Pitamo Mehanicare ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
amar1994

#10576 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

konektovan wrote:Petrol preuzeo na sebe opravku.
Kad se sad ponovi novim diznama i pumpom :oops: :mrgreen:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#10577 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

bitanga_sa_otesa wrote:treba mu rec nek ne misli vise...
Mislio ne mislio, predracun je poslat petrolu, a radnik ce to opet iskihati, kad mu sefovi.pocnu odbijati od plate.
O'zone
Globalni moderator

#10578 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by O'zone »

konektovan wrote:Neki dan, radnik petrola nasuo u rezervoar xsare picasso onaj radiator stop leak kuratz palac, misleci da je aditiv za benzince. Pumpa goriva, i Mnogo drugih dzidza, dizna, rezervoar, ostalo u kurcslusu. Petrol preuzeo na sebe opravku.
Bio prisutan na Petrol pumpi u Briješću kad je čovjek došao sa autom na šlepi samo da kaže da mu je "pumpadžija" nasuo pogrešno gorivo ranije taj dan i da je auto stalo i sad ide na servis. Bio je neobično miran za takav šlus. Al vjerujem ako je imao račun da će to riješavati sa Petrolom nakon što mu servis da službenu potvrdu...
amar1994

#10579 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

konektovan wrote:
Mislio ne mislio, predracun je poslat petrolu, a radnik ce to opet iskihati, kad mu sefovi.pocnu odbijati od plate.
zar nije logicnije otkaz da dobije takva budala :-) :-)
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#10580 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

O'zone wrote:
konektovan wrote:Neki dan, radnik petrola nasuo u rezervoar xsare picasso onaj radiator stop leak kuratz palac, misleci da je aditiv za benzince. Pumpa goriva, i Mnogo drugih dzidza, dizna, rezervoar, ostalo u kurcslusu. Petrol preuzeo na sebe opravku.
Bio prisutan na Petrol pumpi u Briješću kad je čovjek došao sa autom na šlepi samo da kaže da mu je "pumpadžija" nasuo pogrešno gorivo ranije taj dan i da je auto stalo i sad ide na servis. Bio je neobično miran za takav šlus. Al vjerujem ako je imao račun da će to riješavati sa Petrolom nakon što mu servis da službenu potvrdu...

Vidio sam auto i dio stete u servisu, cohek htio aditiv, laik, a jos veci laik mu natoci onaj hepek za krpljenje hladnjaka.
O'zone
Globalni moderator

#10581 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by O'zone »

Jbga problem pogledati etiketu...Osim da je lik bio nepismen.
commendatore

#10582 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by commendatore »

amar1994 wrote:
konektovan wrote:
zar nije logicnije otkaz da dobije takva budala :-) :-)
štaš tako je kad se štelom zapošljava neko za milju maraka taplaša.... ni u snu nece izac opcija da se neko pametniji bistriji i obrazovaniji angazira....

tako je kad se ne zna eGLenski.... coeku je LEAK bilo sigurno asocijacija za bolji protok :mrgreen:
amar1994

#10583 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

Ima li neko iskustva sa mijenjanjem ovih gumica na metlicama , trenutno su mi bosch brisaci(stari cca god dana) i nisam nimalo zadovoljan , izgrebali su mi staklo kvalitetno :-) :run:

Ove original gumice su po 20KM , 67-331 i 67-331Z

Nisam nikad rastvljao brisac , help :D

Image
skafiskafsnjak

#10584 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by skafiskafsnjak »

Losa ti sajba, lahko se grebe :D
amar1994

#10585 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

Ne znam ja , kako nije bilo sa originalnim metlicama :D , ovi nemaju zgloba nikako , a ovi fabricki na tri mjesta :-)

Ali da , osjetljive su ove grijane sajbe , al ispolirat ce se , hebi je , kako se mijenja ovo :?
skafiskafsnjak

#10586 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by skafiskafsnjak »

Nisam nikad naprijed metlice mijenjao, uvijek komplet zamjenim. Nazad jessam, ai nije ni blizu toga... uostalom , u renaulta ide na silu, samo potegni :D
Maraschino

#10587 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Maraschino »

kako skines staru u obrnutom smijeru stavi novu. 8-)
Me_again

#10588 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Me_again »

amar1994 wrote:Ima li neko iskustva sa mijenjanjem ovih gumica na metlicama , trenutno su mi bosch brisaci(stari cca god dana) i nisam nimalo zadovoljan , izgrebali su mi staklo kvalitetno :-) :run:

