Ateizam vs. Religija

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
Smrcak15

#10626 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Plavo-bijeli wrote:Mislim odakle njima pravo da nas prate, da li neko kao nevjernik može zatražiti da se izuzme iz svih tih pracenja, ipak ne osjecam se sigurno kad oni ne samo da znaju sta radim nego i snimaju sve sto radim. Bezobrazluk, a i malo je creepy da se ne lažemo.
Također me zanima jel doslovno sve pišu, ili samo određene stvari? Tipa
Jel pišu "plavo-bijeli kuca na tastaturi 31 januara na klix forumu, nakon čega ukida tab, otvara novi tab, ukida tab, otvara novi tab, ukida" i tako već sam prethodnih sat vremena to radio, malo je bezveze gubitak i trošenje memorije na nebitne stvari.
Ili samo piše bio je na kompjuteru 4h, pa nije klanjao i tjt?
Mislim odakle njima pravo da nas prate,
cuj odakle, pa Allah, nisu oni sami sebi zadatke dali.

da li neko kao nevjernik može zatražiti da se izuzme iz svih tih pracenja,
ne moze niko se izvuci da ne bude pracen
Također me zanima jel doslovno sve pišu, ili samo određene stvari? Tipa
cak i kad uzdahnes gdje ne treba, ono Uh...eh i to zapisu.
Jel pišu
"plavo-bijeli kuca na tastaturi 31 januara na klix forumu, nakon čega ukida tab, otvara novi tab, ukida tab, otvara novi tab, ukida"
kako tacno pisu, ne zna se, ali se sve pise.
malo je bezveze gubitak i trošenje memorije na nebitne stvari.
nema kod njih gubitka memorije, ima memorije na pretek.

Allah kaze:
18:49 I Knjiga će biti postavljena i vidjećete grješnike(na sudnjem danu) prestravljene zbog onog što je u njoj. 'Teško nama' – govoriće – 'kakva je ovo knjiga, ni mali ni veliki grijeh nije propustila, sve je nabrojala!' – i naći će upisano ono što su radili. Gospodar tvoj neće nikome nepravdu učiniti.
asurbanipal

#10627 Re: Ateizam vs. Religija

Post by asurbanipal »

Smrcak15 wrote:
evo javlja ti se Allah iz Kurana, ima ti nesto reci:

43:80 Zar oni misle da Mi ne čujemo šta oni nasamo razgovaraju i kako se među sobom dogovaraju? Čujemo Mi, a izaslanici Naši, koji su uz njih, zapisuju.

CIA snajka, UDBA sudba.
славянин

#10628 Re: Ateizam vs. Religija

Post by славянин »

asurbanipal wrote:
Smrcak15 wrote:
evo javlja ti se Allah iz Kurana, ima ti nesto reci:

43:80 Zar oni misle da Mi ne čujemo šta oni nasamo razgovaraju i kako se među sobom dogovaraju? Čujemo Mi, a izaslanici Naši, koji su uz njih, zapisuju.

CIA snajka, UDBA sudba.
Smrle zapisuje pa ce posle na ulazu da nas sve dole niz pokretne stepenice posalje :lol:
MarlboroGold

#10629 Re: Ateizam vs. Religija

Post by MarlboroGold »

to kao neko super uho što reklamiraju na top shopu :D
broj dva

#10630 Re: Ateizam vs. Religija

Post by broj dva »

Ne znam je li bio a i ako jeste vrjedi ponoviti

Once I saw this guy on a bridge about to jump. I said, “Don’t do it!”

He said, “Nobody loves me.” I said, “God loves you. Do you believe in God?”

He said, “Yes.” I said, “Are you a Christian or a Jew?”

He said, “A Christian.” I said, “Me too! Protestant or Catholic?”

He said, “Protestant.” I said, “Me too! What denomination?”

He said, “Baptist.” I said, “Me too! Northern Baptist or Southern Baptist?”

He said, “Northern Baptist.” I said, “Me too! Northern Conservative Baptist or Northern Liberal Baptist?”

He said, “Northern Conservative Baptist.” I said, “Me too! Northern Conservative Baptist Great Lakes Region or Northern Conservative Baptist Eastern Region?”

He said, “Northern Conservative Baptist Great Lakes Region.” I said, “Me too!”

“Northern Conservative Baptist Great Lakes Region Council of 1879 or Northern Conservative Baptist Great Lakes Region Council of 1912?”

He said, “Northern Conservative Baptist Great Lakes Region Council of 1912?” I said, “Die heretic!” And I pushed him over.
Smrcak15

#10631 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/bivs ... /190204161

Bivši holandski desničar prešao na islam za vrijeme pisanja knjige protiv muslimana

Image

Bivši holandski političar ekstremno desne orijentacije Joram van Klaveren objavio je u ponedjeljak da prelazi na islam, prenosi Daily Sabah.

