Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
zdruzdjo

#10551 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

tempuser wrote: Bitno je samo da se ima za registracije, goriva i 2 KM za kladinice da se misli kako nam je pravo dobro, sve ostalo nije bitno! :bih:
Najveci problem u svemu kod nas je to sto prosjecmom bosanacu je najvaznije da:
Ima cokalj rakije navece
Par listova suhog mesa
Kiseli krastavac
Da moze naprdjivati kako je u zvezdama granda pobjedio bosanac
Da se zavrti nesto na raznju ili rostilju za prvi maj
Da ga dzeko zabije pod precku
Da ibra odgurne nekoga na tekmi tako da moze reci "e jes vidio naseg bosnje sto ga odgurnu, e nek da na se'
Da zna cjene svih transfera u fudbalskim krugovima
Ida ga moze zeni zabiti dva-tri puta sedmicno.

Ako samo nesto od toga fali onda ce zena vjerovatno fasovati bar jednom sedmicno.

I eto ga socijalni mir. Davno izmisljena filozofija: "hljeba i igara"
bezveze7

#10552 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bezveze7 »

Nervira me kad mi konj ne stane na pješačkom. I nervira me kad vidim da neko passata voza. Ja seljoberskog auta, tito dragi.
tempuser

#10553 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Maloprije na Pofalicima u desnoj tracu prema gradu zastoj jer lik koji srece prema Grbavici po propisu pusta pjesake (masa djece iz skole), ali zato imbecil u crnoj A klasi koji je 5 u redu od njega lezi na sireni! Pa cisto covjek da mu pozeli da ga jedan kao sto je on pomete na pjesakom i zakuca za inv. kolica. :evil:
beni-bu-man

#10554 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

tempuser wrote:Maloprije na Pofalicima u desnoj tracu prema gradu zastoj jer lik koji srece prema Grbavici po propisu pusta pjesake (masa djece iz skole), ali zato imbecil u crnoj A klasi koji je 5 u redu od njega lezi na sireni! Pa cisto covjek da mu pozeli da ga jedan kao sto je on pomete na pjesakom i zakuca za inv. kolica. :evil:
tako meni neki dan na semaforu u alipasinoj kod kina radnika ja fino pustam kolonu djece a lik iza mene ne popusta sirenu, majke mi doslo mi da mu izadjem i da mu glavu od volan roknem :evil:
zdruzdjo

#10555 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

tempuser wrote:Maloprije na Pofalicima u desnoj tracu prema gradu zastoj jer lik koji srece prema Grbavici po propisu pusta pjesake (masa djece iz skole), ali zato imbecil u crnoj A klasi koji je 5 u redu od njega lezi na sireni! Pa cisto covjek da mu pozeli da ga jedan kao sto je on pomete na pjesakom i zakuca za inv. kolica. :evil:
Imas moj klip sa mercedesom u bp.
Molio sam sve bogove da iz suprotnog smjera naidje smetljarski kamion.
Better Man

#10556 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Better Man »

tempuser wrote:
zdruzdjo wrote:
tempuser wrote: Krivi su za prazne budzete i nesposobne tj nepotizam i stranacku politiku na kljucnim funkcijama sto je pozadina lancane reakcije koja vodi do toga da je u gradu saobr. haos kad padne kisa.
Moj gorane to ne vide oni koji nisu glasali ni za koga i oni koji su glasali ciljano da "moji" pobjede.
I kad im odmotas film do kraja blijedo te gledaju ko telad u sarena vrata.
Otkud ovoliki broj auta s obzirom na ekonom. moc gradjana? Pa ta ista nedrzava od slijepih glupana kupuje soc. mir nerealnim stanjem da svako ko ima primanja moze imati auto i misliti kako mu je dobro. S druge strane su unistili sve oblike javnog prevoza tako da sve i kad bi htjeli to postaviti u realne okvire ne mogu jer narod ne bi imao cime da se vozi, da ne kazem da bi Matija Gubac bio dickin pim kakva bi se seljacka buna digla. Na to se automatski vezu nikakvo odrzavanje tih auta i nerad teh. pregleda, tj. nikakva teh. ispravnost, stele na vozackim ispitima. Na to svce dodas priucenu i korumpiranu policiju i imas opstu sigurnost nula. Kad izginu mladi ljudi po cesti onda plac, tragedija. S druge strane kradu se pare od poreza da bi sekretari stranaka imali za konje po vikendicama, pa i ono ulica sto imamo je rupa do rupe. Ja pomislim na iseljavanje svaki put kad krenem Kranjcevicevom od Higijenskog prema Zeljeznickoj ili H. Kajtaza od am. ambasade do kruzbog toka. Kad sve saberes i kad je sve u redu na ulicama je polukolaps, a kad padne kisa onda je poptuni kolaps.
Sve do zadnje riječi potpisujem. U ponedeljak udari kiša i odmah blokada u saobraćaju prema Vogošći. I tako je uvijek.
zdruzdjo

