Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
hordash wrote:Mallorca lagano odradjena, bez puno muke i napora. Odigrali su bas onoliko koliko je trebalo. Jedino sto me interesuje sta se desava sa Pedrom? Nikako da udje u formu. Mislim da veceras nije nijednog duela dobio.
Trebo bi mu ti par fitni sa termina prodati...
Nisam se nado da ce i uprkos problemima u odbrani ovo dobiti, ali iznenadise me. Uglavnom, bice to jedna mrtva trka do samog kraja prvenstva.
Pa sad da je bez muke i lako odradjeno i nije. Za promjenu opet sa igracem manje skoro citavo poluvrijeme. Pedro i Fabregas su potpuno van forme. Pedro i nekako,izlazi iz povreda ali Cesc je kritican. Ne svidja mi se odbrana trojicom ako Puyol igra na lijevoj strani.Barca sa deset igraca i odbranom od cetiri sa Montoyom je djelovala opasnije. Od svega danas vidjenog teren je bio najgori. Izgleda da je ovaj papanluk koji je Mourinho donio u Spaniju postao opste prihvacen.Ove sezone vec vidjeno u Valenciji,Santanderu a evo i danas na Mallorci.Kad si domacin protiv Barce pustis travu da naraste koji centimetar vise, ne zaljevas ga vec pustis da bude suh ko barut, i jos ga malcice izrujes da lopta nema pravilan odskok i putanju. Ovo danas je bila patnja . Nije bilo moguce sataviti tri pasa kako treba. Ali dobto, sedma pobjeda za redom i bez Xavija.
Iako ono nije bila ruka, po meni glup potez Alcantare da onako rizikuje da mu sudija svira (na kraju i odsvira) drugi žuti karton 40 minuta do kraja, ali eto, može se to pripisati neiskustvu. Montoya u najmanju ruku savim korektno odigrao kad su domaćini stisli, mogao bi biti fina alternativa na desnom beku.
Da je Villa zdrav, vjerujem da bi se Pedro zadovoljavao mrvicama. Pa i jedan Inzaghi je imao bolju tehniku od njeg. Jednostavno, Španac se saplete u iole izglednoj situaciji. Bori se, trči za dvojicu, odlično radi presing, ali je s loptom na vi, što bi rekao Sabahudin Saša Vugdalić.
Po meni ono nije bila ruka, i sam Thiago se cudio otkud jos i karton. Ovi iz Madrida su napravili veliki pritisak na sudije i evo sta se desava. Sudija ono nije mogao vidjeti i iz takve pozicije konj svira ruku i daje drugi zuti u 57 minuti...
Distortion wrote:Po meni ono nije bila ruka, i sam Thiago se cudio otkud jos i karton. Ovi iz Madrida su napravili veliki pritisak na sudije i evo sta se desava. Sudija ono nije mogao vidjeti i iz takve pozicije konj svira ruku i daje drugi zuti u 57 minuti...
hordash wrote:Mallorca lagano odradjena, bez puno muke i napora. Odigrali su bas onoliko koliko je trebalo. Jedino sto me interesuje sta se desava sa Pedrom? Nikako da udje u formu. Mislim da veceras nije nijednog duela dobio.
Trebo bi mu ti par fitni sa termina prodati...
Nisam se nado da ce i uprkos problemima u odbrani ovo dobiti, ali iznenadise me. Uglavnom, bice to jedna mrtva trka do samog kraja prvenstva.
Vidis, kako sam Kerli prodao poneku na terminu, on vam poce igrat redovnije. Sto se tice Pedra, zalosno je da mali Tello ima vise samopouzdanja uci u duel i krenuti naprijed. Mada, ni ovako los Pedro nije beskoristan. Trci, trudi se, pravi pritisak protvnickim igracima. Samo treba dobiti samopouzdanje da sigurnije ulazi u duele i bit' ce to uredu.
Pep je bio posebno zadovoljan reakcijom igrača na Thiagov crveni karton: "Sa trudom i bez isprika bili smo u mogućnosti preći preko toga". Međutim, još uvijek pokušava shvatiti kako su u 4 od 8 zadnjih utakmica bili sa igračem manje na terenu. "Imali smo posjed lopte 75% i ponekad je teško povjerovati da smo u 8 utakmica imali 4 izbacivanja. Ali prihvaćamo to, idemo kući i nastavljamo igrati", rekao je. Guardiola je također pohvalio i žrtvu svojih igrača za tim. "Imamo ljude koji su u mogućnosti raditi za tim, ne zbog sebe, nego zbog svih. Sretni smo što vas imamo sa nama".
izvor barcabalkan.com
Ako mu ne skinu ovaj karton onda je jasno da kriteriji nisu isti.
Messiju (55 golova) je potrebno još 12 golova da izjednači europski rekord po broju postignutih pogodaka u jednoj sezoni, a postavio ga je legendarni Gerd Müller, koji je za minhenski Bayern u sezoni 1972./1973. bio strijelac u 67 navrata!
Veceras prva utakmica cetvrtfinala sa Milanom. Prilika da Barca postane prvi klub koji je pet puta zaredom usao u polufinale lige sampiona. Veceras ce biti tesko, ali ako zeli prolaz Barca mora postici gol. Vjerovatni sastav: Valdes,Puyol,Pique,Mascherano,Alves,Busquets,Xavi,Iniesta,Fabregas,Messi i Alexis.
Što se tiče mojih sedmodnevnih Banovića, ok guilty sam, ali primijetiti kod genija samo da je hobit ( dakle čovječuljak iz rupe ) je genijalno. Čitam i na ovom forumu razne neprobavljive uvrede na račun Švabe Osima i rahmetli Haseta koje se ne sankcionišu pa mi je sve jasno. Toliko o tome, ispričavam se zbog topica off.
Logicno. Cesc nije u najboljoj formi. Umjesto da luta po terenu i trazi svoje mjesto igrace Keita. Iniesta opet na lijevoj strani. Ne znam, ali izgleda da Pep vise postuje Milan od kladionica. Pametno.
Niko da opali po lopti vec hoce da se ušetaju u gol sa onim kombinacijama, a to ne može jer su se ovi stisli nazad i ne daju... Milan se povukao i citavo vrijeme daje prostor da se šutira sa 20 metara.
Neka se ugledaju na Boetenga i Robinha koji odmah pucaju cim imaju priliku za to.
Ofarbali su ga . U Milanu je uvijek teren bio los ali ako se ne potrudis da bude bolji e onda poseri. Ne znam gdje Milan igra sljedecu kuci ili u gostima ali ako budu domacini obrati paznju i vidjeces da ce biti puno bolji nego veceras
LSD wrote:Niko da opali po lopti vec hoce da se ušetaju u gol sa onim kombinacijama, a to ne može jer su se ovi stisli nazad i ne daju... Milan se povukao i citavo vrijeme daje prostor da se šutira sa 20 metara.
Neka se ugledaju na Boetenga i Robinha koji odmah pucaju cim imaju priliku za to.
Siguran sam da bi većina onih kombinacija prošla da je teren dobar. Ovako se lopta odbija, skače... Ne mogu je kontrolisati.