jastuk i styiling majko draga , nasli su se . Da ima 5 ovakvih na svijetu cijeli bi svijet licio na planetu majmuna i zombijaseldzuk wrote:sa ovakvim razmišljanjima ćemo daleko dogurati.jastuk1 wrote:Styling wrote: Sto se tice narkomana, ja im ne bih gradila komune za lijecenje koje ce se finansirati iz drzavnog budzeta.
Sami se navukli neka se sami i lijece.![]()
Popišali se na svoj život i sad još treba da se pišaju i na tuđi smanjivanjem para za prave zdravstvene potrebe da bi se liječio njihov hir.
PROTESTI!!! - aktuelnosti
-
Aspekt
#10576 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
- biske
#10577 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
a ibro spahićKikibombona wrote:Jedan posten medju stotinu nepostenih ne znaci nista.JoseMujica wrote:
zaokruži onoga za koga sam misliš da zaslužuje tvoj glas...zašto ti iko treba reći za koga ćeš glasati? Zar ne vjeruješ ni sam sebi ni svojoj pameti pobogu si?!
mogu te zahebati jednom...pa im se nahebeš majke i na narednim izborima zaokružiš nekoga drugoga i tako sve dok ne nađeš nekoga ko te nije zahebo ili je barem ispunio neka očekivanja.
a nije problem da ne glasaš nikako....tako će se sigurno sve promjeniti nabolje![]()
ili možda probaj otići na plenum, barem da vidiš kako to funkcionira
Ima i u SDPeu ljudi koji su tu radi posla, koji imaju ambiciju uraditi nesto kvalitetno. Njihov rad u leglu kriminala i korupcije ne moze poluciti rezultate. Vremenom i takvi pojedinci odustanu, pa ako vec nece krasti, dolaze na posao reda radi, samo da uzmu platu i tako si osiguraju egzistenciju.
Uzmimo kao pretpostavku da je Zeljko Komsic jedan od takvih. Sta je on uradio povodom bahatog ponasanja Nermina Niksica dok je jos bio u stranci? Apsolutno nista. Nije uradio nista ni ranije kada se sumnjicio Hadzic. Nikad nista nije uradio povodom anomalija u vlastitoj stranci.
Njegova prica se svodi na populizam, bas kao i Bakirova. I Bakir evo govori kako je kriminal ukorijenjen, kako se protiv toga treba boriti itd. I Komsic govori isto, posebno kada je opozicija. I? Ima li ista konkretno?
Samo naivac moze ocekivati da postoji bitna razlika izmedju stranke Zeljka Komsica i stranke Zlatka Lagumdzije, kao i stranaka Sulejmana Tihica, Fahrudina Radoncica i dugih. Sve je to u pet deka. Svi oni su ogledalo ovog drustva.
-
Aspekt
#10578 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
to je on gledao filmove iz 17 stoljeca o beracima pamukacrysis wrote:ma sta naprica i osta ziv, cuj u jugi te neko tjero da radis trostruke norme, nemas ti pojma sta znaci rad na normu ili satnicu. s radom na normu su ljudi gradili kuce bez dizanja kredita, cisto od plate , eto kako je ruzno bilo.jastuk1 wrote:THAT'S NOT ENTIRELY ACCURATE, because:Aspekt wrote:Demonstracije u zapadnim zemljama i njihovi zahtjevi nemaju nikakve veze sa nama pa se ne moze porediti uptreba sile u jednoj Holandiji , Njmeackoj , Italiji , Spaniji ...sa BiH . Takodje spominjati SFRJ i miliciju je jako infantilno . Kod nas nije bilo demnstracija i protesta protiv Tita i KPJ i protiv bijede i protiv pljacke i protiv unistavanja tvornica i privrede . U SFRJ se gradilo , a ovdje se fabrike i radna mjesta gase a nasilje koje je provodila milicija se odnosi na kriminalce a ne na demonstrante i obican svijet i djecu .Da je nama sada jednu SFRJ ili Spaniju mi nikad ne bi izasli na ulice . Da je srece danas bi u BiH policija skinula pancire i uniforme i stala na stranu naroda .
