Ukrajina

Post Reply
madner

#10601 Re: Ukrajina

Post by madner »

To nije pitanje, pitanje je da li ti mislis da je u redu da RF izvrsi agresiju na drugu drzavu kao odgovor? :roll:
Challenger__

#10602 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Ili, drugo pitanje: zar je realno očekivati da veliki dio Ukrajine prihvati samozvanu "vladu" u kojoj je neonacistička stranka "Svoboda"?

Image
Challenger__

#10603 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

madner wrote:To nije pitanje, pitanje je da li ti mislis da je u redu da RF izvrsi agresiju na drugu drzavu kao odgovor? :roll:
Znači, ili 1. nećeš da odgovoriš, ili 2. misliš da sam kreten kome vire antene iz glave koji "vjeruje" da USA nema ništa sa državnim udarom?
madner

#10604 Re: Ukrajina

Post by madner »

Challenger__ wrote:
madner wrote:To nije pitanje, pitanje je da li ti mislis da je u redu da RF izvrsi agresiju na drugu drzavu kao odgovor? :roll:
Znači, ili 1. nećeš da odgovoriš, ili 2. misliš da sam kreten kome vire antene iz glave koji "vjeruje" da USA nema ništa sa državnim udarom?
Opet ne kontas sta je napisano.
Rekoh da i pod predpostavkom da ima, to ne mjenja cinjenicu da RF radi puno goru stvar otvorenom agresijom na susjednu drzavu.

RF je ta koja odrzava ovu vladu, jer se nece moci sprovesti novi izbori.
Challenger__

#10605 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Rekoh da i pod predpostavkom da ima, to ne mjenja cinjenicu da RF radi puno goru stvar otvorenom agresijom na susjednu drzavu.
OK. A ja sam već napisao da nisam fasciniran ni sa američkim potezom (pučem), niti ruskim odgovorom (secesija, a ne agresija), Krimom.

Nelegalno prvo, nelegalno drugo.
flexibila

#10606 Re: Ukrajina

Post by flexibila »

Challenger__ wrote:
:thumbup:
Ne gubi vrijeme znas i sam da odgovor neces dobit, nego vrni na temu sirija savoxxx nam je dosO i puno haberaa donijo :mrgreen:
General War

#10607 Re: Ukrajina

Post by General War »

Challenger__ wrote:
OK. A ja sam već napisao da nisam fasciniran ni sa američkim potezom (pučem), niti ruskim odgovorom (secesija, a ne agresija), Krimom.

Nelegalno prvo, nelegalno drugo.
Rusi odgovor secesija a ne agresija?? Kako moze biti odgovor jedne zemlje za stanje u drugoj zemlji secesija? Pa ih jos i ukljuce u RF...agresija, druskane agresija.
Challenger__

#10608 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

flexibila wrote: :thumbup:
Ne gubi vrijeme znas i sam da odgovor neces dobit, nego vrni na temu sirija savoxxx nam je dosO i puno haberaa donijo :mrgreen:
:mrgreen:
madner

#10609 Re: Ukrajina

Post by madner »

Posto je RF anektirao Krim nakon invazije jedinica RF, to je klasicna agresija.

Nelegalno oboje, :roll to je kao da kazes da je ubistvo i kradja tu negdje jer oboje je nelegalno.
General War

#10610 Re: Ukrajina

Post by General War »

8)
flexibila wrote:
Challenger__ wrote:
:thumbup:
Haj on je i onako zaduzen za tu temu na my City-ju...pa da se blagovijesti prosire 8)
Kikibombona

#10611 Re: Ukrajina

Post by Kikibombona »

madner wrote:Posto je RF anektirao Krim nakon invazije jedinica RF, to je klasicna agresija.

Nelegalno oboje, :roll to je kao da kazes da je ubistvo i kradja tu negdje jer oboje je nelegalno.
Akcija - reakcija.
Challenger__

#10612 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Madner, stari moj, ovaj haos je kreirala Bijela kuća i presmješno je od Rusije očekivati da im asistira. Da možda uvrijeđeni noconsi nisu očekivali da RF napusti Sevastopolj? Da im preda Krim? Da kažu: "Cool, vi ste face. Smijenili ste legalno izabranu vlast, evo vam Krim, a mi ćemo vam pomoći u instaliranju projektila uz rusku granicu".

Madneru, nerealno, nerealno.
Challenger__

#10613 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Haj on je i onako zaduzen za tu temu na my City-ju...pa da se blagovijesti prosire
Ti si nov, napaljen i neinformisan. Pogledaj malo po temama Sirija i Iran. Ja sam, naime, "uposlenik Iranskog kulturnog Centra".

