FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Muhamed Đakmić

#10601 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Muhamed Đakmić »

Sarajevski-Seljak wrote:@Karan

nije tacno, jedina razlika je da su sad plate na vrijeme, i nesto malo vece nego kod Zelja, Olimpica itd.

Znate li vi da je Duljevicu bilo ponudjeno 7,500€ u Olimpicu, i da je njegova mama odbila jer mu nisu dali auto na koristenje ?

Ako mi ne vjerujes, nujrum u Avaz Twist Tover na kafu, pa sjednes sa jednim starijim gospodinom, pa ti on svasta nesto isprica.

Igraci u Svinjskom i Uskom imaju iste uslove kao kod nas !!!

Raja se malo zanjela, Tan, TA ...

Samo razmisli malo, jel mozes reci da su Baric, Puzigaca, Stojcev neki aman zaman igraci ?

A ima ih jos Ostrakovic, Okic, Puric itd....
Reci ti starijem gospodinu da ti prestane lagati. Sramota je valjati ovakve nebuloze za Duljevica, jer nema ni trecinu te plate kod nas, ma ni petinu.
sencobih

#10602 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by sencobih »

Ja mislim da se sve lomilo u trenutku. Isto kao sto bi bilo sve drugacije da je Krste dao go kad je izasao pred golmana, tako bi bilo drugacije da nije onaj mađar s metar prebacio citav go. I sada bi hvalili kako se zove Uščuplića ili bi oni kudili Odovica sa izbi nabi taktikom .
Sarajevski-Seljak

#10603 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Sarajevski-Seljak »

@Djakmic

Izvini, nisam se izrazio kako treba.

Nisu mu nudili u Olimpicu, nego je trebao ici vani za 7500€ + Stan + hrana. A njegovi roditelji su trazili i auto da mu Nijaz zavrsi. Pa je bio suspendovan.

Stariji gospodin je bio i u nasoj upravi zajedno sa Nijazom, a i u Olimpicu.

Fakat ne vjerujem da me laze, zasto bi?!
TOM SCHOLZ

#10604 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by TOM SCHOLZ »

[quote="van Basten"]Sad sam sa mirom pregledso snimak meca... ddef je gore izgledlo uzivo. Sad sam cak ubjedjenj da u Poljskoj mozemo bar do pobjede ako ne i do potpunog preokreta. Naravno, uz vecu dozu fakinluka i cvrsceg garda te odredjene igracko takticke promjene.
Za ostrakovica i puzigacu nazalost trenutnoo nemamo adekvatnu zamjenu ali zato Stojcev i Krste klupa. Od pocetka Alispahic i Bekic.
Ako bismo do 55-60 drzai aktivan rezultat (a to je i 0:0), onda prelazimo na 4-4-2, Cimirot/Radovac out,Krste in ali samo kao drugi napadac. Pa Bekic ii Duljevic nabacuju a Benko i Krste pospremaju.
Oko 65-70 Min Alispahic je na izdisaju pa izlazi a ulazi ili Rustemovic ako dodjemo do tad do bar 0:2 pa da se ipak osiguramo malo nazad ili ako jos budemo ganjali rezutat Stojcev da nam onako bjesan s klupe ookaze nesto od te magije za koju tvrde da je ima...
Ako nam oko 84-85 min bude falio gol za produzetak ili prolaz onda Kovacevic umjesto Hebibovica da kupi i spusta lopte u 16 jer tad krece bunarenje.
Eto... besplatni taktiicki savjeti... pa djelite okolo :D
Jos jedno putanjce za kraj - sts je sa Ikandeom pa nije bio ni na klupi? Administracija ioi se jos nije uspio izboriti za mjesto uu ekipi?[/quote

