Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
newklear

#10601 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by newklear »

RF604871070SG - današnji update, nakon 14 dana -

2016-07-25 11:36
Singapore, SGSINJ - SINGAPORE S05, Ubacivanje pošiljke u vreću - IZVOZ

šta znači - da su tek poslali iz Kine ili?

EDIT: Pojavio se na posta.ba ovaj tracking... molio bih objašnjenje šta sve ovo znači...
toure123

#10602 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by toure123 »

newklear wrote:RF604871070SG - današnji update, nakon 14 dana -

EDIT: Pojavio se na posta.ba ovaj tracking... molio bih objašnjenje šta sve ovo znači...
To znaci da ti je tek danas poslat paket iz Singapura za destinaciju gdje god trebas da je primis (valjda BiH)... :D
toure123

#10603 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by toure123 »

Ljud koliko vas jos ceka posiljku putem ove PostNL poste? Neko mora imati informacije i razlog zasto kasne i zasto shipping nije update-ovan ...
newklear

#10604 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by newklear »

toure123 wrote:
newklear wrote:RF604871070SG - današnji update, nakon 14 dana -

To znaci da ti je tek danas poslat paket iz Singapura za destinaciju gdje god trebas da je primis (valjda BiH)... :D
Katastrofa. Hvala u svakom slučaju
Mehemed
Vozim: automobil

#10605 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mehemed »

toure123 wrote:Ljud koliko vas jos ceka posiljku putem ove PostNL poste? Neko mora imati informacije i razlog zasto kasne i zasto shipping nije update-ovan ...
Niko od nas forumaša nema informacije, očigledno Bh Pošta čeka da ih neko verbalno napadne, da ih dobro naruži da bi krenule pošiljke da stižu. Maloprije stiže pošiljka vrijedna manje od 5KM(naručena 02.04.), dok je jedna od 08.04 stigla proše sedmice, također sitnica bez trackinga, a one od skoro 20KM sa trackingom nigdje nema(naručena 04.04.). Tačno mi dođe da protestujem ispred glavne BH Pošte zbog zastoja ovih pošiljki koje idu preko Holandije. Umjesto da ove sa trackingom budu prioritet, da se prve procesuišu u njih skroz kontra, stižu ove sitnice po par KM a pošiljke po 10-20-30 i više KM čekaju. 11 dana za sad moja pošiljka "putuje" iz Holandije u BiH. Da biciklom ide do sad bi stigla, a kamo li avionom...
toure123

#10606 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by toure123 »

Mehemed wrote:
toure123 wrote:Ljud koliko vas jos ceka posiljku putem ove PostNL poste? Neko mora imati informacije i razlog zasto kasne i zasto shipping nije update-ovan ...
Niko od nas forumaša nema informacije, očigledno Bh Pošta čeka da ih neko verbalno napadne, da ih dobro naruži da bi krenule pošiljke da stižu. Maloprije stiže pošiljka vrijedna manje od 5KM(naručena 02.04.), dok je jedna od 08.04 stigla proše sedmice, također sitnica bez trackinga, a one od skoro 20KM sa trackingom nigdje nema(naručena 04.04.). Tačno mi dođe da protestujem ispred glavne BH Pošte zbog zastoja ovih pošiljki koje idu preko Holandije. Umjesto da ove sa trackingom budu prioritet, da se prve procesuišu u njih skroz kontra, stižu ove sitnice po par KM a pošiljke po 10-20-30 i više KM čekaju. 11 dana za sad moja pošiljka "putuje" iz Holandije u BiH. Da biciklom ide do sad bi stigla, a kamo li avionom...
Kod mene je od 8.7 tako iz Holandije... Nekih ~ 17 dana otprilike ... Fakat da smo biciklom po nju otisli brze bi stigla... Ja iskreno vjerujem da je do nase poste 100% ... Oni to uopce ne evidentiraju i nece evidentirati dok ne prodje sezona godisnjih odmora.. U drugu ruku ja evo imam problem sa DHL globalnom postom gdje mi je jedan paket zaglavio... Nevjerovatno pa isto da zivimo u zabiti nekoj Africkoj a ne u Evropi ... :-x
Mehemed
Vozim: automobil

#10607 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mehemed »

Stanovnici Zambije brže dobijaju pošiljke nego mi... :-x
zemomak

#10608 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zemomak »

meni npr regulare stizu posiljke kineske pošte sa trakingom, evo prosli petak mi je upravo stigo jedan paket, zato mi nije jasno ovo sa holandskom poštom, nema to da zavrsi na zeljeznickoj, to se prvo trreba evidentirat u izmjenicnoj posti na aerodromu sarajevskom pa tek onda dalje da se rasporedjuje
madesa

