FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
north

#10576 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by north »

Još se klub zove Marseille :shock: ....Ali to ne mijenja činjenicu da nam se ovo nije smjelo desiti li i da je ovo blago rečeno bilo amaterski...velika lekcija i škola za ubuduće, samo nažalost skupo plaćena...
1946--1987

#10577 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by 1946--1987 »

1:3 u Poznanu, zar sumnjate ? :D
Nadam se da ce nam celavi sutra dodijeliti nekog da se snjima moze igrati u trecem pretkolu :D
nebitan lik

#10578 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by nebitan lik »

Na par pozicija u timu je stekalo,al ja sam zadovoljan,igrali smo sa njima muski,imali i inicijativu al eto
1946--1987

#10579 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by 1946--1987 »

A i da ispadnemo, trebali bi se prosetati ovom kukuruz ligom sa silama kao sto je stepanov i benko.A onda do godine nosioci u drugom ako Bog da :D
Quaresma

#10580 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Quaresma »

1946--1987 wrote:A i da ispadnemo, trebali bi se prosetati ovom kukuruz ligom sa silama kao sto je stepanov i benko.A onda do godine nosioci u drugom ako Bog da :D
ne moramo se prosetati, ali moramo mnogo, mnogo bolje igrati nego sto je prosle sezone bio slucaj

dovesti kvalitetnog golmana dok jos ima vremena, ne smijemo se upustati s Ostrakovicem, pa da nam bude kao sa Bandovicem
Leons

#10581 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Leons »

Nama LS realno nije bila imperativ pa nema potrebe za kuknjavom. Bitno je da smo (ponovo) vidjeli gdje skripi i da smo dobili odlican stoperski par.
Stojcev treba letiti iz FKS, frajer je slika i prilika onog staromodnog igraca i driblera sto ne jebe nikoga i sam sve rijesava. Za takve danas u modernom fudbalu nema mjesta osim ako nisu radilice i trkaci a Stojcev je setac.

Ja sam za to da se Ostrom da jos jedna sansa jbg i Delac kad je tek stao je primao kretenske golove.
van Basten

#10582 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by van Basten »

Sad sam sa mirom pregledso snimak meca... ddef je gore izgledlo uzivo. Sad sam cak ubjedjenj da u Poljskoj mozemo bar do pobjede ako ne i do potpunog preokreta. Naravno, uz vecu dozu fakinluka i cvrsceg garda te odredjene igracko takticke promjene.
Za ostrakovica i puzigacu nazalost trenutnoo nemamo adekvatnu zamjenu ali zato Stojcev i Krste klupa. Od pocetka Alispahic i Bekic.
Ako bismo do 55-60 drzai aktivan rezultat (a to je i 0:0), onda prelazimo na 4-4-2, Cimirot/Radovac out,Krste in ali samo kao drugi napadac. Pa Bekic ii Duljevic nabacuju a Benko i Krste pospremaju.
Oko 65-70 Min Alispahic je na izdisaju pa izlazi a ulazi ili Rustemovic ako dodjemo do tad do bar 0:2 pa da se ipak osiguramo malo nazad ili ako jos budemo ganjali rezutat Stojcev da nam onako bjesan s klupe ookaze nesto od te magije za koju tvrde da je ima...
Ako nam oko 84-85 min bude falio gol za produzetak ili prolaz onda Kovacevic umjesto Hebibovica da kupi i spusta lopte u 16 jer tad krece bunarenje.
Eto... besplatni taktiicki savjeti... pa djelite okolo :D
Jos jedno putanjce za kraj - sts je sa Ikandeom pa nije bio ni na klupi? Administracija ioi se jos nije uspio izboriti za mjesto uu ekipi?
vegass

#10583 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by vegass »

Leons wrote:Nama LS realno nije bila imperativ pa nema potrebe za kuknjavom. Bitno je da smo (ponovo) vidjeli gdje skripi i da smo dobili odlican stoperski par.
Stojcev treba letiti iz FKS, frajer je slika i prilika onog staromodnog igraca i driblera sto ne jebe nikoga i sam sve rijesava. Za takve danas u modernom fudbalu nema mjesta osim ako nisu radilice i trkaci a Stojcev je setac.

