Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Dzontra_Volta

#10551 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Dzontra_Volta »

Na fb stranici Sport Kluba vidim da se žale korisnici još nekih provajdera u Srbiji da su ostali bez SK od nove godine. Međutim, u odgovoru na pitanje zašto su ukinuti, SK odgovara da potraže odgovor kod svog provajdera zašto je to tako.

Čak još reklamiraju SportKlub na banerima:

Image
MTV wrote:Sacekajmo sutra sigurno ce nesto reci na http://www.lol.ba bar bi bio red da kazu.
Evo dođe taj ponedjeljak, a niko se ne oglašava (osim ukidanja novogodišnjih poklona). :D
MTV

#10552 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

A dodje a jos malo pa ce i proc :mrgreen:
Bilo bi red da nesto jave ako ne danas onda u toku sedmice. Ovo ovako moze stajati citav mjesec.

E sad Lol je spreman odrijesiti kesu lovu za SK a to sto SK veli da pitaju operatere je prebacivanje loptice. Nikad nece reci nedamo tim kompanijama kanale hocemo sve kabl/iptv da pokupujemo ili predjite gdje ima.

Ali ja se nadam najboljem, mada hm ....
Naslovnica

#10553 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

Što se mene tiče, ne treba mi niti jedan sportski kanal, jer sam totalno operisan od sporta.
Meni ne dirajte ove dokumentarno-naučne kanale, i VH1 classic.
Ipak, apsolutno razumijem ove zaljubljenike u sport i njihovu frustraciju sa problemima oko SK.
Nadam se da će se ti kanali, u najskorije vrijeme, vratiti.
Ako se ne vrate, mišljenja sam da je LoL dužan, na neki način, kompenzirati njihov izostanak, bilo nižom cijenom ili ponudom alternative (ako postoji).
Naj-fer bi bilo da LoL ponudi opciju raskida ugovora u toku određenog vremenskog perioda korisnicima koji su se obavezali ugovorom, a koji se sada osjećaju prevarenim.
semirsar

#10554 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

najlogicnija opcija da pozovu @MTV kao naseg zastupnika koji ce prezentovati nase zahtjeve za odredjenim kanalima kao nadomjestak ukinutim ili to ili da hi haosom i antireklamom zadeveramo :evil:

:mrgreen: :mrgreen:
semirsar

#10555 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

Iza Horizonta wrote:
semirsar wrote:najlogicnija opcija da pozovu @MTV kao naseg zastupnika koji ce prezentovati nase zahtjeve za odredjenim kanalima kao nadomjestak ukinutim ili to ili da hi haosom i antireklamom zadeveramo :evil:

normalno izaberete između sebe onoga ko će vas predstavljat registrujete se na sudu ko društvo/fan klub korisnika logosofta i nebo vam je limit.
Ma jok ba, nis' od toga, za to se nejma kriticne mase, dok za anonimno laprdanje na forumu ima kolko hos :evil: :lol: :lol: :lol: :lol:
elk

#10556 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by elk »

meni sk nema alternativu. ne zanima me smanjenje cijene, ni neki drugi kanali. dakle, odmah raskol u nefromalnoj grupi građana, stavovi nisu usaglašeni. :D .
semirsar

#10557 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

elk wrote:meni sk nema alternativu. ne zanima me smanjenje cijene, ni neki drugi kanali. dakle, odmah raskol u nefromalnoj grupi građana, stavovi nisu usaglašeni. :D .
oko tijeh stvari nejma konsenzusa u kuci akamoli u neformalnoj grupi :lol: :lol:
MTV

#10558 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

semirsar wrote:
Iza Horizonta wrote:
semirsar wrote:najlogicnija opcija da pozovu @MTV kao naseg zastupnika koji ce prezentovati nase zahtjeve za odredjenim kanalima kao nadomjestak ukinutim ili to ili da hi haosom i antireklamom zadeveramo :evil:

normalno izaberete između sebe onoga ko će vas predstavljat registrujete se na sudu ko društvo/fan klub korisnika logosofta i nebo vam je limit.
Ma jok ba, nis' od toga, za to se nejma kriticne mase, dok za anonimno laprdanje na forumu ima kolko hos :evil: :lol: :lol: :lol: :lol:
Auuh unaprijedise me za zastupnika Logosoftovih korisnika. Lijepo, lijepo. Hvala, hvala. Samo sto od tog nejma nista i nisam te srece XD

Ukoliko se nista nedesi oko SKa bilo bi dobro da arenesport sve SD i HD presele u osnovni paket a iz plus paketa presele sve HD kanale u HD paket. Zadrze istu cijenu HD paketa a plus paket skinu cijenu na jedno 4 KM + pdv. Sve nove pinkove koje budu dolazili nek trpaju u plus paket.

