Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#10601 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by plain vanilla »

Lud i ponosan wrote:
VjecitiStudent wrote: Samo da ne bude ko sa reformistima 1990., svi lafo glasali za njih, a oni na kraju pobijedili samo u Tuzli.
To je jedna tuzna istorijska cinjenica, koja, opet, govori mnogo toga o nama. ;)
Jes, jes, govori o VAMA :D
a o nama :kravata:
kamen spoticanja wrote: ja ti kazem da ces se iznenaditi koliko ce im u zenici biti los rezultat :wink:
kandidat za nacelnika jel nosilac liste je lik koji se zove josip dujmovic a taj je jedno vrijeme vodio kafanu spektakularnog naziva "Hard rock caffe" s orginalnim amblemom pravog hard rock kafea i lozio narod da je licenciran...jedno duze vrijeme i onda se malo proculo i bilo malo za usi i od tada se kafana zove nesto samo rock caffe il tako nesto...inace nako,birtija rokerske provinijencije...
isto taj se mislim jos uvijek tuzi s suprugom pokojnog davorina popovica jer je lik pokrenuo svoj davorin festival pa ga zena tuzila pa malo i tu cirkus...dakel jedna klasicna carsijska varalica...
kandidate za vijece ne znam...nikad nisam bio u prilici da mi kakav letak dodje do ruke a svojski se trudim da upoznam sto vise kandidata...makar preko kakve slike
dakle u zenici fenjer
Znam ko je Dujmovic, naravno nisam znala za tu pricu.. :?
Ali zbog prirode posla, pratim neke zenicke portale, FB grupe i sl, tako da pratim tekstove, komentare..vidim da su kandidati NS prilicno aktivni, doduse ne uvijek stranacki, ima onih "skrivenih" tekstova... To ne vidim na tuzlanskim portalima..ili mi promice, ne znam
spacek

#10602 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by spacek »

...
Last edited by spacek on 23/04/2016 13:06, edited 1 time in total.
m_l

#10603 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by m_l »

VjecitiStudent wrote:
Lud i ponosan wrote:Sabina je bila dobra, ali mi se emisija nije dopala.
Veceras medijator nije polozio i sve skupa je djelovalo konfuzno i nejasno. Ipak, jedan od zakljucaka je vrlo bitan:
Na izbornim listama skoro svih stranaka se nalaze osobe bez potrebnih kvaliteta i porazno je sto se svaka budala moze kandidovati i, cak, participirati u vlasti. Antoni(j)a Pušića sam se večeras sjetio mnogo puta.

Ja, kao prosjecan gradjanin ove zemlje, nikad ne bih pristao biti na izbornoj listi bilo koje stranke, jer se ne smatram dovoljno kvalitetnim za "posao" ove vrste. Niko ne razmislja o odgovornosti, potrebnim vjestinama, kvalitetima, vec se ljudi vode sitnim interesima i materijalnim pobudama. Tuzni su ovi izbori, uz samo jedan pozitivan primjer - NS.
Kao što reče jedan veliki umjetnik, više nisam siguran da li sam prijatelja sreo u prolazu, na kafi, ili sam ga vidio na nekom od bilborda i plakata.

Ne znam kako, ali mora postojati selekcija, te se na neki nacin usmjeriti predizborna kampanja, ovo je sramota.
Kad vec spomenu beskrajnu lakocu kandidovanja, zasto mislis da su npr. kandidati NS za nacelnike sarajevskih opstina kvalifikovani da obavljaju taj posao?
I mene zanima, sta bi npr. Ajla Sisic kao nacelnica konkretno mogla promjeniti? Kojim vjestinama i kvalitetima ona raspolaze?
VjecitiStudent

#10604 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

spacek wrote:
Guido_Špišić wrote:tuzna je cinjenica da stranka koja je jedna od rijetkih za koju nacionalnost toboze nije vazna kandidira jednu tako nestrucnu a uobrazenu osobu kao sto je sabina cudic. zaista tuzno ako nemaju nikog boljeg.
Jbg jaro ne mogu svi biti strucni i zavrsiti za masinskog tehnicara kao Koldzo :D
Interesantno da se tom čovjeku nigdje biografija ne može naći...šta je tačno po struci!!!
Babe i zabe.
Ogromnoj vecini SDA-ovih biraca, da sutra kandidujes tele, zaokruzice ga bez problema.
SDP i NS se ipak obracaju kriticnijem dijelu biracke populacije, koji prilikom zaokruzivanja ipak malo koriste sive celije.
Pogotovo bi NS, kao mladoj stranci, trebalo biti vrlo, vrlo bitno koga ce kandidovati.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#10605 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Ali Vjeciti kada se nekome navadi na kosti :lol: , onda ide pljuvanje i cipelarenje od pravopisa do vanjske politike stranke...sta je to tako prijatelju :D