Evo i mog razmišljanja nakon studiozno pregledanog snimka,koji uključuje naravno,premotavanje,ponavljanje situacija,osvrt na raspored igrača i mnoge druge stvari.DUBOKO SE NADAM da tako valjda i Uščuplić radi ispred nekog velikog tv ekrana ili video zida i to sve sa "dirigentskom palicom"za prezentaciju u rukama.Ako ništa...stajling mu je bio za 10,ali čovjekova spoljašnjost se promijeni za 10 minuta,ali za promjenu unutrašnjosti treba najmanje 10 godina. :shock:
Istina je,kao što to kolega kaže,da je uživo izgledalo puno gore i iz tog razloga mi je žao što ne ostadoh kod kuće nego dadoh za amaterizam 15 km.Naravno,da sam kojim slučajem ostao kod kuće,onda bih se "živ pojeo" što nisam bio na stadionu.To je prokletstvo navijača ( prokletstvo ljubavi ako hoćete) i tu se ništa ne može promijeniti. :bleee: Ali to nije tema ove emisije :lol:
Dakle...Bespotreban grč na početku utakmice,pogotovo kad se uzme u obzir da je ovo tim koji ima iskustvo od prošlogodišnjeg(prilično uspješnog,za naše prilike) nastupanja u Evropi.Šta reći o golmanu...NA ČEHRI senedina oštrakovića piše da to nikad neće biti golman i da će mu vrhunac karijere biti igranje u F.K.Sarajevo.Treba napomenuti da je Jasmin Burić njegov vršnjak s tom razlikom da je ovaj još davne 2008-e godine napustio PRESMIJEŠNU premijer ligu BiH.Prvi go je 100% njegov,a drugi najmanje 50 %,drugih 50% pripada igraču koji je trebao markirati lehovog napadača.Drugi flop utakmice je Bojan Puzigaća koji je odigrao kriminalno i kriminogeno,a ništa bolji nije bio ni Miloš Stojčev.Vidjećemo da li će magistar ekonomije pružiti bolju partiju u revanšu,samo čisto sumnjam.Hebibović je po meni sličan oštrakoviću,impresioniran valjda ambijentom i činjenicom da igra u ligi prvaka ( pa makar samo i u 2.pretkolu) frajer je izgledao ko dijete na momente.A opet nešto razmišljam...možda smo mi navijači najveća djeca kad se NE PITAMO,zašto se neki ljudi(mislim na igrače) dovode u klub,a objektivno nemaju kvalitet da nose dres F.K.Sarajevo i kao takvi se jedimo mogu smatrati prinovama,a nikako famoznim pojačanjima.O igračima koji se dovode,a nemaju "čiste papire" ne treba uopšte trošiti riječi,jer dok je Ibrakovića,biće i papiroloških zavrzlama.Neko je već napisao da i ova uprava polahko dostiže limite a ja lično smatram da je u tom lancu Selimović-Kusturica-Ibraković,upravo Ibraković najslabija karika.Druga je stvar što mu obojica pomenutih ljudi "čuvaju leđa",a Selimović prije svega.To vjerovatno proizilazi iz razloga što je pomenuti Ibraković poslušnik ovoj dvojici,a i funkcija mu je objektivno slabija od njhovih.Tome treba dodati i činjenicu da je Abdulah Ibraković čovjek "sa strane" a masa njih u startu ima preveliki respekt prema domaćem čovjeku.Kad pomislim na Ibrakovićevu knjigu "Strategija napadačkog nogometa" odmah se sjetim jednog poređenja.Zamislite osobu koja je obukla na sebe najmoderniju odjeću,sjela u Ferari ili u Bugati i došla u neko najelitnije mjesto u grad.Sva ta vanjština,svi ti statusni simboli te osobe,padaju ukoliko dotična ne posjeduje:obrazovanje (sa kojom obično ide i kultura),stil,ukus,osjećaj zalijepo i estetiku,manire,bonton,smisao za humor i još mnogo drugih stvari koje SUŠTINSKI čine jednu kvalitetnu L-I-Č-N-O-S-T !!! Glavna stvar u ovom