Jel BarillaHardcoreMX wrote:Spaghetti...ako vec ganjas svjetski...beni-bu-man wrote:Pa pogledaj svoju recenicu kako si je fino napisao sve o te rijeci izbjegajesSmrcak15 wrote:
sta je problem u rijeci "izbjegajes" /izbjegavati???
Cak i Spagetti si fino ono svjetski napisao Veliko S dva T i ona ga useres.![]()
Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
- beni-bu-man
#10626 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
-
Hakiz
#10627 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Govorili smo u kontekstu odgovornosti za razboljevanje.Smrcak15 wrote:to je direktna karta za raj za bebicu. a iskusenje za roditelje.Hakiz wrote: Evo ti konkretno. Šta sa bebama koje obole i umru od raka prije nego što su načinom života i ishrane mogle sebi navući rak. Ko je tada kriv? Ni tada se ne može svaljivati na boga?
- HardcoreMX
#10628 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
towlichSmrcak15 wrote:
Vidis da je Towlich kukavica i nesmije da odgovor , strah ga nesto, nezna na sta ce naletiti,![]()
evo ja kazem sakom glavom i bradom, vjerujem da postoji SPAGHETTI MONSTER
Dali ti Towlichu vjerujes, da cujemo???
jok, to moze biti samo monster godzillabeni-bu-man wrote: Jel Barilla
- medvjed23
#10629 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
vjera u boga mi je razumljiva, donekle i bliska.. no vjera u boga, koji je svemoguć i dobar, gubi na snazi pred ovakvim klipovima:
ponekad mislim da je spas u srednjem dijelu naslova teme, jer ako pojavama daš smisao te ih razvrstaš u dobro i zlo, možeš poludjeti od količine i dubine zla.. može biti da je lakše svijet posmatrati kao skup beznačajnih naslaga atoma, koje jezde okolo, amoralno, bez svrhe..
ponekad mislim da je spas u srednjem dijelu naslova teme, jer ako pojavama daš smisao te ih razvrstaš u dobro i zlo, možeš poludjeti od količine i dubine zla.. može biti da je lakše svijet posmatrati kao skup beznačajnih naslaga atoma, koje jezde okolo, amoralno, bez svrhe..
- славянин
#10630 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Iskusenje = patnja mislis jeli ? Patnja od svemouceg svemilosnog samilosnog Boga da bi vidio dali ces vjerovati u njega u toj patnji,stavlja te u patnju da vidi jesi li mu odan rob .... bravo super milostan I samilostan BogSmrcak15 wrote:to je direktna karta za raj za bebicu. a iskusenje za roditelje.Hakiz wrote: Evo ti konkretno. Šta sa bebama koje obole i umru od raka prije nego što su načinom života i ishrane mogle sebi navući rak. Ko je tada kriv? Ni tada se ne može svaljivati na boga?
- Idemedosumom
#10631 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Zli Kinez ubija psa na ulici, dakle, Bog ili ne postoji, ili postoji ali je zao, ili je dobar ali nije svemoćan.
Ako je već svemoćan, zašto nas nije sve stvorio kao dobre ljude, a da pri tome ipak imamo slobodnu volju.
Eh da smo svi meleki
Ako je već svemoćan, zašto nas nije sve stvorio kao dobre ljude, a da pri tome ipak imamo slobodnu volju.
Eh da smo svi meleki
- harač
#10632 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
to je više puta bila tema ovdje. zaključak je bio, između ostalog, i da je genocid u srebrenici bio neka vrsta blagoslova, jer su žrtve haman direktno završile u raju, a šta je malo (ili cak puno) patnje ovdje, za beskonačnost taslačenja sa hurijama. raj im je svakako svima bio cilj, a ako je genocid način da se prije stigne tamo gdje svakako želiš stići, onda je čak i poželjan. helem, vjerska logikaславянин wrote:Iskusenje = patnja mislis jeli ? Patnja od svemouceg svemilosnog samilosnog Boga da bi vidio dali ces vjerovati u njega u toj patnji,stavlja te u patnju da vidi jesi li mu odan rob .... bravo super milostan I samilostan BogSmrcak15 wrote:to je direktna karta za raj za bebicu. a iskusenje za roditelje.Hakiz wrote: Evo ti konkretno. Šta sa bebama koje obole i umru od raka prije nego što su načinom života i ishrane mogle sebi navući rak. Ko je tada kriv? Ni tada se ne može svaljivati na boga?