Mislim, razumijem, netrpeljivost, mozda i malo subjektivnih razloga, par kacenja na ovoj temi sa Pedjom i slicno, ali daj malo...makar se fokusiraj na fundamentalne stavove i poteze ove stranke. Jer, ovako te vise niko ozbiljno nece shvatati, cak ako/kada bude neka zaista potrebna, opravdana i konstruktivna kritika ili replika.
VjecitiStudent

#10606 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

kamen spoticanja wrote:
plain vanilla wrote: ja sam uvjerena da ce i u TZ bar proci Dusica i jos neko..mislim da ce i u Zenici biti rezultata, boljih nego u TZ...zato i kazem da ne vjerujem svom drugaru, vise vjerujem forumashima :D

i naravno da je dobro, sto je veca konkurencija medju njima, bolje je za nas...valjda ce se napokon poceti boriti za nase glasove, ali ne samo tokom kampanje nego za vrijeme cijelog mandata
ja ti kazem da ces se iznenaditi koliko ce im u zenici biti los rezultat :wink:
kandidat za nacelnika jel nosilac liste je lik koji se zove josip dujmovic a taj je jedno vrijeme vodio kafanu spektakularnog naziva "Hard rock caffe" s orginalnim amblemom pravog hard rock kafea i lozio narod da je licenciran...jedno duze vrijeme i onda se malo proculo i bilo malo za usi i od tada se kafana zove nesto samo rock caffe il tako nesto...inace nako,birtija rokerske provinijencije...
isto taj se mislim jos uvijek tuzi s suprugom pokojnog davorina popovica jer je lik pokrenuo svoj davorin festival pa ga zena tuzila pa malo i tu cirkus...dakel jedna klasicna carsijska varalica...
kandidate za vijece ne znam...nikad nisam bio u prilici da mi kakav letak dodje do ruke a svojski se trudim da upoznam sto vise kandidata...makar preko kakve slike
dakle u zenici fenjer
Usudio bih se da prognoziram Pedjin odgovor:
"Kvaliteti gosp. Dujmovica su prepoznati i dokazani i izvan granica Zenice, dakle u medjunarodnim hard rock krugovima a ja licno se u dubinu i sirinu njegovog znanja i ostrinu intelekta imam prilike uvjeriti svakodnevno i smatram se privilegovanim zbog toga."
VjecitiStudent

#10607 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

-LIBERO- wrote:Ali Vjeciti kada se nekome navadi na kosti :lol: , onda ide pljuvanje i cipelarenje od pravopisa do vanjske politike stranke...sta je to tako prijatelju :D

Mislim, razumijem, netrpeljivost, mozda i malo subjektivnih razloga, par kacenja na ovoj temi sa Pedjom i slicno, ali daj malo...makar se fokusiraj na fundamentalne stavove i poteze ove stranke. Jer, ovako te vise niko ozbiljno nece shvatati, cak ako/kada bude neka zaista potrebna, opravdana i konstruktivna kritika ili replika.
Umjesto uzaludne analize karaktera anonimnih piskarala vjerovatno bi bilo bolje da vrijeme trosis na kvalitetniju prezentaciju vasih kandidata.
VjecitiStudent

#10608 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

Lud i ponosan wrote:
VjecitiStudent wrote:
Kad vec spomenu beskrajnu lakocu kandidovanja, zasto mislis da su npr. kandidati NS za nacelnike sarajevskih opstina kvalifikovani da obavljaju taj posao?
Sta to znaci biti kvalifikovan? Mislim da se vec u pocetku razilazimo... Mnoge velike kompanije sirom svijeta, kojima je teze i kompleksnije upravljati od bilo koje opstine u BiH, su stvorili ljudi bez znacajnog formalnog obrazovanja. Ne samo da su stvorili, nego ih danas vode jednako uspjesno.

