Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- Rockefeller
#10551 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ma sranje žešće. Nek više serije ne diraju kreteni. Umjesto da malo unesu živosti jebote i logike oni k'o da su u Holivudu. Ma goni u kurac, odoh kupit knjige i čitat'.
- Tito_i_Partija
#10552 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Nije toliko nemoguce da se Lady Stoneheart pojavi. Iz trailera smo vidjeli da je kod Freyeva veliko slavlje, znaci vjerovatno zbog toga sto su dobili Riverrun "bez ispaljenog metka". A imam osjecaj da ce tu Walderu bit' kraj, u slavlju, bas onako kako je on Robb-u Catelyn priredio. Ima veze i s onim sto je Sophie Turner rekla, sa dvije istine i jednoj lazi. Jer nisam bas spreman da povjerujem da ce za Cersei ovo zadnja sezona bit'.
Eh sad, ko bi mog'o Frey-a ubit'? Jamie sigurno ne, jer nema nikakvog razloga. Jest' da su Freyevi idioti, al' se drze uz Lannistere ko dijete uz mati, jer dobro znaju da su bez njih niko i nista.
Ne moze ni Jon Snow/Sansa, jer poslije bitke sa Ramsey-em nema sanse da jos doguraju i do Freyovih.
Tullyevi su razoruzani skroz, to smo vidjeli. Znaci nema ni od njih nista.
Jedini nacin da dodje do smrti Walder Frey-a je neka mala grupica s ledja, znaci Brotherhood sa Houndom...i eventualno LS sa njima. Mada je Thoros implicitno rek'o da su im ustvari Walkeri prioritet.
Eh sad, ko bi mog'o Frey-a ubit'? Jamie sigurno ne, jer nema nikakvog razloga. Jest' da su Freyevi idioti, al' se drze uz Lannistere ko dijete uz mati, jer dobro znaju da su bez njih niko i nista.
Ne moze ni Jon Snow/Sansa, jer poslije bitke sa Ramsey-em nema sanse da jos doguraju i do Freyovih.
Jedini nacin da dodje do smrti Walder Frey-a je neka mala grupica s ledja, znaci Brotherhood sa Houndom...i eventualno LS sa njima. Mada je Thoros implicitno rek'o da su im ustvari Walkeri prioritet.
- esmasaric
#10553 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Nema šanse da se Lady Stoneheart pojavi jer kad se Hound priključio brotherhood-u, oni su rekli da je red weedding bio prije par godina...što i jeste.
Tako da ništa od nje, neće se sada najednom na vjenčanju pojaviti samo ona.
Tako da ništa od nje, neće se sada najednom na vjenčanju pojaviti samo ona.
- AleksoMKD
#10554 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Taj deo je skoro ko u knjizi.karanana wrote:ali ja i dalje ne mogu da shvatim riverrun.
Edmure ulazi u zamak i par minuta pre isteka roka ga predaje Jamie-u, sa malom razlikom sto pusta Blackfish-a da pre toga pobegne pa Frejovi i Lanisteri moraju jos i njega da ganjaju po Riverlands-u.
Winterfell je imao posadu ali ih je Ser Rodrik Cassel uzeo (oko 200-ak) da rastera Zeljezne koji su opsedali neki grad/utvrdu a ostalo je samo 10 cuvara te ih je Theon poznajuci vrlo dobro Winterfell iznenadio i osvojio zamak.karanana wrote: je li winterfell bas utvrda? ja ne znam ni ima li zidine. kako ga je onaj uzeo sa 20 vojnika? ok vojska bila na jugu ali ako je utvrda onda je nije moglo uzeti 20 vojnika pa i da ga winterfellke brane.
-
omar little
#10555 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ah, taman je prosla jedna, jedina, stranica bez proljeva o knjigama i likovima iz knjiga koji se nikada u seriji nisu pojavili. dosta je vala i bilo. ko je vidio ne srat' o knjigama na temi o seriji.
- annoy
#10556 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Aryna priča definitivno najveće razočaranje u ovoj sezoni
Nakon što je onako izbodena i pokrpana u nekoj šupi nema šanse da bi onako trčkarala sljedeći dan
A građani Braavosa osvajaju nagradu najvećih šupaka promatrača ove sezone
Nakon što je onako izbodena i pokrpana u nekoj šupi nema šanse da bi onako trčkarala sljedeći dan
A građani Braavosa osvajaju nagradu najvećih šupaka promatrača ove sezone
- Tito_i_Partija
#10557 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Drago mi je vidjet' da se vas dvije polako otvarate.
