u sticku mi nije dobar za oko očiju jer mi je to područije prilično suho pa mi se uvlači u borice ali mi je zato Bourjois HM br 51 idealan match i što se tiče nijanse a i dovoljno je hidratantan,postojan i dobro pokriva.
Ima ga za kupit u DM-u i košta oko 14 KM ako se dobro sjećam
nia3

#10650 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nia3 »

Žene, treba mi jedan savjet. Gdje naći dobru četku za nanošenje tečnog pudera? Probala sam spužvice i one upiju jako puno pudera, tako da sam ih odmah pobacala. Četku ne mogu da nađem, a stvarno bih htjela da probam. Danas na pauzi ulazila u dm, kažu nema i opet mi uvaljuju spužvice :)
I ako imate neke linkove sa youtube-a za što pravilnije nanošenje iste, bila bih vam jako zahvalna. :-D
Post Reply