Sirija vol. 2

Locked
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#106076 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Ali pogledajte samo trenutnu kurdsku pozciju. Iz oportunističkih razloga, USA ih žrtvovali u Iraku. Iz oportunističkih razloga okreću glavu na tursko masakriranje u Afrinu. Iz oportunističkih razloga Angela Merkel zabranila specifična kurdska obilježja i dio skupova u Njemačkoj. Danas, u EU (Češkoj), uhapšen Salih Muslim.

Žrtvovale ih USA, žrtvovala ih EU i Njemačka.

Krajnje je vrijeme da preispitaju svoju cjelokupnu poziciju i NIKADA VIŠE ne ponove katastrofalnu grešku zvanu Hasaka.
Last edited by Challenger_ on 25/02/2018 18:54, edited 2 times in total.
salik79

#106077 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

insomnia78 wrote:Kolega ti danas kaze da su prije Turaka u Bosni bile šije.
Uostalom
Image
Kada je islam ovamo dosao, na to nije niko gledao (sije-sunije), sve do '93.
sekerbay

#106078 Re: Sirija vol. 2

Post by sekerbay »

salik79 wrote: i zracna podrska
Moram se uozbiljiti.
Iskren da budem, konto sam da se radi o nekoj zajebanciji. Kontam neka dedžalska lafina.
Neš mi zvuči nevjerovatno da grupa muslimana surađuje sa onima koje je sam Allah nazvao najljućim neprijateljem vjernika.
Challenger_ wrote:majmuni koji vode igru s crnim fugurama nanijetili da svijet demokratizuju ili gayevima ili "mudžahidima".
Mudzahidima poput isisa? :D
Nešto ne razumijem...
Zašto bi pomogli formiranje sličnih grupa kada su svjesni da ih ne mogu kontrolisati?
Kikibombona

#106079 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Image
salik79

#106080 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

sekerbay wrote:
salik79 wrote: i zracna podrska
Moram se uozbiljiti.
Iskren da budem, konto sam da se radi o nekoj zajebanciji. Kontam neka dedžalska lafina.
Neš mi zvuči nevjerovatno da grupa muslimana surađuje sa onima koje je sam Allah nazvao najljućim neprijateljem vjernika.

Od kada mi o tome pisemo, neki su nas ismijavali, ali do sada su sve maske popadale:

Image

Potpuna koordinacija...
Challenger_

#106081 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

sekerbay wrote:Mudzahidima poput isisa? :D
Poput onih u Afganistanu, Čečeniji, Libiji, Iraku, Siriji, Sinaju, Nigeriji... Nusre, ISIL-i, kavkaski i ujgurski "emirati", TIP-ovi, Boko-Harami... a uzdaju se i u Tursku da će se vratiti na put istinskog, cionističkog džihada.

Image

Zato im gledaju kroz prste u Afrinu.
Challenger_

#106082 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

sekerbay wrote:Mudzahidima poput isisa? :D
Nešto ne razumijem...
Zašto bi pomogli formiranje sličnih grupa kada su svjesni da ih ne mogu kontrolisati?
Itekako ih kontrolišu. To što su se pojedinci otrgli kontroli je unaprijed ukalkulisan rizik.
karakters

#106083 Re: Sirija vol. 2

Post by karakters »

Bobi wrote: Nije samo japin...ima njih još :mrgreen: , samo se šaltaju kad treba tvoj post prijaviti :lol: .
Aj ne zezaj je japin sitna tuzibapska dusa, upregnuta u tursku agendu, kojoj salikovi postovi stvaraju kosmare i paniku?

A vamo glumi frajera. :D
sekerbay

#106084 Re: Sirija vol. 2

Post by sekerbay »

salik79 wrote:Od kada mi o tome pisemo, neki su nas ismijavali, ali do sada su sve maske popadale
Sve vidio, to i one dove koje cio rabini upućuju za neke grupe.
IL kad neki od pobunjenika traže od izraela da bombarduje :-)
Još uvijek trljam oči i ne mogu da vjerujem.
Živo me zanima kako će to izgledati za par godina.
Challenger_ wrote:Poput onih u Afganistanu
Talibani ne mogu u istu rečenicu sa ovima.
Oni su klasične hanefije.
Koliko ja razumijem ovu našu stvar( :mrgreen:) tj vjeru, talibani će prije naći zajedničku sa iranom negoli sa isisom i sličnima.
Challenger_ wrote:Itekako ih kontrolišu. To što su se pojedinci otrgli kontroli je unaprijed ukalkulisan rizik.
Razumijem kad dopuste da neki rafalaju po zapadu ili se raznose kako bi stanovništvo držali u strahu, ali da im baš dopuste da imaju državu...
Challenger_

#106085 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Što se tiče Afganistana mislio sam na velikog heroja cionističkog nazovi-zapada, Osamu bin Ladena i njegovu AQ braću.
Naravno da im žele dati državu ako postoje uslovi za to. Veliki pseudo-halifat je njihov projekat. Šta se to tiče njih na dva ostrva (američkom i britanskom) i "halifatu" prijateljskom Izraelu.

Plus su neprijateljski okrenuti prema njihovim kontinentalnim rivalima, od krajnjeg zapada Evrope preko Rusije, Irana i Kine.