Ono sto hocu reci jeste sljedece:

Kvalifikovani su zato sto, po mom skromnom sudu, imaju neophodne ljudske i moralne kvalitete. Nama, u ovim uslovima, je to presudno.
...
Probaj dobiti posao portira u jednoj od tih velikih kompanija, proci ces sito i reseto dok ga dobijes.

Ali, slazem se s tobom da je, za pocetak, izuzetno bitno da lopove na vlasti zamijene posteniji ljudi. O ostalom cemo diskutovati ...
poznanik

#10609 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by poznanik »

VjecitiStudent wrote:...slazem se s tobom da je, za pocetak, izuzetno bitno da lopove na vlasti zamijene posteniji ljudi. O ostalom cemo diskutovati ...

Hoće li u našoj državi iko ikad ikog "zatvoriti" zbog tog lopovluka, a ne samo otjerati ga s vlasti?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#10610 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Lud i ponosan wrote:
poznanik wrote:
VjecitiStudent wrote:...slazem se s tobom da je, za pocetak, izuzetno bitno da lopove na vlasti zamijene posteniji ljudi. O ostalom cemo diskutovati ...

Hoće li u našoj državi iko ikad ikog "zatvoriti" zbog tog lopovluka, a ne samo otjerati ga s vlasti?
I ja se pitam, samo na malo drugaciji nacin... Hoce li u nasoj drzavi ikad ljudi prestati glasati za kriminalce i lopove? Manipulatore i ublehase?
Pa neki ljudi hoce, tj. vec jesu :D ..samo je poenta sto je to, jos uvijek, manjina ;-)
bosna sar

#10611 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by bosna sar »

Gledao sam emisiju ZABRANJENI FORUM i zelio bi pohvalit gospodzu Sabinu
na njenim izlaganjima korektnosti i jasnim ciljevima i pohvale N.S za izbor nacelnice.
Ostale ucesnice nebih komentirao iz vise razloga mislim da nisu vrijedne spomena.
fixer

#10612 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by fixer »

Lud i ponosan wrote:
poznanik wrote:

I ja se pitam, samo na malo drugaciji nacin... Hoce li u nasoj drzavi ikad ljudi prestati glasati za kriminalce i lopove? Manipulatore i ublehase?
Nece, jer se solidarisu. Pa vecina ljudi je lopovskog mentaliteta u ovoj drzavi , samo jos nisu dobili priliku da pokazu. Koliko puta smo culi - neka krade, krao bi i ja da mogu.
Last edited by fixer on 28/09/2012 10:04, edited 1 time in total.
nosara

#10613 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by nosara »

bosna sar wrote:Gledao sam emisiju ZABRANJENI FORUM i zelio bi pohvalit gospodzu Sabinu
na njenim izlaganjima korektnosti i jasnim ciljevima i pohvale N.S za izbor nacelnice.
Ostale ucesnice nebih komentirao iz vise razloga mislim da nisu vrijedne spomena.
Gospodza ce bit nacelnica kad Pedja bude socijalno osjetljiv, a ti pismen...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#10614 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

nosara wrote:
bosna sar wrote:Gledao sam emisiju ZABRANJENI FORUM i zelio bi pohvalit gospodzu Sabinu
Gospodza ce bit nacelnica kad Pedja bude socijalno osjetljiv, a ti pismen...
:thumbup: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

trol je trol ma iz koje stranke da dolazi :-)
nosara

#10615 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by nosara »

fixer wrote: Nece, jer se solidarisu. Pa vecina ljudi je u ovoj drzavi lopovskog mentaliteta, samo jos nisu dobili priliku da pokazu. Koliko puta smo culi - neka krade, krao bi i ja da mogu.
Zalosna ti majka... :roll:
madner

#10616 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by madner »

Gadno je kada se ovi razocarani navuku na kosti, to je godinama treniralo kritiku svega :D
nosara

#10617 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by nosara »

madner wrote:Gadno je kada se ovi razocarani navuku na kosti, to je godinama treniralo kritiku svega :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
fixer

#10618 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by fixer »

nosara wrote:
fixer wrote: Nece, jer se solidarisu. Pa vecina ljudi je u ovoj drzavi lopovskog mentaliteta, samo jos nisu dobili priliku da pokazu. Koliko puta smo culi - neka krade, krao bi i ja da mogu.
Izađi nekad iz te svoje kuce. Svjez zrak bi ti prijao, a i malo kontakta sa stvarnoscu takodjer ;)
nosara