Ni ja nisam neki ljubitelj sporta ali se znao pogledati SK Golf i SK 1 ili SK 2 kad je igrao Djokovic.
afannedim

#10559 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

[Ukoliko se nista nedesi oko SKa bilo bi dobro da arenesport sve SD i HD presele u osnovni paket a iz plus paketa presele sve HD kanale u HD paket. Zadrze istu cijenu HD paketa a plus paket skinu cijenu na jedno 4 KM + pdv. Sve nove pinkove koje budu dolazili nek trpaju u plus paket.

Ni ja nisam neki ljubitelj sporta ali se znao pogledati SK Golf i SK 1 ili SK 2 kad je igrao Djokovic.[/quote]

Sve kanale iz plus paketa i ARENE neka prebace u osnovni a samo jedan dodatni paket neka budea to je HD dodatni paket.
elk

#10560 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by elk »

kakve ba arene i te umjesto sk teorije! šta vam je ba. bez epl i nba neću da pričam, odnesem opremu i modem, napišem odjavno pismo i fala živio. ili nek nam daju sky sport i espn, može i tako. :D
semirsar

#10561 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

elk wrote:kakve ba arene i te umjesto sk teorije! šta vam je ba. bez epl i nba neću da pričam, odnesem opremu i modem, napišem odjavno pismo i fala živio. ili nek nam daju sky sport i espn, može i tako. :D
:thumbup: i meni ga LOL momacki zacera, ja jos i najavio na anamootamoonoj nji'ovoj T-mach temi da cu him odjavim D3 prostoprosireni paket i vidjera ga sad, nijesam se tomu od LOLeka nad'o, jok vala :evil:
The BEN10

#10562 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by The BEN10 »

Image
Ahahahahaa, šta LOL korisnicima radi. :-)
MTV

#10563 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

elk wrote:kakve ba arene i te umjesto sk teorije! šta vam je ba. bez epl i nba neću da pričam, odnesem opremu i modem, napišem odjavno pismo i fala živio. ili nek nam daju sky sport i espn, može i tako. :D
Espn je prekinuo emitovanje za nase podrucje samo u Engleskoj radi. Sky sport isto tako nemoze jer je SK otkupio prava za nase podrucje.

Ako si potpisao na 24 mjeseca onda placas sve preostale rate. Ima slika na prethodnoj stranici sto se mora ukoliko se prekine pretplata "korisnickom krivicom" ili tak nekak.
semirsar

#10564 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

MTV wrote:
Espn je prekinuo emitovanje za nase podrucje samo u Engleskoj radi. Sky sport isto tako nemoze jer je SK otkupio prava za nase podrucje.

Ako si potpisao na 24 mjeseca onda placas sve preostale rate. Ima slika na prethodnoj stranici sto se mora ukoliko se prekine pretplata "korisnickom krivicom" ili tak nekak.
ma bjazi ba @MTV, ja se odjavi kad vidjeh ti nes piso i brze bolje se jopet vrnuh reko imas novu info iz baze u vezi SK, kad jok, ti uzeo spamat ovdeka, ma bjazi ba :mrgreen:
MTV

#10565 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

:lol: :lol: :lol:

Nego na fb stranici Sport Kluba na pitanja gledatelja zasto je ukinut SK u KDS kablovskoj pise ovo:
Vaš operater nije nastavio saradnju sa našom kućom. Dakle, odluka je isključivo njihova.

Na pitanje korisnika Logosofta nema nikakvog odgovora.

To mozete provjeriti kad odete na FB pa na sportklub stranicu

Nada jos postoji.
elk

#10566 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by elk »

Znam,to je vise bilo hipoteticki za sky i espn,jos sa mrvom ironije prozeto:).Meni je lol vrlo drag,da se razumijemo.imam ih skoro 4 godine.Super podrska(zato jos ni nisam nazvao,oni ljubazni momci nisu krivi za ovo,a ja se opet tesko kontrolisem...),net ide dobro,ponekad snimalica steka,ali generalno najbolje sto ovdje mozes dobiti.Ali to nece sprijeciti bye bye ako ovako ostane.A pogotovo nece te rate iz ugovora dobiti.to ti garantujem.a ovo da se jos nisu oglasili je posebno neozbiljno.
ado-šampion

#10567 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by ado-šampion »

Drago mi je da sam bar onda pred 15.12 raskrinkao taj datum i da se jos dosta ljudi koji ovo prate nije odlucilo da mijenja paket i potpisuje na 24 mjeseca.

Jos sam fino napisao da ne potpisujete, jer sam se jednom tako zajebao (i nikad vise), jer zastita od strane drzave je za qrac u takvim slucajevima.

