FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Cossack

#10551 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Cossack »

mislis? wrote:dugo su trajale euro tekme = do prvog gola... Dres - Delac - (milioni a receno im ako zelite delaca placajte njegovu platu a sve u milionima i sponzorima) pristup igri - vazda SRECA kriva i neiskustvo u euro tekmama. Vi zadovoljni ok...dokle samo me zanima!
Štrumfe molim te sjaši malo s tema o FK Sarajevu.
Fabricio

#10552 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Fabricio »

Kemal Malovčić wrote:Lehovo navijanje se istaklo nekoliko puta jer su i navijali svega nekoliko puta, tj. pjevali su kratke i jake pjesme.

Mada to ne opravdava tužno loš sjever. A sjever je mislim loš najviše zbog toga što se iste, spore pjesme pjevaju dugo.

Ali opet, oko tridesete minute, tokom pjesme "ja volim volim samo tebe...", kad je sjever proključao, ja sam doživio možda i najveći trans u svojoj karijeri sjeverovanja.

Što se tiče terena, mogu samo primijetiti da smo odigrali tromo i sa previše respekta. Nismo uigrani (možda zbog nedostatka prijateljskih utakmica). Štoperi su mašine. Bekić je bio dobar onih dvadesetak minuta.
Za pjesme se slazem...moraju se forsirati "jace" pjesme, iako sinoc nije bilo lose, puno bolje nego recimo navijanje protiv slobode za titulu
Logovan

#10553 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Logovan »

mislis? wrote:dugo su trajale euro tekme = do prvog gola... Dres - Delac - (milioni a receno im ako zelite delaca placajte njegovu platu a sve u milionima i sponzorima) pristup igri - vazda SRECA kriva i neiskustvo u euro tekmama. Vi zadovoljni ok...dokle samo me zanima!
Pa zar nije tačno da nam nedostaje iskustva? :? Ja sam zadovoljan borbom igrača, htjeli su pobjedu, nisu uspjeli, Bože moj. Idemo dalje, još jače i još bolje.
Leons

#10554 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Leons »

Logovan wrote:
Pa zar nije tačno da nam nedostaje iskustva? :? Ja sam zadovoljan borbom igrača, htjeli su pobjedu, nisu uspjeli, Bože moj. Idemo dalje, još jače i još bolje.
Pusti napacenog trola.

OT
Mi idemo u Polsku da karamo ovo levate
Jedan zabijemo drugi sama lopta udje
Ha ja
Ako neko misli da ce Lech biti jos zajebaniji tamo vara se
Necemo se obrukati i to je najbitnije
missko

#10555 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by missko »

Prica mi jedan bad blue boys oni kad su hrvatsku tamo bodrili ovi delegati nabildani ih sretali po gradu i zvali da se dogovore za tucu. Znaci njima je to ritual bez toga ne ide tako da ovi nasi koji su nanijetili za Poljsku nek se spreme na posten fajt
sole2mio

#10556 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by sole2mio »

Sarajevski-Seljak wrote:Trener Lecha nas je sinoc dobio, procito nas je ko bukvar...
.
:thumbup:
Sta je trener i svi oko njega koji mu pomazu! A ne ko ovi nasi skauti i dzeno, koji nista takticki nije uradio.

TOM SCHOLZ wrote:
sole2mio wrote:stepanov i barbaric :thumbup:

Ostrakovic isti bandovic, tako da smo mi bez golmana,
takticki isto lose odradjeno sa dzenine strane, hebibovic isto nista nije konkretno pokazao kao i alispahic,milos katastrofa, duljevic se najvise borio ali on treba ici jos vise naprijed, ostali tu i tamo.
Maloprije stighoh i potpisujem sve što je kolega napisao.Opširniju analizu ću napisati kad pregledam NA MIRU snimak na FACE TV.
P.S.Jebo vas HAAD i rezervni dresovi ORGANIZACIJSKI AMATERI!!!!!!!!!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil:

Svaki korner i prekid sam bio okrenut, znaci opet kao i sa bandovicem problemi, ibrakovic je znao da nema nista od Delaca tako da je trebao reagovati sto se tice golmana, ne mogu reci da ovaj nije dobar za nase lige, ali sinoc se vidjelo da nema iskustva ni dovoljno odigranih utakmica, dok npr Stepanov i Barbaric nisu 100% spremni ali dosta toga su uradili na iskustvo.
Logovan

#10557 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Logovan »

leškarenje wrote:Sta je ba HAAD kriv za dres koji su ostavili u svlacionici,pa nije ga krojio sinoc :-)
Ma pusti, ne pokušavaj da shvatiš tu logiku. Mi kada izgubimo utakmicu, onda padnemo u očaj, isto kao da je kraj svijeta, pa počnemo napadati od portira pa nadalje.
Kemal Malovčić

#10558 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Kemal Malovčić »

Nismo giganti ali jesmo Divovi.

