PC gamerske konfiguracije
Moderator: Benq
- typeOnegative
#10626 Re: PC gamerske konfiguracije
ni mene niko ne moze ubjedit da dobijamo robu iste kvalitete . Kad nam mogu "valjat " losiju nutellu zasto bi drugacije bilo sa npr grafickim , realno ? Da ne govorim da sa europskim webshopovima u slucaju nedaj Boze kakve reklamacije sve bude zavrseno u roku od cca 7 dana ,a ne kao tu da zavlace do zadnjeg dana zakonskog roka 
- aditon
#10627 Re: PC gamerske konfiguracije
najbolje da se odselite u "civilizaciju" i riješite sve svoje probleme.
- typeOnegative
#10628 Re: PC gamerske konfiguracije
Ne znam samo čemu ovaj komentar al hajd. Ako imaš šta konstruktivno reći na temu razgovora reci ,a ako ne , jednostavno produži dalje.
-
caseytron
#10629 Re: PC gamerske konfiguracije
Odselio, jedini nacin da sam dole je tabut, aBd.aditon wrote:najbolje da se odselite u "civilizaciju" i riješite sve svoje probleme.
- aditon
#10630 Re: PC gamerske konfiguracije
Imam, ne mogu iznova slušati svaki dan kuknjavu, depresiju, crnilo, sve dno dna, i uvijek ista priča. Ti ponavaljaš već godinu dana da nečeš ništa ovdje kupovati, i mislim da svi to već napamet znamo, ali stalno se ista priča vrti koja nije ovaj topic. Topic je PC gamerske konfiguracije a ne cijene na PIK-u. Kada neki proizvođač izbaci neki novi proizvod i za isti da preporučenu cijenu, nigdje neće biti ta cijena već svaki preprodavač mora da ukalkuliše maržu. Niko, pa ni u "civilizaciji" ne radi na zrak, već na maržu. Da jeste ovdje skuplje u odnosu na neku drugu zemlju, jeste, ali isto tako imaš i primjere gdje smo jeftiniji od nekih drugih zemalja. I to je prožvakana priča do sada milion puta. Ti da si u civilizaciji nikad tu svoju 950ku ne bi prodao za 75 eura, nikad.. i nikom...znači.. Ovdje je osnovni problem što je 95% gureme, koja od svoje plate jedva sastavlja kraj s krajem, tako da za sastavljanje PC-a ne ostaje baš mnogo, a PC o kojima mi govorimo nije za guremu. Ovo je skup sport svugdje. Misliš da je nekom amerikancu jednostavno izvaliti 600 dolara za grafičku? Ako je potvrdan odgovor, vjeruj varaš se. I sve ovo što pišem, ne pišem direktno tebi, već uopšteno svima na ovom forumu. Depresija mi je na svakom koraku, još i ovdje na temi, koja bi trebala biti relaksacija.typeOnegative wrote:Ne znam samo čemu ovaj komentar al hajd. Ako imaš šta konstruktivno reći na temu razgovora reci ,a ako ne , jednostavno produži dalje.
- Averus
#10631 Re: PC gamerske konfiguracije
Ljudi, smirite se
Ja kupio monitor 27" 1440p 144hz 1ms
Eto pozitivne teme
Ja kupio monitor 27" 1440p 144hz 1ms
Eto pozitivne teme
- diablobih
#10632 Re: PC gamerske konfiguracije
Treba igrati apexa.
- REDDEVILS
#10633 Re: PC gamerske konfiguracije
Neznam za vas ali ja nikad nisam imao problema sa kupovinom na piku tj. uzeo sam racunar prije tri godine koji me je izasao skoro 3000 KM i nisam dosad imao problema
A konponente sam narucio kod mickey84 i GamingShopBN koje su vjerovatno narucene iz Madzarske
A konponente sam narucio kod mickey84 i GamingShopBN koje su vjerovatno narucene iz Madzarske
- aditon
#10634 Re: PC gamerske konfiguracije
@averusREDDEVILS wrote:Neznam za vas ali ja nikad nisam imao problema sa kupovinom na piku tj. uzeo sam racunar prije tri godine koji me je izasao skoro 3000 KM i nisam dosad imao problema![]()
@diablo
Red, potpisujem, do sada sam na piku ostavio 5-6k maraka i nikad nisam imao niakakvih problema, kako s prodavcima, tako i s kvalitetom proizvoda. Ništa nikad nisam na reklamaciju vraćao. Ali fakat ova priča umori brate, umoriii...ako nemaš pare, nemoj ni kupovati, ako imaš kupi i ćao..svako će na kraju uzeti tamo gdje misli da treba i gdje si može priušttiti, ali svako malo ista priča ovdje...CIJENE
Last edited by aditon on 14/05/2019 14:59, edited 1 time in total.
