Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
- SmokingMan
#10576 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Koliko god im tih 600 KM značilo, bolje im je da ih odbiju.
-
moimoi
#10577 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Imaju suficit od 95 mil. Drze lovu?? Samo javni pritisak..
- mayab
#10578 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Po hohstapleru Mujezinoviću nazvati nešto u ovom gradu, pa koliko glupi i primitivni možemo biti
https://pressmediabih.com/vijesti/2022/ ... h-na-lice/
Premijer i vrač – ko je ovdje lud a ko zbunjen? ( Saff – br. 279, 4.novembar 2010.godine)
Premijer Federacije BiH Mustafa Mujezinović primio je prošle sedmice u Sarajevu marokanskog prevaranta Mekkija Torabija. Tom prilikom premijer Mujezinović se zahvalio Torabiju, u ime građana BiH, koji su mu u potrazi za izliječenjem dolazili, dolaze ili namjeravaju doći.Premijer Mustafa Mujezinović je prevaranta Turabija primio samo nekoliko dana nakon što je Islamska zajednica u BiH izdala fetvu, odnosno pozvala građane BiH, tj. muslimane da ne nasjedaju na prevare i laži vrača Turabija. Umjesto da kao istaknuti zvaničnik bošnjačke politike i prvi čovjek Federacije BiH bude primjer kako se poštuju odluke Islamske zajednice, premijer Mustafa Mujezinović je primajući vrača Turabija odaslao jasnu poruku da je za njega Islamska zajednica u BiH potpuno nevažna. Osim nepoštivanja IZ-a premijer Mujezinovć je povodom susreta sa vračom Turabijem, u izjavi za javnost izvalio neviđenu glupost. Naime, Mujezinović je u izjavi posebno naglasio činjenicu da Torabi dolazi iz Maroka, zemlje s kojom Bosna i Hercegovina ima prijateljske odnose, „ što je bio i povod da se i danas tokom razgovora pomenu mogućnosti njihovog daljnjeg unapređivanja, posebno na ekonomskom planu”.Blago Federaciji BiH, eto Mujezinović nam je sa Turabijem dogovrio da malo poradi i na našoj ekonomiji.
Podsjetimo, Torabi je prije sedam godina u Sarajevu samo od ulaznica koje su se prodavale po cijeni od 1 KM zaradio 103.121,74 KM. Za porez na dohodak izdvojeno je 12.488,13 KM, a za saniranje šteta u dvorani gdje su vršene seanse plaćeno je 4.154 KM. Za porez na dodatnu vrijednost je izdvojeno 70.880 KM.
Tadašnji premijer Federacije BiH Mustafa Mujezinović primio je marokanskog iscjelitelja i uz prigodan poklon mu u ime građana zahvalio što je “velikom broju ljudi vratio osmijeh na lice”.
- Point.
#10579 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Na pitanje se ne odgovara protupitanjem. Interesuje me koliko mu je trebalo, kao neko ko živi u Sarajevu među većinom Bošnjacima, da mu uđe ova riječ glasovati u naviku?JohnnyS wrote: ↑26/10/2023 17:38Prigovaraš li ljudima koji su počeli govoriti mehak, sahat?Point. wrote: ↑26/10/2023 13:47Koliko ti je trebalo da ti uđe u naviku pisati glasovalo, glasovati.Truba wrote: ↑26/10/2023 12:11 https://avaz.ba/vijesti/bih/863706/usvo ... -uz-vecinu
HRS glasovalo za rebalans
![]()
Hrvarski republikanci su protiv republike![]()
Ili je samo novohrvatski problem?
-
palermo
#10580 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pa vjerovatno deset dana, ili petnaest ili najvise mjeseca. Hocu reci, pitanje ti pogresno potpuno. Samosvjesni i ostvareni narodi kao sto je hrvatski zna sta jezik znaci.....glasovati je ispravno na hrvatskom, govorim glasovati....od danas je kava...govorimo kava....to tako ide...
Za razliku od nekih drugih naroda koji jos ne mogu da usvoje svoje ime pa sami sebe nazivaju vjerskom grupom a ne narodom.
Cestitaj labudu umjesto da ga kritikujes....
-
breuer
#10581 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
to eze nema sa samosvješću već sa kompleksom...palermo wrote: ↑27/10/2023 10:39Pa vjerovatno deset dana, ili petnaest ili najvise mjeseca. Hocu reci, pitanje ti pogresno potpuno. Samosvjesni i ostvareni narodi kao sto je hrvatski zna sta jezik znaci.....glasovati je ispravno na hrvatskom, govorim glasovati....od danas je kava...govorimo kava....to tako ide...