Al u kurcu.
TOM SCHOLZ

#10559 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by TOM SCHOLZ »

leškarenje wrote:Sta je ba HAAD kriv za dres koji su ostavili u svlacionici,pa nije ga krojio sinoc :-)
Buraz,fazon je u tome da sam Hada pomenuo kao nekog ko je naštancao tih dresova pun kufer i da više nije problem imati ih u rezervi. Dakle,nisam mislio ništa loše pominjući njega.PROBLEM je što isti jebeni dresovi nisu bili na klupi za rezervne igrače.Zamisli da si žedan i da naručuješ piće,a glupi konobar iza šanka kaže da nemaju tu nego mora otići do skladišta koje je udaljeno 200 metara da to donese :shock: Da sam ja gazda tog kafića nabio bih tog konobara nogom u glavu( i dao mu otkaz) isto ko što je Stepanov zamalo štociro onu debelu protuhu koja je guzeljala dok mu je donijela dres.Baš se vidjelo kako je ljut bio :evil: Kada se priča o iskustvu igranja u Evropi,niko neće da pomene ove "sitnice koje život znače" kao što je ova sa dresom.Da nismo primili taj prvi go,GARANTUJEM glavom da bi tekma završila 0:0 ili možda 1:1,ali izgubili svakako ne bi! Zar je moguće da se ne misli o takvim važnim stvarima,zar je moguće da se toliko ne gleda naprijed... :shock: :shock: :shock: U svakom poslu DETALJI su jako bitni.Potrebni su nam ljudi u klubu koji paze na detalje,koji paze na sitnice.To su uglavnom OBRAZOVANI LJUDI koji predviđaju situaciju i gledaju naprijed.MORAMO SE čuvati uhljebljenika koji se na svaki mogući način žele uvaliti u klub a nemaju mu šta ponuditi.NIJE TAJNA-IMA IH DOSTA.Od Hurtića iz Akademije,od kondicionih trenera,od trenera golomana-onaj Hodžić,od oružara i ekonoma,i mnogih drugih ljudi koji još ne kontaju šta u stvari znači profesionalizam i kako obavljati svoj posao na NAJVIŠEM MOGUĆEM NIVOU.Nije dovoljno naslagati dulum banana u svlačionici,mnogo toga treba da se uradi i pardona nikom ne smije biti.Nije ovo titovina pič.a im...uf,da ne lajem.I na kraju da dodam da je svaka konstruktivna kritika(prema klubu) dobro došla i ja ću je uvijek tako doživljavati,jer mi je stalo da klub napreduje iz dana u dan,iz sata u sat,iz sekunde u sekundu.Toga mora biti svjestan i trio SELIMOVIĆ-IBRAKOVIĆ-KUSTURICA koji su najodgovorniji i kao takvi moraju da snose i najveće posljedice(ako i kad naprave neki propust).
P.S.Može li se negdje pogledati snimak tekme?
Maharadza

#10560 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Maharadza »

^
Aferim bruda, istog sam mišljenja i ako za ono sinoć niko ne bude odgovarao onda to samo dokazuje da smo mi još uvijek obični amateri i da ne zaslužujemo ni da napredujemo kada tako rezonujemo kardinalnu grešku. :thumbup:
north

#10561 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by north »

Kad pogledaš rezultate ostalih protivnika koje smo mogli dobiti:
Qarabag - Raudar: 0-0 :?
Hibernians - Maccabi Tel.Aviv. 2-1 :shock:
Apoel - Vardar: 0-0 :roll:
Maribor kući sa nekim anonimusima: 1-0 :-)

onda fakat izgleda da smo najgore prošli na žrijebu :-) ...jer po ovome, izgleda da nema šanse da bi sa ove gore 4 ekipe koje smo mogli dobiti odigrali 0-2, mislim opet nikad ne znaš, ali izgleda da ne bi...

Još dodaj na to da danski prvak dobije predstavnika Gaibraltara sa 1-0, da Ludogorec kući izgubi sa 0-1 od nakih maltežana ili koga li već, onda baš skontaš da smo izgleda dobili najspremniju ekipu trenutno, jer je jasno da ovi nenosioci nisu bolje ekipe od nas...