- medvjed23
#10633 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
pas je samo primjer, jedan iz mnoštva.. i meni je, u kontekstu vjere, jasno zašto svi ljudi nisu dobri, ali ne i zašto nema više intervencije protiv zlih.. ok, ne mora ubicu psa udariti grom ili sl, al zašto mu se, recimo, ne oduzmu ruke, bar privremeno, dok se ne okani loše namjere.. taj vid zaštite slabijeg bio bi neki minimum pravde, al nema ni toga, ni u primjeru psa ni drugdje..Idemedosumom wrote:Zli Kinez ubija psa na ulici, dakle, Bog ili ne postoji, ili postoji ali je zao, ili je dobar ali nije svemoćan.
Eh da smo svi meleki
- Towelie
#10634 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
nego de mi reci vjerujes li u Spagetti cudoviste, nisi mi odgovorio??? zasto izbjegajes odgovor???[/quote]Smrcak15 wrote:To se i ja pitam.Towelie wrote:Kako je moguće Allaha dž.š. poniziti? Možda sam uskočio u pola priče pa ovaj dio ne razumijem.Pogledaj sta je hazreti Smrcak pisao, on nastupa sa vernicke pozicije i smatra da ljudi nevjerovanjem mogu poniziti Boga. Sta to govori o takvom navodnom Bogu, mozes sam doneti zaključak.
Ne "izbjegajem" odgovor, mislio sam da ces moći proceniti iz mog pisanja dal verujem u Špageti Čudovište. Očito sam se prevario.
Ne verujem, naravno.
- Towelie
#10635 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Ja se uopšte ne čudim sto je Smrle nepismen, pa i Muhamed je bio. On samo sledi njegov sunet.Smrcak15 wrote:moj pravopis se moze opravdati sobzirom da sam samo prvi razred zavrsio u Bosni i drugi nisam uspio zavrsiti rat poceo i to je to, ostalo vani zavrsavao.harač wrote: super smrcak, islamski superherojnekima boljka kriptonijum, nekima pravopis
nemoj gledati kako ti pisem nego sta ti pisem
-
sekerbay
#10636 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Jaro, ovo nije ništa osim utvrđivanje činjeničnog stanja.broj dva wrote:--sekerbay wrote:Napisa polupismeno spadalo i ode u zaborav.
Podsjeti me,ko je ono sekundicu ranije kritikovao forumaše radi vrijeđanja ?
Ps.
De sad ozbiljno
Ne pojavljuje se haman danima.
-
broj dva
#10637 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
---sekerbay wrote:Jaro, ovo nije ništa osim utvrđivanje činjeničnog stanja.broj dva wrote:--sekerbay wrote:Napisa polupismeno spadalo i ode u zaborav.
Podsjeti me,ko je ono sekundicu ranije kritikovao forumaše radi vrijeđanja ?
Ps.
De sad ozbiljnogdje vam je dozer?
Ne pojavljuje se haman danima.
Dozer je poslao pismenu molbu (triplikat) generlštabu ateista i njegova svetost gospodin Dawkings mu je odobrio ferije.
- vatrogasac
#10638 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Bez obzira na takav odnos čovjeka kakav može biti prema Bogu, a što je nabrojao @arzuhal na prethodnoj stranici. Ne smatram da se Boga može poniziti na bilo koji način. U tom smjeru je išlo pitanje. Drugo su ljudski pokušaji koji završe kako završe.Smrcak15 wrote: kakvo pitanje?
Zar nisam jasan bio, davati pravo Bozije nekom drugom, to je ponizavanje Boga a on te hrani i poji, lijeci i daje ogromne blagodati itd
- Smrcak15
#10639 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
medvjed23 wrote:vjera u boga mi je razumljiva, donekle i bliska.. no vjera u boga, koji je svemoguć i dobar, gubi na snazi pred ovakvim klipovima:
stani malo ba, pa ti donosis nerazumne zakljuckeno vjera u boga, koji je svemoguć i dobar, gubi na snazi pred ovakvim klipovima:
Taj svemoguci BOg daje Raj osobi koja napoji zednog psa, to moze da bude razlog ulaska u Raj, dok isto tako ako bi zatvorio psa u neku kucu i tako crkne od gladi zasluzio bi Pakao, takav je Bog kojeg ja vjerujem i kome se klanjam
To sto Bog pusti da neko radi zla djela ne znaci da on ta djela odobrava, ne, on to dopusti ali takvu osobu ceka poslije kazna u paklu/Dzehennemu
- medvjed23
#10640 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
ok, al šta ćemo sa cukom? može li kazna zlotvoru poništiti bol kroz koju je cuko prošao?