#10609 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by madesa »

ja sam u posljednjih tri mjeseca narucio preko 50 stvari pretezno iz Kine i sve je doslo u zadanom roku . stvarno vas ne kontam :D
Dr.medicine

#10610 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Dr.medicine »

maloprije stigao USB stick :lol:
haman svaki mjesec nešto narucim i sve dodje u zadanom roku
madesa

#10611 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by madesa »

vise bi volio da se ovdje pise tipa preporuke za kupovinu itd , sta kupiti,iskustva sa nekom robom
quarterback

#10612 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by quarterback »

Dr.medicine wrote:maloprije stigao USB stick :lol:
koji je kapacitet, jel 31 GB ? :mrgreen:
toure123

#10613 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by toure123 »

Dr.medicine wrote:maloprije stigao USB stick :lol:
Jel i u tebe preko PostNL ili ... ?

Ja sam izgleda neke lose nafake yebote 2 itema vrijednosti preko 200 KM mi nisu jos stigla, a evo cekam skoro mjesec dana vec za oba :(
igorr

#10614 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by igorr »

Ista stvar i kod mene, preko NL pošte već čekam mjesec dana i još ništa. užas
toure123

#10615 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by toure123 »

Ja sam se vec pomirio sa cinjenicom da mi nikad vjerovatno nece ni stici na kucnu adresu... Naucih lekciju da vise nikad nista ne narucim iz Kine sa besplatnim shippingom. Od sad samo EU, mozda eventualno nesto iz Amerike...
quarterback

#10616 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by quarterback »

isporuke ponekad kasne, oni koji su ovdje duze vrijeme sjetiti ce se mislim 2014 (ili je bila 2015) kada zaglavilo cini mi se u septembru i nikome skoro da nista nije dolazilo sve do februara ili marta, onda je stigla kamara stvari odjednom, sve to sto se mjesecima skupljalo, ja sam potrazivao cini mi se 10 proizvoda, na kraju ih je stiglo 9, neke zimske stvari koje sam narucio u septembru su mi stigle u proljece, ali su stigle

naravno da to ne trebate cekati jer je to u domenu srece ali imate zato case pa trazite svoje pare nazad nakon razumnog vremena (30 dana nije razumno, 60 dana jeste)

tada je bio problem sto smo otvorili toliko caseova da je paypal poceo slati upozorenja misleci da trazimo povrat para za stvari koje su dosle ne shvatajuci da je problem vecih razmjera

ne razumijem cemu kuknjava? prvo imate osiguranje od ebaya i paypala, drugo 30 dana cekanja na proizvod nije neuobicajeno, ranije je obicno vrijeme cekanja bilo oko 45 dana s tim da su se povremeno javljale situacija da paketi stvarno brzo dodju, za 7 dana recimo, onda je to trajalo neko vrijeme pa se opet vracalo na staro

ti zakljucci kao necu vise nikad iz kine sa free shippingom nemaju puno logike

ne narucujemo sa ebaya i paypala od juce nego 5/6 godina, stanite na loptu malo i sacekajte u medjuvremenu dok cekate prelistajte ovu temu malo nazad pa pogledajte sta se napisalo za sve ove godine
toure123

#10617 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by toure123 »

quarterback wrote:isporuke ponekad kasne, oni koji su ovdje duze vrijeme sjetiti ce se mislim 2014 (ili je bila 2015) kada zaglavilo cini mi se u septembru i nikome skoro da nista nije dolazilo sve do februara ili marta, onda je stigla kamara stvari odjednom, sve to sto se mjesecima skupljalo, ja sam potrazivao cini mi se 10 proizvoda, na kraju ih je stiglo 9, neke zimske stvari koje sam narucio u septembru su mi stigle u proljece, ali su stigle

naravno da to ne trebate cekati jer je to u domenu srece ali imate zato case pa trazite svoje pare nazad nakon razumnog vremena (30 dana nije razumno, 60 dana jeste)

tada je bio problem sto smo otvorili toliko caseova da je paypal poceo slati upozorenja misleci da trazimo povrat para za stvari koje su dosle ne shvatajuci da je problem vecih razmjera

ne razumijem cemu kuknjava? prvo imate osiguranje od ebaya i paypala, drugo 30 dana cekanja na proizvod nije neuobicajeno, ranije je obicno vrijeme cekanja bilo oko 45 dana s tim da su se povremeno javljale situacija da paketi stvarno brzo dodju, za 7 dana recimo, onda je to trajalo neko vrijeme pa se opet vracalo na staro

ti zakljucci kao necu vise nikad iz kine sa free shippingom nemaju puno logike

ne narucujemo sa ebaya i paypala od juce nego 5/6 godina, stanite na loptu malo i sacekajte u medjuvremenu dok cekate prelistajte ovu temu malo nazad pa pogledajte sta se napisalo za sve ove godine
Nekima od nas posao zavisi od ovih stvari koje narucujemo. Ja licno nikad ne narucujem ispod 300-500$ vrijednosti. Osiguranje je u ovakvim slucajevima za mene licno nebitno jer su mi ti itemi vise potrebni nego taj novac koji sam dao