Ja sam za to da se Ostrom da jos jedna sansa jbg i Delac kad je tek stao je primao kretenske golove.
I sa sadašnjim kadrom mi možemo pojest ovu ligu, a onog momenta kad LS postane imperativ, donji smo jer nemamo kvalitetnog trenera. To i uprava zna. Zato su i bili doveli Kodru, koji je samo drugi tip amatera, tj. nije ni za naše lige, a kamo li LP.
Leons

#10584 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Leons »

vegass wrote:
Leons wrote:Nama LS realno nije bila imperativ pa nema potrebe za kuknjavom. Bitno je da smo (ponovo) vidjeli gdje skripi i da smo dobili odlican stoperski par.

I sa sadašnjim kadrom mi možemo pojest ovu ligu, a onog momenta kad LS postane imperativ, donji smo jer nemamo kvalitetnog trenera. To i uprava zna. Zato su i bili doveli Kodru, koji je samo drugi tip amatera, tj. nije ni za naše lige, a kamo li LP.
Alo frajeru na klupi nam sjedi covjek koji nema poraza u Sarajevu u ligi osvojio je dva trofeja u dvije godine i ti kazes da nije kvalitetan na osnovu jedne utakmice sa duplo boljim skupljim iskusnijim timom.
Moje pitanje i dalje stoji... Koga da dovedemo umjesto Dzene? Taj bi sigurno dobio Lecha? Bil i njega nabili onda?
Daj ba ljudi uozbiljite se.
kakaljin

#10585 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by kakaljin »

Leons wrote:
vegass wrote:

Alo frajeru na klupi nam sjedi covjek koji nema poraza u Sarajevu u ligi osvojio je dva trofeja u dvije godine i ti kazes da nije kvalitetan na osnovu jedne utakmice sa duplo boljim skupljim iskusnijim timom.
Moje pitanje i dalje stoji... Koga da dovedemo umjesto Dzene? Taj bi sigurno dobio Lecha? Bil i njega nabili onda?
Daj ba ljudi uozbiljite se.
Trebalo je ostaviti Ljupka kada je dosao, a da mu Dženo bude asistent i da uci od njega. SAda bi Dženo puno bolji bio.
Logovan

#10586 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Logovan »

Ako prođemo Lecha (a proći ćemo ako Bog da), igrat ćemo protiv Basela.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#10587 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by -LIBERO- »

Logovan wrote:Ako prođemo Lecha (a proći ćemo ako Bog da), igrat ćemo protiv Basela.
Hocemo, kako necemo :D
kakaljin

#10588 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by kakaljin »

-LIBERO- wrote:
Logovan wrote:Ako prođemo Lecha (a proći ćemo ako Bog da), igrat ćemo protiv Basela.
Nada zadnja umire :-D :-D :D :D :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#10589 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by JoseMujica »

nismo jos uigrani i bezmudo i sa strahom smo ušli u meč i samo na tome smo pali

nama prije svega treba kvalitetan trener
Logovan

#10590 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Logovan »

-LIBERO- wrote:
Vjerovao sam u čudo poslije petaka iz Praga, vjerovat ću i sada. :mrgreen:
Chisum

#10591 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Chisum »

JoseMujica wrote:nismo jos uigrani i bezmudo i sa strahom smo ušli u meč i samo na tome smo pali

nama prije svega treba kvalitetan trener

Dzenu znam sto godina, pravi je drugar i lav, i mrzim ovako da govorim ali, niko nije iznad kluba... nasa liga, i ova u koju provirimo jednom-dvaput dogisnje - kao nebo nebo i zemlja su.