Ako u ugovoru ne stoji da Logosoft nema pravo da izbija kanale iz paketa halali huso materi, tj. mozete se natezati na sudu i platiti koliko ste duzni od ta 12/24 mjeseca i jos platiti sudske troskove i naravno advokata. A s obzirom da su oni sigurno znali da mogu ostati bez Sport Klubova (zapravo ovdje je nebitan konkretan kanal ili kanali) vjerujem da su se zastitili u ugovoru.

Zelio bih pitati ove koji su kao "uzeli samo zbog Sport Klubova" i potpisali na 24 mjeseca. U sta ste gledali kad ste potpisivali? Koja je bila vasa sigurnost da Logosoft u roku od sutra nece ukinuti Sport Klubove a vi morate placati 24 mjeseca?

Ja tu Logosoft ne krivim ama bas nikako, supacki jeste, ali nista nisu uradili osim sto su presutili da Sport Klub moze biti ukinut, a neko se upecao i potpisao na 24 mjeseca. Dali su vam ugovor, vi ga potpisali. Tacka. To je isto ko da neko uzme recimo mobitel bez garancije i ocekuje da mu ga poprave kad se pokvari.
To se zove biznis. Samo sto u Bosni ljudi to previse uzimaju k srcu. Korisnika treba da boli qrac i i za Logosoft i Telemach i ostale, plati uslugu i to je to. Kad ima bolje za njegove pare uzme to bolje. Vrlo jednostavno. Pa jbt kad citam neke postove, ljudi su privrzeni Logosoftu (ima toga i na Telemach temi sigurno, a za Telecom i uhljebe da ne govorim) ko da im otac rodjeni to drzi. Ima ovdje i zaposlenika Logosofta sigurno (sta mislite odakle patka za datum 15.12. na primjer?), ali opet...

Jos kad vidim pateticne postove, tipa prozivaju Damira da su oni njemu vjerni :lol: :shock: , majko mila. :-) Ljudi kao da ocekuju da Logosoft nesto njima da zato sto je Logosofta briga za njih. Logosoft boli qrac za njih. Logosoftu je bitan biznis model u kojem mogu imati sto vise korisnika za sto vise para. I ne samo Logosoftu nego svakom koji zivi od svoje usluge.

Ljudi citajte ono sto potpisujete, iskren savjet. Zivite u drzavi u kojoj ste kao korisnik zasticeni nula bodova.
karanana

#10568 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

ado-šampion wrote:Drago mi je da sam bar onda pred 15.12 raskrinkao taj datum i da se jos dosta ljudi koji ovo prate nije odlucilo da mijenja paket i potpisuje na 24 mjeseca.

Jos sam fino napisao da ne potpisujete, jer sam se jednom tako zajebao (i nikad vise), jer zastita od strane drzave je za qrac u takvim slucajevima.

Ako u ugovoru ne stoji da Logosoft nema pravo da izbija kanale iz paketa halali huso materi, tj. mozete se natezati na sudu i platiti koliko ste duzni od ta 12/24 mjeseca i jos platiti sudske troskove i naravno advokata. A s obzirom da su oni sigurno znali da mogu ostati bez Sport Klubova (zapravo ovdje je nebitan konkretan kanal ili kanali) vjerujem da su se zastitili u ugovoru.

Zelio bih pitati ove koji su kao "uzeli samo zbog Sport Klubova" i potpisali na 24 mjeseca. U sta ste gledali kad ste potpisivali? Koja je bila vasa sigurnost da Logosoft u roku od sutra nece ukinuti Sport Klubove a vi morate placati 24 mjeseca?

Ja tu Logosoft ne krivim ama bas nikako, supacki jeste, ali nista nisu uradili osim sto su presutili da Sport Klub moze biti ukinut, a neko se upecao i potpisao na 24 mjeseca. Dali su vam ugovor, vi ga potpisali. Tacka. To je isto ko da neko uzme recimo mobitel bez garancije i ocekuje da mu ga poprave kad se pokvari.
To se zove biznis. Samo sto u Bosni ljudi to previse uzimaju k srcu. Korisnika treba da boli qrac i i za Logosoft i Telemach i ostale, plati uslugu i to je to. Kad ima bolje za njegove pare uzme to bolje. Vrlo jednostavno. Pa jbt kad citam neke postove, ljudi su privrzeni Logosoftu (ima toga i na Telemach temi sigurno, a za Telecom i uhljebe da ne govorim) ko da im otac rodjeni to drzi. Ima ovdje i zaposlenika Logosofta sigurno (sta mislite odakle patka za datum 15.12. na primjer?), ali opet...

