photo image hosting
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Nema taj član.
Dzontra_Volta wrote: ↑27/09/2024 14:30Nema taj član.
Ovaj što @veselinovic navodi je za nepoštivanje saobraćajnih znakova, a (dvostruka) puna linija je saobraćajna signalizacija.
Paa ima znak obavezan smjer desno
Onda 40 markica (-50%).noviclan wrote: ↑27/09/2024 15:21Dzontra_Volta wrote: ↑27/09/2024 14:30Nema taj član.
Ovaj što @veselinovic navodi je za nepoštivanje saobraćajnih znakova, a (dvostruka) puna linija je saobraćajna signalizacija.
Znaci samo dvadeset km, hvalaDzontra_Volta wrote: ↑27/09/2024 15:25Onda 40 markica (-50%).noviclan wrote: ↑27/09/2024 15:21Dzontra_Volta wrote: ↑27/09/2024 14:30
Nema taj član.
Ma jevi ga ovo je bilo u dva sata poslije ponoci znaxi nigdje nikoga, svakako sam za kaznjavanje kamikaze koje stanu u traku i oduzmu prednost trazeci milostinju ukljucenja
Hajd znaj ko je u crnim furijama....morala sam stravu sljevati koliko su me prepali trubeci
bosanka hercegovic wrote: ↑02/10/2024 21:53 Imam situaciju....vozila sam autoputem i skrenula u lijevu traku da preteknem vozilo ispred sebe i odjednom su se iza mene stvorila vozila sa blinkerima i zvucnim signalima, ali nisam mogla da se odmah bezbjedno vratim u desnu traku, a bila sam i malo pogubljena od tih crnih blinkajucih furija....cim sam ocijenila da se mogu bezbjedno vratiti u desnu traku to sam ucinila....
..bila sam zaboravila na ovaj nemili dogadjaj, ali sam sam danas dobila zahtjev za pokretanje prekrsajnog postupka gdje pise da sam ugrozila vozila pod pratnjom i nisam im omogućila prolaz, te da sam im psovala kada su me preticali( cista izmisljotina) i time preksila javni red i mir.....da li je neko imao slicnu situaciju da podijeli iskustvo, sta mi je ciniti?
Daj da vidimo taj zahtjev titati svakako prekrizi one generalije jao drzave daj plzzzbosanka hercegovic wrote: ↑02/10/2024 21:53 Imam situaciju....vozila sam autoputem i skrenula u lijevu traku da preteknem vozilo ispred sebe i odjednom su se iza mene stvorila vozila sa blinkerima i zvucnim signalima, ali nisam mogla da se odmah bezbjedno vratim u desnu traku, a bila sam i malo pogubljena od tih crnih blinkajucih furija....cim sam ocijenila da se mogu bezbjedno vratiti u desnu traku to sam ucinila....
..bila sam zaboravila na ovaj nemili dogadjaj, ali sam sam danas dobila zahtjev za pokretanje prekrsajnog postupka gdje pise da sam ugrozila vozila pod pratnjom i nisam im omogućila prolaz, te da sam im psovala kada su me preticali( cista izmisljotina) i time preksila javni red i mir.....da li je neko imao slicnu situaciju da podijeli iskustvo, sta mi je ciniti?
Tako kada se kurce samo dobro zakocis i da vidis ko je krivbosanka hercegovic wrote: ↑02/10/2024 22:01Hajd znaj ko je u crnim furijama....morala sam stravu sljevati koliko su me prepali trubeci
Ako zatražiš sudsko odlučivanje, druga strana će dovesti svjedoka događaja. Ako ti nemaš svjedoka da potvrdi tvoj navod i opisanu situaciju, izgubit ćeš spor.bosanka hercegovic wrote: ↑02/10/2024 21:53 Imam situaciju....vozila sam autoputem i skrenula u lijevu traku da preteknem vozilo ispred sebe i odjednom su se iza mene stvorila vozila sa blinkerima i zvucnim signalima, ali nisam mogla da se odmah bezbjedno vratim u desnu traku, a bila sam i malo pogubljena od tih crnih blinkajucih furija....cim sam ocijenila da se mogu bezbjedno vratiti u desnu traku to sam ucinila....
To se vodi pod "naročito drsko ponašanje" i kazna je (bila) 300 KM.HelaS wrote: ↑03/10/2024 01:06Ako zatražiš sudsko odlučivanje, druga strana će dovesti svjedoka događaja. Ako ti nemaš svjedoka da potvrdi tvoj navod i opisanu situaciju, izgubit ćeš spor.bosanka hercegovic wrote: ↑02/10/2024 21:53 Imam situaciju....vozila sam autoputem i skrenula u lijevu traku da preteknem vozilo ispred sebe i odjednom su se iza mene stvorila vozila sa blinkerima i zvucnim signalima, ali nisam mogla da se odmah bezbjedno vratim u desnu traku, a bila sam i malo pogubljena od tih crnih blinkajucih furija....cim sam ocijenila da se mogu bezbjedno vratiti u desnu traku to sam ucinila....
Kolika je kazna. Možda je nekad pametnije platiti kaznu u roku 8 dana, nego se maltretirati po Sudu. Ti procijeni, tvoj je novac, tvoje je dostojanstvo, tvoje je pravo...
Imaju oni sigurno sve snimljeno ali taj snimak ce pokazati da nisu imali ukljucene sirene a dok nemaju ukljucene sirene nemaju ni prednost tako da taj snimak nece ni doci do suda. Ako ce se boriti na sudu, samo treba reci da navedeno u nalogu nije istina i drzati se toga i traziti snimak iz doticnog vozila. Sudija ce sigurno ponuditi nagodbu...priznanje uz ukor. Druga solucija je suti i plati.suad-sarajevo wrote: ↑03/10/2024 13:30 I neka moli Boga da oni nemaju sve to snimljeno kamerom u svom vozilu. A, imaju sigurno.