Hajde de jos stagod, ova tema vam je najbolji ventil.
Hajde de jos stagod, ova tema vam je najbolji ventil.
- AleksoMKD
#10558 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Arya ce zaklat starog Freja i namestiti Lanistere ili obratno pa ce se ovi medjusobno poklat.Tito_i_Partija wrote:Nije toliko nemoguce da se Lady Stoneheart pojavi. Iz trailera smo vidjeli da je kod Freyeva veliko slavlje, znaci vjerovatno zbog toga sto su dobili Riverrun "bez ispaljenog metka". A imam osjecaj da ce tu Walderu bit' kraj, u slavlju, bas onako kako je on Robb-u Catelyn priredio. Ima veze i s onim sto je Sophie Turner rekla, sa dvije istine i jednoj lazi. Jer nisam bas spreman da povjerujem da ce za Cersei ovo zadnja sezona bit'.
Ide brodom do Westerosa, istovari se u Saltpans-u i pravo uz reku do Twins-a. Glumi sluzavku, malo je stipkaju Frejovi za guzu dok ona sipa otrov i kad odapne par likova Frejova reputacija ubijanja gostiju ce biti dovoljna da pocne opsta klanica.
Bar se nadam.
- Tito_i_Partija
#10559 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Nemam nista protiv da ona ubije Waldera, samo sto bi tad bas pretjerali sa Aryinim mogucnostima. Bila bi bas k'o Supergirl. Mislim, tako brzo preplovit' more, doc' do Freyevih i onda isplanirat' i uradit' to sve...AleksoMKD wrote:Arya ce zaklat starog Freja i namestiti Lanistere ili obratno pa ce se ovi medjusobno poklat.Tito_i_Partija wrote:Nije toliko nemoguce da se Lady Stoneheart pojavi. Iz trailera smo vidjeli da je kod Freyeva veliko slavlje, znaci vjerovatno zbog toga sto su dobili Riverrun "bez ispaljenog metka". A imam osjecaj da ce tu Walderu bit' kraj, u slavlju, bas onako kako je on Robb-u Catelyn priredio. Ima veze i s onim sto je Sophie Turner rekla, sa dvije istine i jednoj lazi. Jer nisam bas spreman da povjerujem da ce za Cersei ovo zadnja sezona bit'.
Ide brodom do Westerosa, istovari se u Saltpans-u i pravo uz reku do Twins-a. Glumi sluzavku, malo je stipkaju Frejovi za guzu dok ona sipa otrov i kad odapne par likova Frejova reputacija ubijanja gostiju ce biti dovoljna da pocne opsta klanica.
Bar se nadam.
- karanana
#10560 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
to ako se bude desavalo nece prije sezone 7. sad ona ode na brod i pitanje je hocemo li je i vidjeti u zadnje dvije epizode.
- dječak sa šibicama
#10561 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Meni je od dosadnjikavih zadnjih par epizoda, vece sranje komentiranje pojedinih ljubitelja serije sto po raznoraznim forumima sto po FB.
Brate, kome se ne svidja, ne mora gledati, i ne, niste duhoviti niti malo.
Brate, kome se ne svidja, ne mora gledati, i ne, niste duhoviti niti malo.
-
omar little
#10562 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
kome se ne svidja, ne mora citati. i tako u krug.
- dječak sa šibicama
#10563 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Kome se ne cita, ne mora mu se svidjati.
Inace, Arya mi je vrh, probodena, pusti 3 litra krvi, sutra ustane trckara po Bravosu, onda se smandrlja niz one stepenice i odjednom jedva hoda, dodje u sobicu, ugasi svijecu i ubije onu sto je proganja.
Na stranu sto cijela njena saga u Bravosu moze pod gumicu, tamo gdje je ostavila mac tamo ga je i nasla, a sve izmedju ko da se nije ni desilo.
Stvarno scenaristi lutaju ko guske u magli.
Inace, Arya mi je vrh, probodena, pusti 3 litra krvi, sutra ustane trckara po Bravosu, onda se smandrlja niz one stepenice i odjednom jedva hoda, dodje u sobicu, ugasi svijecu i ubije onu sto je proganja.
