sreca pa zavrsih obaveze na vrijeme sda bi zaglavio goreBlack swan wrote:triling sudar u titovoj
stali tramvaji
jedan strane a dva domaće tablice
SARAJEVO - CRNA HRONIKA
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#10601 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
- Tercius
#10602 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Sve ok razumijem te, ja zivim blizu RTV Doma, gledo sam sve sinoc sa prozora,od jutros kad sam procitao da je momak podlegao sav sam u k.... nesto vjeruj mi.
NPR: Koji bi epilog svega bio, da je nekim slucajem stvarno sinoc bila policijska potjera za tim BMW-om, i da je on bjezeci udario u ovaj kombi usljed cega je neko od putnika podlegao???
NPR: Koji bi epilog svega bio, da je nekim slucajem stvarno sinoc bila policijska potjera za tim BMW-om, i da je on bjezeci udario u ovaj kombi usljed cega je neko od putnika podlegao???
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#10603 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
kada treba lomit' navijace ( ne mislim na one fasiste
) ta disciplinska ne postoji ili ?
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#10604 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Vise vam ne pali ona "zapeo pa se polomio"?Creasy wrote:Ajde vise popusti me, svaki drugi post mene prozivas k'o da sam ja Batman.cappy_tempo wrote:http://www.facebook.com/profile.php?id=1570569752
valjda je ovo jedan od junaka. slike same govore i ajde crasy junacino jel ti treba vise dokaza od pojedinih slika da mu kicmu slomijete ili ces opet reci kako nije do vas nego do suda?kad vidim kakav je zelim mu sporu i bolnu smrt. oni sto se skupljaju na stupu kod podvoznjaka voze street race koji je legalno organizovan i znaju nekad proletiti gradom da se ne lazemo ali to je ono prva,druga i pusti gas jer su ljudi skontali da nije vrijedno ni njihovog zivota niti tudjeg,a uostalom treba se znati i trkati ali eto danas su svi trkaci familije im se sjetim.
ja se izvinjavam na psovanju ali ne moze vise,svaki dan il upucan il zboden il pogino u sudaru. nek se svi redom nose u neku stvar od ovih "mangupa" pa do komplet drzave.Cuj slomite mu kicmu! A ti ces nas braniti na disciplinskoj?
Decko, uzmi literaturu, dobro prouci zakone i nadleznosti, pa se vrati na forum da diskutujes jer si fakat vise nego slabo upucen... A mene, zivota ti, malo zaobidji!
- Tercius
#10605 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Na koje navijace mislis??? One sto lome stadion u koji se kunu???leet wrote:kada treba lomit' navijace ( ne mislim na one fasiste) ta disciplinska ne postoji ili ?
- Creasy
#10606 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
gurabija78 wrote:u pravu si da je i do sistema! u pravu si i za demokrate i propagatore ljudskih prava, trazili smo, evo nam ga! nabijem i njih, da prostite!hrasno38 wrote:Nisi u pravu, masa ovih trkaca ima bezbroj kazni, oduzetih automobila i zaustavljanja policije ali ne moze ga policija strpati u zatvor. Kad ovdje covjek napise da nama treba Titina policija koja prvo udara pa onda prica dignu se raznorazni zastitnici demokratije, kad nasa policije uzme pa razbije po kojeg fasisticki nastrojenog navijaca, narkomana ili kriminalca opet se demokrate busaju u prsa i bune, kad policija pocne silom da rjesava probleme u gradu kao sto su recimo bili na stadionu Kosevo svi su krivi samo ne izgrednici, kad policija upadne kod jednog od vodecih krimanalaca u Sarajevu i primjeni silu odmah bude suspendovana do kraja zivota.....e pa gospodo u tom slucaju nije kriva policija nego zakon koji ne stiti njihov rad nego stiti rad onih koji su protiv zakona i u tom slucaju nije kriva policija nego sistem.gurabija78 wrote:policija ne radi svoj posao, vrlo jednostavno! neko je vec pomenuo da u vecernjim satima ne mozes proci ulicama Sarajeva a da te ne preteknu 2-3 BMWa i Golfcine sa po 120-130 KM/h. Valjda su kamere rjesenja za sve nase probleme? lijepo se vidi na fotografijama sa-x da je golfcina na talijanskim tablama. da nece mozda kantonalni prasinari kontaktirati jarane u talijanskoj miliciji da se raspitaju ciji je auto? za mene su svi ovi majmuni/trkaci za volanom potencijalne ubice, i zivota mi moga, tako cu ih i tretirati, kad vec policija nece, ako i naslutim da ce zivot mog djeteta biti ugrozen njihovim divljanjem. Stalno se govori kako uzimanje stvari u svoje ruke nije rjesenje? evo niko da ponudi bolje rjesenje? policija se ponasa ko privatna firma koja ima koncesiju da naplacuje kazne za manje prekrsaje i vrsi uvidjaje kad se sranje vec dogodi? dokle?
