Smrle dao povoda svojim objašnjenjem zašto će neko završiti u džehenemu.vatrogasac wrote: Kako je moguće Allaha dž.š. poniziti? Možda sam uskočio u pola priče pa ovaj dio ne razumijem.
Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
- arzuhal
#10601 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
- vatrogasac
#10602 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Našao sam pa onda ide Smrletu pitanje.arzuhal wrote:Smrle dao povoda svojim objašnjenjem zašto će neko završiti u džehenemu.vatrogasac wrote: Kako je moguće Allaha dž.š. poniziti? Možda sam uskočio u pola priče pa ovaj dio ne razumijem.
ne baca ljude tek tako zbog toga kako mu se mole nego kad ga ponizavaju
-
broj dva
#10603 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
--sekerbay wrote:Napisa polupismeno spadalo i ode u zaborav.
Podsjeti me,ko je ono sekundicu ranije kritikovao forumaše radi vrijeđanja ?
- Smrcak15
#10604 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
kakvo pitanje?vatrogasac wrote:Našao sam pa onda ide Smrletu pitanje.arzuhal wrote:Smrle dao povoda svojim objašnjenjem zašto će neko završiti u džehenemu.vatrogasac wrote: Kako je moguće Allaha dž.š. poniziti? Možda sam uskočio u pola priče pa ovaj dio ne razumijem.
ne baca ljude tek tako zbog toga kako mu se mole nego kad ga ponizavaju
Zar nisam jasan bio, davati pravo Bozije nekom drugom, to je ponizavanje Boga a on te hrani i poji, lijeci i daje ogromne blagodati itd
- славянин
#10605 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Smrcak15 wrote:
kakvo pitanje?
Zar nisam jasan bio, davati pravo Bozije nekom drugom, to je ponizavanje Boga a on te hrani i poji, lijeci i daje ogromne blagodati itd
da da Bog ti dadne rak pa ga onda lijeci jelde
- Smrcak15
#10606 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
u koliko si ti zabludi to je tesko progutati sa bokalom vodeславянин wrote:Smrcak15 wrote:
kakvo pitanje?
Zar nisam jasan bio, davati pravo Bozije nekom drugom, to je ponizavanje Boga a on te hrani i poji, lijeci i daje ogromne blagodati itd![]()
cuj Bog ti dadne, a Ovamo, covjek pusi, jede nezdravo, dolazi u kontakt sa raznim hemkalijama i cemu sve ne, i onda fasuje recimo rak, i onda krivi Boga za to
koliko mi puta zbog gresaka drugih ljudi i zbog nasih gresaka fasujemo belaje a onda to svaljujemo na Boga, kao eto sad kriv zbog toga
- Towelie
#10607 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Kako je moguće Allaha dž.š. poniziti? Možda sam uskočio u pola priče pa ovaj dio ne razumijem.[/quote]
To se i ja pitam.
Pogledaj sta je hazreti Smrcak pisao, on nastupa sa vernicke pozicije i smatra da ljudi nevjerovanjem mogu poniziti Boga. Sta to govori o takvom navodnom Bogu, mozes sam doneti zaključak.
To se i ja pitam.
- Smrcak15
#10608 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
To se i ja pitam.Towelie wrote:Kako je moguće Allaha dž.š. poniziti? Možda sam uskočio u pola priče pa ovaj dio ne razumijem.
nego de mi reci vjerujes li u Spagetti cudoviste, nisi mi odgovorio??? zasto izbjegajes odgovor???
- beni-bu-man
#10609 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
allaha ti deder mi rekni dje se vako prica ?????Smrcak15 wrote:
nego de mi reci vjerujes li u Spagetti cudoviste, nisi mi odgovorio??? zasto izbjegajes odgovor???
- Smrcak15
#10610 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
sta je problem u rijeci "izbjegajes" /izbjegavati???beni-bu-man wrote:allaha ti deder mi rekni dje se vako prica ?????Smrcak15 wrote:
- beni-bu-man
#10611 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Pa pogledaj svoju recenicu kako si je fino napisao sve o te rijeci izbjegajesSmrcak15 wrote:sta je problem u rijeci "izbjegajes" /izbjegavati???beni-bu-man wrote:allaha ti deder mi rekni dje se vako prica ?????Smrcak15 wrote:
Cak i Spagetti si fino ono svjetski napisao Veliko S dva T i ona ga useres.