mom poređenju je MODERAN NAČIN RAZMIŠLJANJA jer suštinski to i jeste ono najbitnije što pravi razliku između ljudi.Dakle...suštinska razlika između ljudi i jeste samo razlika u njihovom načinu razmišljanja.IBraković je sve,samo ne moderan. :run: Dino Selimović je vjerovatno idealist,čiju ljubav i predanost za klub niko ne može dovesti u pitanje,ali postavlja se pitanje,da li je to dovoljno i da li će to biti dovoljno.Moja glavna zamjerka direktoru F.K.Sarajevo Dini Selimoviću je ta što nisu na vrijeme priznali da od Delačevog transfera neće biti ništa i da kao uprava F.K.Sarajevo NEMAJU NIKAKVE AMBICIJE u ovogodišnjoj evropskoj sezoni.To su pokazale i nikad skuplje cije karata,a bile su takve jer se "gospoda DRUGOVI"rukovodila logikom-svakako ispadamo,uzmimo im koliko možemo.Procjenjujem da se samo od karata na utakmici zaradilo cirka 200.000.km.Dakle,para se IMALO,para se IMa,para će se IMATI,ali golmana nismo doveli...Vrlo lahko nam se može desiti nešto slično kao protiv Menhengladbaha u gostima,ali se nadam da neće.Što se tiče golmana,želim da kažem da su oni u svijetu jako cijenjeni (dobar golman je haman pola tima i veoma su dobro plaćeni.To pokazuje i transfer našeg Asmira Begovića u Čelzi.Ali...F.K.Sarajevo NE BI SEBI SMIO DA DOZVOLI takav finanasijski disbalans(dakako,mislim prije svega na kvalitet) u kome na golu imaš čovjeka sa platom od 2000 ili 3000 km (oštraković nema više),a do juče si na golu imao golmana koji ima 10 ili 15 puta veću platu.Matej Delač zajedno sa Leonom Benkom nam je donio titulu,ali sve i svakoga koji je dobar i kvalitetan moraš dobro i platiti...Što se tiče još jednog flopa to je te večeri bio Krste Velkoski koji (iako je doduše bio zavaljen na krilu) ništa nije pokazao.Mislim da je naš vrli EVROPSKI trenerski stručnjak MORAO VIDJETI da Krsteu taj dan nije njegov dan i da je Bekića morao ubaciti ranije.Ali šta ćeš...Jaranstvo je jaranstvo i to je isto jedna stvar koja nas može koštati napretka u budućnosti jer Evropa ne poznaje takav način razmišljanja.Uloga Edisa Kusturice u našem upravnom triu je možda i najjasnija.Čovjeka interesuju samo brojke što nije ni čudo obzirom da je po zanimanju ekonomista i da se bavi bankarskim poslovima.Njemu je na prvom mjestu samoodrživ klub koji ima SIGURNE finansijske temelje i koji će kao takav biti mamac ne samo za sve mlade talente iz BiH (mislim na akademiju),već i za sve relevantne sponzore koji u posljednjih nekoliko godina prepoznaju F.K.sarajevo kao istinski brend u koji vrijedi ulagati.U tom smislu je gosp.Kusturica i izjavio da nas u grupnoj fazi (za početak Evroske Lige) očekuje tek za par godina i u tom smislu bio mnogo jasniji i otvoreniji i od Selimovića,a od Ibrakovića pogotovo.Uglavnom...to veče je puno loših stvari bilo protiv nas i prošlost se ne može izmijeniti.U budućnosti na svakom mjestu u klubu i oko kluba MORAMO IMATI ljude od detalja,perfekcioniste i radoholičare za razliku od mase uhljebljenika koje imamo sad (Očit primjer je izjava onog nesretnog Uščuplićevog pomoćnika na poluvremenu sa onom seljačkom frizurom i još seljačkijom pričom-stid me fato pored tv,matere mi mile :cry: ) MORAMO SHVATITI DA NAJVIŠE NOVCA IMAJU ONI KOJI NAJVIŠE RADE.I još jednom R A D E !!!!!!!!!!!
Tomahawk11
Globalni moderator