ali s druge strane otkud kapaciteti policiji da kupe kazne od sitne buranije koja vrsi prekrsaje tipa nedavanje zmigavca, pogresno parkiranje i sl. a nema ih na prosirenjima po glavnoj ulici da prate trkace? koliko vidim na ulicama, voze prilicno dobre aute, imaju i golfa V benzinca od 150 KS, vjerovanto mahsuzije kupljenog za pracenje.... sto se malo ne aktiviraju? lakse je upratit nekog ko vjerovatno slucajno napravi prekrsaj prekoracenjem od 10-15 km/h.... i naribati ga ko d aje ratni zlocinac....
a sumnjam da bi iko od trkaca ostao hladan na to da ga zaustavi murija sa fantomkama na glavi i dugim cijevima, i da ga malo provozaju do stanice, makar mu i dlaka sa glave ne falila.... pa da se to malo medijski poprati.... pa da vidimo ko ce stisnut gas, znajuci da su iza coska likovi sa dugim cijevima....
Ama izadjite na ulicu, manite se supljiranja po forumu!
- mahalaš
#10607 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ovo nije tema za neupucene kao sto si tiTercius wrote:Na koje navijace mislis??? One sto lome stadion u koji se kunu???leet wrote:kada treba lomit' navijace ( ne mislim na one fasiste) ta disciplinska ne postoji ili ?
Jedino rjesenje je na ulice, kao sto smo vidjeli proteklih mjeseci u nekim vecim gradovima...
- Creasy
#10608 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Hoce, kako da nece! Nasekirali su se pravo...PipiDugaDevetka wrote:Neka se porefenaju i vide među sobom ko će dati ostavku povodom ovog ubistva u saobraćaju.VjecitiStudent wrote:Ministri pravde u Federaciji i Kantonu su iz SDP-akaranana wrote:ko je zaduzen za izmjene zakona?
-
gurabija78
#10609 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
zasto da izlazim na ulicu? ja sam svoje rekao! i btw. ne vjerujem previse u demokratiju i ne postujem ljudska prava onih koji ugrozavaju tudja tj, moja...Creasy wrote:gurabija78 wrote:u pravu si da je i do sistema! u pravu si i za demokrate i propagatore ljudskih prava, trazili smo, evo nam ga! nabijem i njih, da prostite!hrasno38 wrote:policija ne radi svoj posao, vrlo jednostavno! neko je vec pomenuo da u vecernjim satima ne mozes proci ulicama Sarajeva a da te ne preteknu 2-3 BMWa i Golfcine sa po 120-130 KM/h. Valjda su kamere rjesenja za sve nase probleme? lijepo se vidi na fotografijama sa-x da je golfcina na talijanskim tablama. da nece mozda kantonalni prasinari kontaktirati jarane u talijanskoj miliciji da se raspitaju ciji je auto? za mene su svi ovi majmuni/trkaci za volanom potencijalne ubice, i zivota mi moga, tako cu ih i tretirati, kad vec policija nece, ako i naslutim da ce zivot mog djeteta biti ugrozen njihovim divljanjem. Stalno se govori kako uzimanje stvari u svoje ruke nije rjesenje? evo niko da ponudi bolje rjesenje? policija se ponasa ko privatna firma koja ima koncesiju da naplacuje kazne za manje prekrsaje i vrsi uvidjaje kad se sranje vec dogodi? dokle?