- Smrcak15
#10612 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
reci odmah sta je problem, ne peglaj me bezveze.beni-bu-man wrote:Pa pogledaj svoju recenicu kako si je fino napisao sve o te rijeci izbjegajes
- beni-bu-man
#10613 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Na Bosanskom jeziku se kaze izbjegavas a ne izbjegajes-Smrcak15 wrote:reci odmah sta je problem, ne peglaj me bezveze.beni-bu-man wrote:Pa pogledaj svoju recenicu kako si je fino napisao sve o te rijeci izbjegajes
Ne znam koji jezik se u tvom selu prica....ocigledno nije bosanski.
NIsta te tvoj allah nije naucio
- Smrcak15
#10614 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
dobro bumane dobrobeni-bu-man wrote:Na Bosanskom jeziku se kaze izbjegavas a ne izbjegajes-Smrcak15 wrote:reci odmah sta je problem, ne peglaj me bezveze.beni-bu-man wrote:Pa pogledaj svoju recenicu kako si je fino napisao sve o te rijeci izbjegajes
Ne znam koji jezik se u tvom selu prica....ocigledno nije bosanski.
NIsta te tvoj allah nije naucio
- harač
#10615 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
super smrcak, islamski superherojbeni-bu-man wrote:allaha ti deder mi rekni dje se vako prica ?????Smrcak15 wrote:
- beni-bu-man
#10616 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
harač wrote:super smrcak, islamski superherojbeni-bu-man wrote:allaha ti deder mi rekni dje se vako prica ?????Smrcak15 wrote:
nego de mi reci vjerujes li u Spagetti cudoviste, nisi mi odgovorio??? zasto izbjegajes odgovor???nekima boljka kriptonijum, nekima pravopis
ma ima tu svega, dobar je smrle
- Smrcak15
#10617 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
moj pravopis se moze opravdati sobzirom da sam samo prvi razred zavrsio u Bosni i drugi nisam uspio zavrsiti rat poceo i to je to, ostalo vani zavrsavao.harač wrote: super smrcak, islamski superherojnekima boljka kriptonijum, nekima pravopis
nemoj gledati kako ti pisem nego sta ti pisem
-
Hakiz
#10618 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
A šta sa onima koji se razbole i prije nego što su imali kad da se nezdravo hrane i žive?Smrcak15 wrote:u koliko si ti zabludi to je tesko progutati sa bokalom vodeславянин wrote:Smrcak15 wrote:
kakvo pitanje?
Zar nisam jasan bio, davati pravo Bozije nekom drugom, to je ponizavanje Boga a on te hrani i poji, lijeci i daje ogromne blagodati itd![]()
cuj Bog ti dadne, a Ovamo, covjek pusi, jede nezdravo, dolazi u kontakt sa raznim hemkalijama i cemu sve ne, i onda fasuje recimo rak, i onda krivi Boga za to![]()
koliko mi puta zbog gresaka drugih ljudi i zbog nasih gresaka fasujemo belaje a onda to svaljujemo na Boga, kao eto sad kriv zbog toga
- harač
#10619 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
srecom vadi te znanje iz logike, mikrobiologije i genetike, astrofizike, te svih drugih oblasti ljudskog znanja. ponos i dika muslimanskog dijela foruma, a zavide - allaHa mi - i ateistiSmrcak15 wrote:moj pravopis se moze opravdati sobzirom da sam samo prvi razred zavrsio u Bosni i drugi nisam uspio zavrsiti rat poceo i to je to, ostalo vani zavrsavao.harač wrote: super smrcak, islamski superherojnekima boljka kriptonijum, nekima pravopis
- beni-bu-man
#10620 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
normalna stvar smrleSmrcak15 wrote:moj pravopis se moze opravdati sobzirom da sam samo prvi razred zavrsio u Bosni i drugi nisam uspio zavrsiti rat poceo i to je to, ostalo vani zavrsavao.harač wrote: super smrcak, islamski superherojnekima boljka kriptonijum, nekima pravopis
ja se nisam nikako skolovao u BiH, jebo pravopis na forumu samo sam te htio ili kako raja kaze Stio malo handriti
- Smrcak15
#10621 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
pa na cudno pitanje se cudno i odgovara,Hakiz wrote: A šta sa onima koji se razbole i prije nego što su imali kad da se nezdravo hrane i žive?
