Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
fortaleza

#10626 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

@Tiger

Total hr je dužan pustiti rtl jer je to nacionalni kanal, pa su poslije pustili samo feed i za nas u bih (sumnjam da su išta potpisivali za nas posebno), u ostalim zemljama kod totala rtl-a nema.

Što se tiče telemacha nema u spisku tih kanala baš kao što nije bila i nova tv navedena dok je nisu isključili za bih pa da se ne bi dogodilo isto i za rtl pa su ih izbacili sa spiska (prije su bili na spisku dok nove nije nikad bilo).
nelsa1412

#10627 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nelsa1412 »

E ovako za sve one koji su se raspitivali za Telemahov web hosting,vjerovatno ih je odma odbila činjenica da nemogu svoju domenu hostat nego moraju uzeti telemaovu podomenu 4 nivoa, tj. xxxx.users.telemach.ba gdje vi birate ovo označeno xxxx,to možda i jeste a možda i nije smišljeno kako bi se odma u startu odbili svi kojima padne na pamet da uzmu uslugu koju već plačaju(duo mix,trio mix...korisnici),pored naravno još imamo i to da su oni jedini na svjetu koji nemaju online scriptu za aktivaciju ove usluge od kuće.Dakle prvi faktor koji odvraća korisnike da aktiviraju uslugu koju weć plačaju je činjenica da moraju ići u poslovnicu da potpišu aneks ugovora koji su več potpisali i kojem več stoji da imaju pravo na hosting,a logično bi bilo da imaju online scriptu za automacku aktivaciju(evo ja je imam na svom sajtu povezanu sa serveru a obični sam korisnik),drugi faktor odvračanje je to što nigdje ni rječi o ovom ,ni uputstva ni ništa osim naravno na onoj reklami koja vas privlači da potpišete ugovor.Konačno treći faktor je ovo s pod-domenom tj. davanje pod domene 4 nivoa.Ali bez obzira na sve ovo vidio sam da na svako pitanje može li se hostati svoja domena expresno odgovaraju NE samo naša pod domena 4 nivoa a za vašu domenu morate platiti bisnis hosting.Ovo nije korektno prema korisnicima jer niko neće praviti sajt na pod domeni 4 nivoa čak se i FQDN(host name) servera pravi na podomeni 3 nivoa što oni naravno znaju i vjerovatno svjesno neće da kažu da ipak možete uzeti taj već plačeni hosting i usmjeriti svoju TLD domenu na njega,tj imati sajt http://www.nešto.com .A evo i kako uzmete taj hosting i tu njuhovu pod domenu i napravite sajt na toj xxx.users.telemach.ba pod domeni ,a na stranici registrata gdje ste zakupili ovu http://www.nešto.com, u kontrol panelu tu domenu usmjerite na ovu telemachovu preko CNAME,dakle ne redirekcija koja samo preusmjeri http://www.nešto.com na xxx.user.telemach.ba i či dodješ na sajt opet se vidi ova pod domena,negu u DNS postavkama podesiti CNAME i dobit će te to da je vaš sajt na http://www.nešto.com a takodje ostaje dostupan i na ovoj pod domeni.Otprilike ovako:

1.nešto.com -CNAME- xxx.users.telemach.ba
2.www.nešto.com-CNNME-nešto.com
Last edited by nelsa1412 on 28/12/2013 14:05, edited 1 time in total.
Tiger 033

#10628 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

fortaleza wrote:@Tiger

Total hr je dužan pustiti rtl jer je to nacionalni kanal, pa su poslije pustili samo feed i za nas u bih (sumnjam da su išta potpisivali za nas posebno), u ostalim zemljama kod totala rtl-a nema.

