Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Pandakonda

#10576 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

mali_balon wrote:Zasto je arya skinula lice onoj waif i stavila ga u hramu ako nije i ne zeli postati njihov sljedbenik? Jel' se bojala da ce je nastaviti traziti i da mora tom njihovom Bogu dati neko lice?
Kad je došla Jaquen joj je rekao "one way or the other a face will be added to the hall".
karanana

#10577 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

ovo bi citava iduca epizoda mogla biti ovaj fajt.
evo pogledah prikolicu. po njoj se cini da je jon popushio sto znaci da je remzija popushio.
Pandakonda

#10578 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

karanana wrote:ovo bi citava iduca epizoda mogla biti ovaj fajt.
evo pogledah prikolicu. po njoj se cini da je jon popushio sto znaci da je remzija popushio.
Jon izgleda sjebano na par kadrova u traileru, tipujem da je Rickon krepo prije ili poslje bitke, nema šanse da ih debeli pusti svi da prežive.
esmasaric

#10579 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by esmasaric »

Pa da, spalili su sigurno njega na onom njihovom krstu.
Maloprstić će na kraju doći i spasiti situaciju, i to je to. :D

Mislim da bi Davos mogao zaginuti, Tormund sumnjam, Rickon definitivno, možda čak i Wun Wun zbog silnih strijela.
sigh

#10580 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sigh »

Tvorci serije prijavili sljedecu epizodu u pet kategorija za dodjelu emmy-a uz kratki opis epizode "uslovi predaje su odbijeni i prihvaceni". :izet:

Mislim da ce Jon pobijediti ali nece ubiti Ramseya, vjerovatno ce pobjeci ili ce ga zarobiti. Ako ubiju Ramiza kao potencijalni kandidati za villaina serije ostaju Sparow i Euron ali to tek treba napraviti od njih. :lol:
tututuuuu

#10581 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by tututuuuu »

esmasaric wrote:Pa da, spalili su sigurno njega na onom njihovom krstu.
Maloprstić će na kraju doći i spasiti situaciju, i to je to. :D

Mislim da bi Davos mogao zaginuti, Tormund sumnjam, Rickon definitivno, možda čak i Wun Wun zbog silnih strijela.
Wun Wun ce definitivno. CGI je skup. :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#10582 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Tormund ce se fajtat protiv jednog nama dobrog poznanika, imali smo raspravu o njemu :mrgreen: Wun Wun skup onim pederima (izvinite sto stalno ovako al da jesu yesu :mrgreen: )... Sjever se rijesava i pripreme za sedmu sezonu o dolasku WW... Dany ce izgubit jednog a mozda i dva zmaja :( jebiga glupaca... aRya ubija maloprstog to je sto posto, nece dati Jonu Winterfell radi toga sto nije stark a sansu ce usloviti posto bidne udovica da je ozeni... :izet: Debeli mi na vaJber napiso, jebem ga smusena mogo je to prije al Sibil ga dere momacki...
Pandakonda

#10583 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Ako Stannis dođe iz mase i spasi stvar trebamo ga svi popušit debelom.
Capajebo

#10584 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

Pandakonda wrote:Ako Stannis dođe iz mase i spasi stvar trebamo ga svi popušit debelom.
I dalje imas nade? :mrgreen: :lol:
Pandakonda

#10585 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Capajebo wrote:
Pandakonda wrote:Ako Stannis dođe iz mase i spasi stvar trebamo ga svi popušit debelom.
I dalje imas nade? :mrgreen: :lol:
What is hype may never die :D
Pandakonda

#10586 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Jedan rumor koji se pojavio (ima veze sa R+L=J), pa ko hoće nek pročita (nije 100% tačno)