Na ovim prostorima jednostavno nema trenera koji moze da probije taj limit od jednog, dva ili maksimalno tri pretkola. Dzeno je bio pun pogodak kad je zaskripalo s raznim igrackim zvijezdama koje se, pokazalo se, u trenerski posao razumiju k'o Mara u kriv kurac, te su nas kostali zivaca i zivaca.

E sad, sve je to bilo fino, ali ovo je jedan potpuno drugi svijet. Znam da nasi apetiti ne izlaze iz domace nam kukuruz lige, te se nase evropske aspiracije svode na to da se zakaci koji dinar u pretkolima, ali steta... Steta sto se jos nije nasao trener koji moze da preraste tu pricu, koji moze da se igracima, koji imaju potencijal - a u nasim redovima ih je bilo - uvuce u psihu i natjera ih da oni pocnu postavljati standarde, a ne da se vec nakon jedne polusezone psihicki i fizicki pocnu spustati i prilagodjavati domacem prosjeku, pa tako, na kraju, kakav god da je talent u pitanju, nakon sezone u nasim redovima, uglavnom vise nije ni za kurac, pa i kapsula za dekompresiju rijetko kad pomogne.
Last edited by Chisum on 17/07/2015 13:39, edited 1 time in total.
JoseMujica

#10592 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by JoseMujica »

naše rezultatske aspiracije moraju biti ekvivalentne količini uloženog novca!

1. po tome smo već visoko prerasli domaću ligu
2. i ne sumnjajte da neće rasti očekivanja ulagača
3. isto tako i navijača

Jeste da Ferencvaroš nije Lech, a ni Željo po svemu nije Sarajevo, a mi smo u situaciji da nas štrumfovi pilaju...i to s pravom

dok mi dovodimo propalitete HNL-a skauting Želje dovodi mlade igrače
Max Bunker

#10593 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Max Bunker »

JoseMujica wrote:naše rezultatske aspiracije moraju biti ekvivalentne količini uloženog novca!

3. isto tako i navijača

Jeste da Ferencvaroš nije Lech, a ni Željo po svemu nije Sarajevo, a mi smo u situaciji da nas štrumfovi pilaju...i to s pravom

Ovo nije navijavko prepucavanje ali ja ne vidim ni jednog njihovog igraca koji bi nama bio pojacanje i da bi ga volio vidjeti kod nas.
Njihov najjaci adut je Odovic a jedino bih njega volio vidjeti u nasem klubu (mada od toga nema nista).
Sarajevski-Seljak

#10594 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Sarajevski-Seljak »

JoseMujica wrote:naše rezultatske aspiracije moraju biti ekvivalentne količini uloženog novca!

3. isto tako i navijača

Ajd reci, koje pare su ulozene u ekipu, ajde molim te prosvjetli nas evropa navijacu, koji se pojavi ovdje samo kad Sarajevo izgubi....

jebo te, nas 2000 bude protiv Vitaza na kosevu, nas 2000 isprati svaku domacu, nas 2000 ZIVIMO za klub, a mi ne znamo sta je to i koliko ulozeno, samo ovi evropa navijaci znaju... KAKO ?!?!?
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#10595 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by hrasno38 »

3. isto tako i navijača

Zeljo ne dovododi mlade igrace nego pravi mlade igrace a isto kao i Sarajevo dovodi raznorazne polovnjake od koji se poneki i potrefi kao dobar igrac. Jos uvijek ne postoji ta rezultatska granica koja bi dala bilo kome za pravo da kaze da Zeljo nije Sarajevo kao ni da Sarajevo nije Zeljo kada govorimo cisto o rezultatima. Zamajavanja sa stvarnjem nekih virtualnih velicina su vec odavno postala deplasirana. Sarajevo za BH prilike ima fino lovu i sa takvom lovom je odlucivao u zadnjem kolu o sampionskoj tituli, sa takvom lovom je skinuo gace pred Lechom i sa takvom lovom je ispao iz kupa. Dakle Sarajevo je preraslo ovu ligu samo sa ulozenim novcem i apsolutno nicim vise.
JoseMujica