Ove original gumice su po 20KM , 67-331 i 67-331Z

Nisam nikad rastvljao brisac , help :D

Image

Kupi zamjenske Bosch Aero brisače, koštaju oko 50 KM (kako za koji auto). Ja sam kupovao par puta kod Kareta, nisam se pokajao.
Zamjena gumica na brisačima je stari Japanski fol, ali kad skontaš te gumice su skupe a mehanizam ti ostaje stari. Ipak i on vremenom dobija "lufta", po meni je puno bolje dati desetak maraka više i imati komplet brisače kako treba.
Ako hočeš mogu ih pitati danas imaju li za tvoj auto, u mojoj zgradi im je radnja.
Haris.ba

#10589 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Haris.ba »

Ima li kuoiti gdje onaj uređaj što je ko hoblo za obe brisače? Skine mali dio gume, i brisači ko novi.
Optimist

#10590 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Optimist »

Haris.ba wrote:Ima li kuoiti gdje onaj uređaj što je ko hoblo za obe brisače? Skine mali dio gume, i brisači ko novi.

Jedino ebay. Ne znam da ima kod nas.
Dzontra_Volta

#10591 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Dzontra_Volta »

Me_again wrote:

Kupi zamjenske Bosch Aero brisače, koštaju oko 50 KM (kako za koji auto). Ja sam kupovao par puta kod Kareta, nisam se pokajao.
Zamjena gumica na brisačima je stari Japanski fol, ali kad skontaš te gumice su skupe a mehanizam ti ostaje stari. Ipak i on vremenom dobija "lufta", po meni je puno bolje dati desetak maraka više i imati komplet brisače kako treba.
Ako hočeš mogu ih pitati danas imaju li za tvoj auto, u mojoj zgradi im je radnja.
Ako ti nije mrsko, pitaj imaju li za C4 2011 g. - 750 mm (30˝) + 650 (26˝) i koliko para? :D
Fala.
amar1994

#10592 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

Me_again wrote:

Sto je najgore te Aero sam i stavio prije god dana , i pojavile mi se pofine parnice :roll:

A brisaci nwe grebu i ne struzu , mozda su i nesto pokupili metlicom :zoka:

Moze , cisto da uporedim cijene :thumbup:
ado-šampion

#10593 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by ado-šampion »

To su univerzalni brisaci i nisu svemoguci, bez obzira sto su skupi, tj. niko ne garatuje da se raditi savrseno na svakom autu koje je navedeno na pakovanju. Sjecam se da je kolega prije nekoliko godina uzeo te AeroTwin za Audija, platio ih 70 KM, desnu stranu nisu nikako cistili, vratio odmah, imao je srece jer su mu vratili pare, jer jel plati pa se klati, covjek bi beton brisace za 50% para pa kad ne valjaju vrati. :-) To je rizik koji prihvatas da bi prosao jeftinije, kao i obicno.
amar1994

#10594 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

ado-šampion wrote:To su univerzalni brisaci i nisu svemoguci, bez obzira sto su skupi, tj. niko ne garatuje da se raditi savrseno na svakom autu koje je navedeno na pakovanju. Sjecam se da je kolega prije nekoliko godina uzeo te AeroTwin za Audija, platio ih 70 KM, desnu stranu nisu nikako cistili, vratio odmah, imao je srece jer su mu vratili pare, jer jel plati pa se klati, covjek bi beton brisace za 50% para pa kad ne valjaju vrati. :-) To je rizik koji prihvatas da bi prosao jeftinije, kao i obicno.
jebi im mater , ako se zainatim dacu 120KM za dvije metlice originalne i cao :run:
basicm

#10595 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by basicm »

Imate u unitrade brisaca, cak ima i setova za odredjene aute.
Dzontra_Volta

#10596 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Dzontra_Volta »

basicm wrote:Imate u unitrade brisaca, cak ima i setova za odredjene aute.
Za moje nema. Pravo je teško naći metlice veličine 750 mm (30˝).
beni-bu-man

#10597 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by beni-bu-man »

Dzontra_Volta wrote:
Nastiklaj :lol:
adodbr

#10598 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by adodbr »