#10605 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Tomahawk11 »

van Basten wrote:Sad sam sa mirom pregledso snimak meca... ddef je gore izgledlo uzivo. Sad sam cak ubjedjenj da u Poljskoj mozemo bar do pobjede ako ne i do potpunog preokreta. Naravno, uz vecu dozu fakinluka i cvrsceg garda te odredjene igracko takticke promjene.
Za ostrakovica i puzigacu nazalost trenutnoo nemamo adekvatnu zamjenu ali zato Stojcev i Krste klupa. Od pocetka Alispahic i Bekic.
Ako bismo do 55-60 drzai aktivan rezultat (a to je i 0:0), onda prelazimo na 4-4-2, Cimirot/Radovac out,Krste in ali samo kao drugi napadac. Pa Bekic ii Duljevic nabacuju a Benko i Krste pospremaju.
Oko 65-70 Min Alispahic je na izdisaju pa izlazi a ulazi ili Rustemovic ako dodjemo do tad do bar 0:2 pa da se ipak osiguramo malo nazad ili ako jos budemo ganjali rezutat Stojcev da nam onako bjesan s klupe ookaze nesto od te magije za koju tvrde da je ima...
Ako nam oko 84-85 min bude falio gol za produzetak ili prolaz onda Kovacevic umjesto Hebibovica da kupi i spusta lopte u 16 jer tad krece bunarenje.
Eto... besplatni taktiicki savjeti... pa djelite okolo :D
Jos jedno putanjce za kraj - sts je sa Ikandeom pa nije bio ni na klupi? Administracija ioi se jos nije uspio izboriti za mjesto uu ekipi?
Hajd sve, ali sto Alispahic? Cime te kupio? Ono sto je igrao - da Bog sacuva.
omega369

#10606 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by omega369 »

Ja prestao citati kad je prvi put spomenuta 10-ka :D

Moj scholze, kakav elaborat. Za licence si :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#10607 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Velkoski »

Alispahić ima lijepo prezime, zato treba da igra. :D
jeza u ledja

#10608 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by jeza u ledja »

Muhamed Đakmić wrote:
Sarajevski-Seljak wrote:@Karan

nije tacno, jedina razlika je da su sad plate na vrijeme, i nesto malo vece nego kod Zelja, Olimpica itd.

Znate li vi da je Duljevicu bilo ponudjeno 7,500€ u Olimpicu, i da je njegova mama odbila jer mu nisu dali auto na koristenje ?

Ako mi ne vjerujes, nujrum u Avaz Twist Tover na kafu, pa sjednes sa jednim starijim gospodinom, pa ti on svasta nesto isprica.

Igraci u Svinjskom i Uskom imaju iste uslove kao kod nas !!!

Raja se malo zanjela, Tan, TA ...

Samo razmisli malo, jel mozes reci da su Baric, Puzigaca, Stojcev neki aman zaman igraci ?

A ima ih jos Ostrakovic, Okic, Puric itd....
Reci ti starijem gospodinu da ti prestane lagati. Sramota je valjati ovakve nebuloze za Duljevica, jer nema ni trecinu te plate kod nas, ma ni petinu.
znaci dulja ima platu manju od 1500 eura?

plate su vjerovatno usporedive sa onim iz sb i zrinjskog ali su vjerovatno nesto vece. sumnjam da iko ima benkinu platu (nrbitno ko ga placa) i sumnjam da stepanov nema vecy platu id recimo pandze. pored toga, mi imamo veci broj skupih igraca od tih timova.
kada se kaze ulozeno je, ne mora se odnositi na transfere, ti kad potpises ugovor obvezujes se na odredjei iznos za tog igraca u narednom periodu. i to je ulaganje.
vegass

