Neka se porefenaju i vide među sobom ko će dati ostavku povodom ovog ubistva u saobraćaju.VjecitiStudent wrote:Ministri pravde u Federaciji i Kantonu su iz SDP-akaranana wrote:ko je zaduzen za izmjene zakona?
SARAJEVO - CRNA HRONIKA
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#10576 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#10577 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Biti spreman za slučaj da Sorensen počne ''pritiskati'' kooperativnu stranu još od 1995.g.sharafce wrote:Kakav SDA, SDP...i ti miševi, nama Svijet radi o glavi, a ovi samo love u mutnom. Sve nam je u haosu zivom.
Čitati diskusije forumaša @zavrzlama i @Skijaš na Politici!
- sharafce
#10578 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
govorim o zakonima i bezvlašćuVjecitiStudent wrote:Jasta, medjunarodne sile tame obucavaju vozace kamikaze i salju ih na nevine gradjane Sarajeva.sharafce wrote:Kakav SDA, SDP...i ti miševi, nama Svijet radi o glavi, a ovi samo love u mutnom. Sve nam je u haosu zivom.
-
VjecitiStudent
#10579 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Maloprije sam vidio Sorensena, cuci sa radarom kod RTV doma.PipiDugaDevetka wrote:Biti spreman za slučaj da Sorensen počne ''pritiskati'' kooperativnu stranu još od 1995.g.sharafce wrote:Kakav SDA, SDP...i ti miševi, nama Svijet radi o glavi, a ovi samo love u mutnom. Sve nam je u haosu zivom.
Do kad ce trajati ova ocekivanja da ce ove svakodnevne i rjesive probleme, neko drugi umjesto nas rjesavati?
-
shin
#10580 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Jasta je, rodjak od Fache.

Manga
- PipiDugaDevetka
#10581 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Čuo sam da si aktivan u jednoj NVO, POKRENI PROTESTE ZA OSTAVKU MINISTRA KMUP-a ili barem komesara policije u Kantonu, a povodom saobraćajke-ubistva kod RTV Doma. Pridružiću ti se u masi protestanata.VjecitiStudent wrote:Maloprije sam vidio Sorensena, cuci sa radarom kod RTV doma.PipiDugaDevetka wrote:Biti spreman za slučaj da Sorensen počne ''pritiskati'' kooperativnu stranu još od 1995.g.sharafce wrote:Kakav SDA, SDP...i ti miševi, nama Svijet radi o glavi, a ovi samo love u mutnom. Sve nam je u haosu zivom.
Do kad ce trajati ova ocekivanja da ce ove svakodnevne i rjesive probleme, neko drugi umjesto nas rjesavati?
U ime djece, unuka naših!
-
*zena21
#10582 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
pun mi je ***** ovih ubica na cesti 
- karanana
#10583 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
jesi ti ona stara zena21?*zena21 wrote:pun mi je ***** ovih ubica na cesti
jadni ovi momci iz luna parka pizda materina ovim jalijasima.
- PipiDugaDevetka
#10584 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ne bih rekao jer @stara zena21 bi napisala da joj je pun kl*****s!karanana wrote:jesi ti ona stara zena21?*zena21 wrote:pun mi je ***** ovih ubica na cesti![]()
To sam sto posto siguran!
Last edited by PipiDugaDevetka on 13/09/2011 12:20, edited 1 time in total.
-
*zena21
#10585 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
karanana wrote:jesi ti ona stara zena21?*zena21 wrote:pun mi je ***** ovih ubica na cesti
jadni ovi momci iz luna parka pizda materina ovim jalijasima.
jesam sreco.. vrnuh se
ovo je vise fakat katastrofa... strah me svaki put kad sjednem za volan
- idealnolosa
#10586 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Sinoc sam naisla poslije udesa kod TV.Uzasan prizor
- Tercius
#10587 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Evidencije sta je uradila policija po pitanju trkaca i ostalih prekrsioca je dostupna pa se cak moze naci i na pojedinim portalima.Da bi se odgovornosti podjelile i utvrdile, mislim da treba pitati Kantonalni sud odjeljenje za prekrsaje koliko su izrekli sankcija po ovom članu zakona:
Zakon o prekršajima Federacije Bosne i Hercegovine
Član 21.
Ograničenje upravljanja motornim vozilima
(1) Kao sankciju za prekršaj počinjen u saobraćaju, sud može okrivljenom zabraniti upravljanje motornim vozilima ili određenom vrstom motornog vozila, za period koji nije kraći od 30 dana niti duži od jedne godine.
(2) Kao sankciju za prekršaj počinjen u saobraćaju, sud može okrivljenom odrediti ograničenja na upravljanje motornim vozilima, kao što su zabrana upravljanja vozilom tokom noći, ili preko određene udaljenosti od kuće, ograničenje na vožnju do i sa posla, ili ga ograničiti samo na vožnju vezanu za obavljanje posla, za period koji nije kraći od 30 dana niti duži od jedne godine.