Što se tiče telemacha nema u spisku tih kanala baš kao što nije bila i nova tv navedena dok je nisu isključili za bih pa da se ne bi dogodilo isto i za rtl pa su ih izbacili sa spiska (prije su bili na spisku dok nove nije nikad bilo).
Sto znaci da ni RTL nece dugo :evil: NovaTV iskljucena :roll: e Hebiga jos i njega ako iskljuce :!: :!: :!: SRANJE u PM :run:
fortaleza

#10629 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

Morat će ih isključiti ako rtl to zatraži, kao što sam napisao sreća pa se nikad nisu natezali s našim operaterima za razliku od vlasnika nove tv koji su precijenili svoj program i zinuli malo previše i na kraju ostali i bez ovo malo meda koji su imali.
Tiger 033

#10630 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

fortaleza wrote:Morat će ih isključiti ako rtl to zatraži, kao što sam napisao sreća pa se nikad nisu natezali s našim operaterima za razliku od vlasnika nove tv koji su precijenili svoj program i zinuli malo previše i na kraju ostali i bez ovo malo meda koji su imali.
Meni nikad nece biti jasno kako je nekoj TV stanici u "intertesu" da trazi ukidanje svog programa na "nekom" teritoriju...pa jbte valjada bi trebalo biti obrnuto ,jer automatski ima vise gledatelja a samim time i reklame gleda vise ljudi itd... :roll: znam sad ce se javiti oni "aVtorska prava" oFo ono... :bih:
nelsa1412

#10631 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nelsa1412 »

Stvar ti je u tome da je Nova u Prime terminima(prime termini donose večinu prihoda od reklama) već bila nedtupna na BH teritorru zbog poklapanja programa gdje naše stanice imaju prednost u emitiranju(nebitno što naši kasne po 1-2 sezone :D ),tako da su vjerovatno pokušali ovo nadoknaditi,kako neko dobro reče zagrizli su više nego mogu progutati,i onako sav kvalitetan program koji su imali bio je zatamnjen tako da to i nije gubitak za nas, sada su izgubili i ove ne udarne termine ali to i nepredstavlja neki gubitak(sračunaju to oni prvo).
ElRe

#10632 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ElRe »

zenen wrote:koji se modem dobija uz ovaj jackpot mix paket tv + telefon + internet ?
Image

Sa tom brzinom neta, zaboravi da ces i klix.ba otvoriti
hipija

#10633 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

Bas tako. Sa 256 Kbs mozes samo Wikipediju bez fotografija citati. Ako ces gledati nesto na youtube, onda prvo pustis video, otidjes u grad da pokupujes sta ti treba, vratis se i onda ces moci pogledati video bez stekanja.
Reglan

#10634 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan »

Sta je ovo s netom?
gidra

#10635 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by gidra »

arshavin wrote:Sta je ovo s netom?
kod mene sve udure

Image
Kralj Tvrtko I.

#10636 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kralj Tvrtko I. »

Image

odlicno...s tim da skidam upravo nesto s neta...
NediM17

#10637 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NediM17 »

*ebe net vazdan, ne mogu ko covjek ni tekme gledat jer CS steka.
stidljiv

#10638 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by stidljiv »

I kod mene usporilo...na momente nekako...
NediM17

#10639 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NediM17 »

stidljiv wrote:I kod mene usporilo...na momente nekako...
Upravo tako.
avaks

#10640 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Stara neka boljka.. Speedtest (lokal) a i p2p radi bez beda dok dosta stranica slabo otvara te izbacuje sa steama često na sekund dva!
Decerto
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.

#10641 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Decerto »

avaks wrote:Stara neka boljka.. Speedtest (lokal) a i p2p radi bez beda dok dosta stranica slabo otvara te izbacuje sa steama često na sekund dva!
da...igram dote i dropa me iz gamea,na minut dva,tako svaki game...
avaks

#10642 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

A razumijem te prika... Nije kriza ali kad te zbog te sekunde izbaci ludilo :D
jacojaco

#10643 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by jacojaco »

Pozdrav
U Bhtelecomu sam kupio mob LG G2. Na njemu je originalni softver, znaci nije rootovan. Prilikom otvaranja aplikacije D3GO dobijem poruku da je uređaj rootovan. Skidao sam razne aplikacije sa Google Play za privremeno isključenje roota ali sve javljaju da tel nije rootovan. Da li neko ima slično iskustvo?
Domy31

#10644 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Domy31 »

