Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- insomnia78
#10626 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
A ovdje se vec tona cokoladnih jaja prodala
- pustopoljina
#10627 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Mozda jer se raduju malim stvarima..recimo sija sunce, prestala kisa...i sl.Connaisseur Karlin wrote:pametni, placeno odmaranjeinsomnia78 wrote:Sve giganti. Glaj sto sekularna Fr tuce po katolickim praznicima![]()
a zasto kazu da su Danci najsrecniji narod u EU
- Bloo
- Globalna šefica
- Connaisseur Karlin
#10629 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
ah to sam zaboravilapustopoljina wrote:Mozda jer se raduju malim stvarima..recimo sija sunce, prestala kisa...i sl.Connaisseur Karlin wrote:pametni, placeno odmaranjeinsomnia78 wrote:Sve giganti. Glaj sto sekularna Fr tuce po katolickim praznicima![]()
a zasto kazu da su Danci najsrecniji narod u EU
u Skandinavskim drzavama doslovno uzmu slobodan ako izadjee Sunce, bila vidjela
- animals
#10630 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Da, ali razlika je izmedju Austrije i Poljske velika..pustopoljina wrote: Vidi njega? No shit, sherlock...pa koja nije?
Ti to u vatikanu?
Ne znam je li u Poljskoj svima placen taj svetac kao u Austriji..
znaci svim religijama i ne religijima..
Hvala za ono ne seri..
- insomnia78
#10631 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
I to znaci da su sekularni?
- pustopoljina
#10632 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
animals wrote:Da, ali razlika je izmedju Austrije i Poljske velika..pustopoljina wrote: Vidi njega? No shit, sherlock...pa koja nije?
Ti to u vatikanu?
Ne znam je li u Poljskoj svima placen taj svetac kao u Austriji..
znaci svim religijama i ne religijima..
Hvala za ono ne seri..
To se tako kaze.
Kad sam bila u nl...padala kisa i ja necu nikud...zato sto pada kisa...kaze- 'bom ces se nacekati do suhog dana, izlazi napolje!
- animals
#10633 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ne..vjerska drzava je Austrijainsomnia78 wrote:I to znaci da su sekularni?
- animals
#10634 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ja pisem o placenim vjerskim praznicima za sve gradjane jedne drzave..
znaci koja drzava ima najvise placeni praznika u Evropi, vjerski..
- pustopoljina
#10635 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Sad ozbiljno- mislis tipa...u poljskoj mozes uzeti slobodno (svoj odmor koristiti), ako hoces-ali ostali rade?animals wrote:Ja pisem o placenim vjerskim praznicima za sve gradjane jedne drzave..
Pa pricamo o placenim praznicima.
- uglavnomja
#10636 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Fino, ugasiš osiguranje i nema problema.[/quote]konjislav wrote: evo sad mi doslo pismo od osigurvajuce kuce, obicno u junu dobijem po 30-40 eur, dijele ekstra profit sa musterijama, sto je super. ali ja njima platim godisnje oko 500 eur, a kostam ih 0 eura vec 7-8 godina
i jos mi drzava uzme 28% na tih 30-ak eur![]()
i ne znaju hoce li ove godine dijeliti
bolan
pricam o auto osiguranju, obaveznom
- Radio Sarajevo
- Bluemore
#10638 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Opet ti tudjim.... gloginje mlatisRadio Sarajevo wrote:https://faktor.ba/vijest/ajla-i-mirza-a ... znis/25731
- Radio Sarajevo
#10639 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jah...Bluemore wrote:Opet ti tudjim.... gloginje mlatisRadio Sarajevo wrote:https://faktor.ba/vijest/ajla-i-mirza-a ... znis/25731
- Bloo
- Globalna šefica
#10640 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ona ima butik. Sta on radi?
- konoplja
#10641 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jest vala ti znas sta SVI zele i za sta imaju povoljne uvijete ili ne.Connaisseur Karlin wrote:u SAD , Kanadi , ostaju svi koji nemaju bolje opcije za zivot u EU , vecina zeli povratak, ali nema povoljne uslove za povratak
mnogo amerikanca koji zive oko dugo, oko jedne decenije u EU , se ne zele vratiti u SAD
Dobro, kuzim te. Volis Europu vise i za tebe je bolja. To je uredu. Mogla si samo napisati zasto je tako. Volis socijalnu sigurnost Europe vise? Povoljniji zdravstveni sustav? Drago ti sto bi trebala nauciti jezik drzave u kojoj zivis da bi je iskusila u cijelosti? Recimo selis radi posla svaki nekoliko godina puno je to...
Al' eto meni bolji SAD od EU i prizeljkujem povrat u SAD. Mora da nisam normalan.
A za taj anekdotalni dokaz, da mnogo Amerikanaca koji zive tu oko decenije se ne zele vratiti... Znam par takvih. Decenija je mnogo vremena. Sve u svemu to je idalje ja cula, ja vidila.
