Sirija vol. 2
- salik79
#105601 Re: Sirija vol. 2
Ne znam ja gdje si ti ukucavao, ali ja lijepo u googletranslate aplikaciju prekopirao direktno s facebooka. I preveo na tri jezika. Sva tri se uklapaju u ovo sto sam napisao. Pazi, na sva tri jezika je prevedeno maltene identicno. Kako to?
- Opetja033
#105602 Re: Sirija vol. 2
Ne znam, isto kao sto ne znam kako google translate za iste recenice daje razlicite prijevode.salik79 wrote:Ne znam ja gdje si ti ukucavao, ali ja lijepo u googletranslate aplikaciju prekopirao direktno s facebooka. I preveo na tri jezika. Sva tri se uklapaju u ovo sto sam napisao. Pazi, na sva tri jezika je prevedeno maltene identicno. Kako to?
Međutim ubjeđen sam da sam u pravu, tj su u pravu prijevodi mog prijatelja, @savoxxaa.
Imamo dva takva prijevoda + tvrdnju lika koji je postavio screen shot (a i on je Arap).
Tvoje je pravo da ne vjerujes prijevodima ljudi koji znaju arapski vec da se vodis google translatom.
Iskreno se nadam da neces i @Krokijev prijevod dovoditi u pitanje.
Tako da ga jos jednom pozivam i molim da i on prevede.
Interesuje me samo sta ces nakon toga imati da kazes?
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#105603 Re: Sirija vol. 2
Today militias in #EastGhouta targeted every single neighbor in #Damascus The streets are mostly empty
-
zlajaBHF
#105604 Re: Sirija vol. 2
Stav prema Kurdima da, ali prema PKK je nemoguce. Ideologija koja trenutno vlada medju Kurdima u Siriji je nespojiva sa interesima Turske.sarajevoxxxx wrote:
Turci su morali promjeniti svoj stav prema Kurdima, na žalost dosta tu ima oholosti, dosta gledanja sa visine, nipodaštavanja. Recimo pravo na jezik, pravo na neke druge slobode, to su bezalene stvari, ali ni opozicija ni režim uopšte ne žele da razgovaraju o tome.
Stav prema Kurdima u Turskoj se slazem! Mislim da Erdogan jeste dao mnogo vise Kurdima, nego sto su ranije imali i bili su na putu da rijese mnoge probleme....Medjtuim to je sve otislo u PM zadnjih godina zbog svih desavanja. Isto kao da je to neko namjerno odadio, kao se Turci i Kurdi nebi pomirili....
-
sarajevoxxxx
#105605 Re: Sirija vol. 2
Nema šta ukucavati. Inhareka - jenhariku znači biti spaljen. Korijen riječi حرق što znači zapaliti. Lik je postavio anketu sa oba odgovora ''da'' u smislu priznaje da kod nekih dilema postoji da li treba Gutu spaliti ili ne, on od toga pravi sprdnju tako što stavlja oba odgovora ''da''.salik79 wrote: Evo, ukucao u google prevoditelj i svi prijevodi u pet deka: "Istocna Guta se mora povinovati i svi u njoj (ovo svi u njoj je malo nezgrapno prevedeno, odnosno ispreturano)". Ali na sva tri jezika stoji rijec "povinovati", ili "saviti", sto su na bosanski preveli kao "pokloniti".
Ako već hoćeš imaš Muftićev rječnik strana 286 pa provjeri.
Povinovati se obično koristi riječ لازم يطاع trebaju se pokoriti.