Za razliku od nekih drugih naroda koji jos ne mogu da usvoje svoje ime pa sami sebe nazivaju vjerskom grupom a ne narodom.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#10582 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
jel išta planirano po semihi borovac
-
breuer
#10583 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
nie, čeka se rođ. Skaka, onaj Londrc...
- Truba
#10584 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
ja sam u formativnim godinama bio izbjeglica među hrvatima 3 godine u ponosnom širokom brijegu i tu sam mislio da sam naučio hrvatski onda sam 4 godine išao u KŠC pa sam i dalje učio hrvatski ili barem misliopalermo wrote: ↑27/10/2023 10:39Pa vjerovatno deset dana, ili petnaest ili najvise mjeseca. Hocu reci, pitanje ti pogresno potpuno. Samosvjesni i ostvareni narodi kao sto je hrvatski zna sta jezik znaci.....glasovati je ispravno na hrvatskom, govorim glasovati....od danas je kava...govorimo kava....to tako ide...
i 20 godina radim među hrvatima i skontao sam da ne govorim hrvatski nego srpsko hrvatski jer hrvati iz viteza mostara drežnice vareša u 22 mikrosekunde skontaju da ne govorim hrvatski jer mi je svaka druga riječ srpska, dakanje, srbizam
a tu su i brojni srpski stručni izrazi jer mi je 97% knjiga u privatnoj biblioteci na srpskom
- dr_Evil
#10585 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Jbg-a jezik se mjenja, pogotovo u danasnjem vremenu standardizacije i medija.
Kod nas su sva sela oko Mostara ili govorila dijalekt koji baca na crnogorski, ili ikavicom.
Recimo tipicno bi bilo da ti kazu "šjedi tu", ili "sidi tu". Eto tako ja tebe šjetujem
Nema toga vise, dakle svi mjenjamo govor. Da ne kazem da nije skoro bilo slova NJ, pa je konj bio kon
Vjecna dilema sviju nas jel plata ili placa. Jel opstina ili opcina. Mene su optuzili da sam poCetnik jer sam pisao na ovom forumu nedelja umjesto nedjelja, tog J kod nas nikad u govoru nije bilo.
-
breuer
#10586 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
fazon je jel se mijenja prirodno ili vještački i nametnutodr_Evil wrote: ↑27/10/2023 10:51Jbg-a jezik se mjenja, pogotovo u danasnjem vremenu standardizacije i medija.
Kod nas su sva sela oko Mostara ili govorila dijalekt koji baca na crnogorski, ili ikavicom.
Recimo tipicno bi bilo da ti kazu "šjedi tu", ili "sidi tu". Eto tako ja tebe šjetujem![]()
Nema toga vise, dakle svi mjenjamo govor. Da ne kazem da nije skoro bilo slova NJ, pa je konj bio kon
Vjecna dilema sviju nas jel plata ili placa. Jel opstina ili opcina. Mene su optuzili da sam poCetnik jer sam pisao na ovom forumu nedelja umjesto nedjelja, tog J kod nas nikad u govoru nije bilo.
- dr_Evil
#10587 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Hrvati Mostara i nisu bas neki etalon za hrvatski. Odem kod druga baba mu govori jedno, majka drugo, on trece. Konfuzija totalna u jeziku im je. Onda je i Mostar poceo ponovo da se mjesa, cujes neku v'oma hrvatsku kod Bosnjaka ili neku v'oma bosansku kod Hrvata.Truba wrote: ↑27/10/2023 10:48
ja sam u formativnim godinama bio izbjeglica među hrvatima 3 godine u ponosnom širokom brijegu i tu sam mislio da sam naučio hrvatski onda sam 4 godine išao u KŠC pa sam i dalje učio hrvatski ili barem mislio
i 20 godina radim među hrvatima i skontao sam da ne govorim hrvatski nego srpsko hrvatski jer hrvati iz viteza mostara drežnice vareša u 22 mikrosekunde skontaju da ne govorim hrvatski jer mi je svaka druga riječ srpska, dakanje, srbizam
a tu su i brojni srpski stručni izrazi jer mi je 97% knjiga u privatnoj biblioteci na srpskom
Evo na forumu se pocelo masovno koristit "ćuti". Ja ne znam da je to ikad kod nas bilo. Sve tri novonastale sekte raspadnutih Ilira ovdje kazu šuti.
