Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#10576 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Chmoljo »

kako kod nas nikada nije jasno ko je pobjednik izbora, ko je opozicija a ko pozicija, tako i procesi koji se dešavaju kod susjeda nisu mogući.

dođe nova vlast, i našaketa one prošle, ne zbog plemenitosti, nego da zatre prijašnje i da nemaju većeg otpora u vrijeme obnašanja svoje vlasti. onda ova ode, pa se vrati ona stara, pa našaketa ove... i tako... mic po mic...

kod nas je sistem takav, da budeš dvije decenije manje-više u vlasti, i da poslije dva mjeseca bez žezla, izigravaš opoziciju i nadu u bolje sutra. ako promijenimo sistem da bude podnošljivo živjeti, mi ćemo biti najsposobniji narod na planeti.
VjecitiStudent

#10577 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

Pedja Kojovic wrote:Moram priznati, malo mi je laknulo kad sam na reklami SDA na FB vidio da pise "mutietnicna".

p.k.
Ovim su konacno demantovane price da ne pripadate istom civilizacijskom krugu, vec ste sa one strane pismenosti i jedni i drugi
nosara

#10578 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by nosara »

VjecitiStudent wrote:
Pedja Kojovic wrote:Moram priznati, malo mi je laknulo kad sam na reklami SDA na FB vidio da pise "mutietnicna".

p.k.
Ovim su konacno demantovane price da ne pripadate istom civilizacijskom krugu, vec ste sa one strane pismenosti i jedni i drugi
:lol:

Pedjini bojovnici postavili zamku za medjeda, a u nju upao lisac... :evil:
Innovation

#10579 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Innovation »

Ima jos smijesnih provala:
adekavtno
odoborenju
vjecnik
vjece
pojace
prmeijera
.Ali.
strukutralne itd.itd.
Ne treba se nikome rugati. :(
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#10580 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by plain vanilla »

Lud i ponosan wrote:Kakva katastrofa, napraviti gresku na FORUMU.... zaista strasno. Neoprostivo.

Jedno je traziti dlaku u jajetu, a drugo je pisati budalastine. A glasati za SDA. :oops:

Tuga.

P.S. Jebem ti ovakve revolucionare, da izvinete.
lako je njima, oni imaju svoj pravopis :mrgreen:
drug profi

#10581 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by drug profi »

eto sad ne mogu da glasam za SDA, jbt. koja nepismenost.....a taman sam mislio.
Mr.Penguin

#10582 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Mr.Penguin »

Kriterij za izbor na Lokalnim izborima 2012:
Pravopis.

Idealan kandidat za načelnika:
Profesor Bosanskog.

Ovaj put ne možemo pogriješiti. :thumbup:

Sarkazam
mrgreen

#10583 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by mrgreen »

Ja se inače prilično iznerviram na nepismenost, bilo kakvu, ali u ovom slučaju mi je smiješno spočitavati neku nepismenost (ije/je, tipfeleri na forumu), i omalovažavati stranku, a uredu je glasati za kriminalce, pljačka valjda nije eliminatorni kriterij.
Innovation

#10584 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Innovation »

Za samo jedno izostavljeno slovo, napravili ste cirkusijadu.
Ono nije pisano samo na forumu. :mrgreen:
VjecitiStudent

#10585 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

Lud i ponosan wrote:Sabina na pinku uskoro, Zabranjeni forum, treba to ispratiti... :D
Za ljubitelje bespostedne borbe protiv kriminala, bas me zanima da li ce i tu reklamirati Ganicev novi kampus, na fb-u ga reklamira vec danima.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#10586 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by sabina1 »