-
zlajaBHF
#105606 Re: Sirija vol. 2
Ne mislis valjda da nema niko sposoban i dobar, a da se suprostavlja Assadu ? Naravno da ima, ali jbg Nusre i slicni su preuzeli revoluciju od naroda......I normalni ljudi su nestali sa mape....Challenger_ wrote:Upravo i tvrdim da nije jedina opcija. Ima tu još imena dok sa druge strane nema ni imena ni ideja, a da nisu notorni ekstremizam koga narod Sirije očigledno ne podržava.zlajaBHF wrote:Nisi u pravu....Challenger_ wrote:
Assad je prazni izgovor. Ima koliko hoćeš kandidata koji mogu da ga naslijede (šef misije u UN, Džaferi, npr). Nisi protiv ekstremizma, sirijska država je sekularna, ti si za nezavisnost, izbor je samo jedan: vlada u Damasku, SAA.
Sve ostalo je ŠUPLJA.
Assad nije jedna opcija, nti je to Assadova bat partija. Zasto bi oni bili jedina opcija??? Pa nisu oni pokupili svu pamet svijeta.
Arapski svijet nije napredovao sa tim kraljvskim sistemom, gdje familije vladaju, kao da im je to bogom dato. Sistem kao u Iranu bi mogao biti okej. Nikakvi Assadi, Saudi, i slicni.....dok je njh, nema napretka.
Koliko god ja mrzio Assada, opet radije da on vlada Sirijom, nego Njemci ili Ameri (Na prmjer)
-
sarajevoxxxx
#105607 Re: Sirija vol. 2
I tu se pretjeruje, pa mi u Bosni to najbolje znamo kako je kada od cijelog naroda praviš teroriste. Ko su ti turski Kurdi koji su prihvatljivi. I ove što su imali svi se raspali nakon turskog napada na efrin, svi istupili iz one stranke ne znam kako se zove koja je bila mislim u sirijskom SNC-u.zlajaBHF wrote:Stav prema Kurdima da, ali prema PKK je nemoguce. Ideologija koja trenutno vlada medju Kurdima u Siriji je nespojiva sa interesima Turske.sarajevoxxxx wrote:
Turci su morali promjeniti svoj stav prema Kurdima, na žalost dosta tu ima oholosti, dosta gledanja sa visine, nipodaštavanja. Recimo pravo na jezik, pravo na neke druge slobode, to su bezalene stvari, ali ni opozicija ni režim uopšte ne žele da razgovaraju o tome.
Stav prema Kurdima u Turskoj se slazem! Mislim da Erdogan jeste dao mnogo vise Kurdima, nego sto su ranije imali i bili su na putu da rijese mnoge probleme....Medjtuim to je sve otislo u PM zadnjih godina zbog svih desavanja. Isto kao da je to neko namjerno odadio, kao se Turci i Kurdi nebi pomirili....
- Krokodajl
#105608 Re: Sirija vol. 2
U pravu ste oba
Lik je napravio grešku u pisanju, pogrešan harf "metno"
Spaliti je تحترق - tahtarik, razlika u harfu
Eh sad, je li on mislio ovo, je li ko preveo pogrešno ?
Gore to ne piše.
----
@salik je u pravu sa svojim prevodom, ali ja ne znam da se ova fraza koristi u ovom kontekstu, moguće da i jeste mislio to, a moguće i da je tipfeler i da je htio da napiše da gori nešto.
Spaliti je تحترق - tahtarik, razlika u harfu
Gore to ne piše.
----
@salik je u pravu sa svojim prevodom, ali ja ne znam da se ova fraza koristi u ovom kontekstu, moguće da i jeste mislio to, a moguće i da je tipfeler i da je htio da napiše da gori nešto.
Last edited by Krokodajl on 24/02/2018 16:51, edited 1 time in total.