Znam ih i ja mnogo, cak i vise koji jedva cekaju da se vrate i muka im je od Europe.
Mozemo ovako do kada hoces.
- konoplja
#10642 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa on finansira ovu zabavu. Hajdte bogati ako propadne ima se uvijek u holandiju vratitBloo wrote:Ona ima butik. Sta on radi?
-
sumirprimus
#10643 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
nesto imam osjecaj ja kad bi im se privalio brzo bi taj obicaj izbacili iz upotrebeinsomnia78 wrote:A sir i vino te ne mogu masiti. To je obicaj. Prije kad sam radio u ovom mal gradicu dodjes u restoran na rucak. Donesu ti flasu vina i rokaj kolko hoces za istu cijenu a cijena sitnica. Ja naravno stucem citavu.![]()
Tako je i po kucama. Vino je maltene obavezno ko i sir. Poslije klopanja se sir iznese ko desert
- muha_sa
#10644 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
jel ovaj pokret i ova tema još nekog osim konjislava ispalila vanka

- mousstapha
#10645 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Koji je bio razlog kod tebe za prelazak u Europu i sta je trenutno najveca prepreka da se vratis u USA? Naravno, ako zelis da odgovoris, pitam vise da bih cuo iskustvol.konoplja wrote:
Jest vala ti znas sta SVI zele i za sta imaju povoljne uvijete ili ne.
Dobro, kuzim te. Volis Europu vise i za tebe je bolja. To je uredu. Mogla si samo napisati zasto je tako. Volis socijalnu sigurnost Europe vise? Povoljniji zdravstveni sustav? Drago ti sto bi trebala nauciti jezik drzave u kojoj zivis da bi je iskusila u cijelosti? Recimo selis radi posla svaki nekoliko godina puno je to...
Al' eto meni bolji SAD od EU i prizeljkujem povrat u SAD. Mora da nisam normalan.
A za taj anekdotalni dokaz, da mnogo Amerikanaca koji zive tu oko decenije se ne zele vratiti... Znam par takvih. Decenija je mnogo vremena. Sve u svemu to je idalje ja cula, ja vidila.
Znam ih i ja mnogo, cak i vise koji jedva cekaju da se vrate i muka im je od Europe.
-
moonca
#10646 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Zivotni u Americi je lagodan. 
- konjislav
#10647 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Radio Sarajevo wrote:https://faktor.ba/vijest/ajla-i-mirza-a ... znis/25731
Lahko se prebaciti u Bosnu kada imas firmu u Holandiji. Prebacis i firmu u Bosnu. Decko ima firmu koja se bavi elektronikom. Nema zime za njih.Ubrzo smo se počeli zabavljati na daljinu, jer je Mirza živio u jednom holandskom gradiću na granici sa Njemačkom, gdje je imao firmu koja se bavila sitnom elektronikom.
O ovome Havana citavo vrijeme prica. Odes vani, uzmes pare i vratis se. I onda ti valja i super ti je.
To niko ne porice, i ja se slazem sa tim.
- muha_sa
#10648 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
mogo si i ti ovdje napravit parekonjislav wrote:Radio Sarajevo wrote:https://faktor.ba/vijest/ajla-i-mirza-a ... znis/25731Lahko se prebaciti u Bosnu kada imas firmu u Holandiji. Prebacis i firmu u Bosnu. Decko ima firmu koja se bavi elektronikom. Nema zime za njih.Ubrzo smo se počeli zabavljati na daljinu, jer je Mirza živio u jednom holandskom gradiću na granici sa Njemačkom, gdje je imao firmu koja se bavila sitnom elektronikom.
O ovome Havana citavo vrijeme prica. Odes vani, uzmes pare i vratis se. I onda ti valja i super ti je.
To niko ne porice, i ja se slazem sa tim.
al ne vjerujem da su pare jedini razlog što se mnogi odlucuju na odlazak
svega toga sam svjestan i sve vidim al
- konjislav
#10649 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Najveca prepreka njemu kao i meni, kao i svima ostalima je sto Murika ne da vize. Ne da ti Tramp da dodjes. To je najveca i jedina prepreka.mousstapha wrote:Koji je bio razlog kod tebe za prelazak u Europu i sta je trenutno najveca prepreka da se vratis u USA? Naravno, ako zelis da odgovoris, pitam vise da bih cuo iskustvol.konoplja wrote:
Jest vala ti znas sta SVI zele i za sta imaju povoljne uvijete ili ne.
- mousstapha
#10650 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
On je tamo domaci, ako si pratio ranije postove. Ne vazi problem sa vizama za njega.konjislav wrote: Najveca prepreka njemu kao i meni, kao i svima ostalima je sto Murika ne da vize. Ne da ti Tramp da dodjes. To je najveca i jedina prepreka.