Stara Juga je bila eldorado (znatna dolina) za neke, a za neke maksimalni izrabljivački sistem u kojem se isto pljuvalo i obespravljivalo radnike u mnogim fabrikama. Mnogi rukovodioci, da se uližu svojim šefovima su tjerali radnike da rade trostruke i četvorostruke norme. U mnogim fabrikama i firmama je bila deviza goni robove da rade, a daj im mizernu platu.
S tom razlikom što u Jugi tlačeni radnici nisu smjeli pomislit da protestuju, a kamoli zucnut. Odma bi pljusno otkaz i kojekakvi komunistički dispiplinski postupci. U SFRJ se gradilo do 70 tih, a onda je krenulo masovno raslojavanje, pljačka i nepravda. Da je sada SFRJ niko ne bi smio ne izaći, nego ni pomisliti da izlazi na ulice.
Naravno Juga je imala odličnih firmi za radit, ali isto tako i strava i užaš firmi - isto kao i danas manje više. Samo što danas možeš protestvovat (ne da će ti to nužno osigurat bolje sutra), a u Jugi nisi smio ni pomislit na izljev nezadovoljstva, a kamo li proteste.
-
L u c i f e r
#10579 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
pa dignuli smo seMuaDib wrote:Naši ljudi dožive ekstazu kad počnu kukati, toliko su navučeni na kukanje, da bi čini mi se bez kukanja crkli. A da bi mogli kukati, ne žele da ruše ovaj sistem, koji im je kuknjavu utulio u glavu i sadaka mentalitet. A svi znamo kako takvi narodi završe, propadnu i nestanu. Pa nije ni čudo što nauka predviđa potupni nestanak balkanskih naroda kroz 300 godina.
Neće se ništa riješiti, ovim idiotskim stavovima o protestima. Kosa mi se diže na glavi od kuknjave nad dvije poluspaljene zgrade, a što je 70% tvornica u zemlji spaljeno i sravljeno sa zemljom nema veze. I sada je pravi momenat da se dignemo, jer ako se sada ne dignemo svjedočičemo pljačkom nad pljačkama, pljačkom prostora. A tek tada ce vidjeti narod šta je siromaštvo.
I ovim putem da Glavni odbor SDA pošaljem u tri lepe pm...
i svršili smo
- O'zone
- Globalni moderator
#10580 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
I Grebo traži nekoga da stane ispred svih i otvoreno pregovara sa vlasti. Kaže i oni su haman isto tako šesetosme.
Više ljudi a manje muda odavno us vijetu nije bilo na jednom mjestu.
Više ljudi a manje muda odavno us vijetu nije bilo na jednom mjestu.
Zdravko Grebo: Ovo je revolucija stomaka, bunt gladnih i bijednih
Ugledni profesor Pravnog fakulteta u Sarajevu dr. Zdravko Grebo i danas je sa građanima Sarajeva na protestima. Vjeruje da izlazak ljudi na ulicu i traženje prava označava početak bunta gladnih i nezaposlenih.
Piše: J. H.
"Ovo što se događa u Sarajevu, Zenici, Mostaru, Bihaću, Travniku i ostalim gradovima je izraz socijalnog bunta", kazao je profesor Zdravko Grebo.
On je dodao da se slična stvar desila na masovnim protestima 1968. godine.
"Ovo je nepovratan proces. Nije tačno da ovo može biti iskorišteno za podgrijavanje međunacionalne mrženje. Ovo je bunt gladnih, bijednih, nezaposlenih i 'kontejnerskih penzionera'. Iskrena mi je želja da se ispravi socijalna nepravda, da ljudi koji nas vode shvate da građani imaju pravo da misle onako kako žive, a ne žive nikako", dodao je on.
Kazao je da je možda narodni bunt došao prekasno, ali da je bolje ikad nego nikad.