- Averus
#10635 Re: PC gamerske konfiguracije
povratak u budućnostneko od clanova wrote:Ja sam od Averusa kupio grafičku i toliko je bila dobra da sam mu otišao za dva dana dodao stoju da čovjek sebi kupi GTX1070
- M416
#10636 Re: PC gamerske konfiguracije
Pa upravo o tome i govorim i ja sam narucio iz Madzarske od pik prodavaca Pere Bios Bijeljina iz Ipon.hu i sve sto sam narucio perfektno radi .. grafa,cpu,ploca,ram,napojna,zvucna.ssd nvme.Ovdje skoro sve sto sam kupio iz kimteca pogotovo iz comtradea je bilo defektno ili iz kutije ili tokom koristenja nakon par mjeseci ili pola godine otprilike.Da li je slucajno ili sam imao peh ne znam,ali prosto sumnjam da je slucajnost u pitanju jer mi je i vlasnik jedne radnje ovdje u Sarajevu potvrdio da se roba sumnjive kvalitete uglavnom uvlaci u comtrade.
Last edited by M416 on 14/05/2019 15:09, edited 2 times in total.
- Averus
#10637 Re: PC gamerske konfiguracije
Nije to samo u Comtrade, naši dobavljači svi gledaju da kupe refurbished, a prodaju kao novo.
Prije svega, jer malo naših ljudi zna šta znači refurbished - pa i kad im naznači na kutiji, oni misle da je novo.
Prije svega, jer malo naših ljudi zna šta znači refurbished - pa i kad im naznači na kutiji, oni misle da je novo.
- M416
#10638 Re: PC gamerske konfiguracije
Druga stvar veoma bitna sve sto sam narucio iz Bios iz Madzarske je bilo fabricki zapakovano,a ovde sve sto sam kupio je bilo otpakovano sva 3 monitora,tv,a ploca cak nije imala stikere i jedan sarafcic za M.2 sto govori da je mozda cak i reklamriana roba iz Srbije koja se onda uvlaci ovde i slaze nama.Ovo sve sto sam naveo je iz comtradea.Zao mi je adition ako je depresivna tema i ako nije ovdje mjesto da se pise o ovome,ali sve ovo govorim da bi raja dobro otvorila oci pri kupovini robe preko web shopova koji uglavnom prodaju robu iz navedene firme.I naravno nije sve ni kod njih otpakovano prijatelj je kupio hyperx ram rgb i dobio fabricki zapakovanAverus wrote:Nije to samo u Comtrade, naši dobavljači svi gledaju da kupe refurbished, a prodaju kao novo.
Last edited by M416 on 14/05/2019 15:59, edited 3 times in total.
- typeOnegative
#10639 Re: PC gamerske konfiguracije
Alo dečko smiri hormone jes ti neki moderator ovdje da drugima određujes što će pisat ? Ovo je forum i svako ima pravo na svoje mišljenje i ako ti se ne sviđa sto pišem stavi me na foe i doviđenja prijatno.a i nije ti prvi put da mi nešto pametujes ovdje. Spusti se malo na zemlju,ne vrti se svijet oko tebe .aditon wrote:Imam, ne mogu iznova slušati svaki dan kuknjavu, depresiju, crnilo, sve dno dna, i uvijek ista priča. Ti ponavaljaš već godinu dana da nečeš ništa ovdje kupovati, i mislim da svi to već napamet znamo, ali stalno se ista priča vrti koja nije ovaj topic. Topic je PC gamerske konfiguracije a ne cijene na PIK-u. Kada neki proizvođač izbaci neki novi proizvod i za isti da preporučenu cijenu, nigdje neće biti ta cijena već svaki preprodavač mora da ukalkuliše maržu. Niko, pa ni u "civilizaciji" ne radi na zrak, već na maržu. Da jeste ovdje skuplje u odnosu na neku drugu zemlju, jeste, ali isto tako imaš i primjere gdje smo jeftiniji od nekih drugih zemalja. I to je prožvakana priča do sada milion puta. Ti da si u civilizaciji nikad tu svoju 950ku ne bi prodao za 75 eura, nikad.. i nikom...znači.. Ovdje je osnovni problem što je 95% gureme, koja od svoje plate jedva sastavlja kraj s krajem, tako da za sastavljanje PC-a ne ostaje baš mnogo, a PC o kojima mi govorimo nije za guremu. Ovo je skup sport svugdje. Misliš da je nekom amerikancu jednostavno izvaliti 600 dolara za grafičku? Ako je potvrdan odgovor, vjeruj varaš se. I sve ovo što pišem, ne pišem direktno tebi, već uopšteno svima na ovom forumu. Depresija mi je na svakom koraku, još i ovdje na temi, koja bi trebala biti relaksacija.typeOnegative wrote:Ne znam samo čemu ovaj komentar al hajd. Ako imaš šta konstruktivno reći na temu razgovora reci ,a ako ne , jednostavno produži dalje.
