CherryLips wrote:Trebalo bi da moze uputnica od por.ljekara. Meni je bilo prisutno crvenilo na obje dojke,bez bola. Malom vec bilo 14 mjeseci i dojio samo ujutro i uvece. Ljekari bili slozni u tome da ili nastavim dojiti ali cesce ili da prekinem dojenje. Posto sam vec bila na korak od prestanka dojenja jer je bebac vise bio klipan i svasta jeo,nisam se puno dvoumila. Terapija bila Bactrim deset dana i obloge.
A glandularna je gdje je prije bio CUM cini mi se,od ulaza na KCUS samo produzis pravo i prva zgradica sa desne strane,pise na onoj ploci naziv klinike. Valjda nisam sta pomijesala,davno je bilo...
Trudnjače i porodilje online
Moderator: anex
- JanuaryJones
#10576 Re: Trudnjače i porodilje online
- CherryLips
#10577 Re: Trudnjače i porodilje online
Je li ti visoka temp? Dojenje vala nekad zna bit zeznuto...
- JanuaryJones
#10578 Re: Trudnjače i porodilje online
Nije. Bila dva dana 38 - 38.5, jednom 39, prestala hB. Dobila sam antibiotike, vuče mala koliko mogu izdržat, ostalo pumpa. Na jednom mjestu još ko malo toplo, crveno i kvrga ispod. Trudim se da razbijem što prije.CherryLips wrote:Je li ti visoka temp?
- CherryLips
#10579 Re: Trudnjače i porodilje online
Ja liske kupusa nisam skidala sa dojki. Cim se osuse,otkinem nove,malo ih izvaljam da omeknu i na dojke. Stvarno je pomagalo. I sad kad je bebac bio ko prehladjen pa odmah manje i jede,zastoj mlijeka i opet udri po kupusu. I masaza,masaza i izdajanje...
- JanuaryJones
#10580 Re: Trudnjače i porodilje online
A šta je sa hladnim oblogama?CherryLips wrote:Ja liske kupusa nisam skidala sa dojki. Cim se osuse,otkinem nove,malo ih izvaljam da omeknu i na dojke. Stvarno je pomagalo. I sad kad je bebac bio ko prehladjen pa odmah manje i jede,zastoj mlijeka i opet udri po kupusu. I masaza,masaza i izdajanje...
- CherryLips
#10581 Re: Trudnjače i porodilje online
To kad sam imala upalu,stavljala sam obloge od acidi borici dok nisam otisla ljekaru. Onda gore na klinici preporucili obloge od alkohola i vode,sad se ne mogu tacno sjetiti u kojem omjeru i koliko postotni alkohol.
Ali vjeruj da mi je kupus najvise pomogao,mada su i antibiotici ucinili svoje.
- JanuaryJones
#10582 Re: Trudnjače i porodilje online
To za kupus znam, čak sam ga i u porodilište ponijelaCherryLips wrote:To kad sam imala upalu,stavljala sam obloge od acidi borici dok nisam otisla ljekaru. Onda gore na klinici preporucili obloge od alkohola i vode,sad se ne mogu tacno sjetiti u kojem omjeru i koliko postotni alkohol.
-
Baba_Droga
#10583 Re: Trudnjače i porodilje online
Meni su tokom upale pomogle tople obloge na odredjena mjesta, ili dok se tusiras uperi mlaz sa malo toplijom vodom na mjesto gdje osjecas kvrzice.
Mene su te upale slomile kada je djecak poceo sa uvodjenjem cvrste hrane, a od svega mi je najbolje pomoglo masaza toplom vodom ili tople obloge!
Sve je to najbolje primjenjivati 10 do 15 minuta prije dojenja!
Sto kazes borba...i sretno ti u njoj!
Mene su te upale slomile kada je djecak poceo sa uvodjenjem cvrste hrane, a od svega mi je najbolje pomoglo masaza toplom vodom ili tople obloge!
Sve je to najbolje primjenjivati 10 do 15 minuta prije dojenja!
Sto kazes borba...i sretno ti u njoj!