(3) Oduzimanje vozačke dozvole se može izreći kao posljedica dodijeljenih kaznenih poena u skladu sa Zakonom o sigurnosti saobraćaja Bosne i Hercegovine. Sud neće moći promijeniti broj kaznenih poena koji se uračunavaju automatski kao rezultat odgovornosti za prekršaj u skladu sa Zakonom osnovama sigurnosti saobraćaja Bosne i Hercegovine.
Zakon o prekršajima Federacije Bosne i Hercegovine
Član 21.
Ograničenje upravljanja motornim vozilima
(1) Kao sankciju za prekršaj počinjen u saobraćaju, sud može okrivljenom zabraniti upravljanje motornim vozilima ili određenom vrstom motornog vozila, za period koji nije kraći od 30 dana niti duži od jedne godine.
(2) Kao sankciju za prekršaj počinjen u saobraćaju, sud može okrivljenom odrediti ograničenja na upravljanje motornim vozilima, kao što su zabrana upravljanja vozilom tokom noći, ili preko određene udaljenosti od kuće, ograničenje na vožnju do i sa posla, ili ga ograničiti samo na vožnju vezanu za obavljanje posla, za period koji nije kraći od 30 dana niti duži od jedne godine.
(3) Oduzimanje vozačke dozvole se može izreći kao posljedica dodijeljenih kaznenih poena u skladu sa Zakonom o sigurnosti saobraćaja Bosne i Hercegovine. Sud neće moći promijeniti broj kaznenih poena koji se uračunavaju automatski kao rezultat odgovornosti za prekršaj u skladu sa Zakonom osnovama sigurnosti saobraćaja Bosne i Hercegovine.
- black
#10588 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
drzava za covjeka, grad za covjeka.....a covjek dobio k..u za uho, i postalo je vise bljutavo pricati o stvarima tipa glasanja itd. jer sve je to isto jedna te ista gomila ljigavaca koji se samo vrte u krug s pozicije na poziciju iz jedne u drugu stranku..
iako nije mjesto ali nemoguce je ne politizirati kad sve vodi odatle, i postaje nesnosljivo, divljanje cijena, sve manje posla, korupcija na svim nivoima, pljacke, nozevi, pistolji, saobracajke, nisi siguran ni u koje doba dana u bilo kom djelu grada....
vecina toga se moze rijesiti ali izgleda da se sa namjerom sve ovo drzi...nesto se moze promjeniti ali tek onda kad se svi dignemo, samo veliki i zestoki bunt, samo sto cemo se nacekati na to a do tada ostaje samo da mlatimo po tastaturi, naravno tu ubrajam i sebe
iako nije mjesto ali nemoguce je ne politizirati kad sve vodi odatle, i postaje nesnosljivo, divljanje cijena, sve manje posla, korupcija na svim nivoima, pljacke, nozevi, pistolji, saobracajke, nisi siguran ni u koje doba dana u bilo kom djelu grada....
vecina toga se moze rijesiti ali izgleda da se sa namjerom sve ovo drzi...nesto se moze promjeniti ali tek onda kad se svi dignemo, samo veliki i zestoki bunt, samo sto cemo se nacekati na to a do tada ostaje samo da mlatimo po tastaturi, naravno tu ubrajam i sebe
- cappy_tempo
#10589 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
golfista wrote:kako možete postavljati pitanja tipa do koga je ko je nadležan ko je kriv za ovo ili ono. Svi mi snosimo dio krivice. Čitamo postove i raspravljamo o tome šta i kako treba. I tako do sljedeće nesreće u kojoj će opet na isti način i pod istim okolnostima neko nastradati. I što smo učinili, jedno veliko NIŠTA. ZAto što smo dno čovjeka, na gujici Evrope, sociološki fenomeni, neznamo i nećemo da znamo ništa, NIŠTA nas ne dotiče. ne reagujemo, ne bunimo se , zato nas i handre, i neka tako nam i treba. Stanite u red i čekajte da vas neko zbode, upuca, zgazi, ako u međuvremenu ne umrete od gladi. Tako nam treba, jer ŠUTIMO, sklanjamo se i ne govorimo TAMO GDJE TREBA. A treba govoriti na glasačkom mjestu, na ulici, u kafiću, na radiju ili televiziji. Ali ne, mi to nećemo i ne želimo. Mi smo krivi. Evo iz ovih stopa idem na tu nesretnu raskrsnicu da legnem na pješački i da ostanem tamo dok pola MUP-a i pola izvršne zajedno sa pola zakonodavne vlasti ne podnese ostavku. Ne nasjedam na obećanja, samo ostavka i nakon toga krivične prijave protiv odgovornih koji su tolerisali i tolerišu ovakve ubice. koliko će vas doći od ovih što čitaju ili što postaju deset ili petnaest, et toliko, zato ne kakite i kanite se pametovanja. NIKO NIŠTA NEĆE URADITI, NIKO, jer smo TAKVO DRUŠTVO, DRUŠTVO GLUHIH I NIJEMIH, FUJ GADI MI SE SVE OVO.
poslje svakih protesta svi se ogradjuju i svi pljuju na sve strane i onda neko kaze ajde izadji. kad svi oni pederi sto u 12 sjede na kafama i kukaju kako su ugrozeni dodju pred vladu onda cu ponovo doci i ja i naravno da ostanu cijele proteste,a ne cim jedan drot dodje svi se noge ufate,a svi bi neke promjene... bez obzira jel bio belaj na protestima ili ne ako gradjani poslje toga opet zajedno stanu druga bi prica bila,a dok to ne bude razne politicke stranke ce to koristiti u svoje svrhe i necemo nista dobiti.
