nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- seoBIH
#10601 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ne pravda niko ni jedne, samo ti krsis pravila i onda se bunis kada drugi krse pravila. To nema veze. Taj na 150 nije nista bolji od onog na 80.
- amar1994
#10602 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
pa nisam ja vozio 150 , jesam 140 po brzinomjeru/cajgeru(to je 135 u vrh glave) da obidjem kamione i autobuse
, jos cete me u laz utjerat
stedim gorivo , bas me briga da li idu 200 ili 300 , meni ne smetaju , smetaju mi kamikaze , kraj price .amar1994 wrote:
btw. juce mi je prosjek otvorene bio 4.3l![]()
![]()
, na AP se vucarao iza kamiona u sestoj na 95km/h (trenutnu 3.5 pokazivao)
-
Naslovnica
#10603 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Amar1994, potpis.amar1994 wrote:![]()
![]()
pa sta 150(strasna brzina za novija auta , sta vise katastrofa) , ogranicenje je 130
, ja te opet pitam kakve veze ima pa da se podvalis covjeku koji ide 2x brze od tebe
ja sam mislio na specificne majmune u saobracaju koji misle da su sami (u njih sigurno ne spada 530i) , a inace su pusaci dugih q![]()
ja sam se nwki dan uredno sklonio bmwu na 140 iako sam.preticao u lijevoj, jaci je i brzi neka ide , kako vam ne dosadi pravdat ne vozace , isto ko prica da je u redu guzeljat 20-30kmh po gradu
manje je opasan onaj sto vozi i 50 preko ogranicenja od ovih majmuna koji ne gledaju , voze kontra smjer , spavaju , tipkaju na mobitel
Ja na autoputu svoje auto vozim 110-120, a kada vozim auto od firme (bolje, jače, novije) 14-15 banki.
I ne pada mi na pamet da započinjem preticanje bez retrovizora. Ako vidim hadžu na nekoliko stotina metara da ga je zadao, naravno da mu se neću uvaljivati sa svojom kantom. Ako ima potrebe da pretičem, radim to na način da nikoga ne usporavam. Najdebilniji su mi oni što krenu preticati kamiom 300metara prije, i guslaju kilometar-dva u lijevoj dok ga ne pređu. Zaista je ogroman broj ljudi koji ne znaju pravila korištenja AP, a i onih koji voze na način da misle da su sami na AP i da ih zaboli briga za ostale učesnike u saobraćaju.
-
jefferson
#10604 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ogranicenje sa tim nema veze. Ako zapocnes nesigurno preticanje ili peglas u lijevoj traci 130km/h, u svakoj drzavi ces popusiti kaznu.nightvision wrote:A ogranicenje 120...530i wrote:Samo da spomenem majku ko god da je jučer vozio bijeli megane 2 karavan i primorao me da kočim sa 150 na 80 jer idiot ne gleda kad pretiče kamion na autoputu.
Nije tvoj problem sto neko vozi 150 ili 250, ti nisi taj koji provodi zakon nego policija.
Ubaci se nekome u francuskoj tako bez gledanja u retrovizor bez obzira sto vozis 130km/h, popusit ces kaznu.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#10605 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Pa oduzimaš pravo prvenstva prolaza.
Ugrožavaš i sebe i druge učesnike.
-
Naslovnica
#10606 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Džaba je stručnjacima pisati.jefferson wrote:Ogranicenje sa tim nema veze. Ako zapocnes nesigurno preticanje ili peglas u lijevoj traci 130km/h, u svakoj drzavi ces popusiti kaznu.nightvision wrote:A ogranicenje 120...530i wrote:Samo da spomenem majku ko god da je jučer vozio bijeli megane 2 karavan i primorao me da kočim sa 150 na 80 jer idiot ne gleda kad pretiče kamion na autoputu.
Nije tvoj problem sto neko vozi 150 ili 250, ti nisi taj koji provodi zakon nego policija.
Ubaci se nekome u francuskoj tako bez gledanja u retrovizor bez obzira sto vozis 130km/h, popusit ces kaznu.
Zdrav razum ti nalaže da koristiš retrovizo ri da ne započinješ preticanje uvaljujući se nekome u lijevu traku, koliko god taj neko brzo vozio.