Navodno će Littlefinger Jonu otkrit ko su mu roditelji, on je valjda nekako presjekao pismo od Rhaegara koje je on poslao Benjenu. Meni ovo nema logike jer kakva je povezanost između Benjena i Rhaegara ? Možda je Rhaegar mislio da će mu jedino Benjen povjerovat da je Lyanna ustvari dobrovoljno pobjegla sa njim i da nije kidnapovana ? I dalje mislim da ćemo preko Brana saznat šta se desilo, pogotovo nakon onog flashbacka prije 2 epizode gdje se vidi kako Ned čuva Lyaninu ruku. Mada ovom gore u prilog ide da ima scena iz trailera gdje littlefinger stoji sa nekim u šumi, tu scenu još nismo vidjeli tako da je moguće da tu priča sa Jonom, a Littlefinger je već jednom rekao : Contents of a mans letter are far important then the contents of his purse (torba).
Cregan

#10587 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Cregan »

Pandakonda wrote:Jedan rumor koji se pojavio (ima veze sa R+L=J), pa ko hoće nek pročita (nije 100% tačno)
Ovo bi imalo smisla da je Littlefinger bio u Riverunu, kad se sve ovo desilo. Sjecas se kad u 2-3 sezoni prica onim kurvama kako je Nedovog brata izazvao na dvoboj zbog Catlin, pa ga ovaj rasporio, pa ga poslije otjerali iz Riveruna. Mozda u seriji to tako izvedu, jer nece da ubacaju Howlanda Reeda. Samo ne znam sto su ga onda uopste spominjali u ToJ sceni.
drogon2

#10588 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

Pa realno nekim pismom sa pecatom Targaryena bi bilo lakse objasnit kraljevstvu ko su roditelji Jona Snowa.Svakako puno lakse nego da svi povjeruju Branu ili Howlandu na rijec :D
pici

#10589 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

ako je stanislav josH ziv (vidim facu Davosa najvjerovatnije na stanislavovoj lomaci) onda jopet mozemo ocekivati novu Robertovu pobunu... ujedinjenje, jelena, vuka, orla i ribe... dodat jos Dorane i pusHe ga Lanisteri naveliko... samo sto ce Cersei to prije sve dohakat... Brienne nema razloga da laze jer se je zarekla da ce ubiti stanislava, al jopet ovi D&D su nevjerovatni, ja im sve vjerujem al nista im ne vjerujem dok ne pokazu scenu pa i onu sa crno ribom...
sacred000

#10590 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sacred000 »

Blackfish je najvjerovatnije ziv ,dok se tijelo ne vidi ziv je
pici

#10591 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

upravo sve likove koji su ubijeni i snimljeni (osim Jona) su mrtvi i nema u peto, sestoj sezoni juuhuuu ja sam ziv, tako je bilo i sa Dogom ostavila ga aRya da umre i nije se pojavljivao ihahaj i enoga mesari po westerosu... kad budu prikazali tijelo onda je taj lik mrtav do tada cao djaci evo me suncam se po Dornu...
Amar_Chulle_Custic

#10592 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Amar_Chulle_Custic »

Dog je živ jer je Martin htio da bude živ.
To što je D&D egzekucija njegovog "života" bila dno dna, nije do njeg.
I sumjnam da je Stanislav živ, Brienne ne bi šutila nakon što bi vidjela u kakvim govnima je Sansa, još očajno traže vojnike. I da je živ, sva vojska mu je rastjerana, Stanis je svoju ulogu odigrao. Život Shereen je omogućio Snow-u život.
Pandakonda

#10593 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

pici wrote:ako je stanislav josH ziv (vidim facu Davosa najvjerovatnije na stanislavovoj lomaci) onda jopet mozemo ocekivati novu Robertovu pobunu... ujedinjenje, jelena, vuka, orla i ribe... dodat jos Dorane i pusHe ga Lanisteri naveliko... samo sto ce Cersei to prije sve dohakat... Brienne nema razloga da laze jer se je zarekla da ce ubiti stanislava, al jopet ovi D&D su nevjerovatni, ja im sve vjerujem al nista im ne vjerujem dok ne pokazu scenu pa i onu sa crno ribom...
To je Davos vidio ono mjesto gdje je Shireen spaljena, zato će lik zadavit Melisandre :D
Pismonosa

#10594 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 28/01/2021 14:35, edited 1 time in total.
Pandakonda

#10595 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Image
pici

#10596 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Amar_Chulle_Custic wrote:Dog je živ jer je Martin htio da bude živ.
To što je D&D egzekucija njegovog "života" bila dno dna, nije do njeg.
I sumjnam da je Stanislav živ, Brienne ne bi šutila nakon što bi vidjela u kakvim govnima je Sansa, još očajno traže vojnike. I da je živ, sva vojska mu je rastjerana, Stanis je svoju ulogu odigrao. Život Shereen je omogućio Snow-u život.

