Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
vozackii

#10601 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vozackii »

Dope_Man wrote:Kruzni su ovdje prozvakana tema. Hebiga, 90% raje ne zna, ili se jednostavno, a onih 10% koji znaju se boje neznanja onih 10% pa lakse obici citav vanjskom nego uci u unutrasnju u strahu da te nece pustiti levati da se iskljucis, pa ces napraviti par krugova dok se uvalis.

I sam sam ispocetka isao tako, ali danas se trudim max po pravilima, pa ko koga pukne :D
Pa u kruznom ti nema nikakvih posebnih pravila moze bit da te nisam dobro skontao ali ti ces bit kriv ako oduzmes prvenstvo koliko god "obrazovan" bio..

Btw. Vanjska do smrti prst u uho i kruzis ne moras pazit nista jer ne mozes nikad kriv bit lakse nego autoput
Logovan

#10602 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Logovan »

Najviše volim rasprave u vezi kružnih tokova.
commendatore

#10603 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by commendatore »

eh a tek o Njutnmetrima :mrgreen:
BadBoy

#10604 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BadBoy »

vozackii wrote:
Btw. Vanjska do smrti prst u uho i kruzis ne moras pazit nista jer ne mozes nikad kriv bit lakse nego autoput
Dame i gospodo, ovo je Bosna i Hercegovina.
Nepass

#10605 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Nepass »

Vozim se sa kolegicom, upada na ilidzi u kruzni tok, samo pogled naprijed. Iz pravca carsije idemo prema termama, znaci 3/4 kruznog. Kaze ja sam zensko znaju oni da ja ne znam voziti u kruznom.
Povratak kuci, majke mi, govorim odoh ja tramvajem, nije daleko. Navalila da me vozi, haj kontam sad je samo 1/4 kruznog, kad sam dolazak prezivio prezivit cu i ovo.
A samo da se nakanim da uzmem kameru ima sa kolegom forumasem zdruzinjom otvorim yt kanal, pare da uzmemo :D
vozackii

#10606 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vozackii »

BadBoy wrote:
vozackii wrote:
Pa jel nije bolje tako kad vec nema pravila za kruzni? Samo prijedllog kretanja.
Sto bi se pravio pametan pazio za trojicu i opet na kraju kriv ako dodje do sudara.
Da svi postuju ne bi se ni ja izdvajao
triconja

#10607 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by triconja »

E ali je najjace kad ulete 50 km/h u kruzni a pise pred kruzni da je ogranicenje 30 km/h. Znaci ti si u kruznom a on tek ulijece i jos ti svira da se sklonis da slucajno ne trosi mjenjac promjenom u drugu brzinu :lol: .
commendatore

#10608 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by commendatore »

Sreca pa sam malo sta ucio u ovoj vukojebini.....ne racunajuci period do 1992e, do tad je jos uvijek bilo civilizirano drustvo....danas si prinudjen da budes zadnja stoka
seoBIH

#10609 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by seoBIH »

vozackii wrote:
BadBoy wrote:
vozackii wrote:
Pa jel nije bolje tako kad vec nema pravila za kruzni? Samo prijedllog kretanja.
Sto bi se pravio pametan pazio za trojicu i opet na kraju kriv ako dodje do sudara.
Samo vanjskom. Ostali neka glume neku gospodu i evropljanje...hoce dok ih ne rokne lola koji ne postuje pravila. Bolje platiti i kaznu, dobiti par socnih psovki, nego imati glavu u torbi svaki put kada udjes u kruzni tok i udjes u unutrasnju. Ko to ne shvata, ne vidi da se sa bošnjom ne može izboriti drugacije.
Laertes

#10610 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laertes »

vozackii wrote:
BadBoy wrote:
vozackii wrote:
:thumbup:
zdruzdjo

#10611 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Nepass wrote:..........A samo da se nakanim da uzmem kameru ima sa kolegom forumasem zdruzinjom otvorim yt kanal, pare da uzmemo :D
Nick je "Zdruzdjo"
Ne treba ti kamera. Ja telefonom snimam. Ima software za to maxuz namjenjen. Cim ulazim u auto stavljam telefon na nosac palim soft a telefon se uparuje sa bt slusalicom. Klik snimanje a na telefon najnormalnije se moze javljati bez prekidanja snimanja. Cak i nazvati jer snimanje onda ide u "pozadini"
E malo nocne ne ispadnu naj naj zbog automatskog fokusiranja koje ne moEa ugasiti, ali ide.
A za pare cemo se dogovoriti. Ima da budemo ko onaj vitaliy. Lambo cemo da vozamo.
zdruzdjo