- PipiDugaDevetka
#10590 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Redovno glasam na izborima i ne osjećam se nimalo odgovoran ili kriv. Čak šta više, glasao sam za SDP. Ako nije do policije, tražiti smjenu/ostavku premijera povodom ove saobraćajne nesreće = ubistva!golfista wrote:kako možete postavljati pitanja tipa do koga je ko je nadležan ko je kriv za ovo ili ono. Svi mi snosimo dio krivice. Čitamo postove i raspravljamo o tome šta i kako treba. I tako do sljedeće nesreće u kojoj će opet na isti način i pod istim okolnostima neko nastradati. I što smo učinili, jedno veliko NIŠTA. ZAto što smo dno čovjeka, na gujici Evrope, sociološki fenomeni, neznamo i nećemo da znamo ništa, NIŠTA nas ne dotiče. ne reagujemo, ne bunimo se , zato nas i handre, i neka tako nam i treba. Stanite u red i čekajte da vas neko zbode, upuca, zgazi, ako u međuvremenu ne umrete od gladi. Tako nam treba, jer ŠUTIMO, sklanjamo se i ne govorimo TAMO GDJE TREBA. A treba govoriti na glasačkom mjestu, na ulici, u kafiću, na radiju ili televiziji. Ali ne, mi to nećemo i ne želimo. Mi smo krivi. Evo iz ovih stopa idem na tu nesretnu raskrsnicu da legnem na pješački i da ostanem tamo dok pola MUP-a i pola izvršne zajedno sa pola zakonodavne vlasti ne podnese ostavku. Ne nasjedam na obećanja, samo ostavka i nakon toga krivične prijave protiv odgovornih koji su tolerisali i tolerišu ovakve ubice. koliko će vas doći od ovih što čitaju ili što postaju deset ili petnaest, et toliko, zato ne kakite i kanite se pametovanja. NIKO NIŠTA NEĆE URADITI, NIKO, jer smo TAKVO DRUŠTVO, DRUŠTVO GLUHIH I NIJEMIH, FUJ GADI MI SE SVE OVO.
Bez nasilja, molim! Sve po zakonu!
- Banksy
#10591 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
black wrote: drzava za covjeka, grad za covjeka.....a covjek dobio k..u za uho, i postalo je vise bljutavo pricati o stvarima tipa glasanja itd. jer sve je to isto jedna te ista gomila ljigavaca koji se samo vrte u krug s pozicije na poziciju iz jedne u drugu stranku..
- PipiDugaDevetka
#10592 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Nastavak od - stoka sitnog zuba
Danas je 21. ožujka. Na kraju Trnskog neka buka, valjda Nebo iznad Trnskog, fešta. Ovo kaj sam se zadnje fest (nema veze s izrazom fešta) nasrdila je bilo 8. ožujka, misla sam da bu me prošlo pa sam pohranila u maj dokjumenc, ali još se srdim, pa evo nek se zna zakaj:
1. U stoku sitnog zuba spada stoka koja ima sitne zube. Na primjer, koza. Kad oš ženu zvređat, nikad joj nemoj reći – kozo. Koza ima ovakvih i onakvih, ali su to uglavnom vrlo inteligentne životinje, zabavne, jarićima sam se znala do suza nasmijat, ljubila ih i mazila. A kad su se kotili, bivši je uzimal iz ormara najlepše ručnike da kozliće obriše u čisto, a ja ni trepnula nisam, medeno je to malo pa kad oće na vlastite noge, a sve u šrek e, pa to onda ni uvreda. A to da pametne jesu – jesu, što se za većinu ljudi ne može tvrditi, jelte, jer kad bi se moglo, onda ne bismo isticali one BAŠ pametne. Ljude. A kaj nas je Francek nazval stokom sitnog zuba, jelte, nije on veterinar bil, ono pa može jedan sloj hrvata može biti stoka sitnog zuba. Prvo grdo zvuči, drugo, ima tu i inteligentne stoke, a ima i ljudi koji se možeju uvrediti, ajd reci Turčinu u najboljoj namjeri da je sladak i da sliči na vjevericu, jebate, skočil bu ti u oči, insana i hajvana da miješaš, uvreda! Moj prijatelj Božo voli da ga zovem Konj. Stoku dugog zuba. Možda negdje ima neki konj koji se zove Božo, kaj znaš. Pa se niko ne ljuti.
