ma drugo je to i ja sam zato da takvi udju kao i invalidi pa i djeca nebitno sto nije ta kategorija al ovo je bukvalno hos da prodjem krozate profil
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
DonieBrasco
#106152 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mi imamo rak rana tuzilastva i sudove, ako imas pare, veze, stele, stranka te prati mozes da radis sta hoces, okean primjera imamo.
- Ateista
#106153 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nisam siguran ni to koliko bi pomoglo, tad nam je advokat rekao nesto u stilu, za takve slucajeve je potrebno vjestacenje drugih doktora, nece oni jedni protiv drugih. Nisam znao to za komoru, ali vjerovatno bi slicno bilo, svi su oni dobro uvezani i cuvaju jedni drugima ledja.Chmoljo wrote: ↑24/04/2026 14:11za te stvari kao kod tebe isto ima rješenje: ljekarska komora. da je po PSu naravno, ko što nije. pa ne mora u zatvor jer nije nastupilo štetno djelo, ali oduzimanje licence bi zaboljelo ko i zatvor.Ateista wrote: ↑24/04/2026 14:00 Strasno je to sto ovakvi budu osudjeni tek kad dodje do najgoreg, ne mogu tvrditi da li su prije imali propusta, ali vrlo lako moguce da jesu.
Licno sam imao slucaj gdje mi je dijete moglo zaplatiti glavom ili ostati dozivotni invalid zbog nekoliko velikih propusta vise doktora prilikom porodjaja, cak sta vise neke stvari nisu bili ni propusti nego svjesno zanemarivanje i prebacivanje odgovornosti na drugog doktora, i taj drugi doktor je u zadnji cas spasio stvar.
Nakon razgovora sa advokatom, dobili smo informaciju da ne mozemo ocekivati nista na sudu s obzirom na to da dijete nema nikakve posljedice, sto znaci da je sudu to nebitno to sto neko nesavjesno radi svoj posao dok god nema posljedica, ali kad dodje do posljedica tad je kasno, ovim roditeljima ta kazna nece vratiti dijete.
Kad bi sud na vrijeme reagovao, slao ih u zatvor za greske i kad nema posljedica i oduzimao im license, mozda bi i spasili po neki zivot.
I dan danas mi je zao sto nisam bio dovoljna budala da platim nekom da od njih napravi invalide, trebao sam jer su to zasluzili.
Kao i drugim aspektima, duboko smo korumpirano drustvo i takve stvari je jako tesko ispraviti i rijesiti.
Ovo jeste pozitivan primjer da je neko osudjen, nisam do sad upratio da je neko od doktora osudjen, nadam se da je to bar mali korak naprijed.
- nepass1
#106154 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Bilo je i otkaza i uzimanja licenci na par godina, samo se ne pise o tomeAteista wrote: ↑24/04/2026 18:37Nisam siguran ni to koliko bi pomoglo, tad nam je advokat rekao nesto u stilu, za takve slucajeve je potrebno vjestacenje drugih doktora, nece oni jedni protiv drugih. Nisam znao to za komoru, ali vjerovatno bi slicno bilo, svi su oni dobro uvezani i cuvaju jedni drugima ledja.Chmoljo wrote: ↑24/04/2026 14:11za te stvari kao kod tebe isto ima rješenje: ljekarska komora. da je po PSu naravno, ko što nije. pa ne mora u zatvor jer nije nastupilo štetno djelo, ali oduzimanje licence bi zaboljelo ko i zatvor.Ateista wrote: ↑24/04/2026 14:00 Strasno je to sto ovakvi budu osudjeni tek kad dodje do najgoreg, ne mogu tvrditi da li su prije imali propusta, ali vrlo lako moguce da jesu.
Licno sam imao slucaj gdje mi je dijete moglo zaplatiti glavom ili ostati dozivotni invalid zbog nekoliko velikih propusta vise doktora prilikom porodjaja, cak sta vise neke stvari nisu bili ni propusti nego svjesno zanemarivanje i prebacivanje odgovornosti na drugog doktora, i taj drugi doktor je u zadnji cas spasio stvar.