- dr_Evil
-
vernes81
#10589 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
I u Vitezu ti je ista stvar, nezz ko se vise bruka veliki hrvati sa hrvatskim ili grande bosnje sa "H".dr_Evil wrote: ↑27/10/2023 10:55Hrvati Mostara i nisu bas neki etalon za hrvatski. Odem kod druga baba mu govori jedno, majka drugo, on trece. Konfuzija totalna u jeziku im je. Onda je i Mostar poceo ponovo da se mjesa, cujes neku v'oma hrvatsku kod Bosnjaka ili neku v'oma bosansku kod Hrvata.Truba wrote: ↑27/10/2023 10:48
ja sam u formativnim godinama bio izbjeglica među hrvatima 3 godine u ponosnom širokom brijegu i tu sam mislio da sam naučio hrvatski onda sam 4 godine išao u KŠC pa sam i dalje učio hrvatski ili barem mislio
Evo na forumu se pocelo masovno koristit "ćuti". Ja ne znam da je to ikad kod nas bilo. Sve tri novonastale sekte raspadnutih Ilira ovdje kazu šuti.
Sreca pa sam citat pisat i pricat naucio jos u SFRJ.
-
breuer
#10590 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
reci slobodno da je u hrvatskom društvu kao i sredinama gdje hrvati predstavljaju većinu primjetan veći nivo nacionalnog kompleksa pa s toga i veća izražajnost izvještačenja jezika
- Truba
#10591 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
ja prije svega govorim o mladim kolegama koji detektiraju srbizmedr_Evil wrote: ↑27/10/2023 10:55Hrvati Mostara i nisu bas neki etalon za hrvatski. Odem kod druga baba mu govori jedno, majka drugo, on trece. Konfuzija totalna u jeziku im je. Onda je i Mostar poceo ponovo da se mjesa, cujes neku v'oma hrvatsku kod Bosnjaka ili neku v'oma bosansku kod Hrvata.Truba wrote: ↑27/10/2023 10:48
tvoje babe i dede nisu relevantni isto kao ni ja
shvati da nas je vrijeme pregazilo
-
palermo
- dr_Evil
#10594 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
A doci ce vakat pa cemo opet praviti jednu jezicku normu u Iliriku, ovo je smijurija.
Sto Truba spomenu Dreznicu. Oni su poseban narod, koji god od danasnjih etnija da uzmes.
Izidjem gore, pa se naidem sliva bilica, popijem kavu, i za rucak idem(jedem) slatku tikvaru.
Mnogo lipa ta Dreznica.
Sto Truba spomenu Dreznicu. Oni su poseban narod, koji god od danasnjih etnija da uzmes.
Izidjem gore, pa se naidem sliva bilica, popijem kavu, i za rucak idem(jedem) slatku tikvaru.
Mnogo lipa ta Dreznica.
-
moimoi
#10595 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Cime se vi zamarate
Cim se razumijete govorite istim jezikom
a kako ga ko zove, to je druga prica
. Isto nadrealisti … caj? Aaa caaaaj 
Cim se razumijete govorite istim jezikom
- Truba
#10596 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
jes razumijemo se ali bi pala na prijemnom za hrvatski jezik i književnost
- JohnnyS
#10597 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Primijetit ćeš tko se prvi počeo zamarati.
Mislim da je tu live and let live jedino ispravno.
Ja sve razumijem i glupo je nekom prigovarati kako govori.
Ta sve se u životu mijenja, može i jezik, koga boli kurac jel prirodno ili umjetno.
Mislim da je tu live and let live jedino ispravno.
Ja sve razumijem i glupo je nekom prigovarati kako govori.
Ta sve se u životu mijenja, može i jezik, koga boli kurac jel prirodno ili umjetno.
-
moimoi
-
ljubijankic
#10599 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Kada smo kod jezika, pricate li i razumijete li Bosnjacki jezik 
- dr_Evil
#10600 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Nekad iza rata kad sam promijenio skolu sa hrvatskog plana i programa na bosanski, profesorica se izivljala na meni jer pisem hrvatske rijeci tipa tocka, obitelj i sto govorim cas. Nije joj palo na pamet da ja ne znam da to nije pravilno, i da mi je samo trebala reci. Imao sam neki svoj jezik koji govorim kuci, i neki za skole. Jbg.
Toliko o merhametu, a i nasim pedagozima.