Pisanje knjige protiv muslimana i islama promijenilo je stajališta Jorama van Klaverena o religiji, te su se počele nazirati promjene u njegovim stavovima još prošlog oktobra, izvijestili su lokalni mediji.

Van Klaveren je bio holandski parlamentarac od 2010. do 2014. godine ispred krajnje desničarske i antimuslimanske Stranke za slobodu (PVV).

On je podnio ostavku nakon rasističkih primjedbi lidera PVV-a Geerta Wildersa o Marokancima te je najavio osnivanje svoje partije, ali zbog ogromnog pada popularnosti na izborima 2017. godine odlučio je napustiti politiku.

Joram van Klaveren prati primjer Arnouda Van Doorna, još jednog bivšeg člana PVV-a koji je prešao na islam. Van Doorn je čak pohvalio van Klaverena na Twitteru napisavši da nikada nije ni pomislio da će svjedočiti tolikom broju religijskih konverzija iz svoje bivše stranke.
Islam je sila od religije, boris se protiv nje a ona te prisvoji sebi :D kao sto su Mongoli koji su napali islamski svijet, tj Bagdad razorili u srednjem vijeku, i poslije toga presli na islam, mozes misliti ,osvajac preuzima religiju gubitnika u ratu :D to je nezabiljezeno u historiji covjecanstva, inace je pravilo da gubitnik uzima vjeru od pobjednika.
JVC

#10632 Re: Ateizam vs. Religija

Post by JVC »

Smrcak15 wrote: Islam je sila od religije, boris se protiv nje a ona te prisvoji sebi :D kao sto su Mongoli koji su napali islamski svijet, tj Bagdad razorili u srednjem vijeku, i poslije toga presli na islam, mozes misliti ,osvajac preuzima religiju gubitnika u ratu :D to je nezabiljezeno u historiji covjecanstva, inace je pravilo da gubitnik uzima vjeru od pobjednika.
Budizam je sila od religije, boris se protiv nje a ona te prisvoji :D
Zabiljezeno je u povijesti dragi Smrle, ali ko ce to sve citati.
Imas mnostvo knjiga koji se bave pitanjem zasto su Mongoli na vrhuncu svoje moci prihvatili tibetanski budizam kao svoju religiju?
Tvojom logikom postavlja se pitanje - Buddhism true path or not? Mo's si mislit'
Last edited by JVC on 05/02/2019 11:04, edited 1 time in total.
Dozer

#10633 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Dozer »

Smrcak15 wrote: Islam je sila od religije, boris se protiv nje a ona te prisvoji sebi :D kao sto su Mongoli koji su napali islamski svijet, tj Bagdad razorili u srednjem vijeku, i poslije toga presli na islam, mozes misliti ,osvajac preuzima religiju gubitnika u ratu :D to je nezabiljezeno u historiji covjecanstva, inace je pravilo da gubitnik uzima vjeru od pobjednika.
:thumbup:
Kao ti, tj. katolicki, pravoslavni i bogumilski Bosnjani od Osmanlja? :mrgreen:

:jbt:
kakavdanakneiskustvu

#10634 Re: Ateizam vs. Religija

Post by kakavdanakneiskustvu »

славянин

#10635 Re: Ateizam vs. Religija

Post by славянин »

Dozer wrote:
:thumbup:
Kao ti, tj. katolicki, pravoslavni i bogumilski Bosnjani od Osmanlja? :mrgreen:

:jbt:
Kao rimljani od Grka ... ups :mrgreen:
Dozer

#10636 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Dozer »

Steta samo sto Smrle nije osvojio Holandiju, a ovaj predje na islam... :D

A na tog jednog sto se konvertova na islam, 1000 drugih postalo ateisti u Holandiji :lol:
славянин

#10637 Re: Ateizam vs. Religija

Post by славянин »

Dozer wrote:Steta samo sto Smrle nije osvojio Holandiju, a ovaj predje na islam... :D

A na tog jednog sto se konvertova na islam, 1000 drugih postalo ateisti u Holandiji :lol:
7 Milijardi ljudi je na svijetu... primjere svega i svacega mozes naci.A ova glupa tvrdnja da jaci nikada ne uzima vjeru koga porazi itd... Ne znam kako onda krscanstvo postade zvanicna religija Rima... al ajde znam da smrle uci tj. dekodira historiju striktno iz hadisa i kurana ostala historija ne postoji tj, netacna je.Ali letenje na konju,magarcu na mjesec je definitivno historijski fakt zato :lol:
tuzlak1212

#10638 Re: Ateizam vs. Religija

Post by tuzlak1212 »