Šteta, fakat...ali jebaji ga, sve dok smo na dobrom kursu rada kluba, i samo da se to potvrdi rezultatima u domaćoj ligi i ove sezone, d se više ne dešavaju sranja i turbulencije zbog kojih onda zaostajemo, prije ili nešto malo kasnije će i u Evropi se stvari okrenuti u našu korist...abd...
hodža

#10562 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by hodža »

todd_smith wrote:joj jesam pozelio utakmice vise

haaajjmoooooooo da im zgadimo fudballll :lol: :lol: :lol: :lol:

Jedini razlog sto smo izgubili. Cak i da je bilo u zezanciji, optimisticna izjava iz toddovih usta nam je donijela peh sirokih razmjera.
Tomahawk11
Globalni moderator

#10563 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Tomahawk11 »

hodža wrote:
todd_smith wrote:joj jesam pozelio utakmice vise

haaajjmoooooooo da im zgadimo fudballll :lol: :lol: :lol: :lol:

Jedini razlog sto smo izgubili. Cak i da je bilo u zezanciji, optimisticna izjava iz toddovih usta nam je donijela peh sirokih razmjera.
Sad ga treba banovati. I to trajno 8-) :mrgreen:
Od znacaja za klub je takav potez :-D
todd_smith

#10564 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by todd_smith »

north wrote:Kad pogledaš rezultate ostalih protivnika koje smo mogli dobiti:

onda fakat izgleda da smo najgore prošli na žrijebu :-) ...jer po ovome, izgleda da nema šanse da bi sa ove gore 4 ekipe koje smo mogli dobiti odigrali 0-2, mislim opet nikad ne znaš, ali izgleda da ne bi...

Još dodaj na to da danski prvak dobije predstavnika Gaibraltara sa 1-0, da Ludogorec kući izgubi sa 0-1 od nakih maltežana ili koga li već, onda baš skontaš da smo izgleda dobili najspremniju ekipu trenutno, jer je jasno da ovi nenosioci nisu bolje ekipe od nas...

Šteta, fakat...ali jebaji ga, sve dok smo na dobrom kursu rada kluba, i samo da se to potvrdi rezultatima u domaćoj ligi i ove sezone, d se više ne dešavaju sranja i turbulencije zbog kojih onda zaostajemo, prije ili nešto malo kasnije će i u Evropi se stvari okrenuti u našu korist...abd...
Sbb kbb

Ne znam ko je normalan ocekivao nesto ove sezone u evropi, Lech nas hladno uze a ljudi se nisu ni oznojili. Ko kaze da se ovi drugi ne bi nalozili vise jer nije jsto igrati protiv Maltrzana i sampiona Bosne koji vec par godina zna uzeti jacu ekipu u Evropi, i ovi bi igrali opreznije protiv nas

Mislim nebitno sasvim, ionako sam ocekivao dvije utakmice max, ne zbog nekog pesimizma nego jer jednostavno nismo dovoljno jaki jos, i to je cinjenica. Treba nam 5-6 Cimirota/Delaca/Stepanova i to najmanje 5-6 da bi mi bili koliko toliko prosjecna ekipa koja moze da konkurise tek za plej off, kamoli grupnu fazu.
biske

#10565 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by biske »

todd_smith wrote:

Sbb kbb

Ne znam ko je normalan ocekivao nesto ove sezone u evropi, Lech nas hladno uze a ljudi se nisu ni oznojili. Ko kaze da se ovi drugi ne bi nalozili vise jer nije jsto igrati protiv Maltrzana i sampiona Bosne koji vec par godina zna uzeti jacu ekipu u Evropi, i ovi bi igrali opreznije protiv nas

Mislim nebitno sasvim, ionako sam ocekivao dvije utakmice max, ne zbog nekog pesimizma nego jer jednostavno nismo dovoljno jaki jos, i to je cinjenica. Treba nam 5-6 Cimirota/Delaca/Stepanova i to najmanje 5-6 da bi mi bili koliko toliko prosjecna ekipa koja moze da konkurise tek za plej off, kamoli grupnu fazu.
tooo brate, pesimizam! takvog te volimo.

raja, prolazimo dalje... :D
Stroj-2

#10566 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Stroj-2 »

Nama je potrebna fIzicka sprema kod igraca koji ce trcat 90 i kusur minuta, takticko znanje i da se rijesimo balkanskog mentaliteta i muda ogromna ko crkvena zvona... A to da bi imali potreban nam je jak i profesionalan strucni stab, ljudi koji znaju svoj poso da rade... Dotad cemo trpit ovakvu igru nasu...
R2D2_SA

#10567 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by R2D2_SA »

