FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Charuga
Globalni moderator

#10576 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

OSIM: HAPOEL JE U SVIM SEGMENTIMA ISPRED NAS

"Nema se šta mnogo reći. Jednostavno smo naletili na ekipu koja je u svim segmentima mnogo ispred nas i na kraju je to rezultat pokazao", rekao je za ... menadžer Željezničara Amar Osim i dodao:

"Sinoć sam gledao utakmicu. Na samom početku to i nije izgledalo toliko loše, ali onda pravimo neshvatljive greške i sami sebe ukopavamo. Nakon prva dva gola teško je bilo za očekivati da ćemo se uspjeti vratiti."
Gledajući utakmicu stekao se dojam da igrači našeg šampiona nisu bili borbeni, da to nije onaj Željezničar koji je u prošloj sezoni furiozno došao do naslova.

"Drugačije je to gledati na televizoru, a potpuno drugačiji je dojam kada uživo gledate utakmicu. Ne mogu sada reći da igrači nisu imali volju, ali činjenica je da smo daleko stajali od naših protivnika, da nismo bili skoncentrisani. Međutim, bitno je naglasiti da su igrači Hapoela mnogo pokretljiviji, te mnogo tehnički potkovaniji, što je na kraju i rezultiralo našim ubjedljivim porazom. Igrali smo protiv momčadi čiji je proračun deset puta veći od našeg, čiji igrači i treneri imaju mnogo veće plate, koji igra u mnogo uređenijoj ligi no što je naša i zbog svega toga i mnogo drugih stvari ne smijemo očajavati", rekao je Osim.

"Hapoel je momčad koja je pobijeđivala i mnogo jače protivnike od nas. U prvom poluvremenu su nas razbili ali u drugom dijelu, u kojem također nismo gotovo ništa pokazali, bilo je povoljnije za nas. Fudbal je danas takva igra, ako niste pravi čitavu utakmicu, kvalitetan protivnik kao što je Hapoel u ovom slučaju, to brzo kažnjava. Pa i Argentina je ne tako davno primila četiri gola od Njemačke. Kada smo prošle sezone pobjeđivali govorio sam da to nije sjajno, da ne trebamo biti euforični. Isto tako danas ću reći da ovaj poraz ne treba toliko tragično shvatiti. Ako budemo znali, iz utakmice u Tel Avivu možemo mnogo naučiti", dodao je Osim.

Vremena za očajavanje nema mnogo. Već za nekoliko dana slijedi revanš utakmice, a menadžer Željezničara smatra da njegovi izabranici mogu popraviti dojam.

"Biće drugačija atmosfera. Mi ćemo igrati pred svojom publikom, igrat ćemo na terenu kojeg bolje poznajemo od naših gostiju i učinit ćemo sve da popravimo dojam iz prve utakmice. Biće teško, ali sam uvjeren da onako lošu partiju ne možemo i ponoviti", ističe Osim.

Nakon ubjedljivog poraza u Tel Avivu postavlja se pitanje da li isti može psihički djelovati na fudbalere Željezničara.

"Svaki ubjedljiv poraz je bolan, ali mislim da se ne bi trebao negativno odraziti na moje izabranike. Već sam rekao ali moram ponoviti, pobjede i porazi su sastavni dio igre i isti se ne smiju shvatati niti euforično, a niti tragično", zaključio jr menadžer momčadi s Grbavice.
elSaik

#10577 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

Kad učiš voziti bicikl, prvo par puta moraš pasti, čak možda i nešto slomiti, da bi naučio. Ali onda kad naučiš, naučio si za čitav život.

Ovo je skor Hapoeal u zadnjih nekoliko sezona u Europi:
2006–07 UEFA Cup Second qualifying round NK Domžale 1-2 3-0
1R Chornomorets Odessa 3-1 1-0
Group G, 1st game Panathinaikos F.C. 0-2
Group G, 2nd game FC Rapid Bucureşti 2-2
Group G, 3rd game Paris Saint-Germain 4-2
Group G, 4th game FK Mladá Boleslav 1-1
Round of 32 Rangers F.C. 2-1 0-4
2007-08 UEFA Cup Second qualifying round NK Široki Brijeg 3-0 3-0
1R AIK Fotboll 0-0 1-0
Group G, 1st game R.S.C. Anderlecht 0-2
Group G, 2nd game Tottenham Hotspur 0-2
Group G, 3rd game Getafe CF 2-1
Group G, 4th game Aalborg BK 1-3
2008-09 UEFA Cup First qualifying round Juvenes/Dogana 3-0 2-0
Second qualifying round FK Vojvodina 3-0 0-0
First round AS Saint-Étienne 1-2 1-2
2009–10 UEFA Europa League Third qualifying round IFK Göteborg 1-1 3-1
Play-off round FK Teplice 1-1 2-1
Group G, 1st game Celtic F.C. 2-1
Group G, 2nd game Hamburger SV 2-4
Group G, 3rd game Rapid Wien 5-1
Group G, 4th game Rapid Wien 3-0
Group G, 5th game Celtic F.C. 0-2
Group G, 6th game Hamburger SV 1-0
Knockout phase Rubin Kazan 0-0 0-3
2010–11 UEFA Champions League Second qualifying round FK Željezničar 5-0