- Dope_Man
#10607 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Kako neko spomenu ranije sreca pa je kod nas frekvencija vozila na AP jos uvijek veoma niska pa se moze voziti iole normalno. Cim to bude vise vozila domacih papaka koji ne znaju osnove voznja na AP bice brze ici SA-ZE starim putem nego preko AP.
Dovoljan dokaz za to je onaj komadic nekada planiranog AP-a valjda, danas formalno brze ceste od Ilidze do Blazuja gdje je daleko vise auta nego na AP, i tu se vec vidi da nemaju pojma mnogi. Nije mi se jednom desilo da sam isao iza nekog ko razvlaci u lijevoj. Blicaj, sviraj, hebe se njemu. I onda predjes u desnu i obidjes debila kojeg ni bager ne bi pomakao iz lijeve u kojoj je zakucao na 60 (ogranicenje je 80).
Dovoljan dokaz za to je onaj komadic nekada planiranog AP-a valjda, danas formalno brze ceste od Ilidze do Blazuja gdje je daleko vise auta nego na AP, i tu se vec vidi da nemaju pojma mnogi. Nije mi se jednom desilo da sam isao iza nekog ko razvlaci u lijevoj. Blicaj, sviraj, hebe se njemu. I onda predjes u desnu i obidjes debila kojeg ni bager ne bi pomakao iz lijeve u kojoj je zakucao na 60 (ogranicenje je 80).
- Sodom1
#10608 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
E sad ce te forumasi docekati
, na brzoj cesti mozes preticati s obe strane 
-
jefferson
#10609 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
I ogranicenje s tim nema veze, taman vozio 80 tacno. Lijeva traka je striktno za preticanje i to kod nas ljudi ne kontaju. Ali nije samo to kod nas, svugdje ima tih papaka, a u SAD je to epidemija ziva.Dope_Man wrote:Kako neko spomenu ranije sreca pa je kod nas frekvencija vozila na AP jos uvijek veoma niska pa se moze voziti iole normalno. Cim to bude vise vozila domacih papaka koji ne znaju osnove voznja na AP bice brze ici SA-ZE starim putem nego preko AP.
- basicm
#10610 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ja volim kad se ovade moralise o voznji na autoputu, ono svi 130 voze max. A ispod je bolje nego iznad, nema veze sto pretice brzinom 0,0002 km/h vecom od preticanog, sto blebece s nekim pa sijelo naprave u autu, retrovizor na sop nasteljen da ga prati da se ne pokvari itd. Uglavnom blicacu svima koji su sporiji od mene u lijevoj a nije vas problem koliko ja vozim, sklanjajte se.
- seoBIH
#10611 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Sto ti je reci sobracajna kultura
Krenem iz Sarajeva do Italije. Po nasem autoputu vazda blicaju, jos i sviraju. U Hrvatskoj tu i tamo, a u Sloveniji se nadje neki bosnjo koji isto to radi. Sto vise zadnjem u italiju, ma kakvo god auto bilo iza mene, kakve god snage i cijene, ne blica i ne svira. Saceka da ja zavrsim svoju radnju i onda ga procepi do kraja.
- seoBIH
#10612 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
O cemu ti? Ako dam zmigavac i krenem da preticem, prestrojim se, nema tog zakona koji mi nalaze da se sklonim ako vozim 120km/h.Tomahawk11 wrote:Pa oduzimaš pravo prvenstva prolaza.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#10613 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
O tome da je čovjek s vozilom već u lijevoj traci, ali ti zapneš da mu se uvališ.seoBIH wrote:O cemu ti? Ako dam zmigavac i krenem da preticem, prestrojim se, nema tog zakona koji mi nalaze da se sklonim ako vozim 120km/h.Tomahawk11 wrote:Pa oduzimaš pravo prvenstva prolaza.
Sigurno brže ide, tako da ugrožavaš i njega i sebe.
Eto čovjek reče kako mu se uvalio, pa je morao sa 150 na 80 kočiti.
O tome ja.