Nama treba jedna selidba, forumasa u upravu i na klupu Sarajeva. Angazovati redom sve na mjesta od cistacice, ekonoma, preko skauta, trenera do sportskog i predsjednika kluba, a plisanjem izmedju par forumasa izabrati nekog da preuzme Tanovo mjesto. Pardon, grijesim, neko od strucnjaka moze sve ovo odjednom obavljati, bez greske :-) :run:
Sarajevski-Seljak

#10568 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Sarajevski-Seljak »

R2D2_SA wrote:Nama treba jedna selidba, forumasa u upravu i na klupu Sarajeva. Angazovati redom sve na mjesta od cistacice, ekonoma, preko skauta, trenera do sportskog i predsjednika kluba, a plisanjem izmedju par forumasa izabrati nekog da preuzme Tanovo mjesto. Pardon, grijesim, neko od strucnjaka moze sve ovo odjednom obavljati, bez greske :-) :run:

:lol: :lol: :lol: :lol:

Dobar, dobar :thumbup:
omega369

#10569 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by omega369 »

Na videu sa ss.ba gdje se ukazuje pomoc stepanovu jasno se cuje kako doktor ismiru odmah na pocetku govori da javi da se dres zamjeni. Ovaj to jednostavno nije uradio vec je nastavio da sije stepanova. Tek nakon minut i kusur stepanov krece prema aut liniji da udje u teren a ni tada niko ne javlja klupi da se dres mora zamjeniti. naravno, ne mogu se oni kriviti za gol ali su definitivno krivi zasto je stepanov ostao 4-5 min van terena. Pogledajte video i sve ce vam biti jasno :wink:

Greske se dogadjaju....

Kako god, i nismo bili toliko losi koliko neki zele prikazati. Imali smo previse indisponiranih igraca i mislim da u revansu sigurno mozemo odigrati jos bolje. Golove smo primili fakticki iz nicega a iz mnogo povoljnijih situacija koje smo imali nismo bili u stanju pogoditi. Mozda se to moze promjeniti u revansu :wink:

Mada stoji da je ostrakovic veliki korak unazad
Maharadza

#10570 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Maharadza »

omega369 wrote:Na videu sa ss.ba gdje se ukazuje pomoc stepanovu jasno se cuje kako doktor ismiru odmah na pocetku govori da javi da se dres zamjeni. Ovaj to jednostavno nije uradio vec je nastavio da sije stepanova. Tek nakon minut i kusur stepanov krece prema aut liniji da udje u teren a ni tada niko ne javlja klupi da se dres mora zamjeniti. naravno, ne mogu se oni kriviti za gol ali su definitivno krivi zasto je stepanov ostao 4-5 min van terena. Pogledajte video i sve ce vam biti jasno :wink:

Greske se dogadjaju....

Kako god, i nismo bili toliko losi koliko neki zele prikazati. Imali smo previse indisponiranih igraca i mislim da u revansu sigurno mozemo odigrati jos bolje. Golove smo primili fakticki iz nicega a iz mnogo povoljnijih situacija koje smo imali nismo bili u stanju pogoditi. Mozda se to moze promjeniti u revansu :wink:

Mada stoji da je ostrakovic veliki korak unazad
Ma bez obzira da li je i kada javio za dres, sama činjenica da ne drže rezervne dresove na klupi je AMATERIZAM i tu nema opravdanja!!!
jeza u ledja

#10571 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by jeza u ledja »

tek sinoc odgledah utakmicu kako treba

stojcev nam je veliki problem u ekipi, i sto ga se prije rijesimo to ce biti bolje.
u vezi puzigace ne dijelim isto misljenje kao i vecina ostalih, mada je i on bezobrazno los u odbrani i glavni krivac za drugi gol.
ostali su ok. osim krste koji bi mogaio malo na klulpicu

najvise raduje to da su svi novi igraci znacajan napredak u odnosu na prije. hebib je svemirski brod za barica. trci mali isto vrsljo, a zna s loptom. jos se treba dokazati u odbrani doduse ali mislim da nam je to manji problem u ligi. bekic se pokazuje kao odlicno pojacanje, za sad, i ako ovako nastavi mogao bi u prvih 11.

cimi i samir standardni, ovaj drugi nesto bolji.
stepanov i barbaric, sve je vec receno.
treba nam novi golman, nadam se da ce naci novog delaca do kraja roka,
limeni

#10572 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by limeni »

A jbg Lech je uzeo neki dan Apoela sa cini mi se 3-0, zaista bi oni mogli u grupnoj fazi zavrsiti jer su sjajan kolektiv.
Ma svi smo mi nekada previse razocarani kad gubimo i previse euforicni kada dobijemo i danas mi je vec lakse nego jucer.
Ova uprava je ucinila velike stvari, mi smo bili bukvalno pred zatvaranjem, bile su afere virsla a danas smo najstabilniji klub u BIH, prije smo imali smjesne ugovore i napustao nas je ko je htio bez odstete a danas se potpisuju ugovori na minimalno 2-3 godine, Dupovca prodali za 250.000 eura a nismo uzeli jos od Dzeme Berberovica tolike pare jos za 29. godisnjaka, nismo godinama stvorili igrace a danas pravimo najjacu akademiju u drzavi. Za ovo sto je uprava napravila zadnjih 4-5 godina ne znam trebamo im vjecno ostat zahvalni.