"Što gore to bolje" politika.
Zorge

#106086 Re: Sirija vol. 2

Post by Zorge »

Šta je Kiki, pa Kurdi će ga ispušiti opet. Turci će ih samljeti sada da im pokažu ko je gazda trenutno. Moraće Kurdi još da se razmnožavaju, šta im vredi što ih ima 30 miliona kada su podeljeni.
Da su stali uz Asada i Ruse, autonomiju bi dobili sigurno, jer bi im morao Asad dati jer je oslabljen ratom.
Ameri puštaju Kurde niz vodu , rekao sam ti prije 15 dana.
Mrzim ja Turke volio bi da ih Kurdi sjebu , ali neće moći dok god su uz Amere.
I brate pišeš ko malo dijete i trolaš , da su mnogi ovde zamrzili Kurde zbog tebe.
Challenger_

#106087 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Oni u vrhu mogu opstati samo u slučaju gigantskog haosa svjetskih razmjera, koga bi oni kreirali, kontrolisali i iz koga bi izašli kao pobjednici.
"Islamska" nazovi-država je upravo jedan od izraza te politike.

AKP Turska je osmišljena kao rezervna pseudohalifatska opcija ali se za sada otela kontroli ili tako pozira za kamere.

Vidjećemo što se tiče današnje Turske, vrijeme će biti sudija.
karakters

#106088 Re: Sirija vol. 2

Post by karakters »

salik79 wrote:
salik79 wrote:Nego, sta ka'e "odakle 'voliki iranski uticaj, bla, bla, bla.....":

https://www.klix.ba/vijesti/bih/lobisti ... /180225055

:oops:
:run: :skoljka:

Da li je nas japin samo clan, ili je neka civija u ovom "udruzenju"?
Turska propaganda suptilna ko i ona foto-reportaza o tome kako "oslobadjaju" stogodisnje afrinske kurdske dede i nane koje je "PKK" "zavezala i opasala minama i eksplozivom".

Doduse, Opetja33 se preko usiju upecao, prekucao ocekivanja rezisera i scenariste :mrgreen:

Samo da ozbiljno kazem da Turska igra vrlo perfidnu i po Bosnu stetnu sektasku igru, vodjena svojim sebicnim interesima.
Last edited by karakters on 25/02/2018 19:19, edited 1 time in total.
insomnia78

#106089 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Sreca pa ste vi na strani Bosne. Vi ipak znate kako sa Turcima
karakters

#106090 Re: Sirija vol. 2

Post by karakters »

insomnia78 wrote:Sreca pa ste vi na strani Bosne. Vi ipak znate kako sa Turcima
Djes, Fransoa.
insomnia78

#106091 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Tuj
karakters

#106092 Re: Sirija vol. 2

Post by karakters »

insomnia78 wrote:Tuj
Ima nas i vuj.
sekerbay

#106093 Re: Sirija vol. 2

Post by sekerbay »

Challenger_ wrote:Veliki pseudo-halifat je njihov projekat
Ali koja je njihova korist od takvog halifata?
Challenger_ wrote:Oni u vrhu mogu opstati samo u slučaju gigantskog haosa svjetskih razmjera
Opstaju i ovako. Što bi rekao privatnik rahman, njima ne može biti bolje.
Sistem koji su uspostavili je čvrst ko čelik. To je moje mišljenje. Evo, pitaj insomniju, nek potvrdi.
Preko 5 milijardi ljudi maltene obožava ovaj kapitalistički demokratski sistem. Amerikan vej of lajf i sl. sranja.
Challenger_

#106094 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Iz perspektive sociopata čije su guzice zaštićene okeanima i morima (USA i GB), odnosno proizraelskom "akidom", nema idealnije situacije od pakla na tri kontinenta u kome bi oni pomagali i jednima (halifatu) i drugima (pseiudohrišćanskim majmunima) dok ih ne iscrpe do krajnjih granica i onda ulete kao pobjednici.EU kao ekonomski rival i Iran na koljenima, Kina sa Ujgurima degradirana, eto novog "američkog" milenijuma. Last but not least izvršena odmazda za Holokaust...

Međutim, greška u proračunu je samo u jednoj stavki - niko, ali niko od njih nije računao na ponovni uspon Rusije. Bili su uvjereni da su sa njima završili za sva vremena i da će ih (samu Rusiju) podjeliti na nekoliko nezavisnih država.

To ih jebe u Siriji, to ih jebe na svakom koraku.

U tom kontekstu, u tom kadru treba gledati Gutu, svaka druga perspektiva je nepotpuna.
Challenger_

#106095 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

sekerbay wrote:
Challenger_ wrote:Veliki pseudo-halifat je njihov projekat
Ali koja je njihova korist od takvog halifata?
Napisao sam, prati.

Kontrolisani haos gigantskih razmjera iz koga bi oni izašli kao apsolutni pobjednici i jedini planetarni suvereni.
Challenger_

#106096 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

sekerbay wrote:Preko 5 milijardi ljudi maltene obožava ovaj kapitalistički demokratski sistem. Amerikan vej of lajf i sl. sranja.
Sa budućim enklavama po gradovima Evrope koji će prerasti u njihove "Gute"? Presmješno.
USA, GB i Izrael rade Evropu.

Na suho.
Challenger_

#106098 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Naravno, u cijeloj priči se ne smije nikako zaboraviti na Kinu koja u najnižem mogućem profilu, daleko od očiju javnosti, vuče poteze koji će joj omogućiti savršeno globalno pozicioniranje.

Da nije povremene dreke u odnosu na njihove minuciozne poteze, ne bi znali ni da postoje.

U osnovi, samo su tri osnovna globalna aktera: crna oliharhija, bijeli oponenti i novi mandarini.
Last edited by Challenger_ on 25/02/2018 19:52, edited 1 time in total.
sarajevoxxxx

#106099 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Aktivisti u Guti pokrenuli hashtag "Spasite Tigrove snage" nakon današnjeg teškog poraza režima u Istočnoj Guti.

https://www.facebook.com/groups/2096595 ... 817985502/
insomnia78

#106100 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Jel to puhno jugo j BiH?
Locked