Nisi u pravu, masa ovih trkaca ima bezbroj kazni, oduzetih automobila i zaustavljanja policije ali ne moze ga policija strpati u zatvor. Kad ovdje covjek napise da nama treba Titina policija koja prvo udara pa onda prica dignu se raznorazni zastitnici demokratije, kad nasa policije uzme pa razbije po kojeg fasisticki nastrojenog navijaca, narkomana ili kriminalca opet se demokrate busaju u prsa i bune, kad policija pocne silom da rjesava probleme u gradu kao sto su recimo bili na stadionu Kosevo svi su krivi samo ne izgrednici, kad policija upadne kod jednog od vodecih krimanalaca u Sarajevu i primjeni silu odmah bude suspendovana do kraja zivota.....e pa gospodo u tom slucaju nije kriva policija nego zakon koji ne stiti njihov rad nego stiti rad onih koji su protiv zakona i u tom slucaju nije kriva policija nego sistem.
ali s druge strane otkud kapaciteti policiji da kupe kazne od sitne buranije koja vrsi prekrsaje tipa nedavanje zmigavca, pogresno parkiranje i sl. a nema ih na prosirenjima po glavnoj ulici da prate trkace? koliko vidim na ulicama, voze prilicno dobre aute, imaju i golfa V benzinca od 150 KS, vjerovanto mahsuzije kupljenog za pracenje.... sto se malo ne aktiviraju? lakse je upratit nekog ko vjerovatno slucajno napravi prekrsaj prekoracenjem od 10-15 km/h.... i naribati ga ko d aje ratni zlocinac....
a sumnjam da bi iko od trkaca ostao hladan na to da ga zaustavi murija sa fantomkama na glavi i dugim cijevima, i da ga malo provozaju do stanice, makar mu i dlaka sa glave ne falila.... pa da se to malo medijski poprati.... pa da vidimo ko ce stisnut gas, znajuci da su iza coska likovi sa dugim cijevima....
Last edited by gurabija78 on 13/09/2011 14:28, edited 1 time in total.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#10610 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
samo je božidar matić dao ostavku ako se ne varam
nekad davno
nekad davno
- Creasy
#10611 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
golfista wrote:kako možete postavljati pitanja tipa do koga je ko je nadležan ko je kriv za ovo ili ono. Svi mi snosimo dio krivice. Čitamo postove i raspravljamo o tome šta i kako treba. I tako do sljedeće nesreće u kojoj će opet na isti način i pod istim okolnostima neko nastradati. I što smo učinili, jedno veliko NIŠTA. ZAto što smo dno čovjeka, na gujici Evrope, sociološki fenomeni, neznamo i nećemo da znamo ništa, NIŠTA nas ne dotiče. ne reagujemo, ne bunimo se , zato nas i handre, i neka tako nam i treba. Stanite u red i čekajte da vas neko zbode, upuca, zgazi, ako u međuvremenu ne umrete od gladi. Tako nam treba, jer ŠUTIMO, sklanjamo se i ne govorimo TAMO GDJE TREBA. A treba govoriti na glasačkom mjestu, na ulici, u kafiću, na radiju ili televiziji. Ali ne, mi to nećemo i ne želimo. Mi smo krivi. Evo iz ovih stopa idem na tu nesretnu raskrsnicu da legnem na pješački i da ostanem tamo dok pola MUP-a i pola izvršne zajedno sa pola zakonodavne vlasti ne podnese ostavku. Ne nasjedam na obećanja, samo ostavka i nakon toga krivične prijave protiv odgovornih koji su tolerisali i tolerišu ovakve ubice. koliko će vas doći od ovih što čitaju ili što postaju deset ili petnaest, et toliko, zato ne kakite i kanite se pametovanja. NIKO NIŠTA NEĆE URADITI, NIKO, jer smo TAKVO DRUŠTVO, DRUŠTVO GLUHIH I NIJEMIH, FUJ GADI MI SE SVE OVO.