- славянин
#10641 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
The Prophet, peace be upon him, said: "Whoever keeps a dog, his good deeds will decrease every day by one qeeraat (a unit of measurement), unless it is a dog for farming or herding." In another report, it is said: " . . . unless it is a dog for herding sheep, farming or hunting." (Reported by al-Bukhaari)medvjed23 wrote:ok, al šta ćemo sa cukom? može li kazna zlotvoru poništiti bol kroz koju je cuko prošao?
Nista necemo sa cukom ... cuko bad.
- Smrcak15
#10642 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Ne moze, ali ce da zlotvor osjeti posljedice svog zlodjela.medvjed23 wrote:ok, al šta ćemo sa cukom? može li kazna zlotvoru poništiti bol kroz koju je cuko prošao?
Mada nije iskljuceno da Bog na sudnjem danu dadne cuki osvetu da se taj cuko osveti nad zlocincem, pa kad se podmire stvari onda dolazi presuda.
- Smrcak15
#10643 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Kazes nevjerujes da ne postoji a ja evo znam da postoji i to na dnu okeana, bice koje je skoro pa identicno sa onim spagetti monsterTowelie wrote: Ne "izbjegajem" odgovor, mislio sam da ces moći proceniti iz mog pisanja dal verujem u Špageti Čudovište. Očito sam se prevario.![]()
Ne verujem, naravno.

Evo fino kamera uslikala.
- Towelie
#10644 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Smrcak15 wrote:Kazes nevjerujes da ne postoji a ja evo znam da postoji i to na dnu okeana, bice koje je skoro pa identicno sa onim spagetti monsterTowelie wrote: Ne "izbjegajem" odgovor, mislio sam da ces moći proceniti iz mog pisanja dal verujem u Špageti Čudovište. Očito sam se prevario.![]()
Ne verujem, naravno.
Evo fino kamera uslikala.
-napisao si duplu negaciju, zakljucak je da verujem da postoji Spageti Cudoviste
-u prvom slucaju ne spojeno sa glagolom, samo jednu rec kasnije odvojis negaciju od glagola
-ne kontas da skoro identicno i identicno nije isto
-ne kontas kako se ova logicka greska moze vratit kao bumerang tvojim stavovima o islamu
-nisi svestan da je samo Spageti Cudoviste sprdancija sa bozanstvima od kojih u jedno slepo verujes
Ti si, Smrle, hodajuci muslimanski halal meme.
- medvjed23
#10645 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
ja puno više pravde vidim u prevenciji nego u osveti i, pretpostavim li da boga ima, teško mi se oteti utisku da je njegova dobrota, najblaže rečeno, manjkavaSmrcak15 wrote:Ne moze, ali ce da zlotvor osjeti posljedice svog zlodjela.medvjed23 wrote:ok, al šta ćemo sa cukom? može li kazna zlotvoru poništiti bol kroz koju je cuko prošao?
Mada nije iskljuceno da Bog na sudnjem danu dadne cuki osvetu da se taj cuko osveti nad zlocincem, pa kad se podmire stvari onda dolazi presuda.
- Smrcak15
#10646 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Towelie wrote:Smrcak15 wrote:Kazes nevjerujes da ne postoji a ja evo znam da postoji i to na dnu okeana, bice koje je skoro pa identicno sa onim spagetti monsterTowelie wrote: Ne "izbjegajem" odgovor, mislio sam da ces moći proceniti iz mog pisanja dal verujem u Špageti Čudovište. Očito sam se prevario.![]()
Ne verujem, naravno.