"Nedostaje to što nema neko ko bi artikulisao zahtjeve i isporučio ih partnerima na vlasti. Sve političke partije su dio iste bande. Gdje su naši sindikati da stanu u zaštitu radničkih interesa? Ovo je dobar početak bez obzira što nema dovoljno ljudi. Da je kojim slučajem danas ovdje 10.000 građana priča bi izgledala drugačije", vjeruje Grebo.
Kazao je da je konačno došao trenutak da se građani oslobode straha i kažu: "Dosta je više!"
"Ovo je revolucija stomaka", istakao je Grebo na kraju.
- McMoy
#10581 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
ultima_palabra wrote:Ma to jednostavno nije tačno... samoupravni socijalizam je bio zakletva i nema šanse da se radnik mogao lako otpustiti, jer bi direktor bio nalijepljen kao buržoaski elementjastuk1 wrote:Kako u kojim firmama i fabrikama.ultima_palabra wrote: Koji kralj jebote... kaže u Jugi radnici dobivali otkaze kad se pobune protiv direktora![]()
![]()
![]()
A direktor u Jugi nije mogao otpustiti radnika koji je pravomoćno osuđen zbog krađe na radnom mjestu, ako je isti osuđen na manje od godinu zatvora... morao ga je vratiti na radno mjesto i isplatiti mu sve plate za period u kojem je bio u tvorzi
U nekima su radnici bili zaštićeni i više od bijelih međeda, u nekim su morali raditi trostruke norme i letili su van kad se žale na poslovođu, koji je nabijao tolike norme da se dodvori i dokaže šefu.![]()
Naravno, kao i danas je bilo puno viška radnika, pa ih onda direktor pokupi da mu rade na vikendici... posao ne trpi, plata ide, a direktor ih još malo zakiti da šute.
Izvinjavam se što se miiješam u ovako produktivnu diskusiju, ali u zrelijoj fazi samoupravljanja direktor više nije bio direktor, nego inokosni poslovodni organ.
- muha_sa
#10582 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
nastavite--da cujem kako sam živio dok sam prebacivo normu 100 i više %, vjerujem da ova omladina koja je nešto cula na sijelu zna bolje od nas koji smo crncili i pošteno bili placeni.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#10583 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
svi će postati pošteni kad ih glasači naćeraju....evo i sad vidiš kako su se svi redom usrali, a nije im u špici protesta hiljadu ljudi došlo pod prozor. A jedini razlog što su se usrali jeste što su u oktobru izbori....inače bi policija bez pardona nalaušila protestante.Kikibombona wrote:Jedan posten medju stotinu nepostenih ne znaci nista.JoseMujica wrote:
zaokruži onoga za koga sam misliš da zaslužuje tvoj glas...zašto ti iko treba reći za koga ćeš glasati? Zar ne vjeruješ ni sam sebi ni svojoj pameti pobogu si?!
mogu te zahebati jednom...pa im se nahebeš majke i na narednim izborima zaokružiš nekoga drugoga i tako sve dok ne nađeš nekoga ko te nije zahebo ili je barem ispunio neka očekivanja.
a nije problem da ne glasaš nikako....tako će se sigurno sve promjeniti nabolje![]()
ili možda probaj otići na plenum, barem da vidiš kako to funkcionira
Ima i u SDPeu ljudi koji su tu radi posla, koji imaju ambiciju uraditi nesto kvalitetno. Njihov rad u leglu kriminala i korupcije ne moze poluciti rezultate. Vremenom i takvi pojedinci odustanu, pa ako vec nece krasti, dolaze na posao reda radi, samo da uzmu platu i tako si osiguraju egzistenciju.
Uzmimo kao pretpostavku da je Zeljko Komsic jedan od takvih. Sta je on uradio povodom bahatog ponasanja Nermina Niksica dok je jos bio u stranci? Apsolutno nista. Nije uradio nista ni ranije kada se sumnjicio Hadzic. Nikad nista nije uradio povodom anomalija u vlastitoj stranci.
Njegova prica se svodi na populizam, bas kao i Bakirova. I Bakir evo govori kako je kriminal ukorijenjen, kako se protiv toga treba boriti itd. I Komsic govori isto, posebno kada je opozicija. I? Ima li ista konkretno?