- Creasy
#10612 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
drndalo wrote:Ma slazem se, ali malo revolt progovara iz mene... Sistem je napravljen tako da "nije ni do koga"... Svi pravi, a niko nista ne moze... Znam samo da dok se nesto ne pocne mijenjati, nece biti bolje...
Lijepa TITINA MILICIJA !!! 10% prestupnika sa "kratkim" spojem u glavi je nastavljalo pogresnim putem, 90% ih je bivalo izljeceno poslije 3-4 pljuske...
Nije to "lijepa TITINA MILICIJA" nego "lijepi TITIN SISTEM"!
- cappy_tempo
#10613 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
bilo koje navijace.Tercius wrote:Na koje navijace mislis??? One sto lome stadion u koji se kunu???leet wrote:kada treba lomit' navijace ( ne mislim na one fasiste) ta disciplinska ne postoji ili ?
a mozda onaj "mangup" ima rotaciju pa mu ne mogu nista,jbg do mene sto ne skontah odma...
-
VjecitiStudent
#10614 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Traziti ostavke, ovim redoslijedom:minjonja wrote:sta mi mozemo uraditi da ovo promijenimo?
1. kantonalnih ministara pravde, policije i kantonalnog komesara policije,
2.federalnog ministra pravde,
3. gradonacelnika,
4. kantonalnog premijera,
5. federalnog premijera.
- Creasy
#10615 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Tesko je dokazati.leet wrote:kada treba lomit' navijace ( ne mislim na one fasiste) ta disciplinska ne postoji ili ?
- Creasy
#10616 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
rashtiman wrote:Vise vam ne pali ona "zapeo pa se polomio"?Creasy wrote:Ajde vise popusti me, svaki drugi post mene prozivas k'o da sam ja Batman.cappy_tempo wrote:http://www.facebook.com/profile.php?id=1570569752
valjda je ovo jedan od junaka. slike same govore i ajde crasy junacino jel ti treba vise dokaza od pojedinih slika da mu kicmu slomijete ili ces opet reci kako nije do vas nego do suda?kad vidim kakav je zelim mu sporu i bolnu smrt. oni sto se skupljaju na stupu kod podvoznjaka voze street race koji je legalno organizovan i znaju nekad proletiti gradom da se ne lazemo ali to je ono prva,druga i pusti gas jer su ljudi skontali da nije vrijedno ni njihovog zivota niti tudjeg,a uostalom treba se znati i trkati ali eto danas su svi trkaci familije im se sjetim.
ja se izvinjavam na psovanju ali ne moze vise,svaki dan il upucan il zboden il pogino u sudaru. nek se svi redom nose u neku stvar od ovih "mangupa" pa do komplet drzave.Cuj slomite mu kicmu! A ti ces nas braniti na disciplinskoj?
Decko, uzmi literaturu, dobro prouci zakone i nadleznosti, pa se vrati na forum da diskutujes jer si fakat vise nego slabo upucen... A mene, zivota ti, malo zaobidji!
Ne pali jbg, dohakali su nam.
- Creasy
#10617 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
gurabija78 wrote:zasto da izlazim na ulicu? ja sam svoje rekao! i btw. ne vjerujem previse u demokratiju i ne postujem ljudska prava onih koji ugrozavaju tudja tj, moja...Creasy wrote:gurabija78 wrote: u pravu si da je i do sistema! u pravu si i za demokrate i propagatore ljudskih prava, trazili smo, evo nam ga! nabijem i njih, da prostite!
Pa dobro, sjedi kuci onda, sve ce se samo rijesiti...
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#10618 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Da izvršimo pritisak na vlast protestom koji će biti prijavljen nadležnima i organizovan po odgovarajućim zakonima.minjonja wrote:sta mi mozemo uraditi da ovo promijenimo?