#10609 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by vegass »

Leons wrote:
vegass wrote:
Leons wrote:Nama LS realno nije bila imperativ pa nema potrebe za kuknjavom. Bitno je da smo (ponovo) vidjeli gdje skripi i da smo dobili odlican stoperski par.
Stojcev treba letiti iz FKS, frajer je slika i prilika onog staromodnog igraca i driblera sto ne jebe nikoga i sam sve rijesava. Za takve danas u modernom fudbalu nema mjesta osim ako nisu radilice i trkaci a Stojcev je setac.

Ja sam za to da se Ostrom da jos jedna sansa jbg i Delac kad je tek stao je primao kretenske golove.
I sa sadašnjim kadrom mi možemo pojest ovu ligu, a onog momenta kad LS postane imperativ, donji smo jer nemamo kvalitetnog trenera. To i uprava zna. Zato su i bili doveli Kodru, koji je samo drugi tip amatera, tj. nije ni za naše lige, a kamo li LP.
Alo frajeru na klupi nam sjedi covjek koji nema poraza u Sarajevu u ligi osvojio je dva trofeja u dvije godine i ti kazes da nije kvalitetan na osnovu jedne utakmice sa duplo boljim skupljim iskusnijim timom.
Moje pitanje i dalje stoji... Koga da dovedemo umjesto Dzene? Taj bi sigurno dobio Lecha? Bil i njega nabili onda?
Daj ba ljudi uozbiljite se.
Veze nemam koga dovesti, nisam ja Ibrak.
Nije ovo prva utakmica. Bila borusia, bile pripreme. Ne leže mu ekipe koje nisu naše gore list.
vegass

#10610 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by vegass »

Chisum wrote:
JoseMujica wrote:nismo jos uigrani i bezmudo i sa strahom smo ušli u meč i samo na tome smo pali

nama prije svega treba kvalitetan trener

Dzenu znam sto godina, pravi je drugar i lav, i mrzim ovako da govorim ali, niko nije iznad kluba... nasa liga, i ova u koju provirimo jednom-dvaput dogisnje - kao nebo nebo i zemlja su.

Na ovim prostorima jednostavno nema trenera koji moze da probije taj limit od jednog, dva ili maksimalno tri pretkola. Dzeno je bio pun pogodak kad je zaskripalo s raznim igrackim zvijezdama koje se, pokazalo se, u trenerski posao razumiju k'o Mara u kriv kurac, te su nas kostali zivaca i zivaca.

E sad, sve je to bilo fino, ali ovo je jedan potpuno drugi svijet. Znam da nasi apetiti ne izlaze iz domace nam kukuruz lige, te se nase evropske aspiracije svode na to da se zakaci koji dinar u pretkolima, ali steta... Steta sto se jos nije nasao trener koji moze da preraste tu pricu, koji moze da se igracima, koji imaju potencijal - a u nasim redovima ih je bilo - uvuce u psihu i natjera ih da oni pocnu postavljati standarde, a ne da se vec nakon jedne polusezone psihicki i fizicki pocnu spustati i prilagodjavati domacem prosjeku, pa tako, na kraju, kakav god da je talent u pitanju, nakon sezone u nasim redovima, uglavnom vise nije ni za kurac, pa i kapsula za dekompresiju rijetko kad pomogne.
Aferim za rečeno, potpisujem 100%

Obzirom da je cilj LP ili EL kroz 2 godine, treba pustiti Dzenu još ovu godinu i pokušaj u Evropi sljedeće godine. Ako bude kao prošle i ove, treba ozbiljno odriješiti kesu, sa provjerenim stručnjakom, a ne amaterom kao sto je Kodro.
Mene stid da jedan Odović sa duplo lošijim sastavom odigra duplo bolje.
Leons

#10611 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Leons »