@Telemach jos uvijek cekam obecanu brzinu :D
Tiger 033

#10645 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

nelsa1412 wrote:Stvar ti je u tome da je Nova u Prime terminima(prime termini donose večinu prihoda od reklama) već bila nedtupna na BH teritorru zbog poklapanja programa gdje naše stanice imaju prednost u emitiranju(nebitno što naši kasne po 1-2 sezone :D ),tako da su vjerovatno pokušali ovo nadoknaditi,kako neko dobro reče zagrizli su više nego mogu progutati,i onako sav kvalitetan program koji su imali bio je zatamnjen tako da to i nije gubitak za nas, sada su izgubili i ove ne udarne termine ali to i nepredstavlja neki gubitak(sračunaju to oni prvo).
Bilo kako bilo, nije isto je kad te uslovno receno "gleda" 20 miliJuna gledalaca (ExYu) nego 1 ili dva miliJuna u Hrvatskoj, ma sta to nekome znacilo :izet: TV stanice se BORE da privuku sto vise gledalaca a samim tim i reklama...svaki buduci oglasivac ce prije dati reklamu tamo gdje je koncentracija gledalaca veca...Hebiga nije isto oglasiti se npr. na RTV Vogošća ili FTV-u
joyjoy

#10646 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by joyjoy »

Već danima D3 (digitalna) u Kaknju šteka ,sve je otključano , dodani novi kanali ali koja korist kad nije upotrebljivo, ili je samo crn ekran ili kockckice..... užas!!! Kanali u HD ,300... i dalje samo Fashion fercera . :?

Barem je internet za 10... ali ovo sa digitalnom nema smisla i morao sam na analgnu prebaciti!

:?:

P O P R A V LJ A J T E V I Š E !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Maharadza

#10647 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

joyjoy wrote:Već danima D3 (digitalna) u Kaknju šteka ,sve je otključano , dodani novi kanali ali koja korist kad nije upotrebljivo, ili je samo crn ekran ili kockckice..... užas!!! Kanali u HD ,300... i dalje samo Fashion fercera . :?

Barem je internet za 10... ali ovo sa digitalnom nema smisla i morao sam na analgnu prebaciti!

Može biti da je to nešto do resivera, dok analogna radi?! Ugl. pošalji im ovdje preko pp svoje podatke, sigurno će te nazvati u roku dan-dva! Mene su barem tako uvijek kontaktirali u 2 navrata koliko sam ukupno imao ozbiljne probleme (ugl. sa konekcijom) i ovdje prijavio na njihov "Telemach" acc.! :thumbup:
casper_

#10648 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by casper_ »

Zašto VH1 classic svako 5 minuta prekida po pola minute. Napravite ovo, grobari naopaki.
nelsa1412

#10649 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nelsa1412 »

Maharadza wrote:
joyjoy wrote:Već danima D3 (digitalna) u Kaknju šteka ,sve je otključano , dodani novi kanali ali koja korist kad nije upotrebljivo, ili je samo crn ekran ili kockckice..... užas!!! Kanali u HD ,300... i dalje samo Fashion fercera . :?

Može biti da je to nešto do resivera, dok analogna radi?! Ugl. pošalji im ovdje preko pp svoje podatke, sigurno će te nazvati u roku dan-dva! Mene su barem tako uvijek kontaktirali u 2 navrata koliko sam ukupno imao ozbiljne probleme (ugl. sa konekcijom) i ovdje prijavio na njihov "Telemach" acc.! :thumbup:
Izgleda da su ovdje ažurni nego na vlastitom forumu gdje prije kojota možeš naći nego admina (Korisnički servis 1) što mi je malo čudno ipak je to njihov oficijalni forum.juče sam iz foldlera odlazna pošta(ona koju još nije pročitao admin) obrisao poruke stare 2 mjeseca :shock: ,dok ovdje vidim rješavaju ljudima probleme vrlo brzo što je naravno za pohvalu.
joyjoy

#10650 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by joyjoy »

Maharadza wrote:

Komija me jučer zove tel (isto je korisnik duo paketa) da pita šta se ovo događa sa kablovskom.... sumnjam da je do risivera , pokušao nazvati telemach ali nije uspio!
Locked