Jos kad vidim pateticne postove, tipa prozivaju Damira da su oni njemu vjerni :lol: :shock: , majko mila. :-) Ljudi kao da ocekuju da Logosoft nesto njima da zato sto je Logosofta briga za njih. Logosoft boli qrac za njih. Logosoftu je bitan biznis model u kojem mogu imati sto vise korisnika za sto vise para. I ne samo Logosoftu nego svakom koji zivi od svoje usluge.

Ljudi citajte ono sto potpisujete, iskren savjet. Zivite u drzavi u kojoj ste kao korisnik zasticeni nula bodova.
po ovoj logici, sutra super tv moze ostati na bth, ftv, rtrs i hema tv, a klijent je i pored toga duzan postovati ugovor i ne moze ga raskinuti?

postoji nesto sto se zove obligacioni odnosi, i to ne mora da stoji u svakom ugovoru. ako kupac potpise ugovor za odredjenu vrstu usluge i ta usluga se ne ispostavlja nakon odredjenog vremena, ugovor je nistavan. ja ovdje ne vidim (bar u ovom skeniranom dijelu) na koji nacin su to oni sebe zastitili u smislu da kazu da nisu odgovorni za gubitak programa i pogorsanje ponude. posebno na njihovu stetu moze ici cinjenica da su znali da je veoma moguc gubitak programa a o tome nisu obavijestili klijente.
ado-šampion

#10569 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by ado-šampion »

Razumijem ja tebe druze, ali ne mozes ti otici na sud i reci da ti je razlog raskida ugovora sto su ukinuli Sport klubove, tj. 4 od 200 kanala ili koliko ih vec ima. Tim prije sto ce oni te Sport klubove brze-bolje nadomjestiti drugim kanalima. Naravno kad ti ukinu 20% kanala imas pravo, ili ako nemas signala nikako, jer ti ne dobijas uslugu koji placas tj. koju si dogovorio.

Ali ganjat se po sudu zbog 4 kanala je mislim zijan 99%.

U drzavi koja ima bolju zastitu potrosaca neko ko je potpisao prije 15 dana pa mu ukinuti Sport klubovi a rekao da uzima zbog Sport klubova moze reci da je bio obmanut, ali to u Bosni ne pije vode. Pa meni se jaranica ganja po sudu s Telecomom jer nije imala signala nikako, da bi ciko dosao i iskopcao sve jer "ne postoji tehnicka mogucnost za tu uslugu" (koja je prethodno uvedena!), a potom su je tuzili za 24 mjeseca.
B Ling

#10570 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by B Ling »

Kakv vam je telefon na Logu, prekida li gubi li se? Generalno jeste li zadovoljni.
ado-šampion

#10571 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by ado-šampion »

B Ling wrote:Kakv vam je telefon na Logu, prekida li gubi li se? Generalno jeste li zadovoljni.
Onako. Moze se reci da je generalno dobar. Nije bas rijetko da se desi da se gubi. Ja sam generalno zadovoljan, jer ne pricam puno, telefon mi sluzi da se ja javim svojima i zena svojima, bez da drzimo markove kontake, i pri tome ne potrosimo vise od onih 12 maraka koji dodju u paketu. Da je kao telefon koji preko splitera ima svoj izlaz na paricu - nije sigurno.
semirsar

#10572 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

ado-šampion wrote:
B Ling wrote:Kakv vam je telefon na Logu, prekida li gubi li se? Generalno jeste li zadovoljni.
Onako. Moze se reci da je generalno dobar. Nije bas rijetko da se desi da se gubi. Ja sam generalno zadovoljan, jer ne pricam puno, telefon mi sluzi da se ja javim svojima i zena svojima, bez da drzimo markove kontake, i pri tome ne potrosimo vise od onih 12 maraka koji dodju u paketu. Da je kao telefon koji preko splitera ima svoj izlaz na paricu - nije sigurno.
Ponekad se ima i po 3sahata, ne pitajte kako, s kim, u kontinuitetu i nikad jos nije pukla veza. :mrgreen:
A sto se tice SK, nisam potpisao zbog njih, mada su mi trenutno bolji od AS, niti bih ikad zbog tog, vec zbog stabilnosti u globalu. Net mi je prva stavka u svemu, pa mobilna, i tek onda ide S-tv i fiksna na kraju.
Kao sto i tice na grani znaju, imam mogucnost da se uvjerim u kvalitet svih dosadasnjih provajdera u mom ulazu, tj, LOL, T-mach, HS i MojaTV, tako bi nekako isla i rang lista kvaliteta po meni.
B Ling

#10573 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by B Ling »

Znaci zadovoljni ste. Ok, hvala na info.
afannedim

#10574 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Ponovo svi kanali pušteni.
nikimostar

#10575 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by nikimostar »

koji kanali
Post Reply