Nakon razgovora sa advokatom, dobili smo informaciju da ne mozemo ocekivati nista na sudu s obzirom na to da dijete nema nikakve posljedice, sto znaci da je sudu to nebitno to sto neko nesavjesno radi svoj posao dok god nema posljedica, ali kad dodje do posljedica tad je kasno, ovim roditeljima ta kazna nece vratiti dijete.
Kad bi sud na vrijeme reagovao, slao ih u zatvor za greske i kad nema posljedica i oduzimao im license, mozda bi i spasili po neki zivot.
I dan danas mi je zao sto nisam bio dovoljna budala da platim nekom da od njih napravi invalide, trebao sam jer su to zasluzili.
Kao i drugim aspektima, duboko smo korumpirano drustvo i takve stvari je jako tesko ispraviti i rijesiti.
Ovo jeste pozitivan primjer da je neko osudjen, nisam do sad upratio da je neko od doktora osudjen, nadam se da je to bar mali korak naprijed.
Ali ima Bgm i gledanja kroz prste i to dobrog
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#106155 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zato i rekoh, da je ko sto nije. Al ima nacina, nije da nema.Ateista wrote: ↑24/04/2026 18:37Nisam siguran ni to koliko bi pomoglo, tad nam je advokat rekao nesto u stilu, za takve slucajeve je potrebno vjestacenje drugih doktora, nece oni jedni protiv drugih. Nisam znao to za komoru, ali vjerovatno bi slicno bilo, svi su oni dobro uvezani i cuvaju jedni drugima ledja.Chmoljo wrote: ↑24/04/2026 14:11za te stvari kao kod tebe isto ima rješenje: ljekarska komora. da je po PSu naravno, ko što nije. pa ne mora u zatvor jer nije nastupilo štetno djelo, ali oduzimanje licence bi zaboljelo ko i zatvor.Ateista wrote: ↑24/04/2026 14:00 Strasno je to sto ovakvi budu osudjeni tek kad dodje do najgoreg, ne mogu tvrditi da li su prije imali propusta, ali vrlo lako moguce da jesu.
To je kad se kaze "losi nam zakoni". Ima, ima nacina, samo treba pritisnuti.
- Edin H.
#106156 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Advokat nula bodova.Ateista wrote: ↑24/04/2026 18:37 Nisam siguran ni to koliko bi pomoglo, tad nam je advokat rekao nesto u stilu, za takve slucajeve je potrebno vjestacenje drugih doktora, nece oni jedni protiv drugih. Nisam znao to za komoru, ali vjerovatno bi slicno bilo, svi su oni dobro uvezani i cuvaju jedni drugima ledja.
Uloga advokata je da prikupi dokaze, nijedan ljekar neće lagati na sudu pod zakletvom, znači šuplja.
Sem toga baš kod ljekara postoji sujeta.
Druga je stvar da ono što ti ili ja smatramo da su nešto uradili pogrešno i ne mora biti slučaj.
- insaneinthebrain
-
Naslovnica
#106158 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nezvanično saznajemo da policija traga za Almerom I.insaneinthebrain wrote: ↑24/04/2026 20:55 na Sedreniku nista novo![]()
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /260424225
-
mali_balon
#106159 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ne konta djecak da se uvijek, od kako se bira vlast, uvijek se bira manje zlo i tu dolazimo do tog nekog kriterija koji svima odgovrara, jer da biramo vlast koju hocemo i koju zelimo nikad je ne bi izabrali jer meni tei i nekom trecem nisu isti kriteriji......BadBoy wrote: ↑24/04/2026 16:31Nemoj se fakat naljutiti ti si poprilično koretktan forumaš, ali moram tebe uzeti za primjer kao dio našeg društva kojem apsolutno nikad ništa ne valja izuzev savršenstva koje je nedostižno u stvarnom životu. Znači za tvoj pojam ovdje treba doći neka nadnaravna stranka koja će 1000% biti nepogrešiva u svim stvarima i procjenama i tek bi tad možda rekli pa eto ovi su bolji od ostalih. A greške se dešavaju i onako nasumično, krive procjene.dječak sa šibicama wrote: ↑24/04/2026 15:29 Chmoljo je dio forumske ekipe koja uvijek, ali uvijek, staje u odbranu aktuelne vlasti i otvoreno advokatisu istoj. Advokatisalo se na Jablanici, advokatisalo se na tramvaju, na kraju se sve dogodilo kako smo i rekli da ce biti, zataskavanje, guranje u ladice, skrivanje ubica, kriminalaca, neprocesuiranje ... ali i tada, i u narednim slucajevima, ici ce isti suludi "argumenti" kako treba pustiti istraziteljima da zavrse posao i da "institucije rade svoj posao".
