Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
sekerbay

#10576 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by sekerbay »

Laertes wrote: Jest ba, sve hin razvaljivaš ovdje! :mrgreen:
Iako su kufar mile vahide i odbacuju se, ovdje ću napravit iznimku i složiti se.
Jaro, smrle vas rastavlja na proste faktore.
Pročitah pola nekog posta i isto je ko da sam pročito prethodnih 10 strana. On vama argument, vi njemu uvredu, pa sve u krug.
славянин

#10577 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by славянин »

sekerbay wrote:
Laertes wrote: Jest ba, sve hin razvaljivaš ovdje! :mrgreen:
Iako su kufar mile vahide i odbacuju se, ovdje ću napravit iznimku i složiti se.
Jaro, smrle vas rastavlja na proste faktore.
Pročitah pola nekog posta i isto je ko da sam pročito prethodnih 10 strana. On vama argument, vi njemu uvredu, pa sve u krug.
Argument = ovo lici na pijavicu
Image
Zakljucak=Kuran je cudo

Moj zakljucak - Autor prvog zakljucka i ti sa njim.
Image
sekerbay

#10578 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by sekerbay »

Napisa polupismeno spadalo i ode u zaborav.
Idemedosumom

#10579 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Idemedosumom »

Mogu razumjeti da nekome takav dokaz nije dostatan da povjeruje. Ali tvrditi da gore objavljena slika nema dodirnih tačaka sa slikom pijavice je... :-D
Bloo
Globalna šefica

#10580 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Bloo »

Mene interesuje kada su se pocele vrsiti prve autopsije, te da li se ista vrsila u Arabiji ili susjednim zemljama?
Smrcak15

#10581 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Smrcak15 »

Ne samo da lici na pijavicu nego se i ponasa kao pijavica,

pijavica vuce krv u sebe, embrio vuce krv u sebe od majke.

cak i glava embrija u toj fazi lici na glavu pijavicu
Image
tlr

#10582 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by tlr »

... :oops:
Smrcak15

#10583 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Smrcak15 »

Bloo wrote:Mene interesuje kada su se pocele vrsiti prve autopsije, te da li se ista vrsila u Arabiji ili susjednim zemljama?
Faza embrija kada lici na pijavicu nemoze se to uociti golim okom, moras imati mikroskop.
Bloo
Globalna šefica

#10584 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Bloo »

Smrcak15 wrote:
Bloo wrote:Mene interesuje kada su se pocele vrsiti prve autopsije, te da li se ista vrsila u Arabiji ili susjednim zemljama?
Faza embrija kada lici na pijavicu nemoze se to uociti golim okom, moras imati mikroskop.
Aha...
Bitno je da si siguran u to.
Btw faza na koju mislis je vjerovatno 4 sedmica trudnoce :mrgreen:
Hakiz

#10585 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Hakiz »

Smrcak15 wrote:Ne samo da lici na pijavicu nego se i ponasa kao pijavica,

Image
Smrčak, evo, ja ću prihvatiti da stoji, embrio u tom periodu zaista liči na pijavicu.

Samo, ti ne bi trebao da se tome raduješ.

Naime, ako jedno biće u jednom trenutku rasta liči na drugo biće, i tek kasnije razlike postaju vidljive, to može značiti samo slijedeće: Oba bića su imala istog pretka. I ponavljaju, da se tako izrazim, ubrzan evolutivni put. Pa neka bića, u ovom slučaju pijavice, zauvijek ostanu zaustavljena u jednom trenutuku i taj trenutak im postane vječna karakteristika vrste. Druga bića, u ovom slučaju ljudi, evolutivno naprednija, prođu isti put, ali pošto su naprednija, ne zaustave se na istom stepenu kao prva bića, nego nastave razvoj do neke druge konačne forme koja im je postala vječna karakteristika vrste.

Tako da si ti ovim svojim tvrdnjama donio još jedan dokaz teoriji evolucije i još jedan argument protiv božijeg kreacionizma.

Hvala ti.
Idemedosumom

#10586 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Idemedosumom »

Eto Smrcak, Kur'anom si potvrdio da Bog ne postoji. Baš si bRezveze
Smrcak15

#10587 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Smrcak15 »

Hakiz wrote:

Image
Smrčak, evo, ja ću prihvatiti da stoji, embrio u tom periodu zaista liči na pijavicu.

Naime, ako jedno biće u jednom trenutku rasta liči na drugo biće, i tek kasnije razlike postaju vidljive, to može značiti samo slijedeće: Oba bića su imala istog pretka. I ponavljaju, da se tako izrazim, ubrzan evolutivni put. Pa neka bića, u ovom slučaju pijavice, zauvijek ostanu zaustavljena u jednom trenutuku i taj trenutak im postane vječna karakteristika vrste. Druga bića, u ovom slučaju ljudi, evolutivno naprednija, prođu isti put, ali pošto su naprednija, ne zaustave se na istom stepenu kao prva bića, nego nastave razvoj do neke druge konačne forme koja im je postala vječna karakteristika vrste.

Tako da si ti ovim svojim tvrdnjama donio još jedan dokaz teoriji evolucije i još jedan argument protiv božijeg kreacionizma.