2. Sve neke šugave vijesti ovih dana, jedna gora od druge.Od trafike kad pljuge kupuješ, do posla. Kroz cijeli Zagreb grad, ma sve neko sivilo!
3. - I tako slažem sve neke loše vijesti, privatne i političke i puknem jednom, pukli me živci, kaj sad da radim! Evo od 8. ožujka o.g., a poslije konstatacije da su hrvati neki narod sličan ovcama i kozama, pa što misle predsjednici njihovi o njima da ne velim nama, kaj ne:
Danas na Dan žena sve nešto mislim, pa to bi trebal biti dan od kojeg kinezi računaju da je moj sin živ. Kinezi bi o tome svakako trebali voditi brigu. Jer ako je rođen 8. 12. onda sam ga s bivšim (da ne bi bilo sumnjičavih) napravila na Majčin dan, e jest poso, brate, eto, isplatilo se, nakon 16 godina navršenih. Opral suđe danas prvi put u životu, e čovječe, nemreš verovat! Jest da je ispraznil bojler od 50 litrih i potrošil pol litre Čarlija, al opro. Presretan pubertetlija, kupila mu mama na Branimiovom placu nove tenisice! Spičkala sto kuna na dijete! Raskoš!
I: Jaca me razjebala totalka. Jaca sestro brate, osramoti ti i radno ti mjesto i svoj znak, Rakovi jesu fini vođe, topli ljudi (mrzim kaj sam u podznaku Rak, mrzim, nevolem brate, kak bi rekel Balašević!) a ona negdi oko pol dva danas provali nešto slično ovome: Drage (nešto žene, kako li) – nemojte se osjećati povrijeđenima (ili nešto) kad vas nazivaju zapisničarkama, kuharicama (pa nešto još) i onima koje drže tri ugla u kući, (i drugim imenima), to je samo privremeno.... Možda je još nekaj rekla ali ja sam prvo gruntala jel to nju neko oponaša, ko Josipu Lisac, jel dobro čujem, onda pogledam Nenu, Nena gleda mene, bez riječi shvatimo da je to fakat Jaca na radiju, e istina, i ja popizdim. Načisto.
Odlazim doma i po redu - Prvo sam napala šeficu u kancelu da mi nikad nesme reći – zapisničarko, žena se ukočila od straha, reko može sve, kurvo, glupačo, i to, al neću biti zapisničarka!!!
Ispričam to posle Štefici i zajebem joj gablec.
Odem u apoteku i tam kupim najskuplje kapi za šugavi studencki nos i ispričam magistri. Odma mi je htela i apaurine dodati.
Odem u Križevačku mljekaru, ma ne u Križevce, na Dolac, i ispričam to Kseniji kaj mleko prodaje. Niš ona ne kuži, al ja pričam.
Kad: na stanici na Trgu čekam 14 opet (di se kog kaj pita, ak sam nazočna, pitali buju mene) dolazi ekipa, jedan s mikrofonom, jedan s kamerom i jedan kaj glumi gljivu valjda. Dobar dan, gospođo, oprostite, možemo li vas nešto pitati. A ja nabrijana, jasno, izvolite.
On- znate li što je to (mislim sad bu pital kaj je paradigma, al ajde) alzo, znate li što je to plagijat.
Ja: Znam!
On (čeka).
Ja: Kaj, treba i odgovoriti (ja se zajebavam, a on misli, ajme još jedna glupača, kakvo je to pitanje treba li odgovoriti, kaj ne vidi kameru).
On: da.
Ja: Imitacija originala.
On: Hvala.
Ubi me bože, ne sjećam se kako se nakon toga nastavila spika, ovaj snima, ziher nebuju dali to van, e, al mi nastavili:
Pa, naša predsjednica (da ne brkamo predsjednicu suda i predsjednicu države, zajebem, trebalo je reći jelte, premijerka) veli na radiju kako to i to, nemojte se vrijeđati ako vas neko nazove zapisničarkom. Prenesem to dečku, objasnim da je to što prenosim parafraziranje, jelte, da znam i što znači parafraziranje, e: Znate (ovo iza zadnje točke je upravni govor) ja radim kao zapisničar u Županijskom sudu i smatram da svoj posao radim pošteno i ne vidim razloga da me gospođa Kosor upozorava nek se ne vrijeđam na to kaj sam zapisničar.
Ali: Lik je očito friško izašel na cestu jer me nadopuni, a točno, i to je rekla drugarica Jaca: .... jer je sve to privremeno.
Ja velim – kaj bi bilo privremeno!!
On: Čemu se onda nadate zapravo?
Ja: Ničemu se ja više ne nadam u ovoj državi. A kaj želim, e, želim odškolovati decu i da onda lagano i brzo geknem.