@vegass

Jbg jarane ali Borusia i Lech ne mogu biti odlucujuci faktor. Mozda mu se moze uzeti na zub debakl u Njemackoj ali sve dok frajer u domacem sampionatu ima statistiku kakvu ima mi cemo ga gledati jos dugo. Meni se prvom ne svidja njegov sistem i nacin rada ali bi FKS bio na nivou Pofalickog da mu da otkaz jer ne pobjedjuje klubove koji su sto puta organizovaniji i bogatiji.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#10612 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Velkoski »

Ide l' iko s foruma? Da se talimo za šljemove :D
Logovan

#10613 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Logovan »

Trebat će ti mnogo više od šljema. :D
Maharadza

#10614 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Maharadza »

JoseMujica wrote:nismo jos uigrani i bezmudo i sa strahom smo ušli u meč i samo na tome smo pali

nama prije svega treba kvalitetan trener
Ma ja sam uvjeren da im možemo zabiti samo ako vrate ona muda kao protiv Borussie! A pitanje je da li će i to biti dovoljno da dostignemo -2?!
Muhamed Đakmić

#10615 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Muhamed Đakmić »

Velkoski wrote:Ide l' iko s foruma? Da se talimo za šljemove :D
Ti štiti mene, ja ću tebe :D
1946--1987

#10616 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by 1946--1987 »

kakav sljem kakvi tenkovi, evropska je to policija nisu lendohani ko ovi nasi, nece tu biti kontakta nikakvog.Jedino kakve su budale ovi mogu praviti ceke i po 100km od grada :D

spremaju li se drezdenovci ? i ovi su imali pomoc od lodza i krakovije :D
van Basten

#10617 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by van Basten »

Alispahic ovakav kakav je sad za Stojceva kakav je sad je Said kakav je bio kod nas, iako se slazem da ni on nije neka pljacka i da bi najbolje bilo dovesti nekog treceg na tu poziciju
SSemir

#10618 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by SSemir »

van Basten wrote:Alispahic ovakav kakav je sad za Stojceva kakav je sad je Said kakav je bio kod nas, iako se slazem da ni on nije neka pljacka i da bi najbolje bilo dovesti nekog treceg na tu poziciju
ha? :shock:
Tomahawk11
Globalni moderator

#10619 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Tomahawk11 »

Ja fino pitah, a i opet pitam, sta je Alispahic do sad pokazao? Lik udje protiv Lecha, sve sto sam zapamtio je da je krenuo driblati dvojicu njihovih igraca, da se spetljao, stao na loptu i izgubio je. Znaci, samo nastavak katastrofe od prosle sezone. Bice da je tip grohno ko stari kauc. Ni po kojem osnovu nije bolji od Stojceva, koliko god ovaj los bio. Mijenjati lose katastrofom....ne znam, nema logike.
Leons

#10620 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Leons »

Alispahic je imao daleko manju minutazu citavu sezonu plus je vukao gadnu povredu koja ga je bukvalno izbacila iz forme. Ja mislim da ga mozemo cekati jos ovu sezonu kad bi i trebao dobiti vecu minutazu.

Cini mi se da ce u sljedecem transfer periodu propuh biti na sredini. Cimi Mesa Stojcev
sencobih

#10621 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by sencobih »

Ja se bojim da cemo nakon evropske avanture ostati bez cimija, benke a mozda i velkoskoga, eventualne zamjene su losije od njih, vidjeli smo kako je bez delaća, u ovom slucaju opet ce biti traumatično prvenstvo
Muhamed Đakmić

#10622 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Muhamed Đakmić »

Što bi ostali bez Benke, gdje to on može otići?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#10623 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Velkoski »

Muhamed Đakmić wrote:Što bi ostali bez Benke, gdje to on može otići?
Sesvete.
Muhamed Đakmić

#10624 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Muhamed Đakmić »

Ili Vinkovci?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#10625 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Velkoski »

Neće u Slavoniju, tamo su seljaci.
Post Reply