Na stranu sto cijela njena saga u Bravosu moze pod gumicu, tamo gdje je ostavila mac tamo ga je i nasla, a sve izmedju ko da se nije ni desilo.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#10564 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
podaviće ih blijedoliki sve ko piliće
- tututuuuu
#10565 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ma to sto jos jedva hoda i O.K., to sam vidio kao trik da je uhvati nespremnu, da je iznenadi... Ali opcenito citava ova prica oko Arye u zadnje dvije epizode je jako klimava. Pocevsi od naivnosti kako je zbodena a sad bi vec trebala biti kaljena i prekaljena i kako se sepuri po gradu iako zna da je traze opasne ubojice - da bi je ubili, trckaranja naokolo iduci dan nakon sto je izbode i okrene joj jos noz u trbuhu, i onda scena s Hadarom (je li se tako zove) gdje joj on kaze sad je djevojcica napokon niko... ma daaaaj.dječak sa šibicama wrote:Kome se ne cita, ne mora mu se svidjati.
Bilo je jos tu gluposti kao s Blackfishom kojeg bi na kraju balade jednostavno ubili, prica koja nigdje ne vodi, nista, suplje, prazno... Mozda tu iza ima nesto, mozda, ali tako sam se nadao i za Aryu (i bile su tu nekakve teorije koje su cak imale dobru logiku) i ispade sipak, a tako ce najvjerovatnije i sad biti. Ali to jos kako tako mogu probaviti. Ovo s Aryom su morali bolje napraviti.
Last edited by tututuuuu on 14/06/2016 18:56, edited 1 time in total.
- Pandakonda
#10566 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ramsay je izašao upravo zato što zna da Jon nema šanse, valjda ne računa na to da će Jonu doći ovi vitezovi iz Valea u pomoć, a i njemu je cilj a ovo privede kraju.Amar_Chulle_Custic wrote:je li iko od vas primjetio u traileru onaj debilni izgled na licu Jon-a kada mu je Sansa rekla da ne poznaje Ramsey-a. Baš nekako loš znak, Jon izgleda ništa nije naučio nakon jedne smrti, samo je logično da traži da ga ne oživljavaju...ni ja ne bih dva puta glup da živim.
Čak i ako ulete ovi iz The Vale-a, na opisu Jonove karijere će stajati: "Ubio white walkera, ubio brata noćne straže, prekršio zakone noćne straže spavajući s divljakinjom, postao komandir noćne straže, prekršio pravila noćne straže pustivši divljake s one strane zida, ubijen, oživljen, planirao napad na winterfell, ubijen.
P.S.
- i još nešto. Brate mili, gdje je iko vidio da jedan "strateg" kao što je Ramsey koji je porazio vojskovođu od Stannisa - izlazi na megdan liku koji ima 4000 vojnika u vrh glave. Još je Ramsey pozicioniran u Winterfellu, nema tu izlaska na boj. Winterfell je neosvojiva tvrđava, zima dolazi i Ramsey, je li, kao vojskovođa bi trebao štediti svoje ljude. Međutim, u tom slučaju bi vjerovatno serija bila dosadnija, pa su odlučil ubaciti neku suludost tipa da Ramsey žrtvuje svoje vojnike da bismo mi blejili u Snowball u kojem znamo ishod.
Očekuj gotovo sve divljake mrtve, očekuj Wun Wuna mrtvog, očekuj Tormunda mrtvog. Očekuj da Jon-u sve visi oko glave i onda će deus ex machina da uleti Baelish... i hajd se ti nemoj nervirat.
Još kakvi smo pehovi garant će Bolton zaginut u borbi, mač kroz nešto i to je to... a gdje je fan služba? Šta je s hranjenjem želja fanova?
Lady Stoneheart nema šanse da se pojavi zato što je Edmure ljepo rekao da se Red Wedding desio prije par godina, a tijelo se 100% skroz raspalo do sad. Jedino ako je do sad bila živa i samo je odjednom ubace, mada to nema smisla.
- tututuuuu
#10567 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Gledam trailer za 9. epizodu i ovo sto Jon gleda i uzdahne, mogao bih se okladiti je Rickon, oderan. Rickon ionako nema nikakvu svrhu u ovoj seriji, ako nije do sad nece ni u buducnosti.