Dog se je i mogao pretpostaviti da je ziv al lik je ubacen poslije citave sezone i po al hajde de neka je, vraca se ko neka pozitiva... D&D se ne drze Martinovih knjiga ni sekunde osim glavnih likova, najupecatljivije je u Essosu dje odbranu Meereena drzi lik koji je u seriji ubijen a Joraj i Tyrion su u drugim sinovima, znaci nidje veze sa knjigom al eto vrte se tu blizu Dany... Debeli je dao neke skripte i dokle mogu ici al je primio masnu lovu da ovaj pederski dvojac more onanisat po likovima kako zele osim naravno glavnih... zato dok ne prikazu scenu odrubljene glave stanislava il nabijenog na kolac crno ribe oni su fiktivno zivi likovi.
Azrail

#10597 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Azrail »

Ja pak mislim da je Arya namjerno šetkala po gradu jer je htjela da je Waif nađe i da je navuče u neku zamku, ali nije uspjela. Ovo na kraju kako je ubila je ustvari i trebala da bude ta prvobitna zamka. Arya je 100% znala da je traže i da neće prestati da je traže dok je ne ubiju, pa makar je tražili na kraju Westerosa. Pa je odlučila da uzme stvari u svoje ruke i sada je više neće tražiti.

Što se tiče Jona. Jon je zaginuo i ako se sjećate kad ga je Melisandre pitala šta je vidio dok je bio mrtav rekao je da je vidio apsolutno ništa. Što znači da je Jon shvatio da se samo jednom živi, nema zagrobnog života, a faith of the seven i old gods su kita. Zato je sada promjenjen lik. Dok je prije bio neustrašiv, vjerujući da i ako zagine ide dalje, sada je svjestan da nema ništa poslije života i da ga treba proživiti.
annoy

#10598 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Stvarno je jeben Aryin plan bio buduci da je ziva samo zato sto joj waif nije probila neki vitalan organ, nije pokupila nekakvu infekciju kupajuci se svjeze izbodena u kanalu i sto je jedina frendica koju ima u slobodno vrijeme samouki kirurg.

Ja bih rekla da je scena u kojem bezbrizno sece Braavosom ipak lose pisanje.
Billy The Pljuc

#10599 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Billy The Pljuc »

Ma definitivno stoji da koga god ne prikazu mrtvim da ga mogu i vratiti, vracaju oni i ove druge (Planina i Jon) i to je meni vec postalo izlizano. Za Blackfish-a ima neke nade, vojnici koji su ga do juce slijedili okrecu list i ne ubijaju ga - ubjedjuju ga da ide i to moze piti vode. Ono generalno nisu im vise ti preokreti interesantni i fora se istrosila, jbga prodali su nam je u vise navrata.
Helem pogledam i preostale epizode ove sezone al nemam vise neke poletnosti i iscekivanja, navlacim se polako na Penny Dreadful koja nije ni blizu GoT-u al barem me zabavi dok gledam. Sto rece pici manijak sve je manje "igara" u epizodama a o seksu i sisama i guzovima da i ne govorim (jeste da je Ramazan pa pogoduje al su brate prije bili ucinkovitiji :D).
Amar_Chulle_Custic

#10600 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Amar_Chulle_Custic »

da, bas ce jamieu njegov vojnik reci - hej blackfish je mrtav - bez da je ovaj ga ili ubio ili vidio mrtvo tijelo. Al hajd recimo da je ovaj potplacen il tako nesto - da li je Jamie toliko glup da ne provjeri smrt covjeka koji mu je bio idol, koji je bio ziva lgenda i veliki problemator.
Post Reply