Jebe mi se za Gulena, al' bas me interesuje izvor ove "informacije". Zvuci mi k'o neka klasicna izmisljotina iz trecerezredne propagandne brosure. Cuj, znaci produkt jermena i jevreja (vec u startu genetski neprijatelj Turaka, kako nisu mogli jos tu i kakvog pretka iz Kurdistana stavit'sunceKOtepsija wrote:kazu da su javno bili to, ali su tajno bili jevreji, odnosno otac mu, a mati ermenka, i tvrde da je on sam jevrevi masonFreamon Lester wrote:Gülen was born in the village of Korucuk, near Erzurum. His father, Ramiz Gülen, was an imam. His mother taught the Qur'an in their village despite religious instruction being banned by the Kemalist government.sunceKOtepsija wrote:
Kaze se da je mu mama jevrejka, a otac ermen
Republika Turska
- Tito_i_Partija
#10601 Re: Republika Turska
- General War
#10603 Re: Republika Turska
JThomas wrote:turska je tridesetih jednostavno na silu sve "turkificirala". tursko ime, turski jezik ili napolje. za evropske kriterije to je otprilike fašizam. ali da nije tako uređeno erdo vjerovatno ne bi danas imao gdje zajahati...

-
Bodkin
#10604 Re: Republika Turska
Zato sto se 95% ljudi razbacuje izrazima kojima ne zna definiciju. Bez da impliciram da ti ne znas, sta je ideologija privatizacije? Jer da bi nesto bilo neo, mora biti da su prije njih bili slicni. Kako je ideologija privatizacije neo i u odnosu na koga prije?Kaligula I wrote:...ako smijem ja bih odgovorio; neoliberalizam znači ideologiju privatizacije, a liberalizam ideologiju tržišta...to bi bila generalna razlika...naravno da postoje i sličnosti i razlike ove dvije ideologije...nego, mene zanima zašto ti tražiš odgovor na pitanje koji i sam znaš?...Bodkin wrote:
Sta znaci neoliberalni? Sta su karakteristike neoliberala? I ko su bili liberali?
- SmokingMan
#10605 Re: Republika Turska
Njhovi imami nakon ove odluke komotno mogu skinuti svoje turbane sa glave i svratiti negdje u javnu kuću.zagortenej wrote:Poginuli pucisti neće ni u dzennet moći uci
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/tursk ... /160719096
-
Bodkin
#10606 Re: Republika Turska
OdlicnoGeneral War wrote:JoseMujica wrote:potpuna čistka u svim segmentima![]()
ja kad sad čobana klimoglaviča iz seoskih mekteba navuku na titule i pozicijekukala im majka kako će da propadnu
ovi naši su uspjeli grad koji se qhorchio pitkom vodom za 20 godina dovesti do redukcija
- zagortenej
#10607 Re: Republika Turska
gdje je sad da iskoči HU IZ JU:Buttscratcha wrote:samo pogledati fotke i sve je jasno http://www.klix.ba/vijesti/bih/podrska- ... 0716057#10 naravno tu je i munira subašić zvana aka SULTANIJA, bez njenog fermana podrška je neustavna.Fotka 10 vrh.
- General War
#10608 Re: Republika Turska

Vidim i Munira-vegeta je tu

Last edited by General War on 19/07/2016 19:13, edited 1 time in total.
-
Ci-Nick
#10609 Re: Republika Turska
I ovaj konj je na spisku pučista,... završit će u klaonici.mirzaaa33 wrote:
- Cherry-Cherry
#10610 Re: Republika Turska
JoseMujica wrote:potpuna čistka u svim segmentima![]()
ja kad sad čobana klimoglaviča iz seoskih mekteba navuku na titule i pozicijekukala im majka kako će da propadnu
ovi naši su uspjeli grad koji se qhorchio pitkom vodom za 20 godina dovesti do redukcija
-
Satelit_
#10611 Re: Republika Turska
Čistka neviđena na planeti u 21 vijeku. Od vojnika, preko oficira, sudija, prosvjetnih radnika... a Bošnjacima je najbitnije - da nije pripucalo. Jebo slobodu.