I kad se nista ne dogodi, prebacivanje krivice na "anamo one".
Ne kontam cemu, kome, niko corav ni glup nije i svako razuman vidi sve.
Istini za volju moram se ispraviti, chmoljo tu i tamo kritikuje vladajuce, makar deklarativno. A mislim i iskreno. Ostali, nula bodova, spremni oci iskopati za Neku i ekipu.
Druga stvar našeg mentaliteta je mahalaština KO JE OVO URADIO I SA KOJIM CILJEM. Bitnije je nekoga javno razapeti da je KRIV I DA JE NEŠTO URADIO nego faktički raditi na tome da se smanje takve greške i pojave.
Jučer sjedim sa jednim likom i komentarišemo izmjene jednog ugovora koje su anonomizirane. Čovjek sve vrijeme ne može da se odvoji od pitanja KO JE OVO URADIO, KO JE PREDLOŽIO OVE IZMJENE. Ama bolan čovječe na kraju nije ni bitno čitaj da li izmjene valjalju ili ne (a valjale su za obje strane 1000000%). Al džaba njemu smeta što je dokumenta anonimiziran i što umjesto "Mujo Mujić" piše "Author" i on ne zna KO JE OVO PREDLOŽIO JA HOĆU DA ZNAM KO JE OVO PREDLOŽIO I SA KOJIM CILJEM.
Gledajte ponekad parlamentarne rasprave. Kod nas je to uvijek bitnije pitanje. Ko je šta predložio nego ŠTA je konkretno predloženo.
Ne znam kad ćemo i možemo li se ikako kutarisat takvog mentaliteta.
za mene je zlatan onaj koji je za tebe obicno smece........moramo se naci negdje u sredini izabrati manje zlo....
-
Labirint
#106160 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ceko i docekoNaslovnica wrote: ↑24/04/2026 21:05Nezvanično saznajemo da policija traga za Almerom I.insaneinthebrain wrote: ↑24/04/2026 20:55 na Sedreniku nista novo![]()
-
Sociolog
#106161 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
potpisujem postdječak sa šibicama wrote: ↑24/04/2026 15:29 Chmoljo je dio forumske ekipe koja uvijek, ali uvijek, staje u odbranu aktuelne vlasti i otvoreno advokatisu istoj. Advokatisalo se na Jablanici, advokatisalo se na tramvaju, na kraju se sve dogodilo kako smo i rekli da ce biti, zataskavanje, guranje u ladice, skrivanje ubica, kriminalaca, neprocesuiranje ... ali i tada, i u narednim slucajevima, ici ce isti suludi "argumenti" kako treba pustiti istraziteljima da zavrse posao i da "institucije rade svoj posao".
I kad se nista ne dogodi, prebacivanje krivice na "anamo one".
Ne kontam cemu, kome, niko corav ni glup nije i svako razuman vidi sve.
Istini za volju moram se ispraviti, chmoljo tu i tamo kritikuje vladajuce, makar deklarativno. A mislim i iskreno. Ostali, nula bodova, spremni oci iskopati za Neku i ekipu.
-
noviclan
#106162 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Naslovnica wrote: ↑24/04/2026 21:05Nezvanično saznajemo da policija traga za Almerom I.insaneinthebrain wrote: ↑24/04/2026 20:55 na Sedreniku nista novo![]()
Ovaj frajer izgleda samo petkom puca, prosli put za dzumu
-
last mohicans
#106163 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa kako je lik na slobodi.
-
noviclan
#106164 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Uposlenica FUP-a svjedočila protiv Faće, on poručio: Imam traume od nje, previše je blijeda, https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/10 ... e-blijeda

Ovo kao da je vrat facko kucao, jel' ovo fakat istina
https://podlupombih.ba/bahata-i-rastros ... bveznika/

-
noviclan
#106165 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
https://podlupombih.ba/najveca-kurava-u ... avion-f16/
Pripadnici Federalnog MUP-a su – kako se javno priča – okačivali njezine slike i postere u wc – zahodima, pritome se samozadovoljavajući, što je Živanov donekle “ložilo”.