Samo naivac moze ocekivati da postoji bitna razlika izmedju stranke Zeljka Komsica i stranke Zlatka Lagumdzije, kao i stranaka Sulejmana Tihica, Fahrudina Radoncica i dugih. Sve je to u pet deka. Svi oni su ogledalo ovog drustva.
Glasaj pa makar iz zajebancije, da tamo kakav džiber ne bi mogao popuniti onaj tvoj prazni listić. Ako ti ništa i niko ne valja glasaj onda ne što voliš nekoga nego da kazniš nekoga. I glasaj sve dok ti ne bude dobro. Kad ti bude dobro onda serbez viči libo me tuki za izborima.
- Mister Yes
#10584 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Nisi dobro čitao. Ja sam samo rekao da je protestvovanje protiv Daytona uvod u rat. Nisam se nešto posebno odredio za ili protiv toga već sam samo pojašnjavao da bude jasno onima koji to traže. To govorim svo vrijeme. Prvi dan sam pitao da li se protestuje protiv vlasti ili protiv sistema. Ako je protiv vlasti onda je to besmisleno jer izbori su ove godine pa mijenjajte ako ne valja vlast. Ako je protiv sistema onda je to uvod u rat. Odgovoreno mi je da je protiv kriminala što je posebno besmisleno jer za kriminal je odgovorno VSITV a vlade kantona ne mogu uticati na VSITV.madner wrote:Ovaj mister yes je izgleda na ljekovima, u cetvrtak prije petkapjeni kako se ne smije protestovati protiv Deytona, danas govori da nema smisla protestovati protiv nepotizma dok se ne promjeni Deyton.
Lično mislim da je rano za rušenje Daytona ali nisam protiv toga. Ali onda se mora znati da je to cilj a ne pričati o socijali i napadati kantonalne vlade. Svi moji postovi od prvog dana, od srijede 05 Februara da se objedine u jednu knjigu bila bi to knjiga mudrosti. Sve sam tačno rekao i predvidio od prvog dana
Za razliku od tebe koji si se ponadao revoluciji. Nekada se pitam koliko ti je godina
- Kikibombona
#10585 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Da bi dobio sve navedeno moras biti politicki angazovan gradjanin. Moras biti aktivan. Kompletno drustvo mora biti aktivno, bas kao sto sam pisao.Hugo Boss wrote: obična šupljara i kod tebe
evo ti 3 instant recepta:
1. smanjenje svih plata političke bande i njihovo vezivanje za prosječnu platu
najviše funkcije mogu imati odnos 3:1
isto važi i za javne kuće, pardon preduzeća
2. podhitna privatizacija SVIH javnih preduzeća
3.moratorij na zapošljavanje u administraciji i i javnim preduzećima, sve dok se ne skreše brojka na onu koja je normalna
sa ova tri poteza izbijaš glavni razlog sadašnje bande da se poltički angažuje u najprofitabilnijem biznisu...politici
jer tu više neće biti para, jer više neće moći uhljebljavat familiju po javnim kućama
Nisam siguran da je drasticno smanjenje plata pravi izbor, posebno ne kada su u pitanju osobe koje se nalaze na kljucnim pozicijama, koje su zaduzene za unaprjedjenje sistema. Tu trebas najkvalitetnije ljude. Da li ce kvalitetni ljudi raditi za sitnis? Ako vec hoce, da li ce se zadovoljiti sa tako malim primanjima ili ce ih male plate motivisati na korupciju? Ljudi koji imaju male plate i mogucnost za zavrnu, uglavnom ce popustiti pod iskusenjem. Nase drustvo je takvo, pocevsi od konobara, doktora, pa sve do politicara.
Kvalitetnom covjeka bi placao 100 000 mjesecno ako ce poluciti rezultate.
Samo pritisak, nadzor i strah pali kod naseg covjeka!