#10619 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by nosara »

fixer wrote:
nosara wrote:
Izađi nekad iz te svoje kuce. Svjez zrak bi ti prijao, a i malo kontakta sa stvarnoscu takodjer ;)
Jel' se ovo sto si bubnuo odnosi i na tvoje iz kuce...? :-)
fixer

#10620 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by fixer »

nosara wrote: Jel' se ovo sto si bubnuo odnosi i na tvoje iz kuce...? :-)
Naravno da ne. Uvijek sam odgajan na nacin da sam znao sta je moralno sta ne. Tvoj jedini problem je sto nemas doticaja sa stvarnoscu. Sto si "fosil" pa nemas kontakta sa mladjom populacijom. Mladima neko ko krade nije lopov, nego lafcina, manga, kralj, faca. A nisu nista bolji ni ovi srednjih godina. pa pogledaj gras. Kradu metle! :shock: Od jarana mama radi u kuhinji. Zena zavrsce majonezu od 5 kila. Drugi mu brat kupuje materijal za svoj stan na ime komunalne firme koja je, naravno, drzavna. I to sasvim hladno kaze. To vise nije lopovluk, nego kaze, moze, pa sto ne bi iskoristio. :x
nosara

#10621 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by nosara »

fixer wrote:
Naravno da ne. Uvijek sam odgajan na nacin da sam znao sta je moralno sta ne. Tvoj jedini problem je sto nemas doticaja sa stvarnoscu. Sto si "fosil" pa nemas kontakta sa mladjom populacijom. Mladima neko ko krade nije lopov, nego lafcina, manga, kralj, faca. A nisu nista bolji ni ovi srednjih godina. pa pogledaj gras. Kradu metle! :shock: Od jarana mama radi u kuhinji. Zena zavrsce majonezu od 5 kila. Drugi mu brat kupuje materijal za svoj stan na ime komunalne firme koja je, naravno, drzavna. I to sasvim hladno kaze. To vise nije lopovluk, nego kaze, moze, pa sto ne bi iskoristio. :x
To nije "vecina ljudi u ovoj drzavi"... Hvala dragom Titu, osim sa svojom djecom, nemam kontakte sa mladjom populacijom... Samo bi mi jos to trebalo...

Ako si odgojen da znas sta je moralno, prijavljuj... Nema druge...
fixer

#10622 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by fixer »

nosara wrote:
To nije "vecina ljudi u ovoj drzavi"... Hvala dragom Titu, osim sa svojom djecom, nemam kontakte sa mladjom populacijom... Samo bi mi jos to trebalo...

Vecina je! Da vidis samo prevara u vojsci. U tom sudjeluje po 5 vojnika i niko da kaze ne. Pusti suplje. A sto bi i neko rekao ne? Pa gledali bi ga ko budalu. Mi kao drustvo funkcionisemo na nivou sitnih seoskih varalica. Onaj ko se opire tome je marginaliziran.
Kome cu ja prijaviti? Kao da bi mi neko posvjedocio. I ovo sam cuo jer otvoreno o tome govore.
Corto Maltese

#10623 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Corto Maltese »

nosara wrote:
fixer wrote:

Na žalost, jeste. Nije slučajno je da Nekina izjava: "Da nisam učinio svome bratu, rekli bi ne zna ni sebi!" prošla bez javne osude. Osim Senada Avdića, par forumaša na klix-u, takoreći manjševika, niko se nije ni počešao.
cyprus

#10624 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by cyprus »

fixer je upravu... Jeste, većina u ovoj državi ima lopovski mentalitet i zavrće gdje može... To je razlog zašto nemamo bolje političare... Valjda je logično - iz loše baze izlaze loši političari... Ne može bit da narod valja a eto samo političari ne valjaju... Ja čak često znam reći i da su političari dobri kakav je narod, te čvrsto stojim iza toga!
madner

#10625 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by madner »

To je apatija. Naravno da ce ljudi krasti kada nema sistema i vide da to prolazi nekaznjeno. To nije ni urodjeno ni genetika.
Prije je prolazilo da se napravi vikendica, u zadnjim godinama Bosmal.
Locked