Evo fino kamera uslikala.![]()
-napisao si duplu negaciju, zakljucak je da verujem da postoji Spageti Cudoviste![]()
-u prvom slucaju ne spojeno sa glagolom, samo jednu rec kasnije odvojis negaciju od glagola
-ne kontas da skoro identicno i identicno nije isto
-ne kontas kako se ova logicka greska moze vratit kao bumerang tvojim stavovima o islamu
-nisi svestan da je samo Spageti Cudoviste sprdancija sa bozanstvima od kojih u jedno slepo verujes
Ti si, Smrle, hodajuci muslimanski halal meme.
to sto nije 100% identicno je razlika u ocima, a ostalo je identicno.-ne kontas da skoro identicno i identicno nije isto
'Flying spaghetti monster' sea creature discovered living thousands of feet beneath the ocean
http://www.mirror.co.uk/news/world-news ... re-6243890
da sprdancija, znam ja to dobro itekako, ali to spagetti monster je uzeto iz sprdancije jer onaj koji je nadosao na ideju uopste nije ni znao da skoro pa identicno bice postoji, koje nije bozanstvo niti ima razum.-nisi svestan da je samo Spageti Cudoviste sprdancija sa bozanstvima od kojih u jedno slepo verujes
upravo to spagethi monster je uzeto zato sto je onaj koji je nadosao na ideju na prvu pomislio da je to cisti produkt imaginacije iz sprdnje, a onda pronadju da skoro pa identicno bice postoji samo eto oci su razlika.
Last edited by Smrcak15 on 11/01/2018 09:14, edited 1 time in total.
- harač
#10647 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Towelie wrote:Ti si, Smrle, hodajuci muslimanski halal meme.
- Smrcak15
#10648 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
nisi realan, prvo traziti da Bog reagira na svako zlo, da sprijeci svako zlo, to nema smisla, jer ako je ovaj zivot test, ko ce radit dobro a ko zlo, onda ako Bog direktno spijreci svako zlo koje ljudi naume, to vise nije test.medvjed23 wrote:ja puno više pravde vidim u prevenciji nego u osveti i, pretpostavim li da boga ima, teško mi se oteti utisku da je njegova dobrota, najblaže rečeno, manjkavaSmrcak15 wrote:Ne moze, ali ce da zlotvor osjeti posljedice svog zlodjela.medvjed23 wrote:ok, al šta ćemo sa cukom? može li kazna zlotvoru poništiti bol kroz koju je cuko prošao?
recimo Ovako, da dodjes na test na fakultetu i onda svaki put kad vi studenti hocete da napisete pogresan odgovor profesor dodje, i kaze ne nije tacno uzme te za ruku i kaze stop, ne pokusaji tako pisati.
Gdje onda tu test ako se profesor uplice tokom testa?
Gdje onda test ako se Bog uplice i sprecava svaki pokusaj izvrsenja zla?
-
r_faruk
#10649 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
ako napises neku glupost na ispitu, pa ti profesor kaze "ne to nije tacno", pa ti jos objasni na nekom konkretnom primjeru, ti ces taj odgovor zapamtiti do kraja zivota, mozda i padnes na ispitu, ali ces znati zasto je odgovor koji si bio spreman dati, pogresan.
vidis, ovako se puno vise nauci nego kada das priliku nekome da se sveti, kolje, kopa oci, kida ruke i noge etc.
zasto ste toliko opsjednuti kaznama i mucenjem. prevencija je najbolji lijek.
evo ja opet ponavljam, ako bi se i dokazalo da postoji bog ja bih i dalje imao iste stavove i radio isto sto i sada radim samo bih znao da bog postoji, ne bih klanjao niti bih ista od njega trazio!
ali bih ga zamolio da odgovori na par pitanja, ako mu nije problem...
vidis, ovako se puno vise nauci nego kada das priliku nekome da se sveti, kolje, kopa oci, kida ruke i noge etc.
zasto ste toliko opsjednuti kaznama i mucenjem. prevencija je najbolji lijek.
evo ja opet ponavljam, ako bi se i dokazalo da postoji bog ja bih i dalje imao iste stavove i radio isto sto i sada radim samo bih znao da bog postoji, ne bih klanjao niti bih ista od njega trazio!
ali bih ga zamolio da odgovori na par pitanja, ako mu nije problem...
- harač
#10650 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
vidim da ti/vam ne idu bas te analogije