Republika Turska
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#10576 Re: Republika Turska
jel to fatmir sada dobar i prihvatljiv
- Freamon Lester
#10577 Re: Republika Turska
Dobar Fatmir. Jednim "postom" si uvede zabranu putovanja i na istok i na zapad. Treba to cijeniti.japin_mutapi wrote:jel to fatmir sada dobar i prihvatljiv
- _Reds_
#10578 Re: Republika Turska
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/trans ... /160719095
Drzavni udar organizovan na Watsupu, haha, jel se ovo neko zajebaje ??
- SkyLimit
#10579 Re: Republika Turska
Sad je "publicista, novinar, intelektualac"japin_mutapi wrote:jel to fatmir sada dobar i prihvatljiv
- Freamon Lester
#10580 Re: Republika Turska
Gülen was born in the village of Korucuk, near Erzurum. His father, Ramiz Gülen, was an imam. His mother taught the Qur'an in their village despite religious instruction being banned by the Kemalist government.sunceKOtepsija wrote:Kaze se da je mu mama jevrejka, a otac ermenFreamon Lester wrote:Znaci Gulen nije musliman?Zgoljo wrote:Kad Evren nakon vojnog udara uhapsi 650 000 ljudi onda tu nema ciste ni krsenja ljudskih prava![]()
I ovi bi da je puc uspio uhapsili pet puta vise nego sto ce Erdogan.Samo je pitanje ko za koga navija.
Zato o.djebi ljudska prava,ovdje se ne radi o tome,ovdje se tabori o muslimanima i onima koji mrze muslimane,sve ostalo je šuplja prica.
-
Ci-Nick
#10581 Re: Republika Turska
Očito da ni on sam ne zna zaustaviti mašinu koju je pokrenuo,...mirzaaa33 wrote:Hoće li ko zaustaviti stambolsku budalu?
- sinuhe
#10582 Re: Republika Turska
Erdogan hapsi da bi kao pravi populista kasnije pustao na slobodu. Oni ce se pokajati a on (Turska) oprostiti. S druge strane ziv sa vlasti nece otici
Jos cemo se mi druziti sa Taibom.
-
Zgoljo
#10583 Re: Republika Turska
Slazem se i sa tim ali da su im sa strane stvarani uslovi da se dijele i glodju takodje se ne moze osporiti.Sama podjela na šiite i sunite kao na dvije razlicite vjere je izazvana sa strane.SkyLimit wrote:Alija Izetbegović je znao reći da muslimani imaju puno veća prava u nemuslimanskim nego u muslimanskim državama i da je najveći problem kod muslimana što im je za sve kriv mrski Zapad i Izrael a u stvari su za 90% svojih nedaća sami krivi, kao da je i tebe prozvao u tom zaključku.Zgoljo wrote: Ni tu nema nista cudno,muslimanski svijet je u totalnom rasulu,mnoge zemlje i narodi su potlaceni,stanje se svaki dan rapidno pogorsava.
Erdogan je nada citavom tom svijetu da se zaustavi to,da se muslimanskom covjeku vrati dostojanstvo jer danas svaka fukara neometano pljuje po islamu i muslimanima kao nizim oblicima zivota,kao zivotinjama.
I ja u tom smislu polazem nade u Erdogana,on je jedini na vidiku,drugih nema,pozabavili su se samima sobom i vlastitom bogacenju.
A to sto to islamofobima i mrziteljima islama smeta i sto bas to zele sprijeciti po svaku cijenu,to je njihov problem.
Dok Zapadnjak ulaže u obrazovanje, Arap ulaže u povećanje broja kratkih tola i dugih brada, i dok je tako, Zapadnjak će jahati Arapa.
- Freamon Lester
#10584 Re: Republika Turska
_Reds_ wrote:http://www.klix.ba/vijesti/svijet/trans ... /160719095
-
Zgoljo
#10585 Re: Republika Turska
Ko je pravovjerni to odlucuje onaj gore,nije to poenta.
Poenta je da covjek pokusa popraviti katastrofalno stanje u zemljama muslimanskog svijeta i da ne bude lutka u rukama drugih.
Spinom i razvlacenjem ne mozes mene odvuci od sustine,to pokusaj sa nekim drugim.
Poenta je da covjek pokusa popraviti katastrofalno stanje u zemljama muslimanskog svijeta i da ne bude lutka u rukama drugih.
