Sirija vol. 2

Locked
fosna2014

#105776 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

U Nashabiyi opkoljeno 50-tak boraca Faylak Al Rahmana tako da se ne moze jos u potpunosti kazati da su zauzeli ovo naselje. Vjerovatno ce napraviti razmjenu. Hazrema, Salihiya i Ferzat su potvrdjeni.
husein_kapetan

#105777 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Sehro wrote:@SyriaGeneral @IvanSidorenko1 #SyrianArmy #SAA Clashes and gains on fronts #AinTarma | #Hazrama | #Nashibiyah | #AlShaffonia | #EasternGhouta #DamascusSteel #SyriaGeneral
Image

Ivan Sidorenko
‏ @IvanSidorenko1
1h1 hour ago

#Syria #Damascus #EastGhouta #EasternGhouta #East_Ghouta #Eastern_Ghouta
Breaking :
Nashbiyah/ Tal Farzat/ Salhiyah/ Hazrama
All Liberated and Captured by the Syrian Arab Army. #SAA
Hipotizirah ovo prosle hefte..ovo je po meni strategija za slijediti..odvajati dzep po dzep na terenima koji nisu gusto naseljeni..izolovati formacije primata ili ih stjerati u urbane sredine..limitirati in primis njihove pokusaje pregrupisavanja..smanjiti maksimalno borbenu liniju..ostalo samo po sebi ne bi trebalo tesko biti..
insomnia78

#105778 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Stvarno je steta da takav strateski talenat propada neiskoristen
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#105779 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

zanimljivo kako sije i djikani, u zadnje vrijeme, istu pricu pricaju - evo i sije pocele bh(ex-yu) muslimane zvati poturicama
isto ovako i vehabije imaju nazive za bh muslimane
razne nazive i imena daju, svakako ih(nas) zovu, osim muslimanima, sada su i sije pocele pokazivati svoje pravo lice

mrznja i bijes koju osjecaju jedni prema drugima, sada se prenosi i na „trecu stranu" na IZBiH i bh muslimane, zapravo na sve muslimane ex-yu i balkana, koji ne zele da se svrstaju i podrze jednu od ove dvije sekte
insomnia78

#105780 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Od dva brata djeca. Samo sto su ovi drugi opasniji, prefriganiji.
sekerbay

#105781 Re: Sirija vol. 2

Post by sekerbay »

basar wrote:mi koristimo tukiju kada.. .
Mi? Zar si ti šija? Mislio sam da si samo simpatizer.
Što se mene tiče, to je pogrešno (mislim na to prelaženje)
Da me ne shvatiš pogrešno, nema ništa protiv šija i smatram ih braćom, al brate dragi, neka ih u iranu i okolnim zemljama.
Jednostavno se bojim da u skorijoj budućnosti ne dođe do šijsko-selefijskog sukoba. Samo nam još to sranje treba :roll:
Ps.
Da ne bude off, najoštrije osuđujem ovo divljačko bombardovanje i. goute.
karakters

#105782 Re: Sirija vol. 2

Post by karakters »

japin_mutapi wrote:zanimljivo kako sije i djikani, u zadnje vrijeme, istu pricu pricaju - evo i sije pocele bh(ex-yu) muslimane zvati poturicama
razne nazive i imena daju, svakako ih(nas) zovu, osim muslimanima, sada su i sije pocele pokazivati svoje pravo lice

mrznja i bijes koju osjecaju jedni prema drugima, sada se prenosi i na „trecu stranu" na IZBiH i bh muslimane, zapravo na sve muslimane ex-yu i balkana, koji ne zele da se svrstaju i podrze jednu od ove dvije sekte
Sve sekte, pa i tvoja sunitska, sebe ne smatranu sektom, nego standardom pravovjerja.
fosna2014