#10596 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by JoseMujica »

hrasno38 wrote:

3. isto tako i navijača

Zeljo ne dovododi mlade igrace nego pravi mlade igrace a isto kao i Sarajevo dovodi raznorazne polovnjake od koji se poneki i potrefi kao dobar igrac. Jos uvijek ne postoji ta rezultatska granica koja bi dala bilo kome za pravo da kaze da Zeljo nije Sarajevo kao ni da Sarajevo nije Zeljo kada govorimo cisto o rezultatima. Zamajavanja sa stvarnjem nekih virtualnih velicina su vec odavno postala deplasirana. Sarajevo za BH prilike ima fino lovu i sa takvom lovom je odlucivao u zadnjem kolu o sampionskoj tituli, sa takvom lovom je skinuo gace pred Lechom i sa takvom lovom je ispao iz kupa. Dakle Sarajevo je preraslo ovu ligu samo sa ulozenim novcem i apsolutno nicim vise.
:thumbup: upravo to i hoću da kažem :(
kakaljin

#10597 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by kakaljin »

leškarenje wrote:Vecina raje i ne misli (ima ih i takvih) da cemo izdominirati i u LP odmah,dug je to proces...domacu ligu derati jos sezonu-dvije nabiti koeficijent da budemo nosioci u 2.pretkolu i onda se nadati grupnoj fazi.Do tada lud je ko misli da za godinu i po to mozemo.
Ja se grupnoj fazi nadam tek tamo za jedno 5-6 godina sa uzastopnim ulaganjem u klub i igracki i trenerski kadar, najbitnije je dominirati u nasoj lizi i svaku godinu izlaziti u evropu. Ne mozemo sve preko noci i nabrzinu, kada to svatimo svima ce nam lakse biti.
leo karan

#10598 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by leo karan »

Sarajevski-Seljak wrote:

3. isto tako i navijača

Ajd reci, koje pare su ulozene u ekipu, ajde molim te prosvjetli nas evropa navijacu, koji se pojavi ovdje samo kad Sarajevo izgubi....

jebo te, nas 2000 bude protiv Vitaza na kosevu, nas 2000 isprati svaku domacu, nas 2000 ZIVIMO za klub, a mi ne znamo sta je to i koliko ulozeno, samo ovi evropa navijaci znaju... KAKO ?!?!?
Uloženo je mnogo vise nego u vrijeme prije Tana.
A ja se vise i ne sjećam naše posljednje pobjede na Kosevu u Evropi.
Kukesi, Haugesund, Atromitos, Borussia, Lech...
Sarajevski-Seljak

#10599 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Sarajevski-Seljak »

@Karan

nije tacno, jedina razlika je da su sad plate na vrijeme, i nesto malo vece nego kod Zelja, Olimpica itd.

Znate li vi da je Duljevicu bilo ponudjeno 7,500€ u Olimpicu, i da je njegova mama odbila jer mu nisu dali auto na koristenje ?

Ako mi ne vjerujes, nujrum u Avaz Twist Tover na kafu, pa sjednes sa jednim starijim gospodinom, pa ti on svasta nesto isprica.

Igraci u Svinjskom i Uskom imaju iste uslove kao kod nas !!!

Raja se malo zanjela, Tan, TA ...

Samo razmisli malo, jel mozes reci da su Baric, Puzigaca, Stojcev neki aman zaman igraci ?

A ima ih jos Ostrakovic, Okic, Puric itd....
1946--1987

#10600 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by 1946--1987 »

Rijeka koja je po svemu ispred nas sinoc popusi kuci glat 0:3 a mi se nesto dizemo katastrofa sto izgubimo od prvaka Poljske.
Dali su nam 2 gola iz 3 sanse, ako zanemarimo rezultat igra je bila sasvim zadovoljavajuca, barem sto se prvog poluvremena tice. :D
Post Reply