-LIBERO- wrote:
Lud i ponosan wrote:
Meni ce laknuti kad nestanu sa scene, a aktere njihovog "djelovanja" vidim iza resetaka, do tada me duboko uznemiri svaki glas za ovu opciju.
Prijetelju, ti si veci idealista od mene :D . Nikada se to desiti nece, na zalost.
Zašto libero ? Narod je OGORČEN , narod je prepun jeda i tuge. Narod je slagan , ponižen , osiromašen...nameću 400 miliona novog duga koji će potrošiti sami...i zbog sveg ovoga uz samo malo ozbiljne organizacije , drugi dio tvoje rečenice će biti bliži nego ikad ;-)
Ricken wrote: Nego tvsabina, kako si zadovoljna kampanjom svoje imenjakinje u Novom Sarajevu? I ona je malo nervozna u zadnje vrijeme, čini mi se. Kažu da je teško vrijeme, biće promjena i zahlađenja.
Sigurna sam da će superirono osvojiti načelničko mjesto. A što se tiče nervoze tu zbilja griješite , nervozni postaju oni koji shvataju da GUBE pa šalju razne grubijane i ubleahaše da prepadaju ostale kandidate/kinje na DIJALOŠKOM događaju. Možete misliti kako bi "diskutovali" da oni zbilja određuju nivo diskusije! Mislim da bi Lukašenko od učitelja vrlo,vrlo brzo postao učenik.
Elem,imenjakinja :thumbup:
Treebeard wrote:
tvsabina wrote:
VjecitiStudent wrote:[
SDP-SDA je bila stabilna sve dok SDP nije krenuo u avanturu hokejaske izmjene SDA sa SBB-om, u koju, izvjesno je, se ne bi mogao upustiti bez prethodno obezbijedjene podrske NS-a.
Stoga, bilo bi krajnje licemjerno da NS sada opere ruke i glumi nezainteresovanu opoziciju do sljedecih izbora.
GDJE ? KADA ? S KIME ? KOME ? KAKO ? KUDA? KO?
Čitate li bosanski jezik , ups ili hrvatski ili srpski ili srpskohrvatski možda?
ODGOVORITE jasno i nedvosmisleno na postavljenih sedam (7) pitanja o insinuaciji koju navodite.
Nemojte "pretpostavljati" , "zamišljati" ili "razmišljati" nego NAVEDITE JASNE PRIMJERE.
Ovo su vrlo , vrlo ozbiljne i nimalo naivne optužbe koje prevazilaze granice "forumanja" i forumskih tlapnji.
1. Ul. Miss Irbi br. 1/I
2. 19.06.2012.
3. sa SDP-om
4. SDP-u
5. podrskom sa svoja 2 glasa
6. u pravcu nepostivanja Pravilnika SKS i uvlacenja u ... SDP-u :mrgreen:
7. Danis Tanovic i Pedja Kojovic

Eto, jasno i nedvosmisleno, za razliku od principijelno neprincipijelnog Pedje :mrgreen:
Neduhoviti vicevi ponekad znaju biti zanimljivi . Ali samo ponekad !!! :D :D :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#10587 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

tvsabina wrote:
Zašto libero ? Narod je OGORČEN , narod je prepun jeda i tuge. Narod je slagan , ponižen , osiromašen...nameću 400 miliona novog duga koji će potrošiti sami...i zbog sveg ovoga uz samo malo ozbiljne organizacije , drugi dio tvoje rečenice će biti bliži nego ikad ;-)
Ja se sve pitam šta je u onoj narodnoj piti kod Nagiba....kad ono narod složili u pitu :lol:
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#10588 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by sabina1 »

JoseMujica wrote:
tvsabina wrote:
Ja se sve pitam šta je u onoj narodnoj piti kod Nagiba....kad ono narod složili u pitu :lol:
:-D :-D :-D

Sa ovim "pastirima" niste daleko od istine :roll: !
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#10589 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Velkoski »

Eto pokupili ste po' foruma, baš me zanima hoće li biti dovoljno :oops:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#10590 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

tvsabina wrote:
JoseMujica wrote:
tvsabina wrote:
:-D :-D :-D

Sa ovim "pastirima" niste daleko od istine :roll: !
šta daleko :? ...dobro smo prošli jer smo mogli mjesto kod Nagiba u piti završiti kod Gojka na kolcu :lol: :lol: :lol:
plain vanilla

#10591 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by plain vanilla »

leet wrote:Eto pokupili ste po' foruma, baš me zanima hoće li biti dovoljno :oops:
Jedan moj prijatelj rece da je Nasa stranka vecini simpaticna, ali da ce rijetki za nju glasati. Sudeci po onoj anketi na forumu, prevario se.
Jos ostaje da sacekamo izbore, pa da vidimo koliko je forum relevantan pokazatelj...
cyprus

#10592 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by cyprus »

plain vanilla wrote:
leet wrote:Eto pokupili ste po' foruma, baš me zanima hoće li biti dovoljno :oops:
Jedan moj prijatelj rece da je Nasa stranka vecini simpaticna, ali da ce rijetki za nju glasati. Sudeci po onoj anketi na forumu, prevario se.
Jos ostaje da sacekamo izbore, pa da vidimo koliko je forum relevantan pokazatelj...
NS će u sarajevskim opštinama vjerovatno imati po 2-3 vijećnika, što nije loše... Van Sarajeva nisam siguran šta se može očekivati... Nadam da će u Kotor Varoši biti nešto...
plain vanilla

#10593 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by plain vanilla »

cyprus wrote:
plain vanilla wrote:
NS će u sarajevskim opštinama vjerovatno imati po 2-3 vijećnika, što nije loše... Van Sarajeva nisam siguran šta se može očekivati... Nadam da će u Kotor Varoši biti nešto...
ja sam uvjerena da ce i u TZ bar proci Dusica i jos neko..mislim da ce i u Zenici biti rezultata, boljih nego u TZ...zato i kazem da ne vjerujem svom drugaru, vise vjerujem forumashima :D

i naravno da je dobro, sto je veca konkurencija medju njima, bolje je za nas...valjda ce se napokon poceti boriti za nase glasove, ali ne samo tokom kampanje nego za vrijeme cijelog mandata
VjecitiStudent

