Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
PrtiBeeGee

#10576 Re: Liverpool FC

Post by PrtiBeeGee »

STO BI VOLIO DA DODJE DO REALIZACIJE OVOG TRANSFERA !!!!! :D

Liverpool to make bid for Borussia Dortmund's Marco Reus
a potential bid could come from Liverpool FC for Borussia Dortmund star Marco Reus.
a flurry of Twitter rumours concerning a £45m move to Anfield for the 25-year-old German star have gone viral.

A tweet from a Spanish journalist suggested the Brendan Rodgers could make a big money move for Reus after Luis Suarez completed a £75m move to Barcelona.

Liverpool are hoping to follow the signing of Lazar Markovic by completing a £20m move for Swansea City forward Wilfried Bony and now potential Reus

Rodgers believes he could be the perfect player to fit into the Liverpool Bosses plans

it is said that Rodgers will open talks with his former club after completing the formalities of Markovic's move to Anfield.

Written by Steve Milne
PrtiBeeGee

#10577 Re: Liverpool FC

Post by PrtiBeeGee »

Liverpool to trigger Turan release clause
Reds to activate £32 million deal and beat Manchester United and Arsenal in the process
Liverpool are ready and willing to trigger the £32 million release clause of Atletico Madrid midfielder Arda Turan.

Reports in the Turkish media suggest that the Reds are set to use the money gained from the £75 million sale of Luis Suarez to Barcelona, on the holding midfielder.

The 27 year old Turkish international enjoyed a fine season for the Spanish club, helping Madrid to a La Liga title, and to a Champions League final.

And now it seems Liverpool are in pole position to land the midfield ace, having beat off the likes of Manchester United, Arsenal, and Bayern Munich within regards to the bidding process.
Mustang1

#10578 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Bit ce Turan ili Reus .. Vidjet cemo sta ce biti konacno :D
PrtiBeeGee

#10579 Re: Liverpool FC

Post by PrtiBeeGee »

markovic doing his interview with lfctv

Image
skenderija04

#10580 Re: Liverpool FC

Post by skenderija04 »

Sevilla objavljuje da ce Iago Aspas igrati sljedece sezone kao posudjen igrac.
Mustang1

#10581 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

A ovi nasi objavili da ce biti ukljucen u ponudu za Morena .. Kako ce to izvesti ako je samo posudjen :roll: Pada mi na pamet jedno rjesenje ali ne znam objasniti :D
skenderija04

#10582 Re: Liverpool FC

Post by skenderija04 »

Mustang1 wrote:A ovi nasi objavili da ce biti ukljucen u ponudu za Morena .. Kako ce to izvesti ako je samo posudjen :roll: Pada mi na pamet jedno rjesenje ali ne znam objasniti :D
Pa moguce je. Vidim da je sad u modi "iznajmljivanje" igraca. Recimo, ugovor o posudbi na dvije godine 4 miliona koje Sevilla placa Liverpoolu. Morenu kosta 25 miliona npr. Liverpool placa Sevilli 21. Cifre sam izmislio,samo kao primjer. Tako su Sevilla i Barcelona zavrsili transfer Rakitica.
Mustang1

#10583 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

A ja sam mislio da npr. Moreno kosta 25 miliona .. Liverpool daje Aspasa na posudbu i 15 miliona .. Ako Sevilla za godinu ne zeli Aspasa onda Liverpool daje jos 10 miliona .. Ako Sevilla hoce da zadrzi Aspasa onda su kvit :D
skenderija04

#10584 Re: Liverpool FC

Post by skenderija04 »

Mustang1 wrote:A ja sam mislio da npr. Moreno kosta 25 miliona .. Liverpool daje Aspasa na posudbu i 15 miliona .. Ako Sevilla za godinu ne zeli Aspasa onda Liverpool daje jos 10 miliona .. Ako Sevilla hoce da zadrzi Aspasa onda su kvit :D
Moze i tako. Uvijek se nadje nacin ako dvije strane zele da trguju.
Mustang1

#10585 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Pa ako je to tacno za Aspasa onda je i Moreno gotova stvar .. Citao sam danas da je Ayre u Sevilli valjda nece i ovo uprskati :D Ako njega dovedu onda ostaje jos Arda ili Reus i ostalo po meni ako dodje bi trebalo da pojaca klupu .. Jedino stoper neki ali sumnjam da mogu ikoga dovesti kvalitetnog
skenderija04

#10586 Re: Liverpool FC

Post by skenderija04 »

Mustang1 wrote:Pa ako je to tacno za Aspasa onda je i Moreno gotova stvar .. Citao sam danas da je Ayre u Sevilli valjda nece i ovo uprskati :D Ako njega dovedu onda ostaje jos Arda ili Reus i ostalo po meni ako dodje bi trebalo da pojaca klupu .. Jedino stoper neki ali sumnjam da mogu ikoga dovesti kvalitetnog
Reus !