-
zlajaBHF
#105609 Re: Sirija vol. 2
Hmmmmm Ja licno poznajem mnoge Kure iz Turske koji vole Tursku i podrzavaju Erdogana....navijaju za Galatu....sarajevoxxxx wrote:I tu se pretjeruje, pa mi u Bosni to najbolje znamo kako je kada od cijelog naroda praviš teroriste. Ko su ti turski Kurdi koji su prihvatljivi. I ove što su imali svi se raspali nakon turskog napada na efrin, svi istupili iz one stranke ne znam kako se zove koja je bila mislim u sirijskom SNC-u.zlajaBHF wrote:Stav prema Kurdima da, ali prema PKK je nemoguce. Ideologija koja trenutno vlada medju Kurdima u Siriji je nespojiva sa interesima Turske.sarajevoxxxx wrote:
Medjutim, naravno da Turska prema Kurdima nije postupala kako bi trebala, i da su im prava ugrozena!
-
sarajevoxxxx
#105610 Re: Sirija vol. 2
Nema nikakve greške, Ihtereka je sasvim drugi glagol i ima isto ili slično značenje. On je upotrijebio inhareka što znači ''biti spaljen''. Ukucaj u google taj njegov izraz لازم تنحرق on se koristi ili svi ga koriste baš u ovom kontekstu.Krokodajl wrote:U pravu ste oba![]()
Spaliti je تحترق - tahtarik, razlika u harfu![]()
Gore to ne piše.
- Challenger_
#105611 Re: Sirija vol. 2
Kao da je bitno šta piše neki lik na netu. Bitno je šta zagovara vlada (ravnopravnost zajednica i pojedinaca) i tzv. "opozicija" (ekstremizam, diskriminacija i genocid).
Zato su i došli u ovako mizernu poziciju.
Zato su i došli u ovako mizernu poziciju.
-
ultrajvosa 1987
#105612 Re: Sirija vol. 2
Sta bolan ti pricas ? Pa zbog tebe i takvih ko ti koji Boze sacuvaj da ce nesto reci protiv ISILa i Nusre i mene trpaju u teroriste samo sto sam Bosnjak. Ti jesi neko ko podrzava teroriste i treba te zajedno sa njima u isti kos i da ima d od drzave ti bi davno u zatvoru hale cistio. Al nemoj mene i 99% Bosnjaka sa vama da trpaju. Vi se uhvatite Fahdove dzamije i vase sekte, zbog vas 500 u BiH ispasta 2 miliona Bosnjaka. Vi idete u Siriju ubijati mrske sije, vama su uzori i vodilje Bilal Bosnic, Mirza Ganic i ini otpad. Ne poistovjecuj se sa plemenitim bosnjacima i islamom koji bosnjaci bastine. Nisi ni B od bosnjaka....uhvati se onih protiv kojih ti ne pada napamet bilo sta da kazes a to su ISIL i Nusra a bosnjaci njih NE VOLE.sarajevoxxxx wrote:I tu se pretjeruje, pa mi u Bosni to najbolje znamo kako je kada od cijelog naroda praviš teroriste. Ko su ti turski Kurdi koji su prihvatljivi. I ove što su imali svi se raspali nakon turskog napada na efrin, svi istupili iz one stranke ne znam kako se zove koja je bila mislim u sirijskom SNC-u.zlajaBHF wrote:Stav prema Kurdima da, ali prema PKK je nemoguce. Ideologija koja trenutno vlada medju Kurdima u Siriji je nespojiva sa interesima Turske.sarajevoxxxx wrote:
- Opetja033
#105613 Re: Sirija vol. 2
Ja kada na Googlu ukucam slijedece: تنحرق meaning.Krokodajl wrote:U pravu ste oba![]()
Spaliti je تحترق - tahtarik, razlika u harfu![]()
Gore to ne piše.
----
Dakle termin koji je upotrijebio.
Prve dvije, koje su prevedene na engleski, imaju veze sa paljenjem, spaljivanjem, itd.
Dakle uopce ne prepoznaje @salikov prijevod.
- Challenger_
#105614 Re: Sirija vol. 2

Satellite images on February 23 show two 5th generation Su-57 (PAK FA/T-50) at Hmeymim air base in Syria.
Two more Russian 5th generation Su-57 fighter jets landed in #Hmeymim airbase in Syria yesterday.