Hvala ti.
daleko vise cijenim osobe koje su iskrene pa makar nista zajednicko nemali

ali ne kao onaj sto mi postira kitove, onaj gore kaze da ne lici na pijavicu, a lici, jer svako moze vidjeti da lici, to samo pokazuje dozu neiskrenosti.

moze svako reci lici na pijavicu, ali to meni nije dokaz opet postojanja Boga ili da je Kuran od Boga itd daleko vise respektujem takvu osobu nego osobu koja sama sebe laze i to jos pokaze i drugima da laze sam sebe :lol: pa onda se ljudi mogu zapitati, kad Ovako javno sam sebe laze a da ne slaze mene nesto :lol:
славянин

#10588 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by славянин »

Image
Image

Hvala ja cu da vjerujem u Boga koji voli napredak covjecanstva i dobrotu a ne u onoga koji ce da baca ljude u vatru po tome kako ga zovu ili kako mu se mole i u ljude koji doprinose opcoj dobrobiti i napredku covjecanstva...

Smrcak15

#10589 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Smrcak15 »

славянин wrote:Image
Image

Hvala ja cu da vjerujem u Boga koji voli napredak covjecanstva i dobrotu a ne u onoga koji ce da baca ljude u vatru po tome kako ga zovu ili kako mu se mole i u ljude koji doprinose opcoj dobrobiti i napredku covjecanstva...

pa ti druze donosis zakljucke zbog pogresnih stvari.
pa upravo je takav Bog, Bog nam zeli dobro kao sto sam kaze

Allah želi da vam olakša, a ne da poteškoće imate. (Al-Baqara, 185)

a ne u onoga koji ce da baca ljude u vatru po tome kako ga zovu ili kako mu se mole i u ljude koji doprinose opcoj dobrobiti i napredku covjecanstva
ne baca ljude tek tako zbog toga kako mu se mole nego kad ga ponizavaju
Towelie

#10590 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Towelie »

Eki to, Allax je navodno svemoguci i neovisan, a mali, slabasni covek ga može ponižavati nekako. :lol:
arzuhal

#10591 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by arzuhal »

Towelie wrote:Eki to, Allax je navodno svemoguci i neovisan, a mali, slabasni covek ga može ponižavati nekako. :lol:
Pa ne govorite o istom. On govori o Allahu a ti o Allaxu, to tebe zbunjuje.
Towelie

#10592 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Towelie »

arzuhal wrote:
Towelie wrote:Eki to, Allax je navodno svemoguci i neovisan, a mali, slabasni covek ga može ponižavati nekako. :lol:
I to sto kažeš. Allaha je očito moguce poniziti (cime pada u vodu njegova neovisnost), dok Allaxa ipak nije. :-D
arzuhal

#10593 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by arzuhal »

Towelie wrote:
arzuhal wrote:
I to sto kažeš. Allaha je očito moguce poniziti (cime pada u vodu njegova neovisnost), dok Allaxa ipak nije. :-D
Prema, ka i spram Allaha, azze we dželle, je moguće izraziti/uputiti nevjerovanje, negiranje, srdžbu, ponižavanje, psovku, ruganje, propitivanje, osuđivanje, itd. On to sve dopušta jer je sloboda najveća vrijednost data ljudskoj vrsti, mogu birati šta i kako, imaju pravo na izbor. Naravno, svako pravo povlači sa sobom i proporcionalnu odgovornost.

O Allaxu ne znam ništa.
harač

#10594 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by harač »

kazu nije grijeh ne znati, nego ne pitati
Hakiz

#10595 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Hakiz »

Smrcak15 wrote:
Hakiz wrote:

Image

Hvala ti.
daleko vise cijenim osobe koje su iskrene pa makar nista zajednicko nemali

ali ne kao onaj sto mi postira kitove, onaj gore kaze da ne lici na pijavicu, a lici, jer svako moze vidjeti da lici, to samo pokazuje dozu neiskrenosti.

moze svako reci lici na pijavicu, ali to meni nije dokaz opet postojanja Boga ili da je Kuran od Boga itd daleko vise respektujem takvu osobu nego osobu koja sama sebe laze i to jos pokaze i drugima da laze sam sebe :lol: pa onda se ljudi mogu zapitati, kad Ovako javno sam sebe laze a da ne slaze mene nesto :lol:
Koji si ti... Iz cijelog posta izvučeš jednu rečenicu, iščupaš je iz konteksta i predstaviš kao potvrdu svoje priče.

Nije ni čudo što su ti zaključci kakvi jesu.
Smrcak15

#10596 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Smrcak15 »

pa moze, dovoljno je da prihvatis neko lazno bozanstvo mimo njega a on te stvorio, i hrani te i poji te

je poput covjeka koji negira svoju majku i kaze, imam ja jednu drugu majku, ti mi nisi majka, a ona ga rodila i hranila dok je mali bio pa samo se okrenuo od nje i uhvatio se neke tamo imaginarne majke.
Idemedosumom

#10597 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Idemedosumom »

Towelie, vrati se majci :lol:
aurora313

#10598 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by aurora313 »

Jes valah, baš ko pijavica!

I sve go naučnik do naučnika... :roll:

Image

Možete li vi odj***** od pijavica i preći na temu?
vatrogasac

#10599 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by vatrogasac »

Towelie wrote:
arzuhal wrote:
Kako je moguće Allaha dž.š. poniziti? Možda sam uskočio u pola priče pa ovaj dio ne razumijem.
medvjed23

#10600 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by medvjed23 »

A stvarno, čemu ovo "Allax"? Nepismenost, neka djetinjasta provokacija, nešto treće? Ne upratih...
Post Reply