Spinom i razvlacenjem ne mozes mene odvuci od sustine,to pokusaj sa nekim drugim.
- sunceKOtepsija
#10586 Re: Republika Turska
kazu da su javno bili to, ali su tajno bili jevreji, odnosno otac mu, a mati ermenka, i tvrde da je on sam jevrevi masonFreamon Lester wrote:Gülen was born in the village of Korucuk, near Erzurum. His father, Ramiz Gülen, was an imam. His mother taught the Qur'an in their village despite religious instruction being banned by the Kemalist government.sunceKOtepsija wrote:Kaze se da je mu mama jevrejka, a otac ermenFreamon Lester wrote:
Znaci Gulen nije musliman?
- zagortenej
#10587 Re: Republika Turska
Poginuli pucisti neće ni u dzennet moći uci
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/tursk ... /160719096
- jao_situacije
#10589 Re: Republika Turska
ni ovim fatmirovim se ne sviđa brko višeSkyLimit wrote:Opet Fatmir objasnio:Poslije paljevine Rajhstaga i 11. Septembra
Tzv. državni udar u Turskoj je najuspješnija
predstava obavještajnog pozorišta
Srdačno aplaudiram Erdoanovim objavještajcima na vrhunskoj predstavi o tzv. državnom udaru u Turskoj, kojom je razmontirana stalna opasnost po mir i demokratiju u Turskoj, u vidu Ataturkove Armije, koja se svaki čas mogla ritnuti i porušiti sva dostignuća turskog preporoda. Ova Armija je ponižena pred svojim narodom i više nikada neće imati stari autoritet za petljanje u unutarnje stvari zemlje. Doduše, to više neće biti Ataturkova, već će biti Erdoanova Armija. Biće to neka vrsta vojne hunte sa demokratskim atributima.
U čemu je majstorluk ove predstave o tzv. državnom udaru u Turskoj? U tome što je ta predstava stvarna, ali je vrhunski navođena i usmjeravana, kako bi se Redžep Erdoan zabetonirao u svojoj diktaturi koja ima sva demokratska pokrića. Izborni je pobjednik, većina naroda je uz njega, ali, njegova vladavina ima elemente diktature, što u određenom povijesnom momentu uopće ne mora biti negativno. ...Pogotovo sada kad je Erdoan masovnim represijama proizveo toliko neprijatelja, da je Turska zrela za građanski rat. A bilo bi strašno da jedna lijepa zemlja nestane kao što je nestala Sirija. Zato je bolji i ljuti Erdoan, nego građanski rat.
Tzv. državni udar u Turskoj ima isti onaj scenarij kojim su krtice u francuskim ili belgijskim obavještajnim službama navodile terorističke napade, namjesto da ih sprječavaju, a od čega je profitirala lokalna desnica. Ubijeđen sam da su Erdoanovi obavještajci znali za pripremanje tzv. državog udara, da su ovu grupu zavjerenika iznutra hajcali i pripremali, kontrolirali i usmjeravali, možda im slali i lažne signale o uspjehu, e, kako bi zeca istjerali na livadu i upucali ga narodnim rukama. Zato je to majstorluk, prve kategorije.
Nema savršene laži, to se vidjelo odmah i 11. Septembra 2001. godine, a posebno u godinama poslije. Već sada zjape logičke provalije Erdoanove pobjede nad pučistima. Naivno izgledaju one teorije o napadu na Erdoana, pokušaju likvidacije, o avionima koji šicaju njegov avion, i o specijalcima koji se iz helikoptera spuštaju na hotel, da ga ubiju, a oni im pobježe - sestro lijepa – pa se mimoišli u dvije minute. Biće još sličnih bisera.
Nemoguće je tako ekspresno, preko noći, imati spiskove preko 2000 sudija koje treba pohapsiti, pa spiskove na hiljade drugih ljudi, navodnih, „zavjerenika“. Koliko će nevinih stradati u ovim Erdoanovim čistkama? Nemoguće je odmah oglasiti rat protiv „paralelne države“, ako taj rat nije unaprijed planiran. ...A puč je, zar ne, bio iznenadan?! I ono najgore, što može da diskreditira Erdoana kao demokratskog lidera, jeste njegovo prihvatanje inicijative o povratu smrtne kazne. Erdoan bi, dakle, ubijao svoje političke protivnike, pod optužbama za „veleizdaju“. To nije dobro. To može poljuljati sva ona dostignuća do kojih je došla savremena Turska.
