SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
swirl

#10601 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by swirl »

mumy wrote:Probala sam bb kremu,dobra je,ucini lice bebicastim :D .Iako sam bijela ko gejsa,ova medium nijansa mi pristaje...
Ma meni je zaista odlicna, a citam u Gloriji, Story Book-u i Story da su svi naprosto poludili za tom kremom. Nije reklama za njih majke mi, stvarno je super!
mumy

#10602 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by mumy »

swirl wrote:
mumy wrote:Probala sam bb kremu,dobra je,ucini lice bebicastim :D .Iako sam bijela ko gejsa,ova medium nijansa mi pristaje...
Ma meni je zaista odlicna, a citam u Gloriji, Story Book-u i Story da su svi naprosto poludili za tom kremom. Nije reklama za njih majke mi, stvarno je super!
Nadam se da ce nece pokvariti :)
Rimljanka

#10603 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Rimljanka »

swirl wrote:

je li dobra i za ove zimske dane? Ja nekako tonirane kreme,bar onu Niveinu koristim samo ljeti
swirl

#10604 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by swirl »

Meni odgovara i sada kada je zima, po danu stavljam tu kremu, a navece ako izlazim stavim puder.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#10605 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ladyblue18 »

Zvoncica123 wrote:
ladyblue18 wrote:Gdje ovo ima essie da se kupi :shock:
ebay. cca 9,5$ sa postarinom.
Eh joj znam i ja da ima ibej, mislila sam da ima kod nas :cry: :D

Mogla bih probati ovaj garnier. :D
zamzija

#10606 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by zamzija »

Michun wrote:Zamzi, koliko ja znam obicna krema ne ide uopste oko ociju. I trebas minimum 2 x dnevno, ujutro i uvece.
:shock: :shock:
čuj to ?!?

Ja cijeli život operem prvo lice onim tekućim sapunom za lice ( ili gelom ); i odmah nakon toga stavim kremu ali na CIJELO LICE , uključujući i očne kapke i ispod očiju, utrljam kružnim pokretima... to mi je osnovno ujutru uz pranje zuba.
Mislila sam da je ta krema za oči, dodatna krema - uz ovu dnevnu, izgleda da sam se prevarila :D :-)
Lady Saray

#10607 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Lady Saray »

pa kakva je onda light ako medium odgovara gejsi :D ja sam neka nijansa onog duha Kaspera :D
Nisrin

#10608 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

swirl wrote:

Kolika joj je pokrivna moc*? Da li bi prekrila neke flekice po licu, crvenilo?

Ja sam davno koristila Niveinu i prilicno je dobro pokrivala, dok recimo Alverde nije! :)
swirl

#10609 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by swirl »

Nisrin wrote:
swirl wrote:

Ja sam davno koristila Niveinu i prilicno je dobro pokrivala, dok recimo Alverde nije! :)
E stvarno ne znam sta bih ti rekla, ja imam cisto lice, tako da stvarno ne znam kako prekriva fleke i crvenilo. U DM ima tester, mozda da odes i da probas?
MersY

#10610 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by MersY »

čestitam dobitnicama YSL Touche Eclat :thumbup: ...a baš sam se nadala da ću ja da ga dobijem :lol: ...pih...ali nema veze...biće nešto drugi put nadam se ;-)
deseta

#10611 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by deseta »

Nisrin je napisao/la:

swirl je napisao/la:

mumy je napisao/la:Probala sam bb kremu,dobra je,ucini lice bebicastim :D .Iako sam bijela ko gejsa,ova medium nijansa mi pristaje...

I ja sam je probala, zadovoljna sam! :-) Inače, ne volim teške pudere, a ova krema mi fino oboji lice da nisam k'o duh, i ujednači boju ....
mumy

#10612 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by mumy »

Lady Saray wrote:
pa kakva je onda light ako medium odgovara gejsi :D ja sam neka nijansa onog duha Kaspera :D
Reklo bi se da je pretamna na prvi pogled,medjutim kad se razmaze izgleda ok,stopi se sa tenom i unese malo zivosti.Inace izgledam ko bolesnik i kao da mi fali nekoliko litara krvi :lol:
mumy

#10613 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by mumy »

Nisrin wrote:
swirl wrote:

Ne prekriva,al ja nanesem korektor na kriticna mjesta i to bude sasvim ok.Ne patim od toga da imam savrsen ten,tako da meni odgovara.Samo zelim malo boje i hidratacije u ove zimske dane. :D
Nadinka

#10614 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

Jutro zene, sto se to slabo javljate za epilaciju: http://malezensketeme.com/post/15713

dobili smo 4 umjesto 1 tretmana :D
cicos

#10615 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by cicos »

Mozda je neko vec pitao ali da ne iscitavam prethodne postove , koja je nasigurnija net stranica za kupovinu sminke i parfema(osim ebaya) ? I da li se prilikom kupovine parfema placa carina , iako pise free shipping ..hvala svima na odgovorima :)
Allenass

#10616 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Allenass »

cicos wrote:Mozda je neko vec pitao ali da ne iscitavam prethodne postove , koja je nasigurnija net stranica za kupovinu sminke i parfema(osim ebaya) ? I da li se prilikom kupovine parfema placa carina , iako pise free shipping ..hvala svima na odgovorima :)
Ti si nova, ti moraš dva puta pitati da bi neko reagovao. :D
alica.k

#10617 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

Allenass wrote:
cicos wrote:Mozda je neko vec pitao ali da ne iscitavam prethodne postove , koja je nasigurnija net stranica za kupovinu sminke i parfema(osim ebaya) ? I da li se prilikom kupovine parfema placa carina , iako pise free shipping ..hvala svima na odgovorima :)
Ti si nova, ti moraš dva puta pitati da bi neko reagovao. :D
zapravo je 1001 put to napisano a njoj je mrsko da iscitava prethodne postove.
Michun

#10618 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Ukucaj gore u trazilicu sta ti treba...izaci ce dovoljno rezultata da nadjes adekvatan odgovor.
Allenass

#10619 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Allenass »

Eto @cicos( joj nick ti je :lol: ), i ja mislim da bi se dalje mogla malo i sama potruditi. ;-)
boracha

#10620 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by boracha »

ja sto znam je da se carini preko 50 maraka :D a desi se i da ne carine skuplje stvari
boracha

#10621 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by boracha »

bez_ideje

#10622 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by bez_ideje »

Image
jel ga neko probao ?
Zoya

#10623 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Zoya »

Spring koleksh :shock: Kako su samo divne sjene :-) Jel neko upratio koliko kostaju?

Image

Ova lila u sredini razvaljuje :-)

Image

Image
swirl

#10624 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by swirl »

Ja danas gledala ove na prvoj slici, ovdje kod mene kostaju 50 EUR :-)
Baby

#10625 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Baby »

Gdje da potražim svijetliju olovku za obrve(boja meda)?Gledala sam u kozmu i dm-u ali nema.
Post Reply