Eh sad uvijek ima ono negativno pa da i to navedem da bi ucili na greskama. Golman je najbitnija pozicija a kada nemas dobrog golmana gubis utakmice bezveze, Delac je odlican ali kada se vidjelo polahko da on nece doci trebalo se krenuti u lov na jakog golmana. Ostrakovic nece biti rijesenje i dok je takvog golmana vazda ce nam se desavati kukesi.
Bojan Puzigaca ima svoj kvalitet ali on nije rijesenje jer je defanzivno nula, ne zna se postaviti i on moze jedino biti krilni igrac a nikako u zadnjoj liniji.
Hebibovic ima talenat i mislim da ce on biti odlican za pola godine, za Stepanova smo izgleda uboli dok je mozda i Barbaric kvalitetniji od Tatka kojeg bi mogli prodati ako se Barbaric pokaze kao bolje rijesenje.
Gojko Cimirot je vec sad legenda kluba ali mislim da je vrijeme da ga prodamo, prica se po mahali da bi mogli uzeti oko 750.000 eura od Burse sto nije mala stvar. Ikande bi mogao biti njegova zamjena, Radovac polako nadolazi i postaje key-player ove ekipe, Haris Duljevic je odavno odlican i njega treba sacuvati a Leon Benko je klasa.
Velkoski mi je drag ali ako zaista postoji ponuda PAOK-a koja je jako dobra onda bi je trebali prihvatit.
Koji je problem kod Alispahica koji je bio strasan talenat, nikako da pokaze sto zna kod nas :(
Stojcev isti Kojasevic na male dobar a nije za velike utakmice jer je spor
vegass

#10573 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by vegass »

Trebao bi Dženo malo pogledat kako tjera******************* da drže formaciju. Uz svo dužno poštovanje, bez pravog stručnjaka na klupi, mi ne možemo očekivati ništa izvan naše balvan lige. Nema tog igračkog kadra koji se može nositi sa evropskim ekipama bez trenera. Da budemo jasni, u Monchengladbachu je Dženo primio 7 golova, a ne igrači. Mahalski fazoni sa brojevima i dresovima i slične gluposti ne pale. Fino reče trener Lecha - nadmudrili smo Sarajevo, a ne nadigrali smo.
Last edited by -LIBERO- on 17/07/2015 08:13, edited 1 time in total.
Reason: Upozorenje, nema takvih nadimaka za komsije i takvih uvreda. Slijedeci put ide hladjenje.
leo karan

#10574 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by leo karan »

Izgubili smo amaterski. Izgubili smo zbog dresa izmedju ostalog, desilo se upravo nama.
Al ako imamo amatera na klupi, nekoliko amatera na terenu, logicno je da i medju ostalim uposlenicima kluba ima dosta amatera.
To sto je njima odjednom plata visa 20% i sto je redovna to ih nije ucinilo profesionalcima. To su isti oni ljudi koji su se i prije vrtili oko FKS, nisu oni dosli ni iz Slovenije ni iz Njemacke. Isto kao i igraci, glupo je ocekivati da sad Puzigaca postane Maicon samo zato sto je Tan upumpao pare u Sarajevo ili da Dzeno postane Slaven Bilic.
Pravi iskorak se nece napraviti na taj nacin. Al eto, ko sto kaze raja ovdje, ne moze preko noci.
Ne moze dok drzis u rosteru igrace koji smjenjuju trenere, dok zaposljavas ljude ko da si GRAS.

Ja sam jos ljut zbog tekme s Poljacima, jer se moglo pobijediti, a mi smo izgubili zbog par amatera koji nisu dorasli svom poslu.
Ne znam, mozda su nekom vazniji ti ljudi od poslovnog uspjeha. Mozda su Uscuplic, Stojcev, ekonom, doktor bitniji.
Cossack

#10575 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Cossack »

Nismo jedini koji su se brukali sa krvavim dresom:

http://scsport.ba/vijest/78474

Nas je "samo" mnogo skuplje koštalo... :oops:
Post Reply