Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kakavdanakneiskustvu wrote:
i sad mozes prestati placati pausal i nadati se da ce firma propasti
koliko sam upoiznat,niko na sudu nije dobio proces priotiv grijanja a vezano za plaćanje paušala
ovo sam te pitao jer sam prošle godine kupio stan u kojem je vec odjavljeno grijanje i plaćao sam paušal prošlu sezonu,iako sam se raspitivao ko i koliko plaća,je li ko probao šta u sudskim procesima i tako to,kod mene su cijevi hladne jer sam na zadnjem spratu ,paušal15 maraka mjesečno
Da, ali mi tih 10-15KM mjesecno ne predstavlja trošak, ali 3 puta toliko već nije za bacit. Kad pomnožiš sa 6 mjeseci to je 250KM. Za tu cifru sebi mogu nešto drugo priuštit.
Opet kažem, ne bi bio problem da grije. Kod roditelja, koji su na glavnoj stanici je grijanje extra i stan od nekih 80-90 kvadrata je teško grijat na struju zbog većeg broja prostorija (a da bude isplativo). Kod mene je isti problem kao i kod tebe, grijanja nema. Na četvrtom sam spratu, zgrada ima 7.
Ja ne znam nikog ko se ganjao s njima po sudu zbog paušala jer cifra nije nešto velika, al će dizanjem procenata vjerovatno više biti nezadovoljnih koji će poduzeti nešto.
Freamon Lester wrote:I btw. prizeljkujem da zeleni kmeri izglasaju poskupljenje pausala sa 10% na 30% jer bi jednom za sva vremena mobilisali glasacko tijelo protiv sebe i bili bi pometeni na smetliste politickih stranak.
Nisu ni oni toliko pomucenog razuma. Bar mislim... ako imaju razuma...
ja mislim da i kad bi povecali paušal na 70 posto da bi ovdje sda ubjedljivo pobijedila
To se zove bahatost i osjecaj nadmoci. Nakon toga stize osjecaj realnosti. Garantujem ti da ukoliko podignu pausala na 30% dolaze 2 stvari. Prva je da ce neko pokrenuti spor pred sudom i ostalim nadleznim agencijama, a druga je da SDA glatko gubi izbore u zoni grada gdje se ukradenom šumom ne vrši zagrijavanje prostorija.
Ocekivati od penzionera da daje jednu mjesecnu penziju za uhljebljivanje kadrova zelenih kmera, a da pritome nista ne dobija... Hladno protest od jedno 15 000 ljudi pred zgradom Opcine jos do kraja 8. mjeseca...
Kao sto sam ranije rekao. SDA nije stranka koja nema zdravog razuma u svojim redovima. Oni jesu kleptomanska organizacija ali nisu budale. Povecati pausal 3 mjeseca prije izbora jednostavno nije realan politicki potez.
i sad mozes prestati placati pausal i nadati se da ce firma propasti
koliko sam upoiznat,niko na sudu nije dobio proces priotiv grijanja a vezano za plaćanje paušala
ovo sam te pitao jer sam prošle godine kupio stan u kojem je vec odjavljeno grijanje i plaćao sam paušal prošlu sezonu,iako sam se raspitivao ko i koliko plaća,je li ko probao šta u sudskim procesima i tako to,kod mene su cijevi hladne jer sam na zadnjem spratu ,paušal15 maraka mjesečno
Da, ali mi tih 10-15KM mjesecno ne predstavlja trošak, ali 3 puta toliko već nije za bacit. Kad pomnožiš sa 6 mjeseci to je 250KM. Za tu cifru sebi mogu nešto drugo priuštit.
Opet kažem, ne bi bio problem da grije. Kod roditelja, koji su na glavnoj stanici je grijanje extra i stan od nekih 80-90 kvadrata je teško grijat na struju zbog većeg broja prostorija (a da bude isplativo). Kod mene je isti problem kao i kod tebe, grijanja nema. Na četvrtom sam spratu, zgrada ima 7.
Ja ne znam nikog ko se ganjao s njima po sudu zbog paušala jer cifra nije nešto velika, al će dizanjem procenata vjerovatno više biti nezadovoljnih koji će poduzeti nešto.
ja sam cuo za nekoliko ljudi koji su se ganjali sa njima po sudu zbog paušala,ljudi koji imaju velike,ogromne stanove,koji plaćaju 25-30 km mjesecno pausala,i normalno,izgubili su
ja sam cuo za nekoliko ljudi koji su se ganjali sa njima po sudu zbog paušala,ljudi koji imaju velike,ogromne stanove,koji plaćaju 25-30 km mjesecno pausala,i normalno,izgubili su
Onda mi ostaje neplaćanje pa ćemo vidjet šta će bit od toga
Najgore je to sto se ne isplati ta stvar ganjati po sudovima, ali ima sudova i van općinskog, ja licno mislim da pausal je na staklenim nogama za svaki normalni sud. Al to kosta pa ispade skuplja pita nego tepsija.
Kakva pucnjava?
Večeras akcija neka murije, kao svi lokali, niko nije smio imati muziku uživo.
Ispred DaVinci-a 2 puha i kombi, jedan auto saobracajaca, a debili parkirani po travi od GGM-a..
Freamon Lester wrote:I btw. prizeljkujem da zeleni kmeri izglasaju poskupljenje pausala sa 10% na 30% jer bi jednom za sva vremena mobilisali glasacko tijelo protiv sebe i bili bi pometeni na smetliste politickih stranak.
Nisu ni oni toliko pomucenog razuma. Bar mislim... ako imaju razuma...
_BataZiv_0809 wrote:Ma samo promjenom lokacije, jer ono fakat ne moze onako.
Juce, kad sam dosao, mi je naumpala nasa rasprava od prije nekoliko sedmica
Hajde reko da prvo uzmem stagod za pojesti. Ladjana se zatvorila, a ni ne znam kako bih joj prisao, mozda jedino Sarajevskom pa skrenuo u Šolajinu ili Slavka Rodića
Elem, hajde reko da se parkiram negdje ko covjek pa da opalim cipelcvagen do Velme. Da mi ne bi šanel10, Meknalti i kompanija mogli prigovoriti da sam mrskorod i Babinjac
Kruzio sam dobrih 15 minuta, ali parkinga nigdje. Nepropisno ostaviti oko nebodera na Meokusicama, nije bila opcija, jer isti racq kao i dizanje na trotoar.
I sta cu, izadjem na kratko, kazem sprzi mi hamburger, odem na EP pumpu kupim sokove po duploj marzi, jer jebiga ne mozes tek tako ostavit auto i vratim se po hamburger pjeske
Mozes doci direktno pred ladjanu. Cesta je gotova do londje 1. A sto se tice parkinga, pa ebe mu misha , kako ja uvijek nadjem parking mjesto? Toliko parkinga, a ti nista ne nadjes
channel10 wrote:
Mozes doci direktno pred ladjanu. Cesta je gotova do londje 1. A sto se tice parkinga, pa ebe mu misha , kako ja uvijek nadjem parking mjesto? Toliko parkinga, a ti nista ne nadjes