- sadie_forever
#10584 Re: Trudnjače i porodilje online
Jel koja trudnica koristila monural ?
-
hamos
#10585 Re: Trudnjače i porodilje online
Moja zena je u 21 sedmici i ona jos uvijek ne osjeti bebu ,bar ne prepoznaje.jel to normalno
- pukepuke
#10586 Re: Trudnjače i porodilje online
Ako je prvo dijete, sasvim je normalno da ne prepoznaje. Ja sam dugo vremena mislila da mi crijeva malo burnije rade, dok kasnije nisam skužila da to bebač pliva.hamos wrote:Moja zena je u 21 sedmici i ona jos uvijek ne osjeti bebu ,bar ne prepoznaje.jel to normalno
-
Zoya
#10587 Re: Trudnjače i porodilje online
Mislim da ovo ima veze sa posteljicom koja leži ispred i služi kao tampon. Ne znam ja to baš objasniti. Znam samo da mi je prijateljica imala tako nešto i to se moralo pratiti. Morali su je na carski rez poroditi.hamos wrote:Moja zena je u 21 sedmici i ona jos uvijek ne osjeti bebu ,bar ne prepoznaje.jel to normalno
Kako god, ako ne bude osjetila ništa jos za 5-6 dana idite na ultrazvuk i neka joj provjere ovo sa posteljicom i gdje je ona plasirana.
- otherside
#10588 Re: Trudnjače i porodilje online
moja Zoya, dosad su joj posteljicu barem 3-4 puta vidjeli kao i njenu inserciju 
prvo dijete se "osjeti" tek oko 20.sedmice a naredna par sedmica ranije.
btw, prvi bebeci signali su kao neki baloncici u stomaku
prvo dijete se "osjeti" tek oko 20.sedmice a naredna par sedmica ranije.
btw, prvi bebeci signali su kao neki baloncici u stomaku
- Cholina_Lokica
#10589 Re: Trudnjače i porodilje online
Ja svoju osjetila, tj znala da je ona u 16toj, a sedminu dana kontala crijeva rade
neke bebe si mirnije, i mame ne skontaji da se mrdaju, ako sta brinete na uz pa da pogledaju, ali ja bih rekla da je to normalno kod nekih
- Euridika
- Globalna šefica
#10590 Re: Trudnjače i porodilje online
Ne bih rekla da je posteljica problem. Ja sam u drugoj trudnoći imala posteljicu sprijeda i nije mi smetala da osjetim pokrete bebe. Osjetila sam ih, kao i u prvoj trudnoći, u 16-oj sedmici.Zoya wrote:Mislim da ovo ima veze sa posteljicom koja leži ispred i služi kao tampon. Ne znam ja to baš objasniti. Znam samo da mi je prijateljica imala tako nešto i to se moralo pratiti. Morali su je na carski rez poroditi.hamos wrote:Moja zena je u 21 sedmici i ona jos uvijek ne osjeti bebu ,bar ne prepoznaje.jel to normalno
Kako god, ako ne bude osjetila ništa jos za 5-6 dana idite na ultrazvuk i neka joj provjere ovo sa posteljicom i gdje je ona plasirana.
Osim ako nisi mislila na placenta previa - predležeću posteljicu, koja djelimično ili potpuno prekriva ušće materice. Tu je u pravilu carski rez indiciran.
-
Zoya
#10591 Re: Trudnjače i porodilje online
Euridika, baš sam na to tvoje zadnje mislila.
20 sedmica je pet punih mjeseci trudnoće i mislim da je čudno da još uvijek nije osjetila bebu (makar se radilo i o prvoj trudnoći).
20 sedmica je pet punih mjeseci trudnoće i mislim da je čudno da još uvijek nije osjetila bebu (makar se radilo i o prvoj trudnoći).
-
hamos
#10592 Re: Trudnjače i porodilje online
ona kaze da osjeti to nesto,ali skroz neredovno i kao sto neko rece kao baloncic,ili kao crijeva,to traje skroz kratko i to se ne desava redovno.Zoya wrote:Euridika, baš sam na to tvoje zadnje mislila.