A ovo je naš u istom tom periodu:
2010–11 UEFA Champions League Second qualifying round Hapoel Tel-Aviv 0-5

Mislim da je sve jasno. Ovi kojima neko valja da bi im poslije 15 minuta ti isti ne valjali, oni me ne zanimaju. Nikad nisam bio takva sorta čovjeka. Ovi igrači su napravili nešto što sam dugo čekao, i sigurno jedna loša utakmica protiva daleko jačeg protivnika to neće izbrisati.
ultima_palabra

#10578 Re: FK Zeljeznicar

Post by ultima_palabra »

Rookie wrote:
ultima_palabra wrote: @Rookie, smaraš, rekao si već da to nisu tvoji igrači nego naši...ne znam što se onda njima baviš, fino nađeš klub sa igračima koji ti odgovaraju, i sretni i mi i ti :)
Radije ću pričekati da se ovi šetači iz Tel Aviva "pročiste" i da za ŽELJU zaigraju ljudi koji imaju dovoljno poštovanja za taj klub i njegove navijače. Naravno, idem i dalje na utakmice, ali više ne gajim iluzije da su ovo sad neki igrači ili ljudi, uz meni poznate izuzetke.
Ne znam, na tvom mjestu se ne bih zamarao neigračima i neljudima, ali eto... sto ljudi, sto ćudi ;-)
Rookie

#10579 Re: FK Zeljeznicar

Post by Rookie »

ultima_palabra wrote:
Rookie wrote:
ultima_palabra wrote: @Rookie, smaraš, rekao si već da to nisu tvoji igrači nego naši...ne znam što se onda njima baviš, fino nađeš klub sa igračima koji ti odgovaraju, i sretni i mi i ti :)
Radije ću pričekati da se ovi šetači iz Tel Aviva "pročiste" i da za ŽELJU zaigraju ljudi koji imaju dovoljno poštovanja za taj klub i njegove navijače. Naravno, idem i dalje na utakmice, ali više ne gajim iluzije da su ovo sad neki igrači ili ljudi, uz meni poznate izuzetke.
Ne znam, na tvom mjestu se ne bih zamarao neigračima i neljudima, ali eto... sto ljudi, sto ćudi ;-)
Pa ne mogu mi brate Savić, Zeba, Ćulum, Popović... ogaditi Želju. Bio sam tu puno prije njih, a biću aBd i puno poslije njih. Oni nisu Željo! Oni su samo djelatnici kojima su šanse da zarade moje poštovanje svedene ne minimum 8-)
ultima_palabra

#10580 Re: FK Zeljeznicar

Post by ultima_palabra »

Rookie wrote:Pa ne mogu mi brate Savić, Zeba, Ćulum, Popović... ogaditi Želju. Bio sam tu puno prije njih, a biću aBd i puno poslije njih. Oni nisu Željo! Oni su samo djelatnici kojima su šanse da zarade moje poštovanje svedene ne minimum 8-)
Po tvojim postovima, ne vidiš ništa pozitivno u igračima, upravi, treneru i ostalim u i oko kluba...ja kad sam se tako osjećao (pretprošla sezona) nisam ni dolazio na utakmice.
luckylaka

#10581 Re: FK Zeljeznicar

Post by luckylaka »

Ja samo ne mogu shvatiti kako neko poslije onakvog debakla moze stati na stranu igraca.Hajde nije 5:0 katastrofa desavalo se to i vecim europskim klubovima ali onoliko ne zalaganje,impotentnost i odnos prema klubu nisam vidio odavno.Naravno da poslije te utakmice igrace treba kritikovati a ne dizati im usi kako to neki rade.Placeni su da igraju a ne da se sepure po terenu.I kome je stalo do dresa Zelje bujrum,kome nije marsh u p.m.
ultima_palabra