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#10619 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ne da sam glasao, nego još uvijek vjerujem da će uspjeti ''provući'' Zakon o opljačkanoj imovini. Dobro su ''izmajorizirali'' dva HDZ-a, čvrsto se drže da ne može biti više entitetskog glasanja u parlamentima.golfista wrote:E jesi Pipi i glasao. Nisam očekivao, znao sam, ali sam se u najdubljem kraju mog srca nadao da SDP nece ponoviti 2003.g. i da će bar donekle napraviti sistem, sistem u kojem se neće postavljati direktor Elektrprivede BiH kao stranački podoban kadar, da se neće postaviti direktor JP Autoceste Federacije kao stranački podoban kadar ....Mislio sam da će na takva mjesta prije nego što se postavi kandidat proći bar tri komisje, prezentirati tri programa rada, uz biografiju koju necete do kraja pročitati iz prostog razloga jer je preobimna... Eto tome sam se nadao.
Neko je spomenuo da nema za koga glasati, eh u tome je kvaka, nemate za koga glasati jer nemožete naći ni jednog jedinog političara, direktora i sl. koji je nakon neuspjelog mandata polagao bilo kome račune za svoje ne/djela. Dakle biti na takvoj poziciji i znati da vam je to posljednji voz i da za vožnju nećete morati platiti kartu na kraju ..to vodi ka tome da postanete kvarljivi.
I tako napravite gubitak od stotinu miliona, nepopravljivu štetu svima nama, na sličan način nas ubijaju gaze ranjavaju i bodu, zahvaljujući podobnim i nesposobnim bez odgovornosti.
Još nisam razočaran svojim izborom 3. oktobra 2010.g.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#10620 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
tol'ko o policijiCreasy wrote:Tesko je dokazati.leet wrote:kada treba lomit' navijace ( ne mislim na one fasiste) ta disciplinska ne postoji ili ?
-
gurabija78
#10621 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
ocito definitivno nece rijesiti oni koji primaju platu i iz poreza koji JA placam! iz kojih tacno razloga, ne znam, valjda se najlakse vaditi na sistem koji ne radi kako treba....Creasy wrote: Pa dobro, sjedi kuci onda, sve ce se samo rijesiti...
-
baklava2
#10622 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
ne trebaju se praviti auto putevi nego zatvori
- cappy_tempo
#10623 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
pa u subotu su prvo rekli da ce od cijelog sjevera uzeti izjavu i ja se spremio da kazem kako sam vidio" leteci objekat koji je mjenjao boje,nemojte me vise molim vas" ali onda rekose da nece izjave nego ce poslje tekme nas pustiti,a to pustanje je bilo 1 po 1 na jednom ulazu kao valjda ne bi li jos koga prepoznali samo je fazon sto su prepoznavali "joj ovaj mi je poznat od nekud",a kamere na kojoj ima snimak nema nikakoleet wrote:tol'ko o policijiCreasy wrote:Tesko je dokazati.leet wrote:kada treba lomit' navijace ( ne mislim na one fasiste) ta disciplinska ne postoji ili ?
-
gurabija78
#10624 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
ne, nego auto puteve trebaju praviti oni koji bi trebali lezat u zatvoru! drustveno korisni rad, sve u skladu sa poveljom o ljudskim pravima, 16 sati dnevno tucanje kamena, pa da vidis kako ces stisnut opet gas u svom golfu dvicini.....baklava2 wrote:ne trebaju se praviti auto putevi nego zatvori
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#10625 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
cappy_tempo wrote:
pa u subotu su prvo rekli da ce od cijelog sjevera uzeti izjavu i ja se spremio da kazem kako sam vidio" leteci objekat koji je mjenjao boje,nemojte me vise molim vas" ali onda rekose da nece izjave nego ce poslje tekme nas pustiti,a to pustanje je bilo 1 po 1 na jednom ulazu kao valjda ne bi li jos koga prepoznali samo je fazon sto su prepoznavali "joj ovaj mi je poznat od nekud",a kamere na kojoj ima snimak nema nikakoili recenica da nabavim rotaciju pa mogu i ja parkirati gdje hocu mi je bila dovoljna
skini kacket, p*cka ti materina !! ( djetetu od 12 godina
nego valjda su skontali da bi te izjave bile jako korisne pa su odustali