#10557 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Kad stojim u koloni i idem mic po mic a neki drzman hoce sa neke bocne ulice da se utrpa i ono kao kljunom pokusava. ali ono bez "eye contact". kao ne vidi on mene, nisam tu.
Joooo u tim slucajevima auto mi postane sijamski blizanac sa autom ispred.
Inace sam takav da cu bas cesto pustiti nekoga ko skrece sa strane. Ali samo pogled i nema frke. Ali kad si drzman, eeeee nema nista od toga pasa moj. ili cekaj pa iza mene nekome tu pricu prosipaj ili pretici pa negdje ispred se trpaj. Ili eto udaraj.
zdruzdjo

#10558 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Gledam onaj kanal na yt stop douchebag.
Pravo puno likova kod njih u moskvi ili s.petersburgu stave neki papir na registraciju kao da se ne vide tablice. Ali bez obzira koje auto. I bolidi i trulje.....Na zadnjem snimku frajer sa bentley stavio papir.
Ma kako se bahatili kod nas, to jos nisam vidio. Desi se da vidis auto bez tablica, ali papir ili sl. na tablici jos nisam
kloniran

#10559 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kloniran »

meni je najluđi bio kinez
ufatili ga sa laznim brojem na njegovoj tablici lik ga samo saltao s jednog mjesta na drugo po potrebi a dok se ne priblizis tablici na 20cm ne mozes skontati da je lazni broj :lol:
Qler

#10560 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Qler »

ljudi, ja sam sad u Moskvi, i kako voze, kad se vratim izljubit cu prvog taxu :D ovo je luda kuca. Ali imaju dobrih auta, danas pored mene progrmi G klasa najnovija AMG, za njom X5 se uvali liku u RR Coupe, ovaj svira *ebe majku.. ma haos :D
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#10561 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

Qler wrote: ovo je luda kuca.
to znamo...imal sta novo sto ne znamo?
Zoya

#10562 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Zoya »

Je li ima tema 'šta nas nervira kod biciklista'? :-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#10563 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Tomahawk11 »

Imaju li u Moskvi dedu koji utrpa babu u Dzetu i vozaju se po gradu, desna traka i strogo 30 kmh :?
amar1994

#10564 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

Zoya wrote:Je li ima tema 'šta nas nervira kod biciklista'? :-)
ima , kad debil vozi sredinom trake i pravi se pametan :-) :-)

vecinom su posten svijet ali ima i djubradi :-?
vozackii

#10565 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vozackii »

amar1994 wrote:

https://youtu.be/T6-i27XOEKA?t=1m23s

Ko ovaj :lol: Ljudi napravili stazu trotoari širi od ove saobracajne trake ali jok de se guraj izmedju auta kako :izet: jos dole kroz crveno prodje :lol: :lol:
tempuser

#10566 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Qler wrote:ljudi, ja sam sad u Moskvi, i kako voze, kad se vratim izljubit cu prvog taxu :D ovo je luda kuca. Ali imaju dobrih auta, danas pored mene progrmi G klasa najnovija AMG, za njom X5 se uvali liku u RR Coupe, ovaj svira *ebe majku.. ma haos :D
Ja tamo napravio prve kilometre autom, a najzesca stvar je razvarot, polukruzno okretanje na kaljcu, tj prstenu oko centra grada od cca 10 traka! :lol: :bih:
condy

#10567 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by condy »

bitanga_sa_otesa wrote:
Ja ba mogo bi nesto i upoznat tamo :mrgreen:
condy

#10568 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by condy »

amar1994 wrote:

:thumbup:
To vazi i za motocikliste.