Navodno su stigla još dva, dakle - ukupno 4.With 4 Su-57 Russia deployed to #Hmeymim airbase additional 4 Su-35S fighters,2 A-50U early warning and control aircrafts,2 Su-30SM,4 Su-25.
- Opetja033
#105615 Re: Sirija vol. 2
Evo na youtube kada ukucas taj termin (تنحرق ), njegov - koji je napisao:
https://www.youtube.com/results?search_ ... 8%B1%D9%82+
Dakle sasvim je ocigledno da ima veze sa paljenjem, spaljivanjem, przenjem.
Na instagramu, ukucavanje istog termina:
https://www.instagram.com/explore/tags/ ... %B1%D9%82/
Jako je bitno dodati da je napisao "Ghoutu i sve u njoj".
- Krokodajl
#105616 Re: Sirija vol. 2
Jes'Opetja033 wrote:Evo na youtube kada ukucas taj termin (تنحرق ), njegov - koji je napisao:
evo sada gledam kada je @savoxxx rekao, koristi se taj izraz za zapaliti.
Google translate to uistinu prevodi na onakav način
- Opetja033
#105617 Re: Sirija vol. 2
Hvala. Nisam ni sumnjao da ces prevesti na nacin kako zaista i jeste. Covjek si od obraza, bio i ostao.Krokodajl wrote:Jes'Opetja033 wrote:Evo na youtube kada ukucas taj termin (تنحرق ), njegov - koji je napisao:
evo sada gledam kada je @savoxxx rekao, koristi se taj izraz za zapaliti.
Google translate to uistinu prevodi na onakav način
Da vidimo sta sada @salik ima da kaze na to sve?
Dobio si i prijevod. Dakle lik je napisao:
"Da li treba spaliti Ghoutu i sve u njoj?" i ironicno postavio dva odgovora "da" i "da". To sam cak i ja znao prevesti.
Sta ces sada traziti?
- Challenger_
#105618 Re: Sirija vol. 2
- Tel Rifat: Republikanska garda SAA ušla u grad.
- Challenger_
#105619 Re: Sirija vol. 2
U provinciji Idlib prosto bjesne sukobi između AQ (Nusre/HTŠ) i novonastale koalicije za koju pretpostavljam da je tvorevina turskog MIT-a.
-
nema me tamo
#105620 Re: Sirija vol. 2
koji je omjer mrtvih
-
sarajevoxxxx
#105621 Re: Sirija vol. 2
Pogrešno. Turska sarađuje sa Fejlek Al Šam i sa HTŠ. Ovi su vjerovatno nečiji drugi igrači.Challenger_ wrote:U provinciji Idlib prosto bjesne sukobi između AQ (Nusre/HTŠ) i novonastale koalicije za koju pretpostavljam da je tvorevina turskog MIT-a.
- Challenger_
#105622 Re: Sirija vol. 2
Izrael u pokušaju divljanja oko I. Gute...
LINK
Brekaing: Syrian Air Defense Pantsir-S shot down five projectiles over Dumair airbase
#Israel just tried to target #SyAAF Dumayr AB north west of #EastGhouta with 5 missiles, all were shoot down by the Syrian Air Defense Forces. After the militias filed to target the AB now their operators the Israelis gave it a try.
- Opetja033
#105623 Re: Sirija vol. 2
Da sumiramo:salik79 wrote:...
1) Trazis, citiram, "makar jedan link za profil" - ja ti ih posaljem osam.
2) Trazis, citiram, "makar jedan link za komentar" - ja ti pošaljem dva.
Oba puta si dobio više nego što si tražio.
Dalje:
3) Kazeš da ne moze ove niko kontaktirati - ja ti objasnim da ih licno mozes kontaktirati ako zelis, objasnim ti i kako.