Naravno bilo je još nekih tekstova, ali idu oni dalje, još čovek s osmjehom za pozdrav viče, nemojte to tak brzo gospođo (reko jel sad nek ne govorim brzo ili nek ne krepam brzo, ali brzo sam mu nekaj odgovorila, evo 14, idemoooo, ajme svaki dan sve veća gužva. Onak bijesnoj mi prepustil mesto neki padavičar s nogama nasred tramvaja pa kad je videl da bum okinula na pod s mlekom i acidofilima).
Kog sam se vraga tak nasrdila na Jacu? Lepo je rekel Pitagora: Ničem se ne treba čuditi. A ja kaj starija sve se više čudim. Kak se nebum čudila kad je svaki dan sve nekaj čudnije, pizda mu materina, oni japanci diplomiraju i dapače doktoriraju i upucaju ih u industriju, 6 mjeseci pomećeju pogon, a da bi jednom postali rukovodeći kadar valjda i štancaju po Olympiji. Ne u Grčkoj nego po mehaničkoj Olimpiji. Da znaju kako je onima na dnu hijerarhijske lojtre.
Nas zapisničare u hrvackoj na sudu još zovu Olimpija. Ne prate trend. A kak su nam kompovi složeni od dijelova iz celog svemira, to ni ne znaš kak ti se komp zove. Jaco, dabogda da ti zapisničarka začehnula nokat i ne mogla pisati dva dana, pa da viš sranja. A kuhari svi dobili bolove u buši (fingirane, jasno) pa da bu Sabor bez papice. Isto dva dana. Kćer jednog vaterpoliste, weltbekannt vaterpoliste i gospodina sa svih 2,20 metara, uči za kuharicu u “Slavi Raškaj”. Mala (pa tak, 190, lepa ko san, bit će najljepša kuharica u hrvackoj). Pa da vidim Jacu da njenom tati veli - Sram vas bilo, kćer vam uči za kuharicu! Drugarica Jaca neinformisana! I bezobrazna preko 2,20m.
E lepa moja Hrvacka! Bože, ma kako se zvao, molim te ako postoji reinkarnacija, ne želim se roditi u nečemu kaj se zove Hrvacka! I nek mi tata bude nepoznat, nema veze, mama neka (ne)poznata fufa, a ja ću se odati drogi, i ostalom, tako da budem zadnja droca, jer je to svakako bolje nego biti zapisničarka il kuharica, ak niš drugo, bolje zarađuje i ne brine s crkavicom i sama o dvoje djece za koju nit otac nit država pita. Država kojoj je Jaca na čelu, jelte. Ma nije ni to nego ak bum se prostituirala, imat ću neki nivo, razmeš, a nebu me Jaca, bogo dragi, tješila kaj sam zapisničarka! Fakat onda bolje to il da sam negdi koza u brdima Cresa!
Post je objavljen 21.03.2010. u 13:10 sati.
Danas je 21. ožujka. Na kraju Trnskog neka buka, valjda Nebo iznad Trnskog, fešta. Ovo kaj sam se zadnje fest (nema veze s izrazom fešta) nasrdila je bilo 8. ožujka, misla sam da bu me prošlo pa sam pohranila u maj dokjumenc, ali još se srdim, pa evo nek se zna zakaj:
1. U stoku sitnog zuba spada stoka koja ima sitne zube. Na primjer, koza. Kad oš ženu zvređat, nikad joj nemoj reći – kozo. Koza ima ovakvih i onakvih, ali su to uglavnom vrlo inteligentne životinje, zabavne, jarićima sam se znala do suza nasmijat, ljubila ih i mazila. A kad su se kotili, bivši je uzimal iz ormara najlepše ručnike da kozliće obriše u čisto, a ja ni trepnula nisam, medeno je to malo pa kad oće na vlastite noge, a sve u šrek e, pa to onda ni uvreda. A to da pametne jesu – jesu, što se za većinu ljudi ne može tvrditi, jelte, jer kad bi se moglo, onda ne bismo isticali one BAŠ pametne. Ljude. A kaj nas je Francek nazval stokom sitnog zuba, jelte, nije on veterinar bil, ono pa može jedan sloj hrvata može biti stoka sitnog zuba. Prvo grdo zvuči, drugo, ima tu i inteligentne stoke, a ima i ljudi koji se možeju uvrediti, ajd reci Turčinu u najboljoj namjeri da je sladak i da sliči na vjevericu, jebate, skočil bu ti u oči, insana i hajvana da miješaš, uvreda! Moj prijatelj Božo voli da ga zovem Konj. Stoku dugog zuba. Možda negdje ima neki konj koji se zove Božo, kaj znaš. Pa se niko ne ljuti.
2. Sve neke šugave vijesti ovih dana, jedna gora od druge.Od trafike kad pljuge kupuješ, do posla. Kroz cijeli Zagreb grad, ma sve neko sivilo!