#10582 Re: FK Zeljeznicar

Post by ultima_palabra »

luckylaka wrote:Ja samo ne mogu shvatiti kako neko poslije onakvog debakla moze stati na stranu igraca.Hajde nije 5:0 katastrofa desavalo se to i vecim europskim klubovima ali onoliko ne zalaganje,impotentnost i odnos prema klubu nisam vidio odavno.Naravno da poslije te utakmice igrace treba kritikovati a ne dizati im usi kako to neki rade.Placeni su da igraju a ne da se sepure po terenu.I kome je stalo do dresa Zelje bujrum,kome nije marsh u p.m.
:lol: I ti si došao sa svojim prvim postom na ovoj temi da nam to kažeš...stvarno ljudi sebi svašta dopuštaju :-)
salle_eh1986

#10583 Re: FK Zeljeznicar

Post by salle_eh1986 »

Da sam ranije saznao kad je trening išao bih 100%, ovako je kasno za to...
Ipak MOJ KLUB ima veliku podršku od mene bez obzira na sve ;)
I pobjede i poraze sve sa tobom prošli smo, bili smo tu i pjevali, samo tebe vjerno bodrili.
Joey Tribbiani

#10584 Re: FK Zeljeznicar

Post by Joey Tribbiani »

Neki Bradonjic na probi, zadnji vezni iz Fk pelister bitola, makedonija. Imamo na toj poziciji 3 igrača - Ćulum, Savić, Svraka :thumbup:

Ćuluma gotivim zbog odnosa prema dresu i nekih ranijih igara (nikako zbog ove u Izraelu). Koliko god loše odigrao, treba biti pošten i reci da je momak pokusao da uradi ono sto je bio Zebin zadatak. U prvom poluvremenu nije bilo nikako igrača na terenu koji ce igrati centralnog veznog i lopte koje su stoperi izbacivali, slati prema napadu. Milan je to pokusao par puta, uspio nesto malo napraviti ali i pogrijesiti i izgubiti loptu. Zeba skroz lose odigra, ocekujem puno više od njega u budućnosti.

Savic protiv Cibalije zvijer, protiv Hapoela jedan pokusaj glavom :-D

Svraka = Mangup, volio bih da počne svaku tekmu, kao u proljetnom dijelu prosle sezone
elSaik

#10585 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

Koliko smo golova na treningu primili?
al_akhisari

#10586 Re: FK Zeljeznicar

Post by al_akhisari »

...zna li mozda neko, je l bilo, hoce l bit i kakvih, kazni zbog izraela...trening, dzep,...
Šibicar

#10587 Re: FK Zeljeznicar

Post by Šibicar »

Pozdrav brate po klubu :thumbup: dugo te nije bilo,al' neka si se vratio. ;-)
Joey Tribbiani

#10588 Re: FK Zeljeznicar

Post by Joey Tribbiani »

nikad_izvini3 wrote:Jah. Šta reći. Ništa :D Šmrc. Idemo dalje. Vjerujem da njanje provociraju, spasile su sezonu :D Besplatna pomoć od mene, ponovite im s vremena na vrijeme, možda nešto nauče, mada sumnjam :D
Od skrivenih znakova prisustva kompleksa manje vrijednosti jeste i osjećaj užitka kada se vidi mahana drugih. Kod koga se nađe takvo šta treba biti svjestan ozbiljne poremećenosti svojeg morala, tj. znati da pati od KMV-a i raditi na izlječenju.

Imam Ali rekao je: “Oni koji i sami imaju mahane vole da mahane drugih dođu do izražaja, zato što u tome vide teren manevra za opravdanje vlastitih nedostataka. ” Međutim, da su psihički zdravi oni bi umjesto što vole otkrivanje mahana drugih razmišljali o tome kako sami sebe da spasu od vlastitih mahana i nedostataka, kako bi na taj način promijenili sami sebe i društvo u kojem žive. Ukoliko primijetimo da i mi osjećamo skriveni užitak, kada vidimo tuđi nedostatak, znajmo da smo zaraženi virusom KMV-a, te da se moramo ozbiljno pozabaviti vlastitim izlječenjem.
Pozdrav plavoj naciji. Šta nas ne ubije, ojača nas.