Dozer wrote:Steta samo sto Smrle nije osvojio Holandiju, a ovaj predje na islam... :D

Ne konvertuju u ateizam muslimani nego pripadnici nekih drugih religija valjda ako konkretno je rijec o Holandiji... Sto je i nama sasvim logicno, ja da nisam musliman bio bi ateista ili agnostik :D
Hakiz

#10639 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Hakiz »

Smrcak15 wrote:
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/bivs ... /190204161

Bivši holandski desničar prešao na islam za vrijeme pisanja knjige protiv muslimana

Image

Bivši holandski političar ekstremno desne orijentacije Joram van Klaveren objavio je u ponedjeljak da prelazi na islam, prenosi Daily Sabah.

Pisanje knjige protiv muslimana i islama promijenilo je stajališta Jorama van Klaverena o religiji, te su se počele nazirati promjene u njegovim stavovima još prošlog oktobra, izvijestili su lokalni mediji.

Van Klaveren je bio holandski parlamentarac od 2010. do 2014. godine ispred krajnje desničarske i antimuslimanske Stranke za slobodu (PVV).

On je podnio ostavku nakon rasističkih primjedbi lidera PVV-a Geerta Wildersa o Marokancima te je najavio osnivanje svoje partije, ali zbog ogromnog pada popularnosti na izborima 2017. godine odlučio je napustiti politiku.

Joram van Klaveren prati primjer Arnouda Van Doorna, još jednog bivšeg člana PVV-a koji je prešao na islam. Van Doorn je čak pohvalio van Klaverena na Twitteru napisavši da nikada nije ni pomislio da će svjedočiti tolikom broju religijskih konverzija iz svoje bivše stranke.
Islam je sila od religije, boris se protiv nje a ona te prisvoji sebi :D kao sto su Mongoli koji su napali islamski svijet, tj Bagdad razorili u srednjem vijeku, i poslije toga presli na islam, mozes misliti ,osvajac preuzima religiju gubitnika u ratu :D to je nezabiljezeno u historiji covjecanstva, inace je pravilo da gubitnik uzima vjeru od pobjednika.
Ne bih se ja previše radovao.

Nije prisvojila nekog normalnog nego desničara, dakle čovjeka koji je spreman na radikalno ponašanje, na iracionalnu mržnju itd. Samo će promijeniti objekat mržnje. Vuk kožu mijenja ali ćud...
Hakiz

#10640 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Hakiz »

JVC wrote:
Budizam je sila od religije, boris se protiv nje a ona te prisvoji :D
Zabiljezeno je u povijesti dragi Smrle, ali ko ce to sve citati.
Imas mnostvo knjiga koji se bave pitanjem zasto su Mongoli na vrhuncu svoje moci prihvatili tibetanski budizam kao svoju religiju?
Tvojom logikom postavlja se pitanje - Buddhism true path or not? Mo's si mislit'
Stari svijet je prepun primjera u kojima su plemena i narodi, uglavnom slabe kulture ali jakog patosa pa su bili dobri ratnici osvajali druge narode a onda privajali kulturu osvojenih. Jer, pored vojne sile pobjednika snage kultura poraženih je bila jača.
piupiu

#10641 Re: Ateizam vs. Religija

Post by piupiu »

Image
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#10642 Re: Ateizam vs. Religija

Post by pici »

piupiu

#10643 Re: Ateizam vs. Religija

Post by piupiu »

... i politička i akademska elita... oni od toga žive... :D

Image
Dozer

#10644 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Dozer »

Nu jevreja... 0,2%, a vladaju planetom :D
ExNihilo

#10645 Re: Ateizam vs. Religija

Post by ExNihilo »

U Kini othersi još malo pa najjači. :D
beni-bu-man

#10646 Re: Ateizam vs. Religija

Post by beni-bu-man »

Dozer wrote:Nu jevreja... 0,2%, a vladaju planetom :D

moSa dzedaj :mrgreen:
medvjed23

#10647 Re: Ateizam vs. Religija

Post by medvjed23 »

zagortenej

#10648 Re: Ateizam vs. Religija

Post by zagortenej »

Smrcak15 wrote:
Kao Rimljani kršćanstvo? :run:
Hakiz

#10649 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Hakiz »

Smrcak15 wrote:...to je nezabiljezeno u historiji covjecanstva, inace je pravilo da gubitnik uzima vjeru od pobjednika.
Nisi ti to dobro skontao, malo prouči istoriju.
harač

#10650 Re: Ateizam vs. Religija

Post by harač »

Dozer wrote:Nu jevreja... 0,2%, a vladaju planetom :D
jevreji i "gay lobi" islamski kriptonijum :D
Locked