- Averus
#10640 Re: PC gamerske konfiguracije
Ma naši su čudo jedno 
Na kutiji piše da dobijem DP i HDMI kabl uz monitor od 750KM, a ja dobijem samo HDMI
Dovoljno sam iskusan da sam nabavio DP kabl prije nego što mi je monitor uopšte stigao
@aditon & @typeo smaraš bebo
Na kutiji piše da dobijem DP i HDMI kabl uz monitor od 750KM, a ja dobijem samo HDMI
Dovoljno sam iskusan da sam nabavio DP kabl prije nego što mi je monitor uopšte stigao
@aditon & @typeo smaraš bebo
-
Elubrylla
#10641 Re: PC gamerske konfiguracije
Prodao Cryorig M9i i kupio Arctic Freezer 34 Duo. Prva razlika u idle-u Arctic hladniji za 10c, load jos nisam testirao. Za sad zadovoljan i odlicno izgleda ovaj Arctic 
- typeOnegative
#10642 Re: PC gamerske konfiguracije
Intel opet zasro motku , ponovo onaj spectre bug . Navodno 40% pad performansi ,preporučuju gašenje HTa na i7-cama
Odlično vam je rješenje nema dalje e , ljudi iskesiraju i sad trebaju dobit i5 od i7 procesora
https://www.tomshardware.com/news/intel ... 39333.html
Odlično vam je rješenje nema dalje e , ljudi iskesiraju i sad trebaju dobit i5 od i7 procesora
-
caseytron
#10643 Re: PC gamerske konfiguracije
H7 je pandan 34-ci.Elubrylla wrote:Prodao Cryorig M9i i kupio Arctic Freezer 34 Duo. Prva razlika u idle-u Arctic hladniji za 10c, load jos nisam testirao. Za sad zadovoljan i odlicno izgleda ovaj Arctic
- Averus
#10644 Re: PC gamerske konfiguracije
Nisam upratio, koga obuhvata? Jel sve generacije ili...?typeOnegative wrote:Intel opet zasro motku , ponovo onaj spectre bug . Navodno 40% pad performansi ,preporučuju gašenje HTa na i7-cama![]()
Odlično vam je rješenje nema dalje e , ljudi iskesiraju i sad trebaju dobit i5 od i7 procesora![]()
-
azdralovic
#10645 Re: PC gamerske konfiguracije
Virtually all of Intel’s chips starting with the Nehalem architecture (launched in 2008, 11 years ago) and newer, with the exception of the Whiskey Lake (ULT refresh), Whiskey Lake (desktop), as well as the Atom and Knights architectures, are affected by the MDS vulnerabilities.Averus wrote:Nisam upratio, koga obuhvata? Jel sve generacije ili...?typeOnegative wrote:Intel opet zasro motku , ponovo onaj spectre bug . Navodno 40% pad performansi ,preporučuju gašenje HTa na i7-cama![]()
Odlično vam je rješenje nema dalje e , ljudi iskesiraju i sad trebaju dobit i5 od i7 procesora![]()
- typeOnegative
#10646 Re: PC gamerske konfiguracije
evo kolega je napisao vec .Kako upratih ,svi izdani od 2011 nadalje (tj sandybridge 2 generacije , ako se ne varam ) .Nehalem i7 prve generacije navodno nije po nekima .
- amar1994
#10647 Re: PC gamerske konfiguracije
a zbog cega je bitno,hakera ?
- typeOnegative
#10648 Re: PC gamerske konfiguracije
Teoretski..ovo treba po meni brinuti velike korporacije, nas kućne korisnike bas i ne .
Evo vidim i windows nudi dva security updatea danas za ovo
Evo vidim i windows nudi dva security updatea danas za ovo
- amar1994
#10649 Re: PC gamerske konfiguracije
svakako su za gaming bitniji GHz
- typeOnegative
#10650 Re: PC gamerske konfiguracije
Ma jasta
sto vise moze al da je sigurnica . moj na 4.6 otkad je kupljen .Dosta 
Sretno u potrazi
Sretno u potrazi