#10612 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

ZENOOOOO!!!! PRAVI KOKICE I DONESI CHIPS, SMOKI i SPRITE.
POCINJE PRICA O KRUZNIM.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#10613 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Truba »

Samo vanjskom
Izlazak desno :thumbup:
amar1994

#10614 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

zdruzdjo wrote:ZENOOOOO!!!! PRAVI KOKICE I DONESI CHIPS, SMOKI i SPRITE.
POCINJE PRICA O KRUZNIM.
:lol: :lol: :lol: :sax:
Throttle

#10615 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Throttle »

zdruzdjo wrote: Ne treba ti kamera. Ja telefonom snimam. Ima software za to maxuz namjenjen. Cim ulazim u auto stavljam telefon na nosac palim soft a telefon se uparuje sa bt slusalicom. Klik snimanje a na telefon najnormalnije se moze javljati bez prekidanja snimanja. Cak i nazvati jer snimanje onda ide u "pozadini"
E malo nocne ne ispadnu naj naj zbog automatskog fokusiranja koje ne moEa ugasiti, ali ide.
A za pare cemo se dogovoriti. Ima da budemo ko onaj vitaliy. Lambo cemo da vozamo.
Kako se zove softver :D
zdruzdjo

#10616 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Black swan wrote:Samo vanjskom
Ma samo. Kad si u rimu ponasaj se ko rimljanin.
Ja bio fin pa pokusavao unutrasnjom ujutro u pola 8 u kruznom u buca potoku. Dok nisam jedno 5-6 puta skoro najeeeee. Od tada desnom i na svakom ukljucenju budem fin pa pustim jedno dvoje Ili one sto se iskljucuju iz unutrasnje. Pa volim da mi svirne neki granach rukicama nego da me sastavi neko. Jebo ti ko je kriv kad te neko fikne pa nemas auta 10-ak dana.
zdruzdjo

#10617 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Throttle wrote: Kako se zove softver :D
Daily roads voyager pro.
Ima ih jos na istu temu ali su vecinom sminka i srcu procesor pa malo sjecka video.
triconja

#10618 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by triconja »

Black swan wrote:Samo vanjskom
seoBIH wrote:
vozackii wrote:
Samo vanjskom. Ostali neka glume neku gospodu i evropljanje...hoce dok ih ne rokne lola koji ne postuje pravila. Bolje platiti i kaznu, dobiti par socnih psovki, nego imati glavu u torbi svaki put kada udjes u kruzni tok i udjes u unutrasnju. Ko to ne shvata, ne vidi da se sa bošnjom ne može izboriti drugacije.
Znaci ja sam budala. Fino bogami :lol:
Throttle

#10619 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Throttle »

zahvaljujem zdruzdjo :thumbup:
Nepass

#10620 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Nepass »

zdruzdjo wrote:
Throttle wrote: Kako se zove softver :D
Daily roads voyager pro.
Ima ih jos na istu temu ali su vecinom sminka i srcu procesor pa malo sjecka video.
Ha nevalja mobitel ha nevalja auto :)
A za nik sorry nije zlonamjerno
Daryl Dixon

#10621 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Daryl Dixon »

samo kružni tok babe mi kao u zen'ci i rahat si ! :evil:
zdruzdjo

#10622 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Nepass wrote: Ha nevalja mobitel ha nevalja auto :)
A za nik sorry nije zlonamjerno

Ma valja auto. Ide. Mjenjaj ulje, sipaj.....hahahah
A valja i mobitel. Samo ne valja sto su na kasnijim androidima od 4 i software-u za kameru u nekim telefonima ugasili fixed focus opciju. Nego dali full automatiku za fokus. Ono "one touch Debil" opcija.