3. - I tako slažem sve neke loše vijesti, privatne i političke i puknem jednom, pukli me živci, kaj sad da radim! Evo od 8. ožujka o.g., a poslije konstatacije da su hrvati neki narod sličan ovcama i kozama, pa što misle predsjednici njihovi o njima da ne velim nama, kaj ne:
Danas na Dan žena sve nešto mislim, pa to bi trebal biti dan od kojeg kinezi računaju da je moj sin živ. Kinezi bi o tome svakako trebali voditi brigu. Jer ako je rođen 8. 12. onda sam ga s bivšim (da ne bi bilo sumnjičavih) napravila na Majčin dan, e jest poso, brate, eto, isplatilo se, nakon 16 godina navršenih. Opral suđe danas prvi put u životu, e čovječe, nemreš verovat! Jest da je ispraznil bojler od 50 litrih i potrošil pol litre Čarlija, al opro. Presretan pubertetlija, kupila mu mama na Branimiovom placu nove tenisice! Spičkala sto kuna na dijete! Raskoš!
I: Jaca me razjebala totalka. Jaca sestro brate, osramoti ti i radno ti mjesto i svoj znak, Rakovi jesu fini vođe, topli ljudi (mrzim kaj sam u podznaku Rak, mrzim, nevolem brate, kak bi rekel Balašević!) a ona negdi oko pol dva danas provali nešto slično ovome: Drage (nešto žene, kako li) – nemojte se osjećati povrijeđenima (ili nešto) kad vas nazivaju zapisničarkama, kuharicama (pa nešto još) i onima koje drže tri ugla u kući, (i drugim imenima), to je samo privremeno.... Možda je još nekaj rekla ali ja sam prvo gruntala jel to nju neko oponaša, ko Josipu Lisac, jel dobro čujem, onda pogledam Nenu, Nena gleda mene, bez riječi shvatimo da je to fakat Jaca na radiju, e istina, i ja popizdim. Načisto.
Odlazim doma i po redu - Prvo sam napala šeficu u kancelu da mi nikad nesme reći – zapisničarko, žena se ukočila od straha, reko može sve, kurvo, glupačo, i to, al neću biti zapisničarka!!!
Ispričam to posle Štefici i zajebem joj gablec.
Odem u apoteku i tam kupim najskuplje kapi za šugavi studencki nos i ispričam magistri. Odma mi je htela i apaurine dodati.
Odem u Križevačku mljekaru, ma ne u Križevce, na Dolac, i ispričam to Kseniji kaj mleko prodaje. Niš ona ne kuži, al ja pričam.
Kad: na stanici na Trgu čekam 14 opet (di se kog kaj pita, ak sam nazočna, pitali buju mene) dolazi ekipa, jedan s mikrofonom, jedan s kamerom i jedan kaj glumi gljivu valjda. Dobar dan, gospođo, oprostite, možemo li vas nešto pitati. A ja nabrijana, jasno, izvolite.
On- znate li što je to (mislim sad bu pital kaj je paradigma, al ajde) alzo, znate li što je to plagijat.
Ja: Znam!
On (čeka).
Ja: Kaj, treba i odgovoriti (ja se zajebavam, a on misli, ajme još jedna glupača, kakvo je to pitanje treba li odgovoriti, kaj ne vidi kameru).
On: da.
Ja: Imitacija originala.
On: Hvala.
Ubi me bože, ne sjećam se kako se nakon toga nastavila spika, ovaj snima, ziher nebuju dali to van, e, al mi nastavili:
Pa, naša predsjednica (da ne brkamo predsjednicu suda i predsjednicu države, zajebem, trebalo je reći jelte, premijerka) veli na radiju kako to i to, nemojte se vrijeđati ako vas neko nazove zapisničarkom. Prenesem to dečku, objasnim da je to što prenosim parafraziranje, jelte, da znam i što znači parafraziranje, e: Znate (ovo iza zadnje točke je upravni govor) ja radim kao zapisničar u Županijskom sudu i smatram da svoj posao radim pošteno i ne vidim razloga da me gospođa Kosor upozorava nek se ne vrijeđam na to kaj sam zapisničar.
Ali: Lik je očito friško izašel na cestu jer me nadopuni, a točno, i to je rekla drugarica Jaca: .... jer je sve to privremeno.
Ja velim – kaj bi bilo privremeno!!
On: Čemu se onda nadate zapravo?
Ja: Ničemu se ja više ne nadam u ovoj državi. A kaj želim, e, želim odškolovati decu i da onda lagano i brzo geknem.
Naravno bilo je još nekih tekstova, ali idu oni dalje, još čovek s osmjehom za pozdrav viče, nemojte to tak brzo gospođo (reko jel sad nek ne govorim brzo ili nek ne krepam brzo, ali brzo sam mu nekaj odgovorila, evo 14, idemoooo, ajme svaki dan sve veća gužva. Onak bijesnoj mi prepustil mesto neki padavičar s nogama nasred tramvaja pa kad je videl da bum okinula na pod s mlekom i acidofilima).