To bi bila prava stvar za Liverpool. Osim sto je dobar igrac, klub bi se osjetio jakim kao institucija. Na terenu se vratio u L.S.a dolaskom Reusa bi vratio i insticucionalno samopouzdanje. Nije isto dovesti Suareza iz Ajaxa koji je bio odlican igrac ali jos uvijek nedokazan na najvisem nivou. Reus je vec veliko ime za koje se jagme najveci. Dolazak u Liverpool bi bio udarac sakom u sto.
seoBIH

#10587 Re: Liverpool FC

Post by seoBIH »

:D samo pitanje koliko je to moguce.
BHF_Manijak

#10588 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Davno sam ja rek'o - Reusa i Piszczeka u paketu za 65mil eura, jebo ih otac nesposobni!!! Kakva bi to dva pojacanja bila.

Pored toga, Reus ti moze igrati i krilo i 10-tku u ekipi, kad npr odmaras Coutinha! :( :-)

Oni Ardu ganjaju, hebo ih Arda. Mislim OK je igrac, ali daleko se vise od njega ocekivali prije 2-3 godine, kada je hit bio. Sad jos uvijek drzi cijenu, ali cisto na ime, dok mu ucinak i nije aman-zaman. Ne bih bio zadovoljan njegovim dolaskom, iskreno, plus sto je Reus mladji!
Mustang1

#10589 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Ma ovi iz uprave negiraju interesovanje za Reusa a na kladionici spada kvota da ce u Liverpool .. Da nema nesto tu ne bi niko nista negirao nego bi sutili .. Koliko se drugih igraca spominjalo sigurno je vecina trac pa niko nista nije negirao .. Mozda se boje da ga neko ne otme :D
Towelie

#10590 Re: Liverpool FC

Post by Towelie »

Nismo mi te srece da uzmemo Rojsa. Bice ko sa Vilijanom od prosle sezone. Nadam se da gresim, ali tesko.
Mustang1

#10591 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Polako .. Kad sam ga ja spominjao prije nego sto ga je iko povezivao sa Liverpoolom :D Sada se vec spominje uveliko .. Prosli put sam Williana spomenuo cim je Anzhi objavio da rasprodaje tim kad niko nije povezivan sa njim .. To sam ofulao valjda ovo necu :D
todd_smith

#10592 Re: Liverpool FC

Post by todd_smith »

Ne vjerujem da ce Reus napustiti Borusiju za Barcu, Real, United, Chelsea, kamoli za Liverpool.
PrtiBeeGee

#10593 Re: Liverpool FC

Post by PrtiBeeGee »

Football transfer rumours: Romelu Lukaku and Marco Reus to Liverpool?
This morning’s tittle-tattle is feasting on a breakfast of wurst and schnitzel

Image

Romelu Lukaku: heading for Liverpool? Photograph: Martin Bernetti/AFP/Getty Images
Replacing the irreplaceable is inherently impossible, but Brendan Rodgers sure ain’t going to die wondering. Armed with £75m from the sale of Luis Suárez to Barcelona, Rodgers has filled up the Liverpool team bus with cash, put a cannon on the roof and started firing the Benjamins at any club across Europe with young forwards of repute. Divock Origi and Lazar Markovic are finalising terms close to the Melwood training ground as we speak. Wilfried Bony is on the brink of a £19m move from Swansea City after successfully using the Welsh club as a stepping stone. And Liverpool are reportedly in advanced talks with Chelsea over a £26m deal for Romelu Lukaku. Everton will not be pleased.

Rodgers has also trained his sights on Marco Reus and is hoping a £45m bid will be enough to lift the Borussia Dortmund speedster from his double misery of missing out on Germany’s World Cup-winning campaign through injury and a dream move to Barcelona after the Catalans opted to sign Suárez instead. Arda Turan of Atlético Madrid is also on the radar of the Liverpool manager, who is so caught up in his newfound wealth he will risk further angering Ronald Koeman by returning to Southampton for Jay Rodriguez. Watch out for the handshake snub when Saints head to Anfield on the opening weekend.

Manchester United are close to finalising a £31.8m deal for Arturo Vidal after reaching agreement with Juventus over the multifunctional midfielder. Patrice Evra will head to Turin to help Bianconeri fans come to terms with their loss. The capture of the Chilean will come as great relief to Louis van Gaal, after Ángel di María became the latest player to reject United in favour of Champions League football. The Real Madrid forward is set to agree a £50m deal with Paris Saint-Germain.