kad takvi obole, ili se izlijece ili umru. to bi bilo to od mene
ali posto neznas postaviti mi pitanje kako treba a znam sta hoces da pitas
A šta sa onima koji se razbole i prije nego što su imali kad da se nezdravo hrane i žive pa UMRU OD TE BOLESTI?
oni koji umru zbog bolesti
to je samo prebacivanje iz ovoga zivota u drugi zivot, drugi svijet, smrt je otvaranje vrata drugog svijeta i prolazak kroz njih.
Bolest je relativna stvar Preko koje Bog:
1. Kaznjava
2. Cisti grijehe i dize stepene u Raju
3. Regulise stanovnistvo na zemlji tako sto ih prebaci na onaj svijet "prije vremena"
4. iskusenje kakav ces biti tokom bolesti
-
Hakiz
#10622 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Evo ti konkretno. Šta sa bebama koje obole i umru od raka prije nego što su načinom života i ishrane mogle sebi navući rak. Ko je tada kriv? Ni tada se ne može svaljivati na boga?Smrcak15 wrote:pa na cudno pitanje se cudno i odgovara,Hakiz wrote: A šta sa onima koji se razbole i prije nego što su imali kad da se nezdravo hrane i žive?
kad takvi obole, ili se izlijece ili umru. to bi bilo to od mene
ali posto neznas postaviti mi pitanje kako treba a znam sta hoces da pitas
A šta sa onima koji se razbole i prije nego što su imali kad da se nezdravo hrane i žive pa UMRU OD TE BOLESTI?
oni koji umru zbog bolesti
to je samo prebacivanje iz ovoga zivota u drugi zivot, drugi svijet, smrt je otvaranje vrata drugog svijeta i prolazak kroz njih.
Bolest je relativna stvar Preko koje Bog:
1. Kaznjava
2. Cisti grijehe i dize stepene u Raju
3. Regulise stanovnistvo na zemlji tako sto ih prebaci na onaj svijet "prije vremena"
4. iskusenje kakav ces biti tokom bolesti
Last edited by Hakiz on 10/01/2018 16:32, edited 1 time in total.
- HardcoreMX
#10623 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Spaghetti...ako vec ganjas svjetski...beni-bu-man wrote:Pa pogledaj svoju recenicu kako si je fino napisao sve o te rijeci izbjegajesSmrcak15 wrote:
sta je problem u rijeci "izbjegajes" /izbjegavati???
- Smrcak15
#10624 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
to je direktna karta za raj za bebicu. a iskusenje za roditelje.Hakiz wrote: Evo ti konkretno. Šta sa bebama koje obole i umru od raka prije nego što su načinom života i ishrane mogle sebi navući rak. Ko je tada kriv? Ni tada se ne može svaljivati na boga?
- Smrcak15
#10625 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Vidis da je Towlich kukavica i nesmije da odgovor , strah ga nesto, nezna na sta ce naletiti,HardcoreMX wrote:Spaghetti...ako vec ganjas svjetski...beni-bu-man wrote:Pa pogledaj svoju recenicu kako si je fino napisao sve o te rijeci izbjegajesSmrcak15 wrote:
sta je problem u rijeci "izbjegajes" /izbjegavati???
Cak i Spagetti si fino ono svjetski napisao Veliko S dva T i ona ga useres.![]()
evo ja kazem sakom glavom i bradom, vjerujem da postoji SPAGHETTI MONSTER
Dali ti Towlichu vjerujes, da cujemo???