Kog sam se vraga tak nasrdila na Jacu? Lepo je rekel Pitagora: Ničem se ne treba čuditi. A ja kaj starija sve se više čudim. Kak se nebum čudila kad je svaki dan sve nekaj čudnije, pizda mu materina, oni japanci diplomiraju i dapače doktoriraju i upucaju ih u industriju, 6 mjeseci pomećeju pogon, a da bi jednom postali rukovodeći kadar valjda i štancaju po Olympiji. Ne u Grčkoj nego po mehaničkoj Olimpiji. Da znaju kako je onima na dnu hijerarhijske lojtre.
Nas zapisničare u hrvackoj na sudu još zovu Olimpija. Ne prate trend. A kak su nam kompovi složeni od dijelova iz celog svemira, to ni ne znaš kak ti se komp zove. Jaco, dabogda da ti zapisničarka začehnula nokat i ne mogla pisati dva dana, pa da viš sranja. A kuhari svi dobili bolove u buši (fingirane, jasno) pa da bu Sabor bez papice. Isto dva dana. Kćer jednog vaterpoliste, weltbekannt vaterpoliste i gospodina sa svih 2,20 metara, uči za kuharicu u “Slavi Raškaj”. Mala (pa tak, 190, lepa ko san, bit će najljepša kuharica u hrvackoj). Pa da vidim Jacu da njenom tati veli - Sram vas bilo, kćer vam uči za kuharicu! Drugarica Jaca neinformisana! I bezobrazna preko 2,20m.
E lepa moja Hrvacka! Bože, ma kako se zvao, molim te ako postoji reinkarnacija, ne želim se roditi u nečemu kaj se zove Hrvacka! I nek mi tata bude nepoznat, nema veze, mama neka (ne)poznata fufa, a ja ću se odati drogi, i ostalom, tako da budem zadnja droca, jer je to svakako bolje nego biti zapisničarka il kuharica, ak niš drugo, bolje zarađuje i ne brine s crkavicom i sama o dvoje djece za koju nit otac nit država pita. Država kojoj je Jaca na čelu, jelte. Ma nije ni to nego ak bum se prostituirala, imat ću neki nivo, razmeš, a nebu me Jaca, bogo dragi, tješila kaj sam zapisničarka! Fakat onda bolje to il da sam negdi koza u brdima Cresa!
Post je objavljen 21.03.2010. u 13:10 sati.
- drndalo
#10593 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Uz duzno postovanje, Policija se stalno pravda Tuzilastvom, Sudom, Ku*cem, Palcem... I jeste djelimicno u pravu, ali oni su REPRESIVNI APARAT, i kao takav, namjenjeni su ako treba i "filmskom" ganjanju pocinilaca teskih djela !!! Pa nek' maksuz kruze po gradu cijeli noc i dan, nek' uvedu 4 smjene, evo ja se kao vozac koji znam ponesto o brzoj voznji ( nisam ulicni trkac, nego sam se nakad malo bavio brzom voznjom... ) javljam kao volonter 3x mjesecno, da vozim presretaca/stizaca/izvrtaca ovakvih spodoba !!! Pa nek ganjaju ove "pilote", jedan-dva auta za njima, radio-veza, i blokada sa 3-4 auta, ako treba na Stupu, pa ako se "piloti" zabiju u blokadu, hladno cu halaliti svojih 100-200 KM za kupovinu novik patrolnih automobila, a ako stanu, do ispitivanja kod sudije sutradan bi mogli doci pisajuci krv i gologuzi... Zasto ? Zato sto bi se slucajno u pritvoru naslo i 7-8 "manijaka" (ne "grupe" navijaca Zelje) koji vole malo starije momke, a ne djecu...Tercius wrote:Evidencije sta je uradila policija po pitanju trkaca i ostalih prekrsioca je dostupna pa se cak moze naci i na pojedinim portalima.
Kad je ta ista policija mogla mene 97-98 "ganjati" od Higijenskog do Masinske skole, pod rotacijama, zbog zutog svjetla, i kazne od 40 DM, malo li je da ocekujem da sada ganjaju ove "pilote" !??????
Last edited by drndalo on 13/09/2011 13:59, edited 2 times in total.
- minjonja
#10594 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
sta mi mozemo uraditi da ovo promijenimo?