:lol:
Last edited by Challenger__ on 05/05/2014 16:13, edited 1 time in total.
Gojeni H

#10614 Re: Ukrajina

Post by Gojeni H »

akcid wrote:
Renta wrote:Izgleda da ruski uvezeni provokatori i banditi definitivno gube Odesu - grad heroj. Odesa će ostati ukrajinska!...
Vjerovatno zahvaljujući pomoći hrvatskih plaćenika
:lol: :lol:
@akcid, vi ste li?
Ima li kakav Hrvat imenom i prezimenom da je bio tamo, pa da prenese svjedocenja?

A Academi bi tako poslao 300 ljudi na ulicu? A platila im vjerovatno vlada SAD?
Academi ne bi vise nikad dobili nijednog ugovora s vladom da se jedan njihov covjek otkrije u Ukrajini.

Ovo isto price za djecu u pm. :-)
dječak sa šibicama

#10615 Re: Ukrajina

Post by dječak sa šibicama »

Fasisti iz Desnog sektora pucaju na ljude koji pokusavaju pobjeci od vatre u Odessi skakajuci sa prozora, one koji prezive premlacuju nakon skoka.

Maidanska demokracija.
flexibila

#10616 Re: Ukrajina

Post by flexibila »

dječak sa šibicama wrote:

Fasisti iz Desnog sektora pucaju na ljude koji pokusavaju pobjeci od vatre u Odessi skakajuci sa prozora, one koji prezive premlacuju nakon skoka.

Maidanska demokracija.
Djecak, pojedini forumasi ih nazivaju "legitimna vlada" ili "vlada nacionalnog jedinstva" :-)
Gojeni H

#10617 Re: Ukrajina

Post by Gojeni H »

A, sada samo za ... pa zna se za koga je:

Otišo sam juče, u bioskop ja
igrao je Brus Li, moja simpatija
odmah na početku, počelo tepanje
Dotad mirna publika,poče s navijanjem

udri Brus Li, ritaj Brus Li, pobi gi svi
nedaj niko da preživi od ovi ološi

Jedan glumac ?vije?, neznam da li vara
Brus Li samo bije al se ne zamara
Pljušte na sve strane, karate udarci
Brus Li sve ubija, ko da su komarci

Brus Li ne prestaje, sevaju karate
oće sve da ubije, niko živ da nije
plaču gledaoci, suze padaju
???? ljudi, što gi Brus li ubi

Dosta Brus li, brate mili imaj dušu ti
ostavi nam bar jednoga za sledeći film
Dosta Brus li, brate mili imaj dušu ti
ostavi nam bar jednoga za sledeći film
Gojeni H

#10618 Re: Ukrajina

Post by Gojeni H »

grizly91 wrote:
Gojeni H wrote:
Bilo je to podne 20 marta kada je rukovodilac, sjedeci iza svog kompjutera u Zenevi pogledao na ekran I ugledao tweet: jedan od kompanijinih osnivaca, Genadij Timcenko, ruski milijarder I biznismen, stavljen je na crnu listu SAD-a, zajedno sa jos 31 osobe odnosno preduzeca za koje se smatra da su povezani s ruskim predsjednikom Putinom.
Prethodnog dana, Timcenko je zavrsio prodaju 43,59 % ucesca u Gunyor-u svom poslovnom partneru, Torbjornu Tornqvistu, svedskom trgovcu naftom, i drugim suosnivacem firme.
“Prije 15 godina, ideja da bi Odjel Trezora mogao biti u centru nase nacionalne bezbjednosti, bila bi nepojmljiva” – kaze Daniel Glaser, pomocnik sekretara za pracenje finansiranja terorizma pri Trezoru.
MMF je skoro predvidio ruski ekonomski rast na 1,3 % u 2014 godini. Ovo predstavlja pad gdje je kao barem djelimicni krivac oznacena ukrajinska kriza. Ruski ministar finansija Anton Siluanov dao je jos mracniju prognozu, upozoravajuci vladine sluzbenike: “Mozda ce biti oko nule.”
“Kada se nadjete na OFAC (Office of Foreign Assets Control) listi, nema banke bilo gdje u svijetu koja ce poslovati s vama.” – kaze Lee koji se specijalizirao za medjunarodne trgovinske regulative koje obuhvataju ekonomske sankcije, embargo i kontrolu izvoza. “Medjusobna povezanost globalnih procesnih sistema znaci da je novo to sto je sve manje mjesta za sakrivanje.”
Cijeli tekst na engleskom
http://www.newsweek.com/2014/05/02/art- ... 48424.html
Smiješno :lol: :lol: :lol: :lol:
Veoma argumentovano. Javim autoru teksta nama' da se preispita.
madner

#10619 Re: Ukrajina

Post by madner »

Challenger__ wrote:Madner, stari moj, ovaj haos je kreirala Bijela kuća i presmješno je od Rusije očekivati da im asistira. Da možda uvrijeđeni noconsi nisu očekivali da RF napusti Sevastopolj? Da im preda Krim? Da kažu: "Cool, vi ste face. Smijenili ste legalno izabranu vlast, evo vam Krim, a mi ćemo vam pomoći u instaliranju projektila uz rusku granicu".