Kako li im samo nije tako bilo stalo do mira 1992 da mi je znat... ah, da, zaboravio sam opet, rata bi svakako bilo jer su Srbi genocidan narod i to su planirali 200 godins. Blage veze rat nema sa odlukom da se BiH odvaja od krnje Juge
Kako li im samo nije tako bilo stalo do mira 1992 da mi je znat... ah, da, zaboravio sam opet, rata bi svakako bilo jer su Srbi genocidan narod i to su planirali 200 godins. Blage veze rat nema sa odlukom da se BiH odvaja od krnje Juge
- drndalo
#10612 Re: Republika Turska
Hajd' ne rise... Odvajanje od dobro kazes, krnje Juge je bilo vrijedno par stotina hiljada mrtvih...?
- Matzan
#10613 Re: Republika Turska
Što su se đikani raspojasali.
A vukajlija im izvor humora.
A vukajlija im izvor humora.
- JThomas
#10614 Re: Republika Turska
nikad ovdje obični svijet ne sazna pravu i cijelu istinu. međutim kad bih morao pogađati, rekao bih otprilike ovo što i fatmir. tj. u jednoj rečenici - da pučisti jesu "pravi", ali da su namjerno "naloženi" da krenu bez pravih šansi za uspjeh. npr. da su obmanuti da će ih podržati x, y i z...a oni nisu. i da se onda ima izgovor za represalije i konsolidaciju vlasti novim ovlaštenjima i uklanjanjem neistomišljenika.
- drndalo
#10615 Re: Republika Turska
Dobar je obicno Vukajlija, samo su zaboravili da su Turci bili isto 500 god. i u Srbiji... Pa se mozemo takmiciti ko ih je vise unazadio... 
- sunceKOtepsija
#10616 Re: Republika Turska
erdogan se cuo s obamom
- Edin H.
#10617 Re: Republika Turska
IdisunceKOtepsija wrote:erdogan se cuo s obamom
Je'l Facetime?
- drndalo
#10618 Re: Republika Turska
Cujemol'se profesore...?sunceKOtepsija wrote:erdogan se cuo s obamom
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#10619 Re: Republika Turska
na sceni je AKP vs HIZMET
puč je bio pokušaj uklanjanja akp-a sa političke scene i potpuno uništenje stranke
ovo što gledamo je kontraudar akp-a, koja koristi sve poluge moći koje drži, državne institucije, medije, policiju, vojsku, sudstvo, na hizmetove(guleniste) kadrove u istim institucijama i društvu, koje će nakon smjene preuzeti i instalirati svoje
slično se dogodilo nakon korupcijske afere 2013god, kada je takođe bila čistka u redovima pravosuđa i policije, samo mnogo manjeg obima
ovo što se sada događa bi mogao biti konačni obračun erdoana(akp) i gulena(hizmet)
ovo je borba na život i smrt, između akp i hizmeta, ako hizmet i preživi ovo, neće imati ni približno snage i uticaja kao do sada, niti će borba prestati sve do nestanka jednih ili drugih
akp će iskoristiti svaku šansu(kao i hizmet, uostalom) da naudi protivniku i preuzme kontrolu gdje god može
odluka da se ide na hizmet, što jače i do kraja, je donešena davno i nema povratka
puč je bio pokušaj uklanjanja akp-a sa političke scene i potpuno uništenje stranke
ovo što gledamo je kontraudar akp-a, koja koristi sve poluge moći koje drži, državne institucije, medije, policiju, vojsku, sudstvo, na hizmetove(guleniste) kadrove u istim institucijama i društvu, koje će nakon smjene preuzeti i instalirati svoje
slično se dogodilo nakon korupcijske afere 2013god, kada je takođe bila čistka u redovima pravosuđa i policije, samo mnogo manjeg obima
ovo što se sada događa bi mogao biti konačni obračun erdoana(akp) i gulena(hizmet)
ovo je borba na život i smrt, između akp i hizmeta, ako hizmet i preživi ovo, neće imati ni približno snage i uticaja kao do sada, niti će borba prestati sve do nestanka jednih ili drugih
akp će iskoristiti svaku šansu(kao i hizmet, uostalom) da naudi protivniku i preuzme kontrolu gdje god može
odluka da se ide na hizmet, što jače i do kraja, je donešena davno i nema povratka
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#10620 Re: Republika Turska
kakav lik, nemam riječi, kakav likSatelit_ wrote:Čistka neviđena na planeti u 21 vijeku. Od vojnika, preko oficira, sudija, prosvjetnih radnika... a Bošnjacima je najbitnije - da nije pripucalo. Jebo slobodu.