#105783 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

NEPOTVRDJENO: SAA oslobodila naselje Hawash Dawarah, Istocna Guta.
salik79

#105784 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

japin_mutapi wrote:zanimljivo kako sije i djikani, u zadnje vrijeme, istu pricu pricaju - evo i sije pocele bh(ex-yu) muslimane zvati poturicama

Nisi mi se nesto ocitovao po cuvanju Sah Sukejmanovog kabura? :-? Ni o nosanju njegovih "mosti"? 8-)

Nego, sta cemo sa turkofilima, prave li nam oni problem po pitanju nacionalnog bica? :roll:
insomnia78

#105785 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Evo i papa strumfa. Sta ti mislis o ovim poturicama?
insomnia78

#105786 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Nosaćete vi mošti s radikalima još malo
salik79

#105787 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Image
salik79

#105788 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

insomnia78 wrote:Evo i papa strumfa. Sta ti mislis o ovim poturicama?
Ako na mene mislis, ovo bih ti najradije objasnio nekada kada dodjes u Tuzlu. Uzivo je nekako uvijek lakse.
insomnia78

#105789 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

:lol: ti se pravo osilio?
fosna2014

#105790 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

Odbrambene linije Jaisha i Faylaka u perifernin naseljima Gute padaju kao kule od karata.
karakters

#105791 Re: Sirija vol. 2

Post by karakters »

salik79 wrote:Image
Borba za islamsku hegemoniju ne poznaje nacionalne podjele. Ta slika jedinstva umeta je u Alahovim ocima golema.
salik79

#105792 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

insomnia78 wrote::lol: ti se pravo osilio?
Nikakva sila, prakticni razlozi...Nego, zar nisi ti prebacivao nesto u folu da se "bojimo brace" i slicna njesra?!
karakters

#105793 Re: Sirija vol. 2

Post by karakters »

Osilije Vastroški...ne, Vasilije Ostroški...i muslimani posjecuju njegove mosti i vjeruju da je bio musliman i da su ga Srbi prisvojili.
salik79

#105794 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

karakters wrote:
Osilije Vastroški...ne, Vasilije Ostroški...i muslimani posjecuju njegove mosti i vjeruju da je bio musliman i da su ga Srbi prisvojili.
Vejsil Softic k.s. .
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#105795 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

basar wrote:
insomnia78 wrote:Slabo ti to djeluje. Predji na veci nivo

PS: neka, lijepo je cuti malo šijskih razmisljanja ogoljenih od tukje
Očigledno ne znaš šta je tukja, mi koristimo tukiju kada je život u opasnosti, dok vehabije koriste "tukiju" kad god zatreba. Sve što sam rekao je čista istina, mi ne bobardujemo lažima kao što to rade vehabo-cionisti ili turkofili.
pa i vehabije kazu isto - jos i govore da je tukja jedan od temelja vjere kod sija, kada se radi o odnosu prema drugim muslimanima

sto bi ja vjerovao tebi(siji) a ne vehabiji, i sto bi vjerovao bilo sta i siji i vehabiji- vehabije isto kazu da sije tj. iran radi u savezu sa amerikom i izraelom i nude za to masu „dokaza" ... sto bi ja vjerovao bilo kome, pogotovo kada vidim da pricate istu pricu

koliko vidim i razumijem, u pitanju su historijski sukobi i nesuglasice izmedju sija i vehabija, tj. irana i saudijske arabije, koji nemaju veze sa vjerom vec sa politikom i vlasti

vjerski lideri su u sluzbi vlastodrzaca ili su i sami dio vlasti, dajuci svojim stavovima i proglasima legitimitet vladarima i akcijama koje poduzimaju, bilo vojnim, policijskim, sigurnosnim, ekonomskim, politickim, medijskim, kulturnim itd. prema svojim gradjanima ili drugim drzavama

kod sija u zadnje vrijeme primjecujem , kao i kod vehabija, istu mrznju i bijes
valjda malo popustila kontrola, sto bi rekao amidza idriz, opustili se ili rijecima druga chelija - maske su pale
karakters