#10594 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

plain vanilla wrote:
Nase tv ankete, internet ankete, partijske ankete, ... macku o rep.
plain vanilla

#10595 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by plain vanilla »

VjecitiStudent wrote:
plain vanilla wrote:
Nase tv ankete, internet ankete, partijske ankete, ... macku o rep.
pa i nisam spominjala nijednu od tih
imas i na forumu ankete, iznad teme o nekoj stranci, vazda ta stranka pobjedjuje
zato sam i napravila onakvu anketu, da vidimo ko i gdje glasa..
moras priznati da NS ima glasaca... podrazumijeva se da ono nije prava anketa, da je uzorak mali i sl..ali zanimljivo je
VjecitiStudent

#10596 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

plain vanilla wrote:pa i nisam spominjala nijednu od tih
imas i na forumu ankete, iznad teme o nekoj stranci, vazda ta stranka pobjedjuje
zato sam i napravila onakvu anketu, da vidimo ko i gdje glasa..
moras priznati da NS ima glasaca... podrazumijeva se da ono nije prava anketa, da je uzorak mali i sl..ali zanimljivo je
Samo da ne bude ko sa reformistima 1990., svi lafo glasali za njih, a oni na kraju pobijedili samo u Tuzli.
ultima_palabra

#10597 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ultima_palabra »

Forum nikad nije bio relevantan uzorak.
kamen spoticanja

#10598 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by kamen spoticanja »

plain vanilla wrote: ja sam uvjerena da ce i u TZ bar proci Dusica i jos neko..mislim da ce i u Zenici biti rezultata, boljih nego u TZ...zato i kazem da ne vjerujem svom drugaru, vise vjerujem forumashima :D

i naravno da je dobro, sto je veca konkurencija medju njima, bolje je za nas...valjda ce se napokon poceti boriti za nase glasove, ali ne samo tokom kampanje nego za vrijeme cijelog mandata
ja ti kazem da ces se iznenaditi koliko ce im u zenici biti los rezultat :wink:
kandidat za nacelnika jel nosilac liste je lik koji se zove josip dujmovic a taj je jedno vrijeme vodio kafanu spektakularnog naziva "Hard rock caffe" s orginalnim amblemom pravog hard rock kafea i lozio narod da je licenciran...jedno duze vrijeme i onda se malo proculo i bilo malo za usi i od tada se kafana zove nesto samo rock caffe il tako nesto...inace nako,birtija rokerske provinijencije...
isto taj se mislim jos uvijek tuzi s suprugom pokojnog davorina popovica jer je lik pokrenuo svoj davorin festival pa ga zena tuzila pa malo i tu cirkus...dakel jedna klasicna carsijska varalica...
kandidate za vijece ne znam...nikad nisam bio u prilici da mi kakav letak dodje do ruke a svojski se trudim da upoznam sto vise kandidata...makar preko kakve slike
dakle u zenici fenjer
VjecitiStudent

#10599 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

Lud i ponosan wrote:Sabina je bila dobra, ali mi se emisija nije dopala.
Veceras medijator nije polozio i sve skupa je djelovalo konfuzno i nejasno. Ipak, jedan od zakljucaka je vrlo bitan:
Na izbornim listama skoro svih stranaka se nalaze osobe bez potrebnih kvaliteta i porazno je sto se svaka budala moze kandidovati i, cak, participirati u vlasti. Antoni(j)a Pušića sam se večeras sjetio mnogo puta.

Ja, kao prosjecan gradjanin ove zemlje, nikad ne bih pristao biti na izbornoj listi bilo koje stranke, jer se ne smatram dovoljno kvalitetnim za "posao" ove vrste. Niko ne razmislja o odgovornosti, potrebnim vjestinama, kvalitetima, vec se ljudi vode sitnim interesima i materijalnim pobudama. Tuzni su ovi izbori, uz samo jedan pozitivan primjer - NS.
Kao što reče jedan veliki umjetnik, više nisam siguran da li sam prijatelja sreo u prolazu, na kafi, ili sam ga vidio na nekom od bilborda i plakata.

Ne znam kako, ali mora postojati selekcija, te se na neki nacin usmjeriti predizborna kampanja, ovo je sramota.
Kad vec spomenu beskrajnu lakocu kandidovanja, zasto mislis da su npr. kandidati NS za nacelnike sarajevskih opstina kvalifikovani da obavljaju taj posao?
Guido_Špišić

#10600 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Guido_Špišić »

tuzna je cinjenica da stranka koja je jedna od rijetkih za koju nacionalnost toboze nije vazna kandidira jednu tako nestrucnu a uobrazenu osobu kao sto je sabina cudic. zaista tuzno ako nemaju nikog boljeg.
Locked