-
MUNAFIK
#10621 Re: Republika Turska
Erdogan je sigurno saznao za udar i pripremio sve. Došlo ko kec na desetku da se riješi vojne diktature koja je harala Turskom. Pokušavao je kroz institucije zakonima dogovorima ali nije išlo vojska kovala planove da ga smaknu. Erdogan ih provalio i dočekao i sad ode plaćanje ceha. Smiješno mi je čitati ovo kmecanje ovih ko fol čistka pa im žao .. budimo realni žao vam je jedino što nike puč uspio a da je uspio ljudi bi pohapsili i pobili hiljade i hiljade ljudi mnogoooo više od ovoga što je i bio slučaj u prošlosti i naravno tada bi svi što sada kukaju to podržavali jer bi tad prema njima hapsili mrske islamiste... To je kad se sve podvuče istina malo je ko objektivan samo se navija za svoje. Ja navijamo za vlast koju je izabrao turski narod u mnogo većem procentu nwgo u mnogim drugim zemljama širom svijeta a da je vojska uspjela to bi tek bio pravi pokolj...
- Point.
#10622 Re: Republika Turska
Ako napisem da je Erdo zadrti brdjanin koji se docepao vlasti, diktator i supak na kvadrat, hoce li me bosanski turci prijaviti tamosnjim vlastima i mene uhapsiti? Odnosno dobiti otkaz na poslu?
-
detroit-mercy
#10623 Re: Republika Turska
Jebaji ga, onda mozes reci da je i podjela na katolike i pravoslavne dosla sa strane, da je podjela na katolike i protestante sa strane (znas kako su se sa uzitkom trijebili kroz istoriju). Ali kada dodje do muslimanskog svijeta onda je sve plod nekih podlih tudjih namjera a gled cuda, muslimani sami nikada krivi ni za sta.Zgoljo wrote:Slazem se i sa tim ali da su im sa strane stvarani uslovi da se dijele i glodju takodje se ne moze osporiti.Sama podjela na šiite i sunite kao na dvije razlicite vjere je izazvana sa strane.SkyLimit wrote:Alija Izetbegović je znao reći da muslimani imaju puno veća prava u nemuslimanskim nego u muslimanskim državama i da je najveći problem kod muslimana što im je za sve kriv mrski Zapad i Izrael a u stvari su za 90% svojih nedaća sami krivi, kao da je i tebe prozvao u tom zaključku.Zgoljo wrote: Ni tu nema nista cudno,muslimanski svijet je u totalnom rasulu,mnoge zemlje i narodi su potlaceni,stanje se svaki dan rapidno pogorsava.
Erdogan je nada citavom tom svijetu da se zaustavi to,da se muslimanskom covjeku vrati dostojanstvo jer danas svaka fukara neometano pljuje po islamu i muslimanima kao nizim oblicima zivota,kao zivotinjama.
I ja u tom smislu polazem nade u Erdogana,on je jedini na vidiku,drugih nema,pozabavili su se samima sobom i vlastitom bogacenju.
A to sto to islamofobima i mrziteljima islama smeta i sto bas to zele sprijeciti po svaku cijenu,to je njihov problem.
Dok Zapadnjak ulaže u obrazovanje, Arap ulaže u povećanje broja kratkih tola i dugih brada, i dok je tako, Zapadnjak će jahati Arapa.
- Edin H.
#10624 Re: RE: Re: Republika Turska
Buttscratcha wrote:Sudit ce ti onaj koji sve vidi i sve znaPoint. wrote:Ako napisem da je Erdo zadrti brdjanin koji se docepao vlasti, diktator i supak na kvadrat, hoce li me bosanski turci prijaviti tamosnjim vlastima i mene uhapsiti? Odnosno dobiti otkaz na poslu?
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Je'l Vidoviti Milan?

- drndalo
#10625 Re: RE: Re: Republika Turska
A zasto bi mu sudio ? Zbog Erdoana? Sta je ovaj, nedodirljivi tumac njegovih zelja? Neko ko ima direkt liniju komunikacije s njim? Smanji malo dozivljaj...Buttscratcha wrote:Sudit ce ti onaj koji sve vidi i sve znaPoint. wrote:Ako napisem da je Erdo zadrti brdjanin koji se docepao vlasti, diktator i supak na kvadrat, hoce li me bosanski turci prijaviti tamosnjim vlastima i mene uhapsiti? Odnosno dobiti otkaz na poslu?