- pink floydd
#10568 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ima ih još mnogo na listi ali eto ja sam to troje naveo više kao svoju želju. Arya je stavila i Mellisandre kad je odvela Gendryja na listu, i Thorosa i Berica zato što su ga prodali. Tako da možda i neko od njih umire ovu sezonu pa ih Arya skida s liste. Za matorog Freya sam siguran 100% samo ne znam kako će da plati glavom.Tito_i_Partija wrote:Nije toliko nemoguce da se Lady Stoneheart pojavi. Iz trailera smo vidjeli da je kod Freyeva veliko slavlje, znaci vjerovatno zbog toga sto su dobili Riverrun "bez ispaljenog metka". A imam osjecaj da ce tu Walderu bit' kraj, u slavlju, bas onako kako je on Robb-u Catelyn priredio. Ima veze i s onim sto je Sophie Turner rekla, sa dvije istine i jednoj lazi. Jer nisam bas spreman da povjerujem da ce za Cersei ovo zadnja sezona bit'.
- karanana
#10569 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
A gdje su obitavali tully "ribari" sa blackfishom dok nisu povratili riverrun? Kod koga su bili u izbjeglistvu?
Onaj jamiev bronn mi je bio smjesan kad je pricao sa onim stitonoscem jebacem. On se zajebavo s njim a mi raspravljali prije epizode ko ga ono davi. Inace mi i ona njegova gazdarica mushkobara ide na zivce. Nesta se vrti a nista pozitivno da uradi.
Onaj jamiev bronn mi je bio smjesan kad je pricao sa onim stitonoscem jebacem. On se zajebavo s njim a mi raspravljali prije epizode ko ga ono davi. Inace mi i ona njegova gazdarica mushkobara ide na zivce. Nesta se vrti a nista pozitivno da uradi.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#10570 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
nidje sexa u ovoj sezoni... jedino ako se pika u ovoj epizodi kad onaj celo gurne srednji prst u sHupak onom mladicu i jos mirise ko picKa
... jebem ti scenariste PEDERE !!! dje picka mirise na sHupak 
- medjutim
#10571 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Sad odgledah ovu posljednju epizodu, vala nidje veze. Imam neki osjecaj da imaju tri snimljene verzije za jednu epizodu, pa onda prate sta ljudi pisu, diskutuju, seru i nagadjaju i onda se u subotu odluce koju verziju da puste i onda nas tako sjebaju od prve epizode, prve sezone pa do dan danas
.
Jos jednu stvar primjecujem, otkako ozivise snjeznog, lik sav nekakav pickast postao, vazda neka zabrinuta faca isto ko da je u braku ima dvoje djece i jedno vanbracno o kojem zena pojma nema ni da postoji, kredit za stan, kredit za auto, pritislo ga pravo sa svih strana, a radi kod privatnika za 8 glava, izmoren nekakav ko da jednu nedjelju u mjesecu odmara, nadam se iskreno da ce se dozvat...
Jos jednu stvar primjecujem, otkako ozivise snjeznog, lik sav nekakav pickast postao, vazda neka zabrinuta faca isto ko da je u braku ima dvoje djece i jedno vanbracno o kojem zena pojma nema ni da postoji, kredit za stan, kredit za auto, pritislo ga pravo sa svih strana, a radi kod privatnika za 8 glava, izmoren nekakav ko da jednu nedjelju u mjesecu odmara, nadam se iskreno da ce se dozvat...
-
Amar_Chulle_Custic
#10572 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
isti ned stark.medjutim wrote:Sad odgledah ovu posljednju epizodu, vala nidje veze. Imam neki osjecaj da imaju tri snimljene verzije za jednu epizodu, pa onda prate sta ljudi pisu, diskutuju, seru i nagadjaju i onda se u subotu odluce koju verziju da puste i onda nas tako sjebaju od prve epizode, prve sezone pa do dan danas.
-
omar little
#10573 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
aman, pa sta je sve covjek prosao u zivotu i sta ga je docekalo nedavno dobro da se nije objesio vec pet puta. ostavite ga na miru i ne baksuzirajte mi tu.medjutim wrote:Sad odgledah ovu posljednju epizodu, vala nidje veze. Imam neki osjecaj da imaju tri snimljene verzije za jednu epizodu, pa onda prate sta ljudi pisu, diskutuju, seru i nagadjaju i onda se u subotu odluce koju verziju da puste i onda nas tako sjebaju od prve epizode, prve sezone pa do dan danas.
-
mali_balon
#10574 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Zasto je arya skinula lice onoj waif i stavila ga u hramu ako nije i ne zeli postati njihov sljedbenik? Jel' se bojala da ce je nastaviti traziti i da mora tom njihovom Bogu dati neko lice?
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#10575 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Jon ko napusHen... jos kad bredje na belo dje ce mu kraj bitnut