- ranger
#10614 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
neke stvari na cesti se rade ili ne rade cisto iz vozacke kulture, ne pise striktno u zakonu al iz uljudnosti...
pa tako nema potrebe da ides lijevom na brzoj cesti zasto svjesno smetati nekom? policija nek redi one koji idu brzo, nemas ga sta ti ucit pameti
tako i na autoputu kad ides desnom ako auto dolazi s desne i treba da se ukljuci ljudski je prestrojit se lijevo, naravno ako moze, da se coek ukljuci na ap bez kocenja... nema potrebe koristit "pravo" prvenstva
i tako dalje i blize... ne kontam iz kojih pobuda je ljudima cejf jebavat nekog jer je eto po zakonu...
pa tako nema potrebe da ides lijevom na brzoj cesti zasto svjesno smetati nekom? policija nek redi one koji idu brzo, nemas ga sta ti ucit pameti
tako i na autoputu kad ides desnom ako auto dolazi s desne i treba da se ukljuci ljudski je prestrojit se lijevo, naravno ako moze, da se coek ukljuci na ap bez kocenja... nema potrebe koristit "pravo" prvenstva
i tako dalje i blize... ne kontam iz kojih pobuda je ljudima cejf jebavat nekog jer je eto po zakonu...
- triconja
#10615 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Jos samo reci da pusis ili pricas na telefon u toku voznje, samo da znamo da li je za giljotine ili neamar1994 wrote:pa nisam ja vozio 150 , jesam 140 po brzinomjeru/cajgeru(to je 135 u vrh glave) da obidjem kamione i autobuse![]()
, jos cete me u laz utjerat
![]()
stedim gorivo , bas me briga da li idu 200 ili 300 , meni ne smetaju , smetaju mi kamikaze , kraj price .amar1994 wrote:
btw. juce mi je prosjek otvorene bio 4.3l![]()
![]()
, na AP se vucarao iza kamiona u sestoj na 95km/h (trenutnu 3.5 pokazivao)
- Dope_Man
#10616 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Zasad nemam iskustvo sa italijanima, imacu nekad za mjesec-dva kad budem putovao tamo, ali zar oni inace nisu poznati da im je saobracajna kultura otprilike na nivou nas, ako ne i gora. Da sviruckaju, prestizu, ubacuju se.. bar je to stereotip koji ja poznajem za italijane koji su mi i potvrdili italijanski prijatelji govoreci o saobracaju tamo.seoBIH wrote:Sto ti je reci sobracajna kulturaKrenem iz Sarajeva do Italije. Po nasem autoputu vazda blicaju, jos i sviraju. U Hrvatskoj tu i tamo, a u Sloveniji se nadje neki bosnjo koji isto to radi. Sto vise zadnjem u italiju, ma kakvo god auto bilo iza mene, kakve god snage i cijene, ne blica i ne svira. Saceka da ja zavrsim svoju radnju i onda ga procepi do kraja.
Istina, ovo je prica za voznju u gradovima.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#10617 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Za jug Italije vjerovatno jeste.Dope_Man wrote:Zasad nemam iskustvo sa italijanima, imacu nekad za mjesec-dva kad budem putovao tamo, ali zar oni inace nisu poznati da im je saobracajna kultura otprilike na nivou nas, ako ne i gora. Da sviruckaju, prestizu, ubacuju se.. bar je to stereotip koji ja poznajem za italijane koji su mi i potvrdili italijanski prijatelji govoreci o saobracaju tamo.seoBIH wrote:Sto ti je reci sobracajna kulturaKrenem iz Sarajeva do Italije. Po nasem autoputu vazda blicaju, jos i sviraju. U Hrvatskoj tu i tamo, a u Sloveniji se nadje neki bosnjo koji isto to radi. Sto vise zadnjem u italiju, ma kakvo god auto bilo iza mene, kakve god snage i cijene, ne blica i ne svira. Saceka da ja zavrsim svoju radnju i onda ga procepi do kraja.
Istina, ovo je prica za voznju u gradovima.
Ovi sjevernjaci su bliže Njemačkoj, pa povukli od njih.