Madneru, nerealno, nerealno.
Znaci od moralne vertikale smo presli na pricu o realnoj snazi.

Sto je puno iskrenije nego pricati o borbi fasista i partizana.
Kako god, RF je izvrsila direktnu i otvorenu agresiju. Mjenja granice u Evropi nakon WW2. To su kapitalne stvari, dok je podrska za ove ili one frakcije unutar drzava sastavi dio diplomatije.

Smjesno kako se opravdava agresija na Ukrainu.
USA se mjesala u unutrasnje odnose Ukraine zato imamo pravo da vrsimo agresiju na Ukrainu! :roll:
General War

#10620 Re: Ukrajina

Post by General War »

Challenger__ wrote:
Haj on je i onako zaduzen za tu temu na my City-ju...pa da se blagovijesti prosire
Ti si nov, napaljen i neinformisan. Pogledaj malo po temama Sirija i Iran. Ja sam, naime, "uposlenik Iranskog kulturnog Centra".

:lol:
Napaljen sigurno :D ...hajd i ja radim za CIA-u (pod drugim nickom)
Challenger__

#10621 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Presmješno. Već sam 100 puta napisao da ukrajinska drama nije teritorijalno, nego bezbjedonosno i geostrateško pitanje. Razumijem da imaš taj neocon, pro-američki sentiment, ali, dozvoli da postoje oni koji žele samo sljedeće:

1. da znaju šta se dešava;
2. da probaju da razumiju zašto se to dešava; i najzahjevnije,
3. da probaju da predvide gdje ovo sve vodi

Dakle, ni Zlatko DIzdarević, ni Hajrudin Somun, ni Neven Kazazović, ni Mufid Memija, ni Mlade Marić... pa ni tvoje kolege forumaši, ne puše tu presmješnu američku propagandu.

SAD i njihove marionete iz Kijeva su odgovorne za ovaj cirkus.
ylli

#10622 Re: Ukrajina

Post by ylli »

Ako je ovaj Carl Bildt zaista rekao ovako , onda svaka'mu cast : http://www.vesti.rs/Evropska-Unija/Karl ... aciju.html
dječak sa šibicama

#10623 Re: Ukrajina

Post by dječak sa šibicama »

ylli wrote:Ako je ovaj Carl Bildt zaista rekao ovako , onda svaka'mu cast : http://www.vesti.rs/Evropska-Unija/Karl ... aciju.html
Licno ne citam vijesti koje prezentira srbijanska zuta stampa, a posebno ne nesto sto potpisuje neko iz Dveri, u vezi Carla Bilta me nista nebi cudilo, ali ako je vijest istinita, pitam se samo sta na to ima reci njegova supruga, pravoslavna Srpkinja.

On je inace poznati dobrocinitelj. Ljudina. Kad je "pravoslavlje" tamanilo muslimane iz Srebrenice, isti taj kojem sada odajes pocast, aplaudirao je i podrzavao obracun sa "islamskim fanaticima". Sad kad "pravoslavlje" udara na NWO, sad je vec druga prica.

Covjek od principa.
madner

#10624 Re: Ukrajina

Post by madner »

Dakle USA je odgovorna za agresiju RF na Ukrainu?

Da/Ne? :D
General War

#10625 Re: Ukrajina

Post by General War »

Challenger__ wrote:Presmješno. Već sam 100 puta napisao da ukrajinska drama nije teritorijalno, nego bezbjedonosno i geostrateško pitanje. Razumijem da imaš taj neocon, pro-američki sentiment, ali, dozvoli da postoje oni koji žele samo sljedeće:

1. da znaju šta se dešava;
2. da probaju da razumiju zašto se to dešava; i najzahjevnije,
3. da probaju da predvide gdje ovo sve vodi

Dakle, ni Zlatko DIzdarević, ni Hajrudin Somun, ni Neven Kazazović, ni Mufid Memija, ni Mlade Marić... pa ni tvoje kolege forumaši, ne puše tu presmješnu američku propagandu.

SAD i njihove marionete iz Kijeva su odgovorne za ovaj cirkus.
Znaci po toj logici, Krim i ovi gradovi su otrgnuti od nacista a ne od Ukrajine?
Ili, da li ce se vratiti pod suverenitet ukrajine kada se makne desni sektor?

...Kad na vrbi zasvrbi...
Post Reply