Dalje, itekako da da ima logike da se ne narucuje iz kine jer sama cinjenica da ako nesto narucis iz EU, sigurno ce puno brze doci nego kada mora ici avionom ili brodom da bi stiglo do tebe.

Nekad vrijedi dati mozda 20-30$ za shipping nego cekati 2 mjeseca da bi ti itemi dosli do nas u BiH... Stvarno je ovo smijesno, sto neko gore rece, da smo biciklom po njih otisli prije bi ih dobili...
adincebic

#10618 Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by adincebic »

madesa wrote:vise bi volio da se ovdje pise tipa preporuke za kupovinu itd , sta kupiti,iskustva sa nekom robom
Ma sta pricas? Ti bi volio? Kupuj sta ti se svidja, ovdje dijelimo iskustva o ebayu a ne savjetujemo hoces li ti kupiti sijalicu ili bateriju.
Poklopi se!
undefined007

#10619 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by undefined007 »

Apsolutni rekord iz Kine! Za 6 dana mi je stigao item Hong Kong poštom, auu. :lol: :mrgreen:
Naravno free shipping. :mrgreen:
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#10620 Re: RE: Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by un1ted »

BlackSails wrote:
undefined007 wrote:Apsolutni rekord iz Kine! Za 6 dana mi je stigao item Hong Kong poštom, auu. [emoji38] :mrgreen:
Naravno free shipping. :mrgreen:
Nije ti stiglo iz kine već iz neke od kineskih prodavnica iz BiH ili regije.Meni je prostirka i krevet za psa stigao za manje od 3 dana.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Joj kad neko lupi ovakve gluposti. Stiglo je direktno iz Kine! Ako imas TN broj, to se lahko provjeri. Pored toga, imas pecate na pakiranju pa se jasno vidi odakle je doslo.

Cuj iz kineskih prodavnica iz BIH :lol: :lol: :lol: :lol:
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#10621 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by un1ted »

Hehe, kada je bošnjo u nešto ubijeđen, nema boga da ga odvrati od te misli. Umjesto da malo istraži, razmisli i provjeri, on tvrdi da kinez iz BIH i regiona šalju pakete :)

Da znaš kako funkcioniše dostava, koje su mogućnosti slanja, porezi koje plaćaju i slično, možda bi razmislio. No kad razmislim mako, tipičnog bošnju niko ne može uvjeriti u nešto drugo.

Ti naručuj po kineskim cijenama, iz BIH i okruženja i svima to pričaj. :bih:
toure123

#10622 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by toure123 »

Ma hajde ekipa sta se bezveze prepirete, vazno je da dobijemo pakete koje smo narucili, koje ako ovako se nastavi, izgleda nikada necemo dobiti :lol:

Edit: Cekam vec ~ 18 dana da paket stigne iz Holandije u BiH

Image

Pichka li im materina :twisted:
Del_Boy1

#10623 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Del_Boy1 »

Ne sekiraj se stići će, i ja sam dugo čekao da se promijeni status pošiljke tj. da se bilo šta desi, i već sam pomalo bio nerzvozan, kad gle čuda paket mi dođe kad sam prestao da pratim šta se sa njim dešava.

Evo pogledaj kako je to kod mene izgledalo, možda se malo oraspoložiš :D

Image
undefined007

#10624 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by undefined007 »

Treba li da uslikam sta pise na posiljci odakle je ? :D
toure123

#10625 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by toure123 »

Del_Boy1 wrote:Ne sekiraj se stići će, i ja sam dugo čekao da se promijeni status pošiljke tj. da se bilo šta desi, i već sam pomalo bio nerzvozan, kad gle čuda paket mi dođe kad sam prestao da pratim šta se sa njim dešava.

Evo pogledaj kako je to kod mene izgledalo, možda se malo oraspoložiš :D

Image
Znaci 10.8 da ocekujem da stigne paketic (Ako je suditi prema tome koliko je za tvoj trebalo) :lol:

Btw. smije li se znati kolika je vrijednost tvoga bila, ako nije tajna ? :mrgreen:

Edit: jesi me Boga mi oraspolozio, sad imam nade da ce stici :mrgreen: :mrgreen:
Post Reply