- Styling
#10586 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Narkomanija nije bolest, to je hir. Od narkomanije s NE OBOLJEVA, to je stvar izbora.Aspekt wrote:ja pameti majko draga dabogda ti dijete narkoman bilo ---------Styling wrote:Sto se tice narkomana, ja im ne bih gradila komune za lijecenje koje ce se finansirati iz drzavnog budzeta.KatarinaKosaca wrote:
govori u svoje ime. Ja sam Sarajka i nije me to ujelo za srce. To su građani ove zemlje. I da su narkomani, i oni su građani. Trebaju im se izgraditi centri za liječenje umjesto skupog voznog parka. Tužilaštvo treba da radi svoj posao. Svaki sarajlija ostavlja otvorene ladice, ili kako kaže Premijer latice u autu koliko su nas lopovi izdresirali i koliko MUP ne radi svoj posao. Zašto bi me onda boljelo da se prosjeduje ispred njihove zgrade?
Niste ni svjesni koliko vam je podmetnuto kukavičije jaje tobožnjeg državnog udara i zaštite države samo zarad zaštite njihovih fotelja. Dobiće murija sad plaću, možda i višak, zaboraviće ih opet kao i puno puta do sada. Jednako i svoje internet ratnike će zaborativi.
Sami se navukli neka se sami i lijece.
ps kada bi znao sto ne znas da je narkoman bolesnik isti kao i onaj sto ima leukemiju ili upalu pluca ....uostalom sve si rekao
- McMoy
#10587 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Rad je stvorio čovjeka. Znali su ljudi šta rade.muha_sa wrote:nastavite--da cujem kako sam živio dok sam prebacivo normu 100 i više %, vjerujem da ova omladina koja je nešto cula na sijelu zna bolje od nas koji smo crncili i pošteno bili placeni.
Plus, zato ovi stari penzioneri žive 90+ godina, a ovi poslijeratni 50 kapak.
-
goran16v
#10588 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Citam par komentara vezanu za policijsku brutalnost prema nenasilnoj masi i taksativno nabrajanje. Jesu li oni koji su ih pisali slucajno pogledali ove postavljene klipove i kako policija jedne demokratske i razvijene zemlje neselektivno odvaljuje burege upravo nenasilnoj masi (ukljucujuci i onog celavog penzionera sto su ga k'o ovna zgrabili pa ga nosaju) na upravo antivladinim protestima?!?!?!
Ko ima mastu moze da zamisli kako to izgleda kad se cijela stvar digne na potenciju gumenih metaka, vodenih topova i salve suzavaca ako se neko nasali na zakamenja ili napadne policiju.
Treba li napomenuti na lijepi strah i razlaz kad su se pojavili Ibro Beslija i SPJ FUP-a?
Ko ima mastu moze da zamisli kako to izgleda kad se cijela stvar digne na potenciju gumenih metaka, vodenih topova i salve suzavaca ako se neko nasali na zakamenja ili napadne policiju.
Treba li napomenuti na lijepi strah i razlaz kad su se pojavili Ibro Beslija i SPJ FUP-a?
-
omar little
#10589 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
aha. a, oni sto su bolesni jer ne jedu zdravo? nisu debeli, samo su bolesni. jel' i to osobna odgovornost za koju ti ne das pare iz budzeta?Styling wrote:omar little wrote:
a, vidi ovih konzervativaca. to je isto kao da kazes da se nece pare iz budzeta izdvajati za ljude sa zdravstvenim problemima jer su debeli. sami su jeli, masno i nezdravo, dobili srcane probleme, sami nek se i lijece. bravo. <3
Naravno i prejedanje je kao i narkomanija hir. Malo samokontrole nije na odmet.
-
goran16v
#10590 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
McMoy wrote:Rad je stvorio čovjeka. Znali su ljudi šta rade.muha_sa wrote:nastavite--da cujem kako sam živio dok sam prebacivo normu 100 i više %, vjerujem da ova omladina koja je nešto cula na sijelu zna bolje od nas koji smo crncili i pošteno bili placeni.
Pogotovo kad je vec u 40-oj bio vojni penzioner!