4) Prvobitno tvrdis da su profilu i redu, ali da im neko pakuje - sada odjednom, kada se jedna od morbidnih djukela sama obrisala sa FB (ili su je obrisali administratori) - ne valjaju ni profili. Podvlacim da je taj profil bio od 2013. na FB, da je bio prepun privatnih fotografija i da si licno pregledao profil te da prvobitno nisi imao nikakav negativan komentar oko autenticnosti istog. Odjednom si imao nakon sto se obrisala (ili bila obrisana jer u civilizovanom svijetu nema mjesta za takve monstrume)
5) Uhvatis se za jedan termin u Google Translate-u (
6) Ja ti dokažem da se taj termin iskljucivo koristi za paljenje/spaljivanje/przenje (taj termin, تنحرق , koji je on napisao) . Kopiras i lijepo ukucas na instagramu, na youtubeu, na googleu (uz termin "meaning") i sve ti bude jasno.
Sta ti sada nije jasno i sta ti sada treba? Kakav sada spin mozemo ocekivati za ovo:
Ili da te jednostavno citiram:Opetja033 wrote:
Poruka zenama Ist. Ghoute od strane ove kurave: "By the willingness of God, you will be raped in front of your children and men".
"No mercy, no ceasefire no nothing...kill them all, kill their children first..bcz they drink from their moms' poisonous milk... "burn them all"
"My morals don't let me feel sad for the children of East Ghouta, if I could kill them myself, I wouldn't think twice..."
"Long live [Assad general Suhail Hassan], may all residents of Ghouta be slaughtered, may they all become quadriplegic, deaf, mute..every time my house vibrates from the bombs landing nearby in Ghouta my heart feels love & butterflies"..
"Oooh these whores of Ghouta, I hope they all die like rabid dogs, I hope they all burn..all of them, women men and their babies..."
"To Syrians living in Ghouta: "fuck your, fuck your children, the sons of whores...By the will of Allah, you will see them burn in front of their eyes, may you see your daughters get raped right in front of you"
"Please annihilate all of them in Ghouta, the kids before the grown ups..bcz these kids will grow up to be Muslim Brothers and ISIS"
"Omg I can't get enough of this sight..pls burn all of Ghouta, children before adults..hahahah"
"God willing there will be no child left behind...kill the children before adults let them all go to hell and get virgins instead of their donkey wives"
Ovaj Ermen, valjda poucen iskustvom svojih sunarodnjaka u Nagorno Karabakhu:
"In Ghouta, I think they should first hunt all the women & rape them, then pour gasoline & burn them all, then they should wipe out all of Ghouta and leave nothing alive"
Pa evo i jednog siitskog sektasa i ekstremiste, idolopoklonika iranskih mula:
"Zadnja fotografija djece (Ghoute)"
https://twitter.com/Manlikehuss2
https://twitter.com/Manlikehuss2/status ... 7168000001
A da se malo vratimo na 2016. godinu i komentare simpatizera teroristickog Hizba, siitskih fanatika i sektasa te njihovog hashtaga na arapskom "Ppl of Madaya be waiting for food like.."
salik79 wrote:Ma, bravo genijalac!![]()
Last edited by Opetja033 on 24/02/2018 17:26, edited 1 time in total.
- Challenger_
#105624 Re: Sirija vol. 2
Nisi me razumio. Mislim da je ova druga tvorevina pokušaj MIT-a da u rukavicama skine Nusru sa svoje grbače. Možda griješim, ali definitivno ne znam ko bi osim njih mogao to uraditi.sarajevoxxxx wrote:Pogrešno. Turska sarađuje sa Fejlek Al Šam i sa HTŠ. Ovi su vjerovatno nečiji drugi igrači.Challenger_ wrote:U provinciji Idlib prosto bjesne sukobi između AQ (Nusre/HTŠ) i novonastale koalicije za koju pretpostavljam da je tvorevina turskog MIT-a.
-
nema me tamo
#105625 Re: Sirija vol. 2
koji je omjer mrtvih