Poseban pozdrav "plavom moderatoru", nadam se da ćeš otići na revanš utakmicu. Kvota da nećeš 1.05 :D To zaključujem po broju postova na PDF-u o KLUBU dok smo bili loši u PL :D

I DA GUBIŠ 10:0 S JUGA BI SE PJESMA ČULA, MI TE VOLIMO, MI TE VOLIMO
:lol: mali tito
Van Halen

#10589 Re: FK Zeljeznicar

Post by Van Halen »

Poslije onakve igre, normalno je da samo pjesma i ostaje, ništa drugo.
Charuga
Globalni moderator

#10590 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Image
tazmaniaBAN4

#10591 Re: FK Zeljeznicar

Post by tazmaniaBAN4 »

Ovako se pokazuje ljubav prema klubu! Drago mi je vidjeti kako se dusmani jedu kad vide koliko VOLIMO ŽELJU i da smo tu kad je i najteze, a ne ko anamo oni! Zato svi na kosevo na uzvrat da pruzimo podrsku svom voljenom klubu!
Igraci ce iz ove utakmice izvuci jaku pouku i nadam se da cemo se slijedece sezone prosetati nasom ligom!

ŽELJO MI TE VOLIMO KAKO GOD ZAVRŠIO !!!
johntra

#10592 Re: FK Zeljeznicar

Post by johntra »

Aktobe ili Olimpi Rustavi su mogući protivnici Hapoela, a što ne reći i našeg ŽELJE.... :D

Image
ultima_palabra

#10593 Re: FK Zeljeznicar

Post by ultima_palabra »

tazmaniaBAN4 wrote:Ovako se pokazuje ljubav prema klubu! Drago mi je vidjeti kako se dusmani jedu kad vide koliko VOLIMO ŽELJU i da smo tu kad je i najteze, a ne ko anamo oni! Zato svi na kosevo na uzvrat da pruzimo podrsku svom voljenom klubu!
Igraci ce iz ove utakmice izvuci jaku pouku i nadam se da cemo se slijedece sezone prosetati nasom ligom!

ŽELJO MI TE VOLIMO KAKO GOD ZAVRŠIO !!!
:thumbup:
bumerang5

#10594 Re: FK Zeljeznicar

Post by bumerang5 »

neinformisan je...utakmica je u 20:30 uz direktan prijenos na TV Hayat
elSaik

#10595 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

Indikativno je da, i da prođemo Hapoela, ni u narednom krugu ne bismo igrali u Europi. :lol:
dobar_ti?

#10596 Re: FK Zeljeznicar

Post by dobar_ti? »

Znaci sljedece sedmice pobjeda 7:1 (do 89. minute 6:1 i onda pogodak Bajre haubice sa 25 metara :D ) i onda natamburamo Aktobe u sljedecem kolu. Poslije ispadamo, ali idemo u grupu Europa lige. Inace bi prosli i posljednju prepreku za LP, ali mi je ova grupa Europa lige nekako vise cool sa navijackog aspekta.
tacna

#10597 Re: FK Zeljeznicar

Post by tacna »

STO TO BRISETE POSTOVE, JEL VAS STID PONASANJ JA DEMOKRATIJE NA VASOJ TEMI FUJ STVARNO STE JADNICI.
Charuga
Globalni moderator

#10598 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

tacna wrote:STO TO BRISETE POSTOVE, JEL VAS STID PONASANJ JA DEMOKRATIJE NA VASOJ TEMI FUJ STVARNO STE JADNICI.
tacna wrote:Ode Nijaz pocinje lagani raspad i kod nas, a uskoro i Zujo kaze umoran od svega, opet imamo dvije struje.
Ciji si ti, nas ili njihov .. :mrgreen:
Joey Tribbiani

#10599 Re: FK Zeljeznicar

Post by Joey Tribbiani »

zna li iko u koliko je danas trening? Je li isto u 7? Ajd nemojte bubat, samo neko ko zna nek javi. Jos mi samo fali da po ovakvom mađaru fulim trening
Rookie

#10600 Re: FK Zeljeznicar

Post by Rookie »

Zašto li je izbrisan moj post u vezi malog Čolića... Kakogod. Zna li iko zašto tog momka nema ni na mapi? Guraju se Višća, Stanić i Gančev na desnog beka, a malog nema ni na klupi. Prošle godine je u prvom dijelu bio odličan, a da ne govorim da ima samo 18 i da bismo i opasne pare na njemu zaradili. Šta god da je razlog, veliki je gubitak što onako dobar i mlad desni bek propada dok ta pozicija plače za pravim rješenjem, što nas je načelo i u Tel Avivu... Nije to bila nikakva nesreća, već Stanić na desnom beku... Najlakše je reći da su Izraelci vanzemaljci i da nam se nešto nije poklopilo. Eto, Amare, da znaš. Znači, šta je sa Čolićem? Je li normalan taj momak, kako je moguće da ga nema ni na mapi? Neka se izvine ako je šta zgriješio. Svakako on najviše ispašta. A i Željo uz njega.
Post Reply