-
hellue
#10591 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ma nemoj, njih nije niko natjerao da budu narkomani nego su to sami izabrali, na tu populaciju je steta potrositi i jednu markuKatarinaKosaca wrote:govori u svoje ime. Ja sam Sarajka i nije me to ujelo za srce. To su građani ove zemlje. I da su narkomani, i oni su građani. Trebaju im se izgraditi centri za liječenje umjesto skupog voznog parka. Tužilaštvo treba da radi svoj posao. Svaki sarajlija ostavlja otvorene ladice, ili kako kaže Premijer latice u autu koliko su nas lopovi izdresirali i koliko MUP ne radi svoj posao. Zašto bi me onda boljelo da se prosjeduje ispred njihove zgrade?jastuk1 wrote:A ovdje je svakog Sarajliju i patriotu ujelo za srce protestvovanje ispred MUP-a i Suda!!!!!!!!!!!! Traženje da se uhapšeni puste. I to je ogadilo proteste mnogima.
Onaj dan su protesti i svaki njihov cilj sahranjeni.![]()
![]()
Shvati to već jednom.
![]()
![]()
Niste ni svjesni koliko vam je podmetnuto kukavičije jaje tobožnjeg državnog udara i zaštite države samo zarad zaštite njihovih fotelja. Dobiće murija sad plaću, možda i višak, zaboraviće ih opet kao i puno puta do sada. Jednako i svoje internet ratnike će zaborativi.
- madner
#10592 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Apsolutno apsolutno, jeste da nema veze sa onim sto si govorio onda no nije losa verzija.Mister Yes wrote:Nisi dobro čitao. Ja sam samo rekao da je protestvovanje protiv Daytona uvod u rat. Nisam se nešto posebno odredio za ili protiv toga već sam samo pojašnjavao da bude jasno onima koji to traže. To govorim svo vrijeme. Prvi dan sam pitao da li se protestuje protiv vlasti ili protiv sistema. Ako je protiv vlasti onda je to besmisleno jer izbori su ove godine pa mijenjajte ako ne valja vlast. Ako je protiv sistema onda je to uvod u rat. Odgovoreno mi je da je protiv kriminala što je posebno besmisleno jer za kriminal je odgovorno VSITV a vlade kantona ne mogu uticati na VSITV.madner wrote:Ovaj mister yes je izgleda na ljekovima, u cetvrtak prije petkapjeni kako se ne smije protestovati protiv Deytona, danas govori da nema smisla protestovati protiv nepotizma dok se ne promjeni Deyton.
Lično mislim da je rano za rušenje Daytona ali nisam protiv toga. Ali onda se mora znati da je to cilj a ne pričati o socijali i napadati kantonalne vlade. Svi moji postovi od prvog dana, od srijede 05 Februara da se objedine u jednu knjigu bila bi to knjiga mudrosti. Sve sam tačno rekao i predvidio od prvog dana![]()
Za razliku od tebe koji si se ponadao revoluciji. Nekada se pitam koliko ti je godina
Narocito onaj dio kada si nam objasnio da posto je to u Tuzli nema veze sa Sarajevom ili ostatkom Bosne. To je bio jedan vizionarski post, koji je doista za knjigu mudrosti.
Poglavlje: gluposti za koje se poslje pravite da ste mislili nesto sasvim drugo.
- muha_sa
#10593 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
dok su me zvali drug bijah gospodin a sad me zovu gospodinom a jebo fukaru gdje gospodina dovedošeMcMoy wrote:Rad je stvorio čovjeka. Znali su ljudi šta rade.muha_sa wrote:nastavite--da cujem kako sam živio dok sam prebacivo normu 100 i više %, vjerujem da ova omladina koja je nešto cula na sijelu zna bolje od nas koji smo crncili i pošteno bili placeni.
- Edin H.