- triconja
#10618 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Nema nista gore nego kad ti neko blica i svira jer onda ces grijesiti pogotovoseoBIH wrote:Sto ti je reci sobracajna kulturaKrenem iz Sarajeva do Italije. Po nasem autoputu vazda blicaju, jos i sviraju. U Hrvatskoj tu i tamo, a u Sloveniji se nadje neki bosnjo koji isto to radi. Sto vise zadnjem u italiju, ma kakvo god auto bilo iza mene, kakve god snage i cijene, ne blica i ne svira. Saceka da ja zavrsim svoju radnju i onda ga procepi do kraja.
-
Naslovnica
#10619 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
ranger wrote:neke stvari na cesti se rade ili ne rade cisto iz vozacke kulture, ne pise striktno u zakonu al iz uljudnosti...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#10620 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
što se italije tiče znam da je cijeli kvart izašao da našem busu objasni gdje je hotel koji trebamo naći i pritom smo se zaglavili
na nekom prevoju u naselju predugačak bus pa se naklatio 
također su opušteni u vožnji sudare se retrovizorima samo mahnu jedan drugome
motori su druga priča
ali opet su svi opušteni
manje kompleksa nego u bosni
također su opušteni u vožnji sudare se retrovizorima samo mahnu jedan drugome
motori su druga priča
manje kompleksa nego u bosni
-
530i
#10621 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
nightvision wrote:A ogranicenje 120...530i wrote:Samo da spomenem majku ko god da je jučer vozio bijeli megane 2 karavan i primorao me da kočim sa 150 na 80 jer idiot ne gleda kad pretiče kamion na autoputu.
Ograničenje je 130, plus sat sigurno nešto malo laže tako da je moja realna brzina negdje oko 140 bila. Vidim glupana da ide iza kamiona kad on tačno ispred mene izlazi da pretiče, bez žmigavca i bez gledanja. Čemu vožnja 75-80 na autoputu za putničke automobile?! Kome je do uštede imaju dva alterantivna pravca, pa bujrum vozi 30-40.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
-
nightvision
#10623 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Jahhh, sat laze. Tako isto moze lagati i 10 vise.530i wrote:nightvision wrote:A ogranicenje 120...530i wrote:Samo da spomenem majku ko god da je jučer vozio bijeli megane 2 karavan i primorao me da kočim sa 150 na 80 jer idiot ne gleda kad pretiče kamion na autoputu.
Ograničenje je 130, plus sat sigurno nešto malo laže tako da je moja realna brzina negdje oko 140 bila. Vidim glupana da ide iza kamiona kad on tačno ispred mene izlazi da pretiče, bez žmigavca i bez gledanja. Čemu vožnja 75-80 na autoputu za putničke automobile?! Kome je do uštede imaju dva alterantivna pravca, pa bujrum vozi 30-40.
Velika je razlika kociti sa 120/30 na 80 i sa 150 na 80.
Poenta je da ljudi vide druge kako grijese a istovremeno je sasvim prihvatljivo da se oni sami ne pridrzavaju pravila.
Osnovno saobracajno pravilo koje vazi u bosni: Svi koje voze sporije od mene su debili. Svi koji voze brze od mene su debili.
Mescini autoputem mogu saobracati vozila koja se krecu iznad 40 km/h, tako da po zakonu kad je rijec o brzini oni nisu u prekrsaju vec ti.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#10624 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Dobro, ali ne mora biti bezobrazan, ako ide 60-80, drži se bar desne trake, a ne glumiti neku budalu.
-
Naslovnica
#10625 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Samo se ti skloni u desnu traku i vozi kako i koliko hoćeš.nightvision wrote:Jahhh, sat laze. Tako isto moze lagati i 10 vise.530i wrote:nightvision wrote: A ogranicenje 120...
Velika je razlika kociti sa 120/30 na 80 i sa 150 na 80.
Poenta je da ljudi vide druge kako grijese a istovremeno je sasvim prihvatljivo da se oni sami ne pridrzavaju pravila.
Osnovno saobracajno pravilo koje vazi u bosni: Svi koje voze sporije od mene su debili. Svi koji voze brze od mene su debili.
Mescini autoputem mogu saobracati vozila koja se krecu iznad 40 km/h, tako da po zakonu kad je rijec o brzini oni nisu u prekrsaju vec ti.