Kakav je to rijecnik :mrgreen:
Qler

#10569 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Qler »

condy wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:
Ja ba mogo bi nesto i upoznat tamo :mrgreen:
polako, tek sam dosao :) ma ja sjeo i gledao sranja na cesti, sad mi je jasnije sto svi snimaju sve :)
amar1994

#10570 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

vozackii wrote:
amar1994 wrote:

https://youtu.be/T6-i27XOEKA?t=1m23s

Ko ovaj :lol: Ljudi napravili stazu trotoari širi od ove saobracajne trake ali jok de se guraj izmedju auta kako :izet: jos dole kroz crveno prodje :lol: :lol:

a vidi tek ovih sto hodaju biciklistickom stazom , ne zna se koje gori :-) :lol: :lol: :lol:
amar1994

#10571 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

condy wrote:
amar1994 wrote:

To vazi i za motocikliste.

Kakav je to rijecnik :mrgreen:
Iskren :lol: :D

On ima "prava" , tako je izglasano zakonom i zato se ponasa bahato i pravi kolone , a hajd mu svirni ili ga kucni malo , ode i vozacka i iza resetaka si :shock: :run:
Nepass

#10572 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Nepass »

Jucer, 18:05h, relacija carsija-stup. Vruce, nema guzve, opet nigdje nisam uspio navuci preko 55km/h
Raja kulira, otvoreni prozori, laktovi izbaceni, porukice se salju, muzika udara.
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#10573 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Romeo 80 »

Nepass wrote:Jucer, 18:05h, relacija carsija-stup. Vruce, nema guzve, opet nigdje nisam uspio navuci preko 55km/h
Raja kulira, otvoreni prozori, laktovi izbaceni, porukice se salju, muzika udara.
Otprilike u isto vrijeme sam tuda išao i došao do istog zaključka. Sve bolid do bolida! Baš kako kažeš, vremenski uslovi super za vožnju, ali ono izbacilo ruku kroz prozor, kulira, a igla brzinomjera vibrira na 40 km/h! :-) Nevjerovatno majke mi...

Mislim da ne bi bilo sretnije osobe od mene da policija počne kažnjavati sporače koji ometaju normalno odvijanje saobraćaja ali nažalost, taj film još dugo nećemo gledati.
corsa

#10574 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by corsa »

Romeo 80 wrote:
Nepass wrote:Jucer, 18:05h, relacija carsija-stup. Vruce, nema guzve, opet nigdje nisam uspio navuci preko 55km/h
Otprilike u isto vrijeme sam tuda išao i došao do istog zaključka. Sve bolid do bolida! Baš kako kažeš, vremenski uslovi super za vožnju, ali ono izbacilo ruku kroz prozor, kulira, a igla brzinomjera vibrira na 40 km/h! :-) Nevjerovatno majke mi...

Mislim da ne bi bilo sretnije osobe od mene da policija počne kažnjavati sporače koji ometaju normalno odvijanje saobraćaja ali nažalost, taj film još dugo nećemo gledati.
Bolje i to nego da vibrira na 140.
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#10575 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Romeo 80 »

A najbolje da se kreće negdje oko 60! Trkači su izumrla kategorija, barem u Sarajevu. Sad je nova furka aktuelna. Tipkanje po mob., surfanje i selfijanje. Spora i totalno nesigurna vožnja u kojoj akteri ni ne gledaju kuda idu je samo posljedica opšteg hipsteraja na našim cestama!

Bradicu im jareću! :D
Post Reply