#10594 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
KatarinaKosaca wrote:
govori u svoje ime. Ja sam Sarajka i nije me to ujelo za srce. To su građani ove zemlje. I da su narkomani, i oni su građani. Trebaju im se izgraditi centri za liječenje umjesto skupog voznog parka. Tužilaštvo treba da radi svoj posao. Svaki sarajlija ostavlja otvorene ladice, ili kako kaže Premijer latice u autu koliko su nas lopovi izdresirali i koliko MUP ne radi svoj posao. Zašto bi me onda boljelo da se prosjeduje ispred njihove zgrade?
-
L u c i f e r
#10595 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Kikibombona wrote: Izbori nece apsolutno nista promijeniti. Promjene ce uslijediti kada drustvo poduzme radikalne rezove. To nam govori istorija sada velikih i uspjesnih nacija.

- Styling
#10596 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Oni koji su debeli zato sto su udovoljavali svom nagonu prozdrljivosti se ne mogu poistovjetiti sa ljudima koji zbog lose finansijske situacije ne mogu sebi priustiti kvalitetnu ishranu. Nadala sam se da to i sama mozes zakljuciti, ali ocigledno ti treba pojasniti.omar little wrote:aha. a, oni sto su bolesni jer ne jedu zdravo? nisu debeli, samo su bolesni. jel' i to osobna odgovornost za koju ti ne das pare iz budzeta?Styling wrote:omar little wrote:
a, vidi ovih konzervativaca. to je isto kao da kazes da se nece pare iz budzeta izdvajati za ljude sa zdravstvenim problemima jer su debeli. sami su jeli, masno i nezdravo, dobili srcane probleme, sami nek se i lijece. bravo. <3
-
omar little
#10597 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
aha. a, sta cemo sa onima koji su debeli jer bolje ne mogu jesti? jedu ono sto je jeftino pa i deblja?Styling wrote:Oni koji su debeli zato sto su udovoljavali svom nagonu prozdrljivosti se ne mogu poistovjetiti sa ljudima koji zbog lose finansijske situacije ne mogu sebi priustiti kvalitetnu ishranu. Nadala sam se da to i sama mozes zakljuciti, ali ocigledno ti treba pojasniti.omar little wrote:aha. a, oni sto su bolesni jer ne jedu zdravo? nisu debeli, samo su bolesni. jel' i to osobna odgovornost za koju ti ne das pare iz budzeta?Styling wrote:
tebi treba objasniti da imas rezon kokosi.
-
NeenaSa
#10598 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
A, ... nije da nemash udjela.Styling wrote:NeenaSa wrote:Ovo se pretvara u farsu.
Ovo je od starta bila farsa.
Edit:
'Bem ti zhivot.
Last edited by NeenaSa on 17/02/2014 14:40, edited 1 time in total.
- guber90
#10599 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Znaci narod to treba da trpi dok ih ovi tuku? Mozda narod koji ima sta izgubiti, ali tu ljudi ima kojima bi bilo bolje na robiji nego sto su slobodni, barem imaju dva obroka dnevno. Jebo slobodu kada gladujes.goran16v wrote:Citam par komentara vezanu za policijsku brutalnost prema nenasilnoj masi i taksativno nabrajanje. Jesu li oni koji su ih pisali slucajno pogledali ove postavljene klipove i kako policija jedne demokratske i razvijene zemlje neselektivno odvaljuje burege upravo nenasilnoj masi (ukljucujuci i onog celavog penzionera sto su ga k'o ovna zgrabili pa ga nosaju) na upravo antivladinim protestima?!?!?!
Vi uporno poredite neuporedivo, da je nedo Bog pala mrtva glava nekog demonstranta mi bi dosli na ivicu gradjanskog rata.
-
hellue
#10600 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Medicinski gledano pricas gluposti, gojaznost ima milion uzrocnika a najmanje ih ima veze sa masnom i nezdravom hranom, u tom pogledu prednjace odredjene hormonalne disfunkcije, enzimski poremecati itd....To porediti sa narkomanijom je jos veca glupostiaha. a, oni sto su bolesni jer ne jedu zdravo? nisu debeli, samo su bolesni. jel' i to osobna odgovornost za koju ti ne das pare iz budzeta?