Erodana treba podržavati sve dokle god ne pređe crtu koja njegovu vladavinu pretvara u diktaturu i strahovladu, u kojoj će svako ko drukčije misli biti proglašavan „veleizdajnikom“. Između mogućnost da Turska armija porobi turski narod i da Erdoanova policijska država porobi turski narod – nema nikakve razlike. Da li će Erdoan nakon pozorišne i krvave pobjede graditi slobodu za Turke ili ropstvo za Turke – ima da se vidi.
izgleda da je zaokret prema putinu sve izvjesniji, a kratke tole će ostati i kratkih rukava
bradonje na aparatima, brko ne vadi
- sunceKOtepsija
#10590 Re: Republika Turska
http://www.hurriyet.com.tr/kamuda-depre ... i-40154803
49 321 drzavni sluzbenik suspendovan, na linku navedena ministarstva i odredene drzavne sluzbe jedna po jedna
49 321 drzavni sluzbenik suspendovan, na linku navedena ministarstva i odredene drzavne sluzbe jedna po jedna
- Herr Flick
#10591 Re: Republika Turska
Ko god nijue sa Erdom odmah izdajnik,nesto mi to poznato 
- Freamon Lester
#10592 Re: Republika Turska
Herr Flick wrote:Ko god nijue sa Erdom odmah izdajnik,nesto mi to poznato
- jao_situacije
#10593 Re: Republika Turska
jel se imam gulen oglasio, hoćel im on klanjati dženazuzagortenej wrote:Poginuli pucisti neće ni u dzennet moći uci
-
Ci-Nick
#10594 Re: Republika Turska
Hoće li uvoziti radnu snagu iz Bosne ?sunceKOtepsija wrote:http://www.hurriyet.com.tr/kamuda-depre ... i-40154803
Da i mi šta hajrujemo,...
-
Zgoljo
#10595 Re: Republika Turska
Ako je Fatmir kratkopantalonas sasvim je logicno da mrzi Erdogana.Kratkopantolonasi ili po Ceri efendiji novi muslimani i jesu produkt podjele muslimana na ove i one kao smrtnih neprijatelja,takvi su i srozali islam na ovakve grane pa da ga svaka gnjida naziva religijom zla.
Oni ne znaju dje gone,ti isili,vehabije,rafidije,tekfirdzije,pi.zde materine,toliko su ih zapetljali da su mnogi od njih stvarno ubijedjeni da su oni ti pravi muslimani a ne da su jadnici sredstvo u tudjim rukama za medjusobno ubijanje muslimana.
Bice posla da se to raspetlja.
Svi normalni ljudi se nadaju da ce se pojaviti neko da to ludilo zaustavi.
Oni ne znaju dje gone,ti isili,vehabije,rafidije,tekfirdzije,pi.zde materine,toliko su ih zapetljali da su mnogi od njih stvarno ubijedjeni da su oni ti pravi muslimani a ne da su jadnici sredstvo u tudjim rukama za medjusobno ubijanje muslimana.
Bice posla da se to raspetlja.
Svi normalni ljudi se nadaju da ce se pojaviti neko da to ludilo zaustavi.
Last edited by Zgoljo on 19/07/2016 18:32, edited 1 time in total.
- sunceKOtepsija
#10596 Re: Republika Turska
otpustena 492 uposlenika Diyaneta (tzv turski Rijaset) zbog veza s teroristicko-gulenistickim pokretom
- Co0l
#10597 Re: Republika Turska
Oj Kambodza,Fatmir nam je vođa!
Fatmir a.s.
Fatmir a.s.
- sunceKOtepsija
#10598 Re: Republika Turska
policija maltleirla i sprijecila delegaciju HDP-a i nevladinih organizacija u posjeti Nusaybinu
- Tito_i_Partija
#10599 Re: Republika Turska
Pa dobro, fanatiku i ne treba puno. Da mu Erdo kaze da je puc organizovan kroz plasticne case i kanafu, on bi to povjerov'o.Freamon Lester wrote:_Reds_ wrote:http://www.klix.ba/vijesti/svijet/trans ... /160719095
- General War
#10600 Re: Republika Turska
JoseMujica wrote:potpuna čistka u svim segmentima![]()
ja kad sad čobana klimoglaviča iz seoskih mekteba navuku na titule i pozicijekukala im majka kako će da propadnu
ovi naši su uspjeli grad koji se qhorchio pitkom vodom za 20 godina dovesti do redukcija