- Tercius
#10595 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ja jesam za represiju i kao sto ti kazes za " filmske" potjere, samo jos da nekako utanacimo kroz raznorazne pravilnike,zakone i podzakonske akte, da se u takvim slucajevima skine odgovornost sa policije ako ta " filmska" potjera rezultira pogibijom jal tog sto bjezi jal nekog nevinog koji prodje kroz raskrsnicu pa ga ovaj raznese sa jedno 200 km/h.Ja mislim ipak da bi druge metode dale vise efekta,i ugrozavanje zivota ostalih ucesnika sveo na minimum od gore navedenog.drndalo wrote:Uz duzno postovanje, Policija se stalno pravda Tuzilastvom, Sudom, Ku*cem, Palcem... I jeste djelimicno u pravu, ali oni su REPRESIVNI APARAT, i kao takav, namjenjeni su ako treba i "filmskom" ganjanju pocinilaca teskih djela !!! Pa nek' maksuz kruze po gradu cijeli noc i dan, nek' uvedu 4 smjene, evo ja se kao vozac koji znam ponesto o brzoj voznji ( nisam ulicni trkac, nego sam se nakad malo bavio time... ) javljam kao volonter 3x mjesecno, da vozim presretaca/stizaca/izvrtaca ovakvih spodoba !!! Pa nek ganjaju ove "pilote", jedan-dva auta za njima, radio-veza, i blokada sa 3-4 auta, ako treba na Stupu, pa ako se "piloti" zabiju u blokadu, hladno cu halaliti svojih 100-200 KM za kupovinu novik patrolnih automobila, a ako stanu, do ispitivanja kod sudije sutradan bi mogli doci pisajuci krv i gologuzi... Zasto ? Zato sto bi se slucajno u pritvoru naslo i 7-8 "manijaka" (ne "grupe" navijaca Zelje) koji vole malo starije momke, a ne djecu...Tercius wrote:Evidencije sta je uradila policija po pitanju trkaca i ostalih prekrsioca je dostupna pa se cak moze naci i na pojedinim portalima.
Kad je ta ista policija mogla mene 97-98 "ganjati" od Higijenskog do Masinske skole, pod rotacijama, zbog zutog svjetla, i kazne od 40 DM, malo li je da ocekujem da sada ganjaju ove "pilote" !??????
-
gurabija78
#10596 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
sve si rekao majstore!drndalo wrote:Uz duzno postovanje, Policija se stalno pravda Tuzilastvom, Sudom, Ku*cem, Palcem... I jeste djelimicno u pravu, ali oni su REPRESIVNI APARAT, i kao takav, namjenjeni su ako treba i "filmskom" ganjanju pocinilaca teskih djela !!! Pa nek' maksuz kruze po gradu cijeli noc i dan, nek' uvedu 4 smjene, evo ja se kao vozac koji znam ponesto o brzoj voznji ( nisam ulicni trkac, nego sam se nakad malo bavio brzom voznjom... ) javljam kao volonter 3x mjesecno, da vozim presretaca/stizaca/izvrtaca ovakvih spodoba !!! Pa nek ganjaju ove "pilote", jedan-dva auta za njima, radio-veza, i blokada sa 3-4 auta, ako treba na Stupu, pa ako se "piloti" zabiju u blokadu, hladno cu halaliti svojih 100-200 KM za kupovinu novik patrolnih automobila, a ako stanu, do ispitivanja kod sudije sutradan bi mogli doci pisajuci krv i gologuzi... Zasto ? Zato sto bi se slucajno u pritvoru naslo i 7-8 "manijaka" (ne "grupe" navijaca Zelje) koji vole malo starije momke, a ne djecu...Tercius wrote:Evidencije sta je uradila policija po pitanju trkaca i ostalih prekrsioca je dostupna pa se cak moze naci i na pojedinim portalima.
- drndalo
#10597 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ma slazem se, ali malo revolt progovara iz mene... Sistem je napravljen tako da "nije ni do koga"... Svi pravi, a niko nista ne moze... Znam samo da dok se nesto ne pocne mijenjati, nece biti bolje...
Lijepa TITINA MILICIJA !!! 10% prestupnika sa "kratkim" spojem u glavi je nastavljalo pogresnim putem, 90% ih je bivalo izljeceno poslije 3-4 pljuske...
Lijepa TITINA MILICIJA !!! 10% prestupnika sa "kratkim" spojem u glavi je nastavljalo pogresnim putem, 90% ih je bivalo izljeceno poslije 3-4 pljuske...
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#10598 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Sad ce se javiti i reci glasati....ali za kogaminjonja wrote:sta mi mozemo uraditi da ovo promijenimo?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#10599 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
triling sudar u titovoj
stali tramvaji
jedan strane a dva domaće tablice
stali tramvaji
jedan strane a dva domaće tablice
- Creasy
#10600 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ajde vise popusti me, svaki drugi post mene prozivas k'o da sam ja Batman.cappy_tempo wrote:http://www.facebook.com/profile.php?id=1570569752
valjda je ovo jedan od junaka. slike same govore i ajde crasy junacino jel ti treba vise dokaza od pojedinih slika da mu kicmu slomijete ili ces opet reci kako nije do vas nego do suda?kad vidim kakav je zelim mu sporu i bolnu smrt. oni sto se skupljaju na stupu kod podvoznjaka voze street race koji je legalno organizovan i znaju nekad proletiti gradom da se ne lazemo ali to je ono prva,druga i pusti gas jer su ljudi skontali da nije vrijedno ni njihovog zivota niti tudjeg,a uostalom treba se znati i trkati ali eto danas su svi trkaci familije im se sjetim.
ja se izvinjavam na psovanju ali ne moze vise,svaki dan il upucan il zboden il pogino u sudaru. nek se svi redom nose u neku stvar od ovih "mangupa" pa do komplet drzave.