Dobar dan novi sam na forumu pa prvo da pozdravim sviju. Vlasnik sam citroena c4 1.6 hdi 66 kw 2006g dizel. Posto sam prvobitno 2 mjeseca nakon polaganja bio samo fokusiran da naucim da vozim nisam previse obracao paznju na auto sem da naucim da vozim da se fino uparkiravat , fino skrecem polazim sa semafora itd. Imam neke probleme sa citroenom ne znam sta da radim vise posto sam rjesavam sve svoje probleme ne znam bas sta da radim, auto sam dobio bez servisne knjige , uradio sam mali servis , promjenio sponu , uradio spuru , zamjenio disk plocice. Problemi koji mi se javljaju kod auta su sljedeci : 1. Kad dam kontakt upali se ona lampica od motora ( narandzaste boje ) koja se ugasi kad upalim auto i u voznji se nikad nikakva lampica nije pojavila , 2. Kada dam kontakt takodjer se upali sa desne strane lampica service ( na autu fali zadnja maglenka crvena kad sam zvao citroen rekli su da service ne mora znaciti kvar nego bilo sta da nije na autu dobro njemu znaci service pa cekam da to zavrsim da vidim dal ce se ugasiti to ) 3. Kada auto upalim poslije kise kad se spusti temp ili ujutru iz auspuha izadje malo plavog dima kada idem u rikverc zatim u voznji i dalje plavog dima nema uopste 4. Kad auto na "hladnije" temperature pokrenem auto oduzima gas konstanto osjetim da da gas , gubi gas , da gas gubi gas i sve tako jedno 5 min onda bez problema ide.

Posto autu ne znam dal je radjen ili kad je radjen veliki servis da li moj problem moze biti veliki servis ? ili nesto dodatno da jos napomenem bio sam na dijagnostici i tu su rekli da nema auto problema tj da nista ne prijavljuje , kada pritisnem check dugme na autu on nesto ispise pored dijagnostike koju javi da je ok , pa dal treba da nekome snimim to sta mi kaze pa da vidite ?
basicm

#10599 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by basicm »

Dzontra_Volta wrote:
Neoplan dijelovi su negdje drugo :)
O'zone
Globalni moderator

#10600 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by O'zone »

adodbr wrote:Dobar dan novi sam na forumu pa prvo da pozdravim sviju. Vlasnik sam citroena c4 1.6 hdi 66 kw 2006g dizel. Posto sam prvobitno 2 mjeseca nakon polaganja bio samo fokusiran da naucim da vozim nisam previse obracao paznju na auto sem da naucim da vozim da se fino uparkiravat , fino skrecem polazim sa semafora itd. Imam neke probleme sa citroenom ne znam sta da radim vise posto sam rjesavam sve svoje probleme ne znam bas sta da radim, auto sam dobio bez servisne knjige , uradio sam mali servis , promjenio sponu , uradio spuru , zamjenio disk plocice. Problemi koji mi se javljaju kod auta su sljedeci : 1. Kad dam kontakt upali se ona lampica od motora ( narandzaste boje ) koja se ugasi kad upalim auto i u voznji se nikad nikakva lampica nije pojavila , 2. Kada dam kontakt takodjer se upali sa desne strane lampica service ( na autu fali zadnja maglenka crvena kad sam zvao citroen rekli su da service ne mora znaciti kvar nego bilo sta da nije na autu dobro njemu znaci service pa cekam da to zavrsim da vidim dal ce se ugasiti to ) 3. Kada auto upalim poslije kise kad se spusti temp ili ujutru iz auspuha izadje malo plavog dima kada idem u rikverc zatim u voznji i dalje plavog dima nema uopste 4. Kad auto na "hladnije" temperature pokrenem auto oduzima gas konstanto osjetim da da gas , gubi gas , da gas gubi gas i sve tako jedno 5 min onda bez problema ide.

Posto autu ne znam dal je radjen ili kad je radjen veliki servis da li moj problem moze biti veliki servis ? ili nesto dodatno da jos napomenem bio sam na dijagnostici i tu su rekli da nema auto problema tj da nista ne prijavljuje , kada pritisnem check dugme na autu on nesto ispise pored dijagnostike koju javi da je ok , pa dal treba da nekome snimim to sta mi kaze pa da vidite ?
-Service lampica vjerovatno ima veze sa tim što nisi resetovao kilometražu poslije malog servisa. Potraži na Youtube kako se to radi.
-Dim na prvom paljenju na hladno može biti normalno dok se motor ne ugrije. Bitno je da ga nema u vožnji i poslije vožnje niz brdo kad se koči motorom jer tad su vjerovatno tifloni na ventilima loši.
-Zadnja stvar bi mogla biti elektornski saug koji je malo poblesavio dok motor ne dobije radnu temperaturu.

A opet za sve ti je nabolji lijek dijagnostika, skopča se sve na komp, pročitaju kodovi grešaka i više manje znaš na čemu si.
Post Reply