Sta ti je rupa u zakonu, fup mup

Brković: Zbog Faćinih pressica sam se odselio iz BiH, nisam mogao biti s djecom; Faćo: Poznaješ li Miladina i Jasiku koji su pucali na mene?, https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/10 ... li-na-mene
Pripadnici Federalnog MUP-a su – kako se javno priča – okačivali njezine slike i postere u wc – zahodima, pritome se samozadovoljavajući, što je Živanov donekle “ložilo”.

Brković: Zbog Faćinih pressica sam se odselio iz BiH, nisam mogao biti s djecom; Faćo: Poznaješ li Miladina i Jasiku koji su pucali na mene?, https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/10 ... li-na-mene
-
last mohicans
#106166 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mi smo tragikomično i korumpirano društvo do srži.
-
DonieBrasco
#106167 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zato sto je spavac i potreban za ovakve stvarni nekome, veceras nije bio precizan i ostat ce na slobodi do narednog puta kada opet zatreba.
- liyf
#106168 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Tema je pogresna ali ne znam fdje da stavim, halalite
Hoce li MUP izaci na adresu ako auto blokira ulicu i garaze u tim ulicama djelimicno, a ne moze se izaci sa autom? Nije nesto prometno, privatne su garaze, zabaceno malo ali opet je ulica jebemliga, dal ih ne interesuje posto nije zgrada, nema puno ljudi ili ce se odazvati?
Hoce li MUP izaci na adresu ako auto blokira ulicu i garaze u tim ulicama djelimicno, a ne moze se izaci sa autom? Nije nesto prometno, privatne su garaze, zabaceno malo ali opet je ulica jebemliga, dal ih ne interesuje posto nije zgrada, nema puno ljudi ili ce se odazvati?
- liyf
#106169 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ne znam koliko smijem reci ali je tekst pisao neko blizak istraginoviclan wrote: ↑24/04/2026 22:46 Uposlenica FUP-a svjedočila protiv Faće, on poručio: Imam traume od nje, previše je blijeda, https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/10 ... e-blijeda
Ne krivim ni kormana ni facu ni munjicu ni ramu jer je teta par ekselans
- drug_profi
#106170 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A jebemliga, terenac, sajla, i izvucite ga na cestu u 3pm.liyf wrote: ↑25/04/2026 01:08 Hoce li MUP izaci na adresu ako auto blokira ulicu i garaze u tim ulicama djelimicno, a ne moze se izaci sa autom? Nije nesto prometno, privatne su garaze, zabaceno malo ali opet je ulica jebemliga, dal ih ne interesuje posto nije zgrada, nema puno ljudi ili ce se odazvati?
- muha_sa
#106171 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
E svašta u našoj baštinoviclan wrote: ↑24/04/2026 22:46 https://podlupombih.ba/najveca-kurava-u ... avion-f16/
- liyf
#106172 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
terenac u garazi sajla u terencu jebemligadrug_profi wrote: ↑25/04/2026 02:43A jebemliga, terenac, sajla, i izvucite ga na cestu u 3pm.liyf wrote: ↑25/04/2026 01:08 Hoce li MUP izaci na adresu ako auto blokira ulicu i garaze u tim ulicama djelimicno, a ne moze se izaci sa autom? Nije nesto prometno, privatne su garaze, zabaceno malo ali opet je ulica jebemliga, dal ih ne interesuje posto nije zgrada, nema puno ljudi ili ce se odazvati?
- insaneinthebrain
#106173 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
probusite gume i odgurate ga, najlaske
-
tokio25
#106174 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
sto ce busiti gume pa ga gurati?
valjda prvo odgurati pa tamo probusiti gume
valjda prvo odgurati pa tamo probusiti gume
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#106175 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jaooooo tekstanoviclan wrote: ↑24/04/2026 22:46 Uposlenica FUP-a svjedočila protiv Faće, on poručio: Imam traume od nje, previše je blijeda, https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/10 ... e-blijeda
E vidi ko je isao na Molitveni dorucak, a botovi zbog Dodikovog odlaska na isti od njega pravili Ruzvelta.
Ali dobro se pospremila sto jest