-
julisiz es grant
#10593 Re: Trudnjače i porodilje online
Pa tako to i bude na početku i kod prve bebe.hamos wrote:ona kaze da osjeti to nesto,ali skroz neredovno i kao sto neko rece kao baloncic,ili kao crijeva,to traje skroz kratko i to se ne desava redovno.Zoya wrote:Euridika, baš sam na to tvoje zadnje mislila.
- Euridika
- Globalna šefica
#10594 Re: Trudnjače i porodilje online
Pa takav i jeste osjećaj. Ja sam nekad u tim sedmicama trudnoća znala imati osjećaj kao da me nešto poškaklja iznutra. Uglavnom, to su mali pokreti, jer je beba još malena. Vidjećete kasnije kad krene bubetanje.hamos wrote:ona kaze da osjeti to nesto,ali skroz neredovno i kao sto neko rece kao baloncic,ili kao crijeva,to traje skroz kratko i to se ne desava redovno.Zoya wrote:Euridika, baš sam na to tvoje zadnje mislila.
-
Zoya
#10595 Re: Trudnjače i porodilje online
Rekao si da tvoja žena ne osjeti bebu, zbog toga sam napisala to što sam napisala. Ako išta osjeti onda u redu. U 21 sedmici je kod mene pravo aktivno bilo pa mi nekako ovo čudno bi. Halali.hamos wrote:Moja zena je u 21 sedmici i ona jos uvijek ne osjeti bebu ,bar ne prepoznaje.jel to normalno
- CherryLips
#10596 Re: Trudnjače i porodilje online
Imate li sta preporuciti za imunitet a da smiju dojilje? Jedem med sa orasastim plodovima,pijem one trudnicke vitamine,voce....i nista. Kako sam se porodila nisam dvije sedmice sastavila da sam zdrava. Vise me smorise prehlade,gripe,jos kad i djecu uhvati,dodje mi da se ubijem ko siroce
- JanuaryJones
#10597 Re: Trudnjače i porodilje online
Kozje mlijekoCherryLips wrote:Imate li sta preporuciti za imunitet a da smiju dojilje? Jedem med sa orasastim plodovima,pijem one trudnicke vitamine,voce....i nista. Kako sam se porodila nisam dvije sedmice sastavila da sam zdrava. Vise me smorise prehlade,gripe,jos kad i djecu uhvati,dodje mi da se ubijem ko siroce
- CherryLips
#10598 Re: Trudnjače i porodilje online
Uh,nekad sam probala,ne znam da bih opet moglaJanuaryJones wrote:Kozje mlijekoCherryLips wrote:Imate li sta preporuciti za imunitet a da smiju dojilje? Jedem med sa orasastim plodovima,pijem one trudnicke vitamine,voce....i nista. Kako sam se porodila nisam dvije sedmice sastavila da sam zdrava. Vise me smorise prehlade,gripe,jos kad i djecu uhvati,dodje mi da se ubijem ko siroce
- JanuaryJones
#10599 Re: Trudnjače i porodilje online
Najbolje ga je piti hladno jer tada nema neki poseban miris. Evo malom dajem unazad mjesec, satrale ga gnojne angine, za 10 dana se preporodio. Ima @muha_sa čiku što donosi domaće, na vrata, čisto i kvalitetno. Cugneš 2 dl dnevno, začepi nos ako ti smeta.CherryLips wrote:Uh,nekad sam probala,ne znam da bih opet moglaJanuaryJones wrote:Kozje mlijekoCherryLips wrote:Imate li sta preporuciti za imunitet a da smiju dojilje? Jedem med sa orasastim plodovima,pijem one trudnicke vitamine,voce....i nista. Kako sam se porodila nisam dvije sedmice sastavila da sam zdrava. Vise me smorise prehlade,gripe,jos kad i djecu uhvati,dodje mi da se ubijem ko siroce
- CherryLips
#10600 Re: Trudnjače i porodilje online
Ma imala bih od koga uzeti domace,a koristilo bi i mom djecaku ako bi ga htio piti...