#105796 Re: Sirija vol. 2

Post by karakters »

salik79 wrote:
karakters wrote:
Vejsil Softic k.s. .
Eto vidis.
insomnia78

#105797 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

salik79 wrote:
Nikakva sila, prakticni razlozi...Nego, zar nisi ti prebacivao nesto u folu da se "bojimo brace" i slicna njesra?!
Zar ti nisi porico da si šija?
Lijepo vas je vidjeti bez maske daleko vam lijepa kuca
salik79

#105798 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

insomnia78 wrote:
salik79 wrote:
Zar ti nisi porico da si šija?
Lijepo vas je vidjeti bez maske daleko vam lijepa kuca
Ja sam bosanski musliman, sljedbenik hanefijske pravne skole, maturidijske akide, zaljubljenik u tesavvuf. Ne pravim nikakve razlike izmedju bilo koje skupine muslimana koja ne tekfiri druge muslimane, niti njihovo vjerovanje dovodi u pitanje. Za mene su svi braca.

Cioniste, kao sto si ti, smatram neprijateljem islama i muslimana, a i svih ostalih vjerskih i laickih skupina koji se protive vasoj agendi.
husein_kapetan

#105799 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Glede ovog nenajavljeng i svakako nepotrebnog angazmana ruskih SU-57 u Siriji..
Ako neko misli da se o pukom testiranju ovih stealth fightera u ratnim uslovima..totalno je promasio pricu..
Zasto bi rusi amerima pruzali na tacni priliku da nadopune svoja limitirana saznanja o ovom zrakoplovu i eventualno simulirajuci napad testiraju karakteristike, performanse i opremu..
Nije li se isto svojevremeno govorilo o jos uvjek "uhodanim" sistemima poput T-90,S-400,Pantsir, Typhoon..
Ono sto trenutno znamo da su opremljeni svakako AESA radarom,radi se o 4 "pre-producijska primjerka"..sa zadnjim 8,9,10i 11 brojevima..
Iako svi tvrde suprotno..ja mislim da samo uzak broj ljudi zna podatke o njihovoj opremi glede motora..i borbenoj opremi..
Mislim da rusi intencionalno informacije o razvoju ovog sistema "zastaruju" za par godina..
Po meni se radi o perfektno funkcionalnim zrakoplovima 5-e generacije mozda opremlljenjim onim famoznim motorom Izdeliye-30..vec operativnim..sjecate li se zadnjeg "incidenta" sa amerima onaj SU-35 je imao lijevi motor ovog tipa..
Nadam se da sam jasan bio..
Svi i na sva usta govore da u sirijkom teatru angazman ovih zrakoplova ne mijenja bitno strateski balans..ja mislim da nije tako..
i mislim da ce mo ubrzo saznati i zasto..
A mozda i grijesim..
basar

#105800 Re: Sirija vol. 2

Post by basar »

Krenite sa predpostavkom da i drugi ljudi imaju razum, da nisu mazge, da će skontati o čemu je riječ, da će pročitati sve napisano. Vrlo dobro znamo odkud dolazi ova antišiitska propaganda i ko je finansira. Danas je vrijeme u kojem svako ko želi može pročitati šta želi, vrijeme u kojem se može samostalno edukovati, vrijeme u kojem su informacije dostupne. Nemojte biti poput mušrika kada su govorili: galamite da se kur'an ne bi cuo. Ili kada su naređivali ljudima da začepe uši. Vaša galama , optužbe i napadi neće biti uzrok za razumne da sami ne pročitaju i nauče sve što žele.

Što se tiče politike ovako zvučite:
Turska ima pravo ubijati Kurde u Turskoj jer su protivnici legitimne vlasti.
Turska ima pravo ubijati Kurde i u Siriji i izvršiti agresiju na suverenu Siriju, jer su sirijski Kurdi opasnost za turski režim.
Sirijska vojska nema pravo ubijati međunarodne i domaće teroriste koji su protivnici legitimne vlasti.
Locked