A nick. Ma zajeeee se.
Tomahawk11
Globalni moderator

#10623 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Tomahawk11 »

Kruzni kod vogoscanske petlje. Guzva, mic po mic, dolazim sa autoputa i sad idem unutrasnjom, hocu se iskljuciti prema Vogosci. Hoces qurko. Kraljica sa Fabiom karavan upravila, ko sam ja da se njoj uvaljujem. Jos digla glavu, ono ko nje se ne tice :oops:
Seawolf

#10624 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Seawolf »

Tomahawk11 wrote:Kruzni kod vogoscanske petlje. Guzva, mic po mic, dolazim sa autoputa i sad idem unutrasnjom, hocu se iskljuciti prema Vogosci. Hoces qurko. Kraljica sa Fabiom karavan upravila, ko sam ja da se njoj uvaljujem. Jos digla glavu, ono ko nje se ne tice :oops:
Image

Sudeći prema ovoj fotografiji, prilikom manevra koji si opisao u svojem postu, uspio si počiniti 3 prekršaja:

1. Prelazak preko pune linije (na ovome kružnom toku su sva mjesta na kojima bi se mogao isključiti iz kružnog toka iz unutrašnje trake, označena punom linijom između unutrašnje i vanjske trake);

2. Pogrešno prestrojavanje (na ovome kružnom toku, na kojemu sve 4 izlazne ceste, imaju samo po jednu saobraćajnu traku za kretanje u jednom smjeru, isključenje iz kružnog toka je dopušteno samo iz vanjske trake. To je, uostalom jasno naznačeno horizontalnom signalizacijom - vidjeti pod 1.) i

3. Oduzimanje prava prvenstva (ovo je, doduše bilo u pokušaju), jer si krenuo da se uvaljuješ (tako si ti napisao) gospođi koja se kretala u vanjskoj traci.

I da, petlja se zove jošanička, a ne vogošćanska.

Ovo je, npr. kružni tok, iz kojega na bilo kojem od 4 izlaza, možeš izaći iz unutrašnje trake, jer svaka od cesta koje izlaze iz ovoga kružnog toka ima po dvije saobraćajne trake za kretanje u jednom smjeru. Uostalom to je i jasno naznačeno horizontalnom signalizacijom, jer su unutar ovoga kružnog toka unutrašnja i vanjska traka odvojene isprekidanom linijom, kroz cijeli kružni tok:

Image
supercali

#10625 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

Seawolf wrote:
Tomahawk11 wrote:Kruzni kod vogoscanske petlje. Guzva, mic po mic, dolazim sa autoputa i sad idem unutrasnjom, hocu se iskljuciti prema Vogosci. Hoces qurko. Kraljica sa Fabiom karavan upravila, ko sam ja da se njoj uvaljujem. Jos digla glavu, ono ko nje se ne tice :oops:
Image

Sudeći prema ovoj fotografiji, prilikom manevra koji si opisao u svojem postu, uspio si počiniti 3 prekršaja:

1. Prelazak preko pune linije (na ovome kružnom toku su sva mjesta na kojima bi se mogao isključiti iz kružnog toka iz unutrašnje trake, označena punom linijom između unutrašnje i vanjske trake);

2. Pogrešno prestrojavanje (na ovome kružnom toku, na kojemu sve 4 izlazne ceste, imaju samo po jednu saobraćajnu traku za kretanje u jednom smjeru, isključenje iz kružnog toka je dopušteno samo iz vanjske trake. To je, uostalom jasno naznačeno horizontalnom signalizacijom - vidjeti pod 1.) i

3. Oduzimanje prava prvenstva (ovo je, doduše bilo u pokušaju), jer si krenuo da se uvaljuješ (tako si ti napisao) gospođi koja se kretala u vanjskoj traci.

I da, petlja se zove jošanička, a ne vogošćanska.

Ovo je, npr. kružni tok, iz kojega na bilo kojem od 4 izlaza, možeš izaći iz unutrašnje trake, jer svaka od cesta koje izlaze iz ovoga kružnog toka ima po dvije saobraćajne trake za kretanje u jednom smjeru. Uostalom to je i jasno naznačeno horizontalnom signalizacijom, jer su unutar ovoga kružnog toka unutrašnja i vanjska traka odvojene isprekidanom linijom, kroz cijeli kružni tok:

Image
Pod 1 nije tacno pod 2 moguce i da jeste i da nije napravio prekrsaj pod 3 citaj 2
Post Reply