Real Madrid have also agreed to let Sami Khedira join Arsenal, so confident are they in adding James Rodríguez and Toni Kroos to their ranks of brilliance. Khedira will signa four-year contract to join his bosom buddy Mesut Özil at the Emirates.

Chelsea have opened discussions with Didier Drogba about a fairytale return to Stamford Bridge. The 36-year-old Ivorian will be offered a coaching role while he sees out his playing days. Ki Sung-yueng will become the latest player to join Aston Villa if Paul Lambert can finalise a deal with Swansea. And Tottenham’s summer spending plans have been dealt a blow after Gylfi Sigurdsson and Michael Dawson turned their noses up at moves to Crystal Palace and Hull City respectively. Mauricio Pochettino has apparently been told he must sell before he buys as he suffers the consequences of Tottenham’s £100m scattergun splurge a year ago. Be warned Brendan!

Rob Bleaney
theguardian.com, Monday 14 July 2014 09.23 BST

LJUDI OVO AKO BUDE ISTINA PA MI SMO NA KONJU :D :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
PrtiBeeGee

#10594 Re: Liverpool FC

Post by PrtiBeeGee »

Dakle, Arena Sport na svojim kanalima, prenosi utakmice protiv Brondbija, Prestona, ali ce prenositi svaku utakmicu koju budemo igrali na turniru u Americi, plus protiv Borusije !!!

Od sutra je "raj za oci" !! Nadam se da imate svi Arenu Sport :D :thumbup: YNWA
Gandalf

#10595 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Lukaku je prilično dobar napadač, njegova mana je Chelsea, čisto sumnjam da će ga prodati ikome u Engleskoj, ne bi me čudilo da pred kraj prelaznog roka završi u Parizu, jer bi Cavani mogao ići - Reus mi je totalno neostvariv, momak ne leti za parama, već i sam igra na kultnom fudbalskom mjestu, na stadionu gdje su navijači podjednako ostrašćeni i ponosni na klub kao i Poolovi, teško će njega iko dovesti, Ayre pogotovo, Šaćirija su trebali dovesti prije SP-a, sada on neće nigdje, šteta.
Mustang1

#10596 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Ta vijest gore za Lukakua i Reusa je od jucer .. Ovi nasi kao negiraju znaci da ima nesto :D
Gandalf

#10597 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

the guardian prenosi da je ponuđeno 45 miliona funti za Reusa, vidim da svi portali bruje o ovome, prilično sam skeptičan po ovome pitanju prateći rad uprave u prelaznim rokovima, Lukaku i Reus bi popunili Suarezov odlazak bez po muke

Reus - Lukaku - Sturridge ---------------- a njihove zamjene
Marković - Lambert - Sterling --------------- a iza ova dva trisa
Lalana - Coutihno - Suso --------------------- ofanzivne perverzije
PrtiBeeGee

#10598 Re: Liverpool FC

Post by PrtiBeeGee »

Letom iz Montevidea oko 21 sat u ponedjeljak Suarez je stigao u Barceloni u pratnji supruge Sofije i djece Delfine i Benjamina.
U tamošnjoj zračnoj luci El Pratu sakupila se nekolicina Barceloninih navijača, međutim, Suarez je ispraćen na sporedni ulaz da ne bi, pretpostavja se, prekršio FIFA-inu zabranu.
U Barcelonu ga je odvezao agent Pere Guardiola, inače brat Pepea, bivšeg trenera katalonskog kluba i aktualnog u minhenskom Bayernu.
Iz Barcelone su u međuvremenu objavili da se predstavljanje urugvajskog reprezentativca odgađa do daljnjega.
Katalonci su prošle sedmice platili Liverpoolu 81 miliona eura za Suareza, a u srijedu su ga namjeravali predstaviti javnosti. To, međutim, neće biti moguće jer je 27-godišnji napadač kažnjen četveromjesečnom zabranom sudjelovanja u svim nogometnim aktivnostima nakon što je na Svjetskom prvenstvu ugrizao talijanskog braniča Giorgija Chiellinija

Mustang1

#10599 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

E nek sam i ovo vidio .. A gdje ces drugo vidjeti nego kod nas :D Kupili pola igraca :oops:

Benfica have confirmed they've sold their 50% of Lazar Markovic to Liverpool for €12.5million.

Znam o cemu se radi ali je smijesno opet :D
Towelie